Губење на машкоста

• Креатор на темата Креатор на темата Никола
  • Време на започнување Време на започнување
Хехе, темава и нејзиниот вовед... :) Хомосексуалноста и феминизмот кои се се' пошироко застапени во последно време и експонирани преку мас медиумите во голема мера придонесуваат за искривување на битието на мажот во неговиот живот, начинот на кој размислува и делува. Конзервативец сум по дефиниција, често критикуван од неписмени сељо-глобалисти на форумот... Ова го напишав за да објаснам дека глобализацијата (попримана 100% од сељачите било оние кои се на власт, било обичниот граѓанин) е главна причина за тоа некој во денешно време да му текне да ја отвори оваа тема. Маж со изменета структура на Y хромозоми во ДНК, верувале или не - такви станаа повеќето. Маж кој се исповедува пред жена и плаче како мало дете - ПАТЕТИЧНО !!!
Пред некој месец ми се случи огромна трагедија - го загубив мојот најдобар другар во сообраќајна несреќа. Бев шокиран и не ми се зборуваше со никој, имав понуди од другарки да одам на кафе, да направам муабет за да ми олеснело. Се заблагодарив на поддршката и ги одбив. Тоа можеби ќе ми олеснеше, но АЛООО или јас сум последниот Мохиканец или мажот е оној кој треба да биде цврст, да и дава поддршка, заштита и сигурност на жената(од Бог или што и да е створена како понежна и физички послаба). Наречете ме мачо лигуш, закоравен сељак или тапа фраер, но јас се осеќам како маж и никогаш не сум допуштил да ја загубам машкоста во ниту еден момент. Во тоа сум сигурен.

„Здраво. Јас сум (име и презиме). Има една девојка, на која не знам како да ѝ пријдам, а би сакал. Сакам да ја *ЦЕНЗУРА*, но не знам ништо за тоа. Страв ми е и ново ми е - никогаш не сум го правел. Ми рекоа дека може да дојде до несакана бременост, па и сексуално преносливи заболувања. Дали некој може да ми каже како се користи кондом?“

Дали ова, според вас, е губење на машкоста?

Според мене, ако некој има проблем, каков и да е, и се обидува да го реши, е човек на место, било да е машко или женско. Ако некој се прави дека е алфа мажјак, а по пат прави триста глупости и повредува сè што ќе му се најде на патот, не ја „задржал машкоста“, туку само предизвикал повеќе болка отколку што требало. Во ова време на достапни информации, ако некој промовира „машкост“, со тоа што инхибира распрашување и/или разговор за некои теми, тој промовира глупавост и ограниченост.

Порано, на мажите им било забрането да зборат за своите чувства, а им било дозволено (можеби и сугерирано) да се пијанчат и ги тепаат и силуваат своите жени. Па, ако феминизмот допринел до тоа мажите да „омекнат“, т.е. да зборуваат за своите чувства, наместо да пијат и повредуваат, тогаш феминизмот свршил доста добра работа - зборењето за своите чувства е далеку поевтино отколку трошењето пари на алкохол, а потоа на лечење на физички и психички трауми предизвикани од пијаното тепање/силување/слично.

Значи, прост капитализам е во прашање: ако „бидувањето мек“ ми штеди пари, ќе омекнам. И ќе се радувам на можноста да ги споделам своите чувства со некого.
Да тоа е губење на машкоста. Тоа е несигурност. Прва особина која ќе ја забележиш кај феминизиран маж. Типот се срами да напише ебам, пишува цензура. Ако се срами да напиши, тогаш како ќе кажи во очи? А за сексуално преносливи болести, нескана бременост и кондоми, да не знаеш денеска е срамота.
Никогаш на мажите не им било забрането да зборат за своите чувства. Не поистоветувајте традиција и минато со заостанатост (пред се духовна). Отсекогаш уметниците биле највисоко ценети во општеството, мислам на цивилизирано општество. А што искажувале уметниците преку своите дела ако не чувствата. Па во минатото мажите со години се додворувале на девојки, со години ги чекале. Им пишувале писма. Што е тоа ако не искажување на чувства. Тоа не го измислија феминистките. Тепањето на жени е присутно во заостанати средини кај невоспитани и необразувани луѓе. Тоа и денес постои ете не доспеал таму феминизмот.
Пусификацијата е продукт на феминистичкото движење. Феминизмот не е движење за еднакви права на жените. Феминизмот е движење за супериорност на жените над мажите и е облик на женски шовинизам. Но одговор на машкиот шовинизам не треба да е женски шовинизам.
Сметам дека мажите не треба да бидат скроз затворени. Но нити пак целосно отворени. Но во никој случај слабаци и плачипичковци.

Да тоа е губење на машкоста. Тоа е несигурност. Прва особина која ќе ја забележиш кај феминизиран маж. Типот се срами да напише ебам, пишува цензура. Ако се срами да напиши, тогаш како ќе кажи во очи? А за сексуално преносливи болести, нескана бременост и кондоми, да не знаеш денеска е срамота.
Никогаш на мажите не им било забрането да зборат за своите чувства. Не поистоветувајте традиција и минато со заостанатост (пред се духовна). Отсекогаш уметниците биле највисоко ценети во општеството, мислам на цивилизирано општество. А што искажувале уметниците преку своите дела ако не чувствата. Па во минатото мажите со години се додворувале на девојки, со години ги чекале. Им пишувале писма. Што е тоа ако не искажување на чувства. Тоа не го измислија феминистките. Тепањето на жени е присутно во заостанати средини кај невоспитани и необразувани луѓе. Тоа и денес постои ете не доспеал таму феминизмот.
Пусификацијата е продукт на феминистичкото движење. Феминизмот не е движење за еднакви права на жените. Феминизмот е движење за супериорност на жените над мажите и е облик на женски шовинизам. Но одговор на машкиот шовинизам не треба да е женски шовинизам.
Сметам дека мажите не треба да бидат скроз затворени. Но нити пак целосно отворени. Но во никој случај слабаци и плачипичковци.
добро свативме дека можеш да кажеш ебам....тој што го напишал со цензура може го напишал зошто незнае како ќе биде сватен на интернет па со цензура е секогаш по сериозно сватено прашањето..а второ немањето самодоверба нема врска со неинформираност..што кур ако имам самодоверба кога немам мајка и татко во школо не зборам со никој и не глеам телевизија..кој ќе ми каже мене кондом како се става?..ти збориш за класични п*чки што немаат грам мозок и после сета информираност што ја имаат денес пак немаат гз да отидат кај девојче и да кажат здраво...е тоа е немање самодоверба и несигурност...а не да прашаш на еден инфо форум како овој како е да се има за прв пат сексуални односи...во ваква држава добро е што уште имаме струја за да се пуштиме на форум..шо те глеам чуден :pos2:

добро свативме дека можеш да кажеш ебам....тој што го напишал со цензура може го напишал зошто незнае како ќе биде сватен на интернет па со цензура е секогаш по сериозно сватено прашањето..а второ немањето самодоверба нема врска со неинформираност..што кур ако имам самодоверба кога немам мајка и татко во школо не зборам со никој и не глеам телевизија..кој ќе ми каже мене кондом како се става?..ти збориш за класични п*чки што немаат грам мозок и после сета информираност што ја имаат денес пак немаат гз да отидат кај девојче и да кажат здраво...е тоа е немање самодоверба и несигурност...а не да прашаш на еден инфо форум како овој како е да се има за прв пат сексуални односи...во ваква држава добро е што уште имаме струја за да се пуштиме на форум..шо те глеам чуден :pos2:
Ако имаш струја за на форум ќе имаш и за телевизија. Абе кој му кажувал на нашите родители како се праат тие работи. Кој им кажувал на нивните предци? Порано било срам да се изговори ластик за гајчи, па пак еве сме излегеле и ние на овој свет. Кој им кажува, кој им објаснува на животните како се прават тие работи?
Ако имаш самодоверба не ти треба поддршка од никој. Најмалку од форум.
Инаку да не дојде до забуна моето реплицирање на твојот пост е само првиот пасос. Наредниот е општо за темата. Моја грешка е што непрегледно се изразив. Моето мислење повеќе се однесува на мажи, адолесвентите сеуште не се мажи па не може да им се замери. Но на 25 годишниот девсвен од линкот погоре :pos2::pos2::pos2::pos2:

Ако имаш струја за на форум ќе имаш и за телевизија. Абе кој му кажувал на нашите родители како се праат тие работи. Кој им кажувал на нивните предци? Порано било срам да се изговори ластик за гајчи, па пак еве сме излегеле и ние на овој свет. Кој им кажува, кој им објаснува на животните како се прават тие работи?
Ако имаш самодоверба не ти треба поддршка од никој. Најмалку од форум.
Инаку да не дојде до забуна моето реплицирање на твојот пост е само првиот пасос. Наредниот е општо за темата. Моја грешка е што непрегледно се изразив. Моето мислење повеќе се однесува на мажи, адолесвентите сеуште не се мажи па не може да им се замери. Но на 25 годишниот девсвен од линкот погоре :pos2::pos2::pos2::pos2:

држи вода муабетов..:salut:

Последиците се на запад катастрофални.
Нема машки во наша смисла на зборот.
Разведени, засегнати со алиментации, изгубени машки.
И како тие ќе бидат двигатели на цивилизацијата? Како ќе можат да допринесуваат кога се уништени и ментално и финансиски.
Затоа, треба западните глупости да се игнорираат и да се трудиме да правиме напредок во усовршувањето на принципите кои не воделе низ поколенија.
Да не се попушти на притисоците.

И како тие ќе бидат двигатели на цивилизацијата? Како ќе можат да допринесуваат кога се уништени и ментално и финансиски.
Затоа, треба западните глупости да се игнорираат и да се трудиме да правиме напредок во усовршувањето на принципите кои не воделе низ поколенија.

Аман бе Николчо читајки те по форумиве испаѓа дека Ти и таквите како тебе се чуварите на машкоста, браната за инфилтрирањето на хомосексуализмот меѓу здравата машка Македонска популација, чувари на бракот, и гаранти за продолжувањето на машката чесност. Пошто си „државник“ ајде те молам предложи законски решенија со кој на сите гранични премини на машката популација пред влез ќе им се мери тежината на мадињата, ширината на шупакот, број на влакна на гради и грб, статус разведен/неразведен, плашта или не алименттација, колку му е распон на глас и во зависност од постигнаитите резултати да се дозволува влез, ако не проаѓа да се праќа задолжително на рехабилитација на машкоста во вашите центри за оправулок.

Аман бе Николчо читајки ...постигнаитите резултати да се дозволува влез, ако не проаѓа да се праќа задолжително на рехабилитација на машкоста во вашите центри за оправулок.

Од каде на каде педерите ти влегоа во муабет, тоа си е твоја работа.
Темата е за заебанциите кои законите во западните општества ги прават, со цел за елиминација на здравата дистинкција помеѓу машки и женски и деградирање на нивните улоги.
Нема такви ретардирани нешта да дојдат и кај нас.

Освен цивилна унија(не НАТО орџии) значи цивилна унија е донекаде прифатливо а и не би ми сметало..
А позитивната работа кај педериве е што можеби..ама МОЖЕБИ промискуитетот и чмароотепанието ќе се намали,а со тоа и ширењето на ХИВ,сифили Хепатит Ц...

+ќе си фатам женска бисексуалка:vozbud:

Цивилна унија не бара промена на устав...башка што ете да видиме дали коче е во право за тие 200 000 хомислави во македонија...ма не верувам бре да се толку...ЈОК!!

Да беа толку немаше да имаме официјални 110 случаи на ХИВ...чунки Чмароутепанец за 10 години мења над 30 партнери(а некои и златна троцифрена бројка имаат!!!),па логично е да имаме бар 3-4000 ХИВ позитив и тоа МИНИМУМ кога 10% од популацијата би биле Чмарници и свршуваат уживајќи во бол(по геј-обичаи
Пасив ги викаа) и оние кои нанесуваат Бол(по геј-обичаи Актив).

Никола...за 100 години максимум со генетски модификации и нормално примена на добрата од НАУКАТА Педерите нема ни да постојат:toe:

Е сега ако некој застрани-ЛОБОТОМИЈА!!:toe:

Никола...за 100 години максимум со генетски модификации и нормално примена на добрата од НАУКАТА Педерите нема ни да постојат:toe:

Е сега ако некој застрани-ЛОБОТОМИЈА!!:toe:

Напротив, јас мислам дека од ден на ден тие се повеќе се множат, бидејќи западните држави им дадоа премногу права и слобода. Какви генетски модификации, што мислиш дека ќе им прават?:toe:

Сакаш детето да има плави очи,да не биде идиот ниту Идиојт ниту пак чмароутепание....и.т.н

Ај сеа во склоп на темава, девојката ми бара да ги избричам градите и да носам црвени боксерки, ај за второто ОК, ама првото? Нели тоа е во некоја смисла губење на машкоста?

Ај сеа во склоп на темава, девојката ми бара да ги избричам градите и да носам црвени боксерки, ај за второто ОК, ама првото? Нели тоа е во некоја смисла губење на машкоста?
кажи и “ќе го напраам тоа само ако _______________ и _______________“ (вметни тука тоа што највише го мрази)

That will teach her.

Брат, ако ти е сериозна врската незнам што да ти кажам, но ако девојката ти е само за :drk: тогаш не треба до толку да ја слушаш, ако ги слушаме сите БАРАЊА на нашите девојки(швалерки) не машкоста се ке губиме :tv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom