Neznam od kaj ti e toa deka Bane e kriminalec, dokolku bil neli toa dosega bi se otkrilo i covekot ke si lezel vo zatvor. Statisticki gledano vmro ima poveke kriminalci od sdsm.
Sdsm ti ja nudi realnosta, Makedonija mora da napravi kompromis dokolku saka i ponatamu da opstoi kako nezavisna drzava. Inace vmro istoto ke go napravi, samo imaat problem so vodenje politika.
Edinstvena sabotaza na drzavava i pravi vmro. Pamti mi go zborot, na vmro mu e vo interes podelba na Makedonija i pripojuvanje kon Bugarija.
Pa procitaj go prethodniot moj post,mesto odma da komentirasПа тоа е тоа, поентата во твојот пост не ја образложуваш, само нешто нејасно обвинуваш „Sto vi rekovpa ete kolku samo za potvrda se javi i jamajka.“. Кои се тоа потврди?
Не е дека не го прочитав, туку прашање е колку ти ги следиш моите ставови. Кога зборам за смена на името, тогаш тоа за мене е рамно на предавство, БИЛО КОЈ тоа да го направи. И тоа само по себе води во една хаотична состојба.Pa procitaj go prethodniot moj post,mesto odma da komentiras
epa toa e tvojata analiza, mojata e drugacija, i sto sega. I za mene pred se e vazna Makedonija,tuka nikoj na nikogo ne mu go spori toa, osven sto vemerovcite velat deka site ostanati koisto ne se vemerovci po avtomatizam ne se patrioti. I koja igra ja igraat oni, pa bas od nivna strana ne gledam nikakva nekonstruktivnost,jas rekov da bese obratno,mozam da zamislam so koj arsenal ke izlezevte protiv niv. A za nekakvi igri koj sto gi spomnuvas,toa se samo paranoicni izjavi ,samo poradi faktot sto SDSM vo momentov ne e nikakov faktor ,neli mnozinstvoto gragani taka misli, a plus i takvite izjavi od tipot na nekakvi zadkulisni igri se samo paravan na premierceto i vladeackata partija zad koja ke donesat takva odluka,sto patriotski ke se krstite. I poentata i preeska i sega mi bese edna, ja imate apsolutnata vlast i smesno e ,da ne recam debilno da se povikuvate na SDSM sega, koga i predsedatelskata funkcija e vo vasi race.Не е дека не го прочитав, туку прашање е колку ти ги следиш моите ставови. Кога зборам за смена на името, тогаш тоа за мене е рамно на предавство, БИЛО КОЈ тоа да го направи. И тоа само по себе води во една хаотична состојба.
Кога зборам за играта на СДСМ, мислам на играта што ја играат во моментов свесно или несвесно, а која и штети на Македонија. Играта на ДПМНЕ е друга тема на разговор....
И да за мене пред се е важна Македонија, без разлика кој е позиција, а кој е опозиција. Добрите чекори можам и да ги преќутам, ама за лошите делувам и предупредувам, без разлика кој ги прави, се разбира во рамките на моите можности. Ако мојата критика кон СДСМ, со искрена намера, ме прави да сум по автоматизам ДПМНЕ за тебе, тогаш така нека ти биде.
Кога спомнав задкулисни игри мислев, на задкулисни игри во преговорите, за кои можеби знаат партиите, но не и обичниот народ. И за тоа реков, иако СДСМ имаше можност да го реши спорот 2004-2006 не се нафати на тоа токму заради тие задкулисни игри.epa toa e tvojata analiza, mojata e drugacija, i sto sega. I za mene pred se e vazna Makedonija,tuka nikoj na nikogo ne mu go spori toa, osven sto vemerovcite velat deka site ostanati koisto ne se vemerovci po avtomatizam ne se patrioti. I koja igra ja igraat oni, pa bas od nivna strana ne gledam nikakva nekonstruktivnost,jas rekov da bese obratno,mozam da zamislam so koj arsenal ke izlezevte protiv niv. A za nekakvi igri koj sto gi spomnuvas,toa se samo paranoicni izjavi ,samo poradi faktot sto SDSM vo momentov ne e nikakov faktor ,neli mnozinstvoto gragani taka misli, a plus i takvite izjavi od tipot na nekakvi zadkulisni igri se samo paravan na premierceto i vladeackata partija zad koja ke donesat takva odluka,sto patriotski ke se krstite. I poentata i preeska i sega mi bese edna, ja imate apsolutnata vlast i smesno e ,da ne recam debilno da se povikuvate na SDSM sega, koga i predsedatelskata funkcija e vo vasi race.
Kako prvo,mojata poenta se odnesuvase na drug citat,i mojot post bese replika na drug citat. Ti se najde vo eden drug del,kade sto samo go potvrdi samo ona sto go komentirav. E tuka jas mojata poenta ne ja izgubiv (moe mislenje neli),naprotiv so edna recenica ti samo ja potvrdi.Кога спомнав задкулисни игри мислев, на задкулисни игри во преговорите, за кои можеби знаат партиите, но не и обичниот народ. И за тоа реков, иако СДСМ имаше можност да го реши спорот 2004-2006 не се нафати на тоа токму заради тие задкулисни игри.
Значи пробај да прочиташ и да сватиш пред да коментираш нешто, вака ја утнуваш цела поента.
Друга работа е што патриотизмот не се мери со припадност на една партија (ако е така би се викал Партизам) . Јас неможам и несмеам да речам дека во СДСМ не постојат патриоти, кои во никој случај нема да се сложат со промена на името. Но да не заборавиме, дека како левица, СДСМ е магнет за интернационалистичкото движење. Фактот што заради ситни политички поени водството на СДСМ подржа и сеуште подржува некои нивни проекти, говори дека водството на СДСМ има проблем со расудувањето или во најлош случај, ја тера нивната политика.
E taka ,razgovaraj,ne navreduvaj. Vtoro, vo tema kaj sto se kritikuva vemeroto ne smeat da se javat luge sto bi sakale da repliciraat,da odbranat nekoj stavovi,nekoi razmisluvanja deka nesto ne e taka ili samo treba da se napaga. Pa vo toj slucaj nema komunikacija,debata.Прво и основно, темата тука е СДСМ, и криткикаа е насочена кон СДСМ, зарем само ДПМНЕ има ексклузивно право да насочува критики кон СДСМ, или се бркаат критиките така што се етикетираат критичарите.
Јебига, твое прави да праиш што сакаш
второ, ги нагласив тука задкулисните игри во сферата на преговорите, не на партиите, тие игри се друг муабет и немора да објаснуваш тука за задкулисните игри на ДПМНЕ, кои ги немало во СДСМ, задкулисни игра има во секоја партија,, ама тие не беа контекстот на мислата.
трето една од причините што дојде на власт е точно името. И сега колку ќе се држи до ставот останува да чекаме и да видиме. Иначе, јас сум против промена на името, така да мене ми е исто кој ќе го смени. Тој што ќе го смени името и тој што заговара менување на име е еднакво предавник за мене.
Преговорите не се од оваа влада, преговори има во многу влади по ред. Само реков, зошто сега СДСМ лицемерно инсистира на промена на името, кога имаше сличен мандат да го реши тоа на време. Или се можда во прашање задкулисните игри, за кои СДСМ знае, но сакајќи да добие политички поени, ја користи ситуацијата во своја корист, па ако треба и на штета на Македонија.E taka ,razgovaraj,ne navreduvaj. Vtoro, vo tema kaj sto se kritikuva vemeroto ne smeat da se javat luge sto bi sakale da repliciraat,da odbranat nekoj stavovi,nekoi razmisluvanja deka nesto ne e taka ili samo treba da se napaga. Pa vo toj slucaj nema komunikacija,debata.
iI,neli vo prethodniot post ,pisa zadkulisnite igri na partiite,sega vikas vo pregovorite,hmm. E sega ako se premisli pa pisa samo zadkulisni igri vo pregovorite ,kakva vrska ima SDSM so toa , zasto ti gi spomna niv vo tie zadkulisni igri.
SDSM ako sakala da dobie politicki poeni nemala da napravi ,odnosno da donese mnogu odluki za vreme na svoite mandati. I ti samiot gi znaes koi se,gi znaat site, zatoa i gi gubese izborite,bas radi takvi politicki odluki.Преговорите не се од оваа влада, преговори има во многу влади по ред. Само реков, зошто сега СДСМ лицемерно инсистира на промена на името, кога имаше сличен мандат да го реши тоа на време. Или се можда во прашање задкулисните игри, за кои СДСМ знае, но сакајќи да добие политички поени, ја користи ситуацијата во своја корист, па ако треба и на штета на Македонија.
Ti vsusnots ja izgubi poentata po pat, a analizite ti presusija. Nesto pocnuvas, pa potoa prenasocuvas , i na kraj ,sakav kazam ,ne znam recam. Ednas partiite,pa posle pregovorite , pa pak na partiite , pa uspat i ke go pofalis vemeroto a sakas da se prestavis kako neutralec.. sve u svemu.. matricata e ista,ama vazno da se napadne sogovornikot i omalovazi po potreba,ako ima razlicen stav. Toa eНе гледам јас влошување на ситуација, заради градење споменици на личности кои се пред се запишани во светската историја. Не ми е гајле за мислењето на Грција, пошто јас и не сакам да се смени името. Ако ДПМНЕ допринеле за будење на свеста, алал да им е. Тоа ти го кажа тука, не јас, пошто и не е темата за ДПМНЕ туку за СДСМ.
Секој што ќе биде заслужен името да остане, ќе биде награден од народот, тој што ќе биде виновен за смена на името ќе биде казнет.
Кај виде неутралец ти ?Ti vsusnots ja izgubi poentata po pat, a analizite ti presusija. Nesto pocnuvas, pa potoa prenasocuvas , i na kraj ,sakav kazam ,ne znam recam. Ednas partiite,pa posle pregovorite , pa pak na partiite , pa uspat i ke go pofalis vemeroto a sakas da se prestavis kako neutralec.. sve u svemu.. matricata e ista,ama vazno da se napadne sogovornikot i omalovazi po potreba,ako ima razlicen stav. Toa e
Pa ako ne ti presusuvaat argumenti zasto ne gi dade?Кај виде неутралец ти ?
Јас сум засегнат и тоа многу сум засегнат, страната ми е Македонија. Кај виде дека јас го пофалив ДПМНЕ, па ти толкав пост имаше и ги испофали дека правел споменици итн. Ако тоа е провокација, што ги налутила Грците, тоа е за пофалба според мене. Јас сум против било каков компромис. Но иемата не е тука ДПМНЕ, 100 пати кажав и ти пак истото. Кај те нападнав, во последните 10тина постови, кај те омаловажив ? Пробувам разумно да комуницирам. Ама добивам одговот „вие така вие вака“ а при тоа се алудира на дпмне.
Тоа е во суштина недостатокот на СДСМ, самокритика. Ти си олицетворение на неуспехот на СДСМ и истовремено на успехот на ДПМНЕ. Аргументи мене никогаш не ми пресушуваат, поготово не со такви соговорници од твој калибар, само искрено, неможам бре веќе, напорна си. Барем еден пост да сменеше тактика, тебе све ти е курела думела. Сите се ДПМНЕ.