Навала од Македонци во Грција

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
И да имам милиони евра НИКОГАШ не би пошла во Грција на одмор, па нека ги има и најубавите рајски плажи во светот, па и нека ме кошта многу малку пари, велам НИКОГАШ (а ретко го кажувам тој збор).
Ако ми речете оди во Грција исто како да ме терате да одам на бесење, така се чувствувам од поодамна, а како што поминува времето тоа чувство уште повеќе ми се разгорува.
Едноставно не можам да бидам во близина на толку поган народ:pov:
ne e narodot pogan ..Grcija ima mnogu jaka propagandna masinerija..i dolgorocna nacionalna doktrina

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
ne e narodot pogan ..Grcija ima mnogu jaka propagandna masinerija..i dolgorocna nacionalna doktrina

Не лупај глупости ... Што кој кур им помага пропагандата за да летуваш кај нив кога другите 11 месеци маваат на пропаганда дека не постоиш ти како македонец и дека си дркотина на бугари и сврби ....

Мене ми е криво што тие што идат во Грција мислат дека некој им ЉУБОМОРИ зашто идат таму ..а не сфаќаат дека се бламираат и себе и својата нација со полнењето на грчките џебови за што ? За да ти речат СКОПЈА/ФИРОМ/Вардарска ?

Жал ми е ... прееска кога проаѓав покрај 7ца гледам имаше 100 и нешто души минимум чекаа пред грчка амбасада ... тоа ти е ....Сакаат да бидат видени луѓево бе ... да ги збориш ...

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Како бе не е поган, на митинзите на Караманлис кенгури да не плукаа по нас Скопијанос?
Ваквите фрази се излитени, не бил народот поган. Па грција кој ја прави грција? Народот или....политичарите се од народот, спортистите што не сакаат со нас да играат кога носиме дресови со Македонија се од народот, полицајците се од народот, оние кои издаваат соби и не нарекуваат скопјанос се народот .....:toe:

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Сеедно, не можам да го правдам народот, а да ги обвинувам политичарите кога всушност едните ја креираат, а другите ја шират таа пропагандна машинерија.
Нормално, не можеме да го генерализираме целиот народ како поган, но кога ќе се земат сите околности, глобално гледано барем во моите очи е таков

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
настрана од тоа што го гледаме по телевизија .... кое е твоето негативно искуство во Грција ?

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Сеедно, не можам да го правдам народот, а да ги обвинувам политичарите кога всушност едните ја креираат, а другите ја шират таа пропагандна машинерија.
Нормално, не можеме да го генерализираме целиот народ како поган, но кога ќе се земат сите околности, глобално гледано барем во моите очи е таков
ti ako pred 23 godini se rodese vo Grcija ke bese pogana?

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Хахаха незнам што им се нервирате на двоцевките шо идат у Гејлада....нивно право...они таму ќе го трпат сељачизмот на соседите ни :toe:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
настрана од тоа што го гледаме по телевизија .... кое е твоето негативно искуство во Грција ?

Сакаш да ти кажам кое е моето ?

Уште као копиљ моите кога идеа ....

На секое *од кај си мали* ја им викав од Македонија ... па не гледаа као чума да имаме ... Ме молеле моите да не викам дека сум од Македонија ... да не *случајно нешто се деси на колата* која ионака е Рента кар ...

Чекај .. реков РЕНТАКАР ? Ме сфаќаш на што целам ?

Друго ...Секој втор на тоа *од македонија сум* одбива да те послужи а да не ја спомнам гејската полиција ... Се надевам искрено дека нема да ја имаш *среќата* да те заустави Гејски џандар.!

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Како бе не е поган, на митинзите на Караманлис кенгури да не плукаа по нас Скопијанос?
Ваквите фрази се излитени, не бил народот поган. Па грција кој ја прави грција? Народот или....политичарите се од народот, спортистите што не сакаат со нас да играат кога носиме дресови со Македонија се од народот, полицајците се од народот, оние кои издаваат соби и не нарекуваат скопјанос се народот .....:toe:
propaganda

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
ti ako pred 23 godini se rodese vo Grcija ke bese pogana?
За мене нема да си бев, но ќе бев за некој друг.
И напоменав - мислам општо за грција како нација, нормално дека не можеме да генерализираме, зошто има грци на место кои ич не се замараат, си тераат бизниси можеби и незнаат за проблемот што нивната држава го има со Македонија (туку тешко и тоа, не гледаш на еден да му се испушти зборот Македонија во јавноста одма го санкционираат)
бтв, Ти да не си грк толку што се навреди?
и бтв во мојот прв пост јас не реков ништо за Македонците кои одат на одмор во гејлада, туку образложив зошто јас не би пошла таму.

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Постои само едно оправдување за сите Македонци кои одат во Грција (туристички и рекреативно): понизност и потклекнување пред грчката националистичкофашистичка доктрина и нејзината намера да го избрише македонскиот етнос. Или народно кажано, РАНИ КУЧЕ ДА ТЕ ЛАЕ!

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
поради близината на границата многу време сум поминал доле ...... уште кога имав сребрен пасош, па после црвен..... па и после 90-та година со македонски пасош. До сега не сум имал лошо искуство со луѓето освен еднаш кога ме фати малку страв и не сакав да спомнам Македонија.

касно навечер (23Ч) шетам со жената низ Солун.... и залутвам у една темна уличка. Наидов на еден убаво осветлен хотел, изграден во стар стил (може и нашите на времето да го правеле хихи). Го извадив апаратот да сликам некоја слика. Од кај се појави еден.... обезбедување на хотелот. Доаѓа накај мене и цело време се држи за појасот на кој нормално носеше оружје. И ме прашува .... што правиш ово оно.... му кажувам на англиски дека правам некоја слика од хотелот. И следно ме прашува за кој работам. Му реков дека сликата е за мене лично. Е после ме прашува од каде сум .... (раката цело време му ја гледам на појасот). Му викам од Гевгелија..... и ме прашува зошто не сум рекол Македонија .... малце ме збуни ми изгледаше дека ме провоцира .... ама бев искрен и му реков како што беше ... му реков дека глеам дека има пиштол и дека незнам како би реагирал. Само се насмеа и ми рече да не се оптеретувам со такви работи.... дека тоа се глупости на политичарите кои само ствараат тензии непотребно.... поправивме уште малку муабет и си заминав .
Дури и не ми се веруваше.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ај јас да пробам.

Грчкиот народ не е поган, меѓутоа во целост им одговара политиката на државата кон нас.

Kajgana Shop

На врв Bottom