БУГАРИЈА по којзнае кој пат го забрани ОМО илинден Пирин

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
:pos: :pos: :pos:

Кога бе бил Мисирков забранет во Македонија?

Абе копук, како после муабет тебе да ти се прави... Вардарски език, викаш, а? И се знаеш бе, сите до еден да не ги знаеш по име во Пиринска, па знаеш што ќе направат...
Бил забранет ама во Пиринска Македонија! :smir:

R

RAYTHEON23

Гостин
Другар, нека овие 5000 луге да намерат учители, надеам се РМ ке им ги прати бес пари и да си учат децата на вардарски език. Сметам дека и они нема да ги пуснат. Какви и да са, не са чак толко луди да си губат времето на децата наместо да учат нешто дека ке им помогне во животот.

Никои не им пречи. Каков странски език да учи секои сам отбира. Ама пак ти кажувам, нека си намерат учители и да си праштат децата. Никои нема да ги спречи.

Абе некогаш се нажалувам като ве читам. Вие не знаете како са ве изпрале и колко сте зле. А сте арен народ.
не сме зли...оти така гостопримливи сме...еве покана од мене имаш ако те донесе патот у македонија кажи.:helou:

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Кои им пречи? Во БГ могат да се учат сички езици. Некои учат јапонски, кинески романски. Нека си намерат учител и деца кои да сакат и нема проблем. Ама сметаш ли дека аз ке пусна детето да си губи време да учи македонски наместо англииски, французки или немски?
Ептен требува чафка да ми е испила ак'ло.

A cekaj, vie sto ne priznavate ? Ime ili EZIK ?
Nemoze da ucat na jazik koj ne go priznavate.

R

RAYTHEON23

Гостин
Извини, пријателе, али си далеку од таа материја. Не можам и немам време да почнам од А и Б да те учам.
грешка таа материја се фактии затоа не да Не можеш туку НЕ САКАШ а добро е знаеш.:toe:

daryll

борец за справедливост
Член од
18 декември 2008
Мислења
231
Поени од реакции
3

Кога бе бил Мисирков забранет во Македонија?

Абе копук, како после муабет тебе да ти се прави... Вардарски език, викаш, а? И се знаеш бе, сите до еден да не ги знаеш по име во Пиринска, па знаеш што ќе направат...
Гоч, направи справка кога за прв пат е публикувана "За македонцките работи" во оригинал, не под редакција и ПРЕВОД и тогаш пак ела да ми сбориш.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Гоч, направи справка кога за прв пат е публикувана "За македонцките работи" во оригинал, не под редакција и ПРЕВОД и тогаш пак ела да ми сбориш.
Абе борец за справедливост, немам јас тебе што да ти зборам. Тука на форум си кажувате што си мислите. И потоа сакате да ви бидеме пријатели. :nenene:

Него, вие сте европејци, нали... Што има да се грижите за нас тука во гетото, ние што збориме вардарски јазик. Или сакате да не просветлите?

daryll

борец за справедливост
Член од
18 декември 2008
Мислења
231
Поени од реакции
3
Абе борец за справедливост, немам јас тебе што да ти зборам. Тука на форум си кажувате што си мислите. И потоа сакате да ви бидеме пријатели. :nenene:

Него, вие сте европејци, нали... Што има да се грижите за нас тука во гетото, ние што збориме вардарски јазик. Или сакате да не просветлите?
Ако цената за тоа да бидеме пријатели е да молчам или да те лажам... фала от такви пријатели.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Ако цената за тоа да бидеме пријатели е да молчам или да те лажам... фала от такви пријатели.
И јас истото го викам. Фала од бугарски пријатели кои нели ми мислат се најдобро, само со една тајна агенда - полека да ме убедат дека јас сум Блгар.

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18

Aбе бастун:), македонскиот език дека се сбори ист ли е со тоа дека се сбори или се е сборело во егеиско и пиринско? Ист ли е со езикот на кои е сборел Гоце, Даме, Тодор?
Со исти букви ли пишете, како них?

Имате ного српски думи сега во него како "уствари".

Не кажувам дека езикот не може да се развива.

Cudna rabota makedonoidive ne reagiraat na ova. Ili samo so Grcka im se rcka. :pos2:
Србеш, кога некои си мерат стаповете(к*ровете) не си подаваи белото српско газенце оти се осекаш шо ке стане. Или не, от дека толко мозак.:helou:

daryll

борец за справедливост
Член од
18 декември 2008
Мислења
231
Поени од реакции
3
И јас истото го викам. Фала од бугарски пријатели кои нели ми мислат се најдобро, само со една тајна агенда - полека да ме убедат дека јас сум Блгар.
јас исто се ми непријатни овие бугари кои шират пропаганда и нарушуват личното пространство на македонците. Али истото важи и за македонците кон бугарите.
И да сакаш ти не можеш да бидеш б'лгарин. Ама и да сакаш не можеш да промениш фактите. Во дискусијата б'лгари - македонци секогаш се мешат фактите со тоа што сакаме да биде и од там идат споровите.
Б'лгарите мора да прифатат дека денес има македонски народ и македонска држава и ако ве мислиме уште за бракја, мора да ве поддржуваме на секоја цена. Македонците мора да прифатат дека да градиш нација врз фалшиви и гнилјави темели е грешна и опасна стратегија, дека мора да го почитуват минатото си иако не им се свигја во некои аспекти и тогаш се ке биде наред.
Од нас заедно по-силни барем на балканот нема да има. Тоа е и целта на оската Грција - Србија. Секогаш со вас да сме скарани и засега успеваат.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Aбе бастун:), македонскиот език дека се сбори ист ли е со тоа дека се сбори или се е сборело во егеиско и пиринско? Ист ли е со езикот на кои е сборел Гоце, Даме, Тодор?
Е што кажуваш де? Да ти извадам како зборувале бугарските преродбеници? На истиот јазик на кој ти зборуваш? Со истите букви со кои ти пишуваш? Кај се Ѡ 'І Ѣ Ѧ Ѩ Ѫ Ѭ Ѯ Ѱ Ѳ Ѵ Ѥ?
Дедо ми е од егејско, ако сакаш да одиш до таму и не беше писмен. Да не зборуваше блгарски?

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554

Србеш, кога некои си мерат стаповете(к*ровете) не си подаваи белото српско газенце оти се осекаш шо ке стане. Или не, от дека толко мозак.:helou:
Oooo ova mora da si go naucil vo poznatite bugarski univerziteti.....

uste ne mi e jasno kako ve primija vo EU.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
јас исто се ми непријатни овие бугари кои шират пропаганда и нарушуват личното пространство на македонците. Али истото важи и за македонците кон бугарите.
И да сакаш ти не можеш да бидеш б'лгарин. Ама и да сакаш не можеш да промениш фактите. Во дискусијата б'лгари - македонци секогаш се мешат фактите со тоа што сакаме да биде и од там идат споровите.
Б'лгарите мора да прифатат дека денес има македонски народ и македонска држава и ако ве мислиме уште за бракја, мора да ве поддржуваме на секоја цена. Македонците мора да прифатат дека да градиш нација врз фалшиви и гнилјави темели е грешна и опасна стратегија, дека мора да го почитуват минатото си иако не им се свигја во некои аспекти и тогаш се ке биде наред.
Од нас заедно по-силни барем на балканот нема да има. Тоа е и целта на оската Грција - Србија. Секогаш со вас да сме скарани и засега успеваат.
Ние не можеме да бидеме заедно додека ти викаш дека ние градиме нација на фалшиви и гнилјави темели. И да го правиме тоа, тоа е наше право во кое вие немате апсолутно никакво право да се мешате...

daryll

борец за справедливост
Член од
18 декември 2008
Мислења
231
Поени од реакции
3
Ние не можеме да бидеме заедно додека ти викаш дека ние градиме нација на фалшиви и гнилјави темели. И да го правиме тоа, тоа е наше право во кое вие немате апсолутно никакво право да се мешате...
Имаме право да се мешаме дотолку, доколку ги градите во нашиот двор. Вие веке се отрековте от нашиот двор.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Имаме право да се мешаме дотолку, доколку ги градите во нашиот двор. Вие веке се отрековте от нашиот двор.
Сега се откажавме или не се откажавме? Не ми е јасно?

Kajgana Shop

На врв Bottom