Кој го финансира ДПМНЕ?

J

Johnny Stulic

Гостин
Без навреди:
1. Томе Ѕверот (од Козле - Бог да го прости умрел слушнав), вморовец од 1990, (палеше америчка амбасада у 1999).
2. Мито Пиџамата од Кавадарци. Има 4-то одделение, и у 1998 сакал раководител у Телеком да го ставеле. (го викаат пиџамата зашто се шетал у град по пиџами)
3. Василето од Велес (дечкото фрли бомба (која за среќа не експлодира) на ЈНА во 1991, и ќе предизвикаше војна во Македонија), и беше осуден на неколку месеци казна. Во 1999 судијата кој на времето го осуди стана член на ВМРО-ДПМНЕ, се бутна у управни одбори а Василето пиздеше и се бунеше дури не го убација во Македонија Пат на наплатна рампа. Незнам дали го уапсија во акцијата змиско око - хе хе.
4. еден куп лоу профајл луѓе за кои имам респект и почит, ама и за кои ми е јасно дека да останеа само такви во ВМРО-ДПМНЕ, сеуште рошавиот ќе владееше со Македонија. АРНО АМА се сменија работите и сега кога Грујо раководи со ВМРО-ДПМНЕ, рошавиот ќе поседи во опозиција најмалку уште 7 години.

Ovie gorespomenative mene mi licat na kriminalci ako ti imas respekt i pocit kon vakvov profil na tipovi togas malku ti e izmestena percepcijata.

Член од
22 декември 2008
Мислења
372
Поени од реакции
11
4. еден куп лоу профајл луѓе за кои имам респект и почит
Ovie gorespomenative mene mi licat na kriminalci ako ti imas respekt i pocit kon vakvov profil na tipovi togas malku ti e izmestena percepcijata.
Јас реков: Еден куп лоу профајл луѓе за кои имам респект и почит.

Не реков имам почит кон Томе Ѕверот, кон Мите пиџамата, Аце Лавче, Пуре, Танче, Рамче, Скаче,

Инаку за Василето - хмм, неговиот случај е малку покарактеристичен.
Не си ме разбрал ....

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19
neka se ispitaat somnitelnite donacii, kaj shto ima indicii za prekrsuvanje na zakoni, treba obvinitelite i sudovite da si ja zavrsat rabotata. samo sho treba prvo da se odstrani tumorot od sudstvoto (ne da se instaliraat partiski poslushnici na vmro, tuku SUDII)

premnogu se partiski poslushnici (segashnive sudii)

Без навреди:

3. Василето од Велес (дечкото фрли бомба (која за среќа не експлодира) на ЈНА во 1991, и ќе предизвикаше војна во Македонија)
za cija srekja`?

srekja sho ne zaginale nekoi nevini vojnici ili civili, ama dal ne ke bese poarno za nas kako drzava da dojdese do takov rasplet 91va, ne sum sigurna. (tendiram kon toa deka ke bese podobro za nas da gi izbrkavme, nego da gi pustite i strafojte da gi odnesat)

polozbata na mnogu kasarni niz Makedonija bese takva da mozea da bidat napadnati i zavzemeni mnogu lesno (pri shto bi doslo do zrtvi verojatno, a mozebi i ne, zavisi kolku umni lugje ke go praveja seto toa)

ama ni sum bila vo vojska nit sum mnogu "podkovana" so takvi rabokje ko voena strategija, pa ne mozam mnogu da zborvam za to.

J

Johnny Stulic

Гостин
Јас реков: Еден куп лоу профајл луѓе за кои имам респект и почит.

Не реков имам почит кон Томе Ѕверот, кон Мите пиџамата, Аце Лавче, Пуре, Танче, Рамче, Скаче,

Инаку за Василето - хмм, неговиот случај е малку покарактеристичен.
Не си ме разбрал ....
Mozebi togas izvini takov tonus imase komentarot i jas sakam idealisti ama tie vo nikoj slucaj ne mozat da donesat na vlast nekoja partija zosto nemaat nikakva fleksibilnost vo politikata.

Ovie sto gi spomena me potsetija na eden kup kopita sto licno gi poznavav i koj se napikaja vo drzavni institucii za vreme na Ljubco zaradi toa sto frlale bombi ili pretapale aktivisti od druga partija i toa golem del od niv na rakovodni mesti.

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
KristinaVM

Многу голем јунак си, од германија да се силиш//

ти би менувала човечки животи, разрушени домови заради неколку штрафови ???

WOW... стварно радикално.. нема што.. за моја сметка многу неумесно - би рекол.. мазохистички..

само да имаше син, сопруг, татко, мајка, фамилија меѓу првите, да видев да ли вака ќе ги жртвуваше за неколку штрафови ??

Мислам дека човечкиот живот чини многу повеќе од пар штрафови и нечија срушена СУЕТА

Член од
22 декември 2008
Мислења
372
Поени од реакции
11
Mozebi togas izvini takov tonus imase komentarot i jas sakam idealisti ama tie vo nikoj slucaj ne mozat da donesat na vlast nekoja partija zosto nemaat nikakva fleksibilnost vo politikata.

Ovie sto gi spomena me potsetija na eden kup kopita sto licno gi poznavav i koj se napikaja vo drzavni institucii za vreme na Ljubco zaradi toa sto frlale bombi ili pretapale aktivisti od druga partija i toa golem del od niv na rakovodni mesti.
:aplauz: хехе - да тоа е жален факт. Имаше такви. Имаше еден идиот кој во Нова Македонија работел и кој во 1998 одел од врата во врата и на вработените им се дерел (ее сега ние победивме и ќе ви ебеме матер, ....)
Дојде пријава до МВР за него.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19
KristinaVM

Многу голем јунак си, од германија да се силиш//

ти би менувала човечки животи, разрушени домови заради неколку штрафови ???

WOW... стварно радикално.. нема што.. за моја сметка многу неумесно - би рекол.. мазохистички..

само да имаше син, сопруг, татко, мајка, фамилија меѓу првите, да видев да ли вака ќе ги жртвуваше за неколку штрафови ??

Мислам дека човечкиот живот чини многу повеќе од пар штрафови и нечија срушена СУЕТА
drn drn, bla bla

preku 100 zaginati vo 2001va se direktna posledica na predavstvoto vo 2001va
preku 70 zaginati na YU frontovite se direktna posledica na predavstvoto izvrseno vo 2001va

ne brmci ko ne znajs :)

p.s.

maz mi poarno da go zalam so crna samija, nego da me pustit da se kurvam za 5000 denari vo grcka fabrika

J

Johnny Stulic

Гостин
:aplauz: хехе - да тоа е жален факт. Имаше такви. Имаше еден идиот кој во Нова Македонија работел и кој во 1998 одел од врата во врата и на вработените им се дерел (ее сега ние победивме и ќе ви ебеме матер, ....)
Дојде пријава до МВР за него.
Do ovie ne dojde sega se so Grujo duri i obezbeduvanje volontersko se za vreme na kongresi ,bile pogolemi oportunisti od kolku sto jas gi mislev:)

Член од
22 декември 2008
Мислења
372
Поени од реакции
11
Do ovie ne dojde sega se so Grujo duri i obezbeduvanje volontersko se za vreme na kongresi ,bile pogolemi oportunisti od kolku sto jas gi mislev:)
Ех сеа ... обезбедувањата во секоја агенција, во секоја партија, генерално се лоу профајл луѓе. Не го мешај сега Грујо. Погледни ги обезбедувањата на Б.Ц., на Тачи, па дури и бившиот прв обезбедувач на Трајковски (Кецко) кој станал раководител во партијата на Љубе :pos2: .

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
drn drn, bla bla

preku 70 zaginati na YU frontovite se direktna posledica na predavstvoto izvrseno vo 2001va

p.s.

maz mi poarno da go zalam so crna samija, nego da me pustit da se kurvam za 5000 denari vo grcka fabrika
Чија ?

На Љубчо и Тупурковски... не заборавај. кој го призна Тајван ??

ако маж ти е вреден само неколку штрафчиња ?? па, тука никој неможе да ти помогне..:smir:

како што веќе реков,

Твојот проблем е на друго место кукло...

остани ми со здравје... :helou:

B

Borg_Drone

Гостин
Случајно или не, дваесетина лица со исто име и презиме како и донаторите се на повеќе листи на земјоделци што добиле субвенции.
Пример 2:

Тие што добиваат тендери, се јавуваат и како донатори на партијата ВМРО-ДПМНЕ... На пример, фирмата „Експлорер“ ДООЕЛ Скопје минатата година добила тендер на АД „Елем“ - Скопје, подружница Битола за јавна набавка на хидро спојки за багери и систем за опрема на јаглен на рудници. Случајно или не, на 19 март годинава, два дена пред претседателските и локалните избори, „Експлорер“ донирале 20.000 денари на сметката на ВМРО-ДПМНЕ.
:pos2:Ја откривте Америка, 18 години ви требаше ова да го откриете (зборам општо за сите) :).Па тоа е повеќе од јасно, они за џабе не вложувале пари во партијата, сигурно дека ќе бараат нешто за возврат.Ова го има во секоја кампања, кај секоја партија, така е во Македонија.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
овие комуњариве опседнати со ВМРО ДПМНЕ :pos2:
а кој ве финансира вас да дробите по форуми? а Рубинчо ? :helou:

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
drn drn, bla bla

p.s.

imas manjak od edna decenija. Znaes li ti koga bea YU ?frontovite
p.s. Sreken e i toj maz so tebe,ako go imas i ako go cita ova.

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
Јас ги финансирам.. јави се за трансфер.. и отвори сметка

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Чија ?

На Љубчо и Тупурковски... не заборавај. кој го призна Тајван ??

ако маж ти е вреден само неколку штрафчиња ?? па, тука никој неможе да ти помогне..:smir:

како што веќе реков,

Твојот проблем е на друго место кукло...

остани ми со здравје... :helou:
Најдобро би било да се задржиш на темата и во рамките на конструктивен офтопик.

Во однос на признавањето на Тајван и повлекувањето на Сините шлемови се согласувам дека одиграа една од клучните улоги за тоа што следуваше.
Како и бранот од 350.000 бегалци на кои добар дел им беше доделено и државјанството.

Меѓутоа доколку не релативизираме, масакрите врз македонски сили се случија откако дојде Бучковски.
Политичкиот легитимитет исто така им беше даден од СДСМ.

Значи ако сакаме да говориме за тоа кој повеќе ја укакал, најдобро би било да не гледаме селективно.

Kajgana Shop

На врв Bottom