Изволте од официјалниот web!Кога ке ги споредам Виножито, со некои "Македонци" од Македонија, се гадам.
Браво за виножито!
Има ли жиро сметка, ние тука од Македонија да помогнеме , секој кој колку може?
RAINBOW - VINOZHITO
STEPHANOU DRAGOUMI 11
PO BOX 51
53100 FLORINA / LERIN
GREECE
Tel.: +30 23850 46548
Fax: +30 23850 46548
E-mail: vinozito@otenet.gr or rainbow@vinozito.gr
Website: http://www.vinozito.gr/
Account Number for Donations:
ALPHA BANK FLORINA BRANCH (855)
ACC/ NO 855002310009316
SWIFT CODE: CRBAGRAAXXX
Ги читам пак текстовите од егеjцките села. Бидеjќи каj нив фали српско влиjание, мислам лексичко, ептен звучат како бугарски источни диjалекти. Jака работа. Не ме чуди воопшто кога некоj Бугарин ќе се врати од Лерин и ќе рече дека добро се разбрал со мештаните. Ти што мислиш?И бугарскиот е македонски дијалект, само подалечен.
Aбре на тебе уд гз мкнеш може как саке да ти изгледе ама факт е дека е уд Леринско и дека лафе на Македонски, сакиш или не. Убаво си кажуве жента шо как, дека, убаво си кажуве за Германците и Италјанците шо сигурно не го сметале татко и кути Блгарин оти Блгарија тоги била ву сојуз су тие две земји. Сигурно он са кажал оти е нешто друго, оти стоа за друга работа па да го затворат. Оти нели нема некоа си голема логика да затворават сојузници. Па и да бил само некој си изрод, ного е честа појава, такви некои сепаратисти да има баш уд Македонскиут народ.Многу ми личи на бугарски, и малце на македонски. Башка редукциите. Како во Русе исто.
Aбре на тебе уд гз мкнеш може как саке да ти изгледе ама факт е дека е уд Леринско и дека лафе на Македонски, сакиш или не. Убаво си кажуве жента шо как, дека, убаво си кажуве за Германците и Италјанците шо сигурно не го сметале татко и кути Блгарин оти Блгарија тоги била ву сојуз су тие две земји. Сигурно он са кажал оти е нешто друго, оти стоа за друга работа па да го затворат. Оти нели нема некоа си голема логика да затворават сојузници. Па и да бил само некој си изрод, ного е честа појава, такви некои сепаратисти да има баш уд Македонскиут народ.
Сакиш некиш, мора да са помириш су фактут дека јазикут е уд тука нанаки, а не уд там наваки... кој диалект и да е. :salut:
Многу ми личи на бугарски, и малце на македонски. Башка редукциите. Како во Русе исто.
На сила сака да побугарчи нешто...т.е. како што е нормално кај Бугарите, кога е во прашање Македонија. Пусти комплекси...Шо има тук смешно бе апло, чисто македонски без никакви културни примеси, за тебе тај јазик е шпанско село, лол![]()
браво бе, ....theMac3donian.....ја така, а уд дек си ти бе...Aбре на тебе уд гз мкнеш може как саке да ти изгледе ама факт е дека е уд Леринско и дека лафе на Македонски, сакиш или не. Убаво си кажуве жента шо как, дека, убаво си кажуве за Германците и Италјанците шо сигурно не го сметале татко и кути Блгарин оти Блгарија тоги била ву сојуз су тие две земји. Сигурно он са кажал оти е нешто друго, оти стоа за друга работа па да го затворат. Оти нели нема некоа си голема логика да затворават сојузници. Па и да бил само некој си изрод, ного е честа појава, такви некои сепаратисти да има баш уд Македонскиут народ.
Сакиш некиш, мора да са помириш су фактут дека јазикут е уд тука нанаки, а не уд там наваки... кој диалект и да е. :salut:
Уд Гивгилија ми стоо...браво бе, ....theMac3donian.....ја така, а уд дек си ти бе...![]()
Абе што и да се каже за бугариве нема да се згреше.На сила сака да побугарчи нешто...т.е. како што е нормално кај Бугарите, кога е во прашање Македонија. Пусти комплекси...