БУГАРИЈА по којзнае кој пат го забрани ОМО илинден Пирин

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Добро еве нека ти биде, јас чисто се сомневам дека ставале умрени луѓе на нивните списоци и сл. но сакаш да ми кажеш дека нема 50 живи луѓе во Бугарија кои се сметаат за Македонци?
Дефинитивно лажат потатарениве, сите потребни потписи беа собрани од ОМО Илинден Пирин и доста повеќе од тоа.

Зборувам од прва рака бидејќи ги видов.

Кој бил на бугарски суд знае за каква корупција се работи. Најмени адвокати откажуваа да дојдат во последен момент, се вршеа секакви можни притисоци, измислија приказни за купени потписи (после јасно испадна дека двата случаи се монтирани), употребија машни и процедури за да најдат некаква фалинка на потписите, итн.

Зборот ми е, не се поведувај по детски приказни за купени потписи или други татарски измислици, очигледно е дека си ја имаат мувата на капата заради нерепизнавање на Македонското малцинство.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19
bugarskiot najgolem fetish, da ja vidat i Republika Makedonija vo ramkite na Bugarija ke vi ostanit samo fetish i pusta zelba :pipi:

a mojt i da vi se pretvorit vo nokjna mora :pos2:

se nadevam ke mi te ispratet na podolg odmor poradi videoto so neprijatelska propaganda :)

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Друже, не ви сакаме нито земjaта, нито народо. Не ви сакаме проблемите дека си ги имат да стануват наши. Земја преубава си имаме, и проблеми си имаме.
Бех во Струга. Ееееее, не слупнах македонски сбор. Изгубен град. И додека вие се занмарате со нас, от запад jако ви работат. Ке разберете грешката си, ама ке е касно. Тогаш може и ние да сме дигнали раце од вас.

B

Borg_Drone

Гостин
Дефинитивно лажат потатарениве, сите потребни потписи беа собрани од ОМО Илинден Пирин и доста повеќе од тоа.

Зборувам од прва рака бидејќи ги видов.

Кој бил на бугарски суд знае за каква корупција се работи. Најмени адвокати откажуваа да дојдат во последен момент, се вршеа секакви можни притисоци, измислија приказни за купени потписи (после јасно испадна дека двата случаи се монтирани), употребија машни и процедури за да најдат некаква фалинка на потписите, итн.

Зборот ми е, не се поведувај по детски приказни за купени потписи или други татарски измислици, очигледно е дека си ја имаат мувата на капата заради нерепизнавање на Македонското малцинство.

Па лажат нормално, само на снимките што се од нивните собири можат да се видат најмалку 200-300 луѓе, не па 50.
И јас не верувам во тоа дека се поткупени потписите и сл. јас само му реков, нека му биде (да не се убедуваме зошто јас не мислам да направам 10 страни од темава само со него), јас чисто се сомневам во тоа што го кажал судот таму во Бугарија зошто знам дека лажат.

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Па лажат нормално, само на снимките што се од нивните собири можат да се видат најмалку 200-300 луѓе, не па 50.
И јас не верувам во тоа дека се поткупени потписите и сл. јас само му реков, нека му биде (да не се убедуваме зошто јас не мислам да направам 10 страни од темава само со него), јас чисто се сомневам во тоа што го кажал судот таму во Бугарија зошто знам дека лажат.
От дека знаеш?

Ас знам друго. А дека не са 50 си во право. Ама не са и 5 000.

B

Borg_Drone

Гостин
От дека знаеш?

Ас знам друго. А дека не са 50 си во право. Ама не са и 5 000.
Па ти ако знаеш ок, јас го следам она што го кажаа меѓународните институции, а пресудија дека Бугарија не е во право.
И многу сте контрадикторни нема што, едниве зборат дека немало ни 10 луѓе, другите зборат дека имало немало ни 20 луѓе,а сега па ти збориш дека имало повеќе од 50 но не се 5000.

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Па ти ако знаеш ок, јас го следам она што го кажаа меѓународните институции, а пресудија дека Бугарија не е во право.
И многу сте контрадикторни нема што, едниве зборат дека немало ни 10 луѓе, другите зборат дека имало немало ни 20 луѓе,а сега па ти збориш дека имало повеќе од 50 но не се 5000.
Ас сметам дека не се инатам само моабет да станува, а ова шо знам, а не шо ми кажуват по сител или утрински или Божо.

Знами цигани кои са зимали пари.

Така дека вистината е некаде по средата

B

Borg_Drone

Гостин
Ас сметам дека не се инатам само моабет да станува, а ова шо знам, а не шо ми кажуват по сител или утрински или Божо.

Извини ако те разбрав, но сакаш да ми кажеш дека ОМО потплаќале цигани за да гласаат за нив???
Ако е тоа што сакаш да ми кажеш, те молам објасни ми кој ги финансира ОМО?
Друго, каде ти се доказите, каде и беа доказите на Бугарија пред Стразбур??? Зошто не ги презентираше???
И трето "Утрински", и "Сител" не се меѓународни институции.

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47

Dobro utro, vo kolku ti zavrsuava rabotnoto vreme?

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Извини ако те разбрав, но сакаш да ми кажеш дека ОМО потплаќале цигани за да гласаат за нив???
Ако е тоа што сакаш да ми кажеш, те молам објасни ми кој ги финансира ОМО?
Друго, каде ти се доказите, каде и беа доказите на Бугарија пред Стразбур??? Зошто не ги презентираше???
И трето "Утрински", и "Сител" не се меѓународни институции.
Не се плака за гласене, туку за подписи.

Ти кои сметаш дека ги финансира? Кои има корист? Ас прашам, не отговарам, оти сакам да си сбориме, а не да получа бан.

Знам од луге, дека са ми кажали на мен, а не смеат да одат в полициа.

Сител и Утрински, не са мегународни институции тукт пропагандни.

Аи да не вревам повеке. Сметам ако исполнат закон нема да имат проблем. Ако са бугарска партиа и работат за БГ.

B

Borg_Drone

Гостин

Ти кои сметаш дека ги финансира? Кои има корист? Ас прашам, не отговарам, оти сакам да си сбориме, а не да получа бан.

Сител и Утрински, не са мегународни институции тукт пропагандни.

Аи да не вревам повеке. Сметам ако исполнат закон нема да имат проблем. Ако са бугарска партиа и работат за БГ.

Не знам, јас ништо не спомнав за финансирање ти го спомна тоа, значи ти знаеш кој ги финансира, во секој случај Македонија не може да биде, зошто мислам и дека Уставот не и дозволува тоа да го прави.

А зошто не смеат??

Е добро де нека биде и за потписи, не е за гласање туку за потписи, мене тоа исто ми е.

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
Денес дали е веќе појасно зошто ОМО Илинден ПИРИН не сака да се регистрира и не ги исправа документите, а и` е подобро така?

Резултати на Виножито во дел од бирачките реони.
Ευρωπαϊκη Ελεύθερη Συμμαχία
143
0,47
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

1.195
3,69
ΦΛΩΡΙΝΗΣ

160
0,18
ΚΟΖΑΝΗΣ

375
0,44
ΠΕΛΛΗΣ

131
0,17
ΗΜΑΘΙΑΣ

31
0,04
ΠΙΕΡΙΑΣ

123
0,20
ΚΙΛΚΙΣ

87
0,05
Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

126
0,05
Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

48
0,08
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

93
0,08
ΣΕΡΡΩΝ

32
0,04
ΚΑΒΑΛΑΣ

35
0,06
ΔΡΑΜΑΣ

86
0,16
ΞΑΝΘΗΣ

113
0,21
ΡΟΔΟΠΗΣ

75
0,08
ΕΒΡΟΥ

32
0,06
ΛΕΣΒΟΥ

21
0,08
ΧΙΟΥ

61
0,07
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

20
0,05
ΛΑΣΙΘΙΟΥ

49
0,03
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

17
0,04
ΡΕΘΥΜΝΗΣ

35
0,05
ΧΑΝΙΩΝ

Член од
26 март 2005
Мислења
237
Поени од реакции
94
Денес дали е веќе појасно зошто ОМО Илинден ПИРИН не сака да се регистрира и не ги исправа документите, а и` е подобро така?
Единственото што е јасно е дека вие не сакате да има регистрирана македонска партија поради самиот факт оти ќе треба да им дозволите пристап до медиумите, да ги има во статистиките и никако нема да можете да пеете - Нема македонци во Бугарија. 1999 беа исполнети сите законски процедури, а од тогаш до сега никако не може. Сепак ние не си ја укинавме САМИ регистрацијата, нели ? :lud:

Kajgana Shop

На врв Bottom