Прашања во врска со математика за матурата

• Креатор на темата Креатор на темата cige
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
C

cige

Гостин
Бидејќи на другата тема сите пишуваат за англиски, и никој не обрнува внимание на математика ја отворам темава.

Има ли некој лист со формули,
нека го слика со телефон или поарно со дигитален апарат и нека постира овде.

Лист немам, а ако не мојш да најдиш одредена формула, прашај. Или сепак можит некој друг ќе имат.

Дечки, што полагате? Основно или напредно?

ма какво напредно:tapp:,
тригонометриски функции, логаритми, интеграли:tapp:

И јас ќе полагам основно!! И ако може некој да ми пише од задачите за веројатност што се во тестовите јуни или август пример како се решаваат, ама пример зошто врска си неам од нив!!!!

Која задача сакаш да ти се објаснит? Ќе ти ги решев сите, ама немам доволно време.

Напредно некој има???:vozbud:

основното ниво беше едно 10 пати потешко од ланскиот тест.... ноу комент
воопшто не ми е јасно за кај не спремаат со такви задачи, алоо бре основно ниво си избрал..

А напредно...:nesvest: Милион пати потешко од ланската година..Дури и тие на заокружување што беа требаше барем 1 или 2 формули да знаеш.А за оние од отворен тип :toe:

Јас мислам дека немам ниту половина од бодовите освоено:uvo:

А знае ли некој кога ќе ги објават клучевите?Барем да знам на што сум :toe:

Не се секирајте резултатите на државно ниво ќе бидат катастрофа така да границите ќе ги спуштат е сега ако е фиксно тоа со 40 бода за да положиш:pop:
Јас положив сигурно ама ќе се молам во името на тие шо мислат дека немаат:kesa:

основното ниво беше едно 10 пати потешко од ланскиот тест.... ноу комент
воопшто не ми е јасно за кај не спремаат со такви задачи, алоо бре основно ниво си избрал..

Да,да.... леле катастрофа, разочарана сум максимално.
Имаше ако не се лажам плус задачи од лани, а времето исто, во тие за решавање имаше примена (логички задачи) и ДОКАЗ, тие по 2 бода шо беа се решаваа пола саат со по 3-4 равенки........ катастрофа ќе се убијам, џабе толку учење, англиски им било боза. и некој со слаби оцени шо минел 4 години ќе има подобри резултати од мене...... не е фер! :cry::cry::cry:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom