Ti preporacuvam licno da otides i da se vselis za da ne ti pravat problemi, ili pak ako nekoj drug te vseluva obavezno dokument za identifikacija t.e. tvoja licna kartaДали документите за во студентски мора да се однесат лично, или може да ги однесе друг за мене?
Под студиска програма го пишуваш смерот, модулот не знам што е, нити сум го пополнила некогаш, а ова за отсек се однесува на факултет или за средно?не видов нешто слично на претходниве страни, па да си прашам....во пријавата за запишување се бара да се напише студиска програма и модул, а во пријавата за завод за статистика се бара отсек и смер...јас сум на економски иначе...не знам дали ова е за додипломски или...? :s
Kaj modul ne se pisuva nisto.Под студиска програма го пишуваш смерот, модулот не знам што е, нити сум го пополнила некогаш, а ова за отсек се однесува на факултет или за средно?
Ние и онака не пишувавме ништо...а не и дека тоа којзнае колку го читаат ама ај, чисто формална работаKaj modul ne se pisuva nisto.
Jas zasto prvpat se zapisuvav i prasav, mi kazaa deka ne treba nisto, a i onaka ne gi gledaat tie podatoci koga veke si primen na fakultetot, bitno im e da im dades uplatnici i parite da stignat na vistinskoto mestoНие и онака не пишувавме ништо...а не и дека тоа којзнае колку го читаат ама ај, чисто формална работа
Не, им требаат и некои други податоци ама поголемиот дел се ставени за украсJas zasto prvpat se zapisuvav i prasav, mi kazaa deka ne treba nisto, a i onaka ne gi gledaat tie podatoci koga veke si primen na fakultetot, bitno im e da im dades uplatnici i parite da stignat na vistinskoto mesto.
Јас колку што знам, вака изгледаатАКО ИМА НЕКОИ НА ФОРУМОВ ШТО ПОЛАГАЛЕ СТРУЧЕН ИСПИТ ЗА ДРЖАВЕН СЛУЖБЕНИК ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ВО ДРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЈА НЕКА КАЖАТ КАКО ИЗГЛЕДА ТЕСТОТ, ДАЛИ ПРШАЊАТА СЕ НА ЗАОКРУЖУВАЊЕ ИЛИ ТРЕБА ДА СЕ ОДБОВАРААТ СО ПИШУВАЊЕ.БЛАГОДАРАМ
Не сум министерка за образование, но...Јас сакам да прашам до кога ваќа ќе биде глупото школство во Македонија ? 35 часа за 5 дена, ова е ненормално, ова е невозможно ... После збора постарите, сите деца не го сакаат школото, како да го сакам ? 35 часа и на тие 35 часа искомплексираните професори стај ги, ми се гади![]()
![]()
Не сум министерка за образование, но...
Возможни се 35 часа штом ги имаш во распоред, нели?
Почеток на учебна година е, па затоа си нервозен. Ќе ти мине. И ваљда немаш девојка од класот што ти се допаѓа, па затоа бунтуваш тука дека ти се гади. Немаj гајле, втора/трета година се совршени за љубов. (L)
Ах, зарем сеуште не ја сфаќате магијата во средното школо?![]()
Chill outЈас сакам да прашам до кога ваќа ќе биде глупото школство во Македонија ? 35 часа за 5 дена, ова е ненормално, ова е невозможно ... После збора постарите, сите деца не го сакаат школото, како да го сакам ? 35 часа и на тие 35 часа искомплексираните професори стај ги, ми се гади![]()
![]()
Не, не ...Втора смена секој ден од 1.30 до 7.30 во школо, претерано е ... Имам тренинзи, ајде сега кога е почеток не се учи толку, ама за недела-две?Среќен ќе бидам ако најдам време за школо и за тренинг, а не па и за девојката ...Не сум министерка за образование, но...
Возможни се 35 часа штом ги имаш во распоред, нели?
Почеток на учебна година е, па затоа си нервозен. Ќе ти мине. И ваљда немаш девојка од класот што ти се допаѓа, па затоа бунтуваш тука дека ти се гади. Немаj гајле, втора/трета година се совршени за љубов. (L)
Ах, зарем сеуште не ја сфаќате магијата во средното школо?![]()