Неделникот на Геро ја започна анти-Македонската кампања

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Pa tvoite najveke sakat da se kitat so patriotizmot,zatoa i gi potencirav.
A koga potpisuvaa sekogas se pravite na toso

ti bugar si? sho tuku vrtis i izvrtvas muabeti?

moite (roditeli i rodnini) ne podpisaja niso, skraja da e. ako mislis na VMRO DPMNE, prvo kazi od kaj stigna na to deka to e MOJA partija?

mislis deka tolku sum mokjna i bogata da ja poseduvam najgolemata partija vo Makedonia?

kako etiketiras partiski licnosti koi prv pat gi srekjavas? na osnova na toa deka mi smeta koga nekoj gi navreduva Makedonija i Makedoncite?

i, na kraj, znajs deka ramkovniot bese "delo" na "sirokata koalicia" i podpisa i branko?

Nikoj ne spomnuva deka Makedonci ne postojat ,ajde sega pamfletite na Latas Mirka Milenko i vladata ke gi kazuvas.

Бучковски во својата книга кажа дека Македонија не е на Македонците, добар е Буле според тебе?

Ах, златни Еднооки:vozbud:

Со таа разлика што вие од самиот старт ги плукавте бранителите што отидоа да се борат, нарекувајки ги сељачишта и животинско царство, така ги нарекуваа лиглињата кои пиеа кафе со парите на мама и тато.

Ne vadevte vo Demir Hisar luge od avtobus so clenska kniska na Vmro
Tolku vi se tepase bree .Sega gleedam i na tie istite luge ne im davate benificii.Istite vie vikavte so DUI nema koalicija i bidna /

Nikoj ne spomnuva deka Makedonci ne postojat ,ajde sega pamfletite na Latas Mirka Milenko i vladata ke gi kazuvas.

А што споменува милиот г-дин Героски? Дека Македонците се на дното на светот и дека за да тргнат напред треба да го сменат името што е можно побргу.
Тип кој во Елефтеротипија си ја нарекува сопствената земја ФИРОМ
http://geroski.mk/pirovata-pobeda-na-atinjanite-edna-godina-potoa/#more-730

Да не е херој случајно?

И АЈ ВЕЌЕ КАЖИ ЈАСНО ГИ ПОДДРЖУВАШ ЛИ НЕГОВИТЕ СТАВОВИ

za vreme konfliktot beese li ili tvoite vo makedonskite bezbednosni sili? ako ne zosto, i ako ne zosto na forumov povikuvas kaj bevte 2001?

maz mi velit od zad mene:

- bese tamu kaj sho bea i site "geroi" ko nego, skrien kaj tetki niz istocna makedonia, bitola il ohrid, srbija, grcija

a drugovo sho go velit ne e za pishenje :pipi:

sho da ti kazit, se kaza, ne gledet deka se negira i omalovazuvat cela drzava i narod, nemet tie takvo nesto, da gi bolit drzava i narod.

Бучковски во својата книга кажа дека Македонија не е на Македонците, добар е Буле според тебе?

Ах, златни Еднооки:vozbud:

Procitaj go ramkovniot dogovor i prestani da zivees vo iluzija.
Toj ramkoven dogovor go potpisa i vmro i deneska se primenuva.
Ako sakate da ziveete vo fikcija OK.
Ama denta koga se potpisuvase nemase nieden PATRIOT da izleze i da ispoubiee se vo ovaa drzava.Sega drn drn jarinja .

A za partiski filmcinja kako sto se ednooki ,izvini ne gledam kretenizam

Sram da vi e ,uste i lazete ,bruki ste.

Јас нема од што да се срамам, засрами се ти што се потсмеваш со некој затоа што се гордее дека е Македонец.

Засрами се затоа што во замена за материјални добра би ја продала и својата родена мајка.

а некои луѓе се чудат како можете да имате такви размислувања за името:toe:

maz mi velit od zad mene:

a drugovo sho go velit ne e za pishenje :pipi:

sho da ti kazit, se kaza, ne gledet deka se negira i omalovazuvat cela drzava i narod, nemet tie takvo nesto, da gi bolit drzava i narod.

Ne vie imate samo drzava ama partiska.I geroi vo Makedonaskiot jazik ne postoi .Postoi ХЕРОЈ

Procitaj go ramkovniot dogovor i prestani da zivees vo iluzija.
Toj ramkoven dogovor go potpisa i vmro i deneska se primenuva.
Ako sakate da ziveete vo fikcija OK.
Ama denta koga se potpisuvase nemase nieden PATRIOT da izleze i da ispoubiee se vo ovaa drzava.Sega drn drn jarinja .

A za partiski filmcinja kako sto se ednooki ,izvini ne gledam kretenizam

Па зашто ти не излезе?
За џабе ли Сранко се кезеше ко ретардиран пред Солана и тие другите Евро-педофили?

Но, ако се кези, тоа значи во ред е, нели?

Битно јас секогаш кога имало протест за интересите на Македонија сум излегол, и ке излезам

more kostplaer eden, od 3 avtobusi od resen rezerven sostav 3 clenovi na sdsm imase vo niv aloooo

da zatoa se pobunija vo Demir Hisar zatoa sto od avtobus vadevte partiski clenovi .
Hostapler doma batka

Па зашто ти не излезе?
За џабе ли Сранко се кезеше ко ретардиран пред Солана и тие другите Евро-педофили?

Но, ако се кези, тоа значи во ред е, нели?

Битно јас секогаш кога имало протест за интересите на Македонија сум излегол, и ке излезам

Ne za predavnikot Ljupco i za pederot Nikola vazi ramkovniot dogovor.
Citaj barem izlaganja na tvoeto firerce.

Ne vie imate samo drzava ama partiska.I geroi vo Makedonaskiot jazik ne postoi .Postoi ХЕРОЈ

“ ...Другарки и другари народни претставители, Во овој момент, во ова историско место “Св.Отец Прохор Пчински“ и на овој историски ден - И Л И Н Д Е Н -, кога објавувам да е отворено Првото Антифашистичко собрание на народното ослободуење на Македонија, душата ми е преполнена со радост и пред премрежените очи гледам како се раздвижиле сите реки од Пчиња и Вардар до Места и Бистрица, заплускујат е целата македонска земја, сакајќи да измијат од македонскиот народ десетвековниот ропски срам од пропасти на Самуиловата држава, за да се роди денеска нова, светла и слободна македонска држава. Во овој момент, земјата на нашите покојници - многубројни народни герои, паднали и посејали коските си по цела Македонија, им станује по лека и они во мир веќе го гледаат изгревот на нашата слобода, гледат идеална дружба на старите Илинденци - на Гоце Делчев и денешните Илинденци - младата македонска војска, и поставените темели за остварението на идеалот на две поколенија, на две епохи - слободна, обединена Македонија. Во знак на почитание спрема падналите јунаци, ја ве поканувам да им ја изразиме со еден минут молчание нашата вечна, бескрајна признателност (при помен на жертвите одава се минутно молчение). Вечна слава на падналите герои за слободата на Македонија! Другари народни претставители, жив сум свидетел на два Илиндена - 1903 и 1944 година. Во моите спомени се нижат безброј моменти за илиденската народна епопеја и Крушовската република. Бескрајни беа напорите на вооружениот македонски народ, огромна беше жаждата му за слобода, борбата го дари со слободна Крушовска република. Но разјарениот башибозук и турската регуларна војска се нафрлија и го затрупаја оазисот на слободна Македонија - Крушовската република го потушија востанието и го стегнаја искрвавениот македонски народ во ново ропство. Животворениот извор на слободата не секна. Македонија ја поделија, ропствата се менија, но борбата на македонскиот народ не престана. Кога сите поробени народи на Југославија се дигнаја против денешниот непријател на целото човечество фашизмот, и македонскиот народ се нареди во таја борба. Тој во неа виде возможност да ја помогне општата борба на сите поробени народи и целото слободољубиво човечанство и да го оствари својот вековен национален идеал. И ете како резултат на тригодишни крвави борби, македонскиот народ ја врза својата судбина со судбината на сите југословенски народи, помогна со крф и борба да се дојде до нова, братска, демократска и федеративна Југославија. Денеска на фториот, славен Илинден, последен Илинден на неослободена Македонија, се стават темелите на македонската држава во која да се обедини и заживее нашиот народ онаков среќен живот каков го заслужува по своите претрпени ропски маки и петвековни борби. Да е жива нашата мила македонска федерална држава! Да е жива федеративна, демократска Југославија, заеднички покров на братските јужнословенски народи!....
Панко Брашнаров -Историскиот говор на првото заседаниеф

Дури и анти-македонскиот став?

Kaj vide i vo sto ti antimakedonski stav. Vo dokazuvanjeto na Kokino? Antimakedonsko za mene e vasiot stav deka Makedonija treba da se vraka 5 veka nanazad so vasiot lazen patriotizam,pa sepak e vas stav,nema da povikuvam na linc zasto mene mi se videl antimakedonski. Patriotizam e da se saka svojata zemja i da i ze ovozmozi prosperitet ,ekonomski i sekakov, a ne samo da se lae i da se osuduva. Patriotizam ne e da se gradat crkvi, a da se tepaat farmeri,da im se provaluva na sred polnok zatoa sto nekoj bil lider na strajkuvacki odbor. Toa za mene e primer za antimakedonski stav.da ne govorime za anti-covecki. Toa koj kolku ja saka drzavava nema da merime na zborovi samo,tuku malku ke gledame sto se pravi vo vistinskiot zivot za nea.

rekov deka ne si Makedonec, eve mi potvrdi

da bese Makedonec ke bese i Heroj i Geroj, ama poso ne si, si samo gero-i

mnozina od geropulos :pos2:

imas edna poraka pred to, nekolku prasanja. il ne ti se citat to sho ne ti odgovarat? :)

Напишано од sin ekspres
Pa tvoite najveke sakat da se kitat so patriotizmot,zatoa i gi potencirav.
A koga potpisuvaa sekogas se pravite na toso

ti bugar si? sho tuku vrtis i izvrtvas muabeti?

moite (roditeli i rodnini) ne podpisaja niso, skraja da e. ako mislis na VMRO DPMNE, prvo kazi od kaj stigna na to deka to e MOJA partija?

mislis deka tolku sum mokjna i bogata da ja poseduvam najgolemata partija vo Makedonia?

kako etiketiras partiski licnosti koi prv pat gi srekjavas? na osnova na toa deka mi smeta koga nekoj gi navreduva Makedonija i Makedoncite?

i, na kraj, znajs deka ramkovniot bese "delo" na "sirokata koalicia" i podpisa i branko?
mozi ke ti svetnit sega i zs pomisliv deka si gero-i :pipi:

p.s.

pred to ne mi objasna so mislese ona so VM, koj kako sho go poganit i go vregjat :)

rekov deka ne si Makedonec, eve mi potvrdi

da bese Makedonec ke bese i Heroj i Geroj, ama poso ne si, si samo gero-i

mnozina od geropulos :pos2:

imas edna poraka pred to, nekolku prasanja. il ne ti se citat to sho ne ti odgovarat? :)

moti ke ti svetnit sega i zs pomisliv deka si gero-i :pipi:
[/i]

Ti rekov deka se vodite po devizata Makedonija Svajcarija na Balkanite

REPEAT

ice_woman и sin_ekspres ги поддржувате ли ставовите на Геро?
Без одговори од типот, фирерот, патриоите и слични глупости. Да или не.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom