Неделникот на Геро ја започна анти-Македонската кампања

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Хммм, само земјата македонска која се копа во моментот ги изнесува фактите и аргументите на виделина, се друго, вклучувајќи ги и овие „научници“ го манифестираат фактот и аргументот на парите!!!
Дали ти си компетентен ?
Дали премиерот е компетентен ?

Зошто ДПМНЕ, како нели најмакедонска партија во државава, своите сознанија и идни чекори ги темели исклучиво на два/троица партиски историчари ?

Зошто на пример, не се покрене иницијатива за формирање еден таканаречен форум, во кој учество би зеле врвните дваесетина историчари и научници кои ги има државава, кои патем, со нивниот труд манифестиран преку силни аргументи и факти (кои секако би биле многу поцврсти од овие кои ги имаме денес), меѓудругото би ја хранеле и политиката ?

ДПМНЕ како партија не и е задача да се бавта со историја. И ДПМНЕ има најмала заслуга за све што е досега постигнато за историјата како наука во Македонија. Така да неможеш да мешаш баби жаби.

Има други луѓе кои ја водат таа битка во светот, подршката е ирелевантна, тоа е дневна политика и ништо друго. Зажал овие луѓе (искрени лобисти) не добиваат никаква подршка од оваа држава, па дури и кога фамозната ДПМНЕ е на власт.

Дали ти знаеш, што е анрахист ?

па во тоа е и примитивната профенсионалност на ``фабриката`` несвесно направија самите вмро дпмне да ја издигнат на браникот на зачувување на националните интереси. создаваат поле за натпреват против власта а притоа утакмицата започнува со неколку автоголови од ``фабриката``.

Па дури и позади пропаганден метод попут оној на Гебелс....

Za tebe e propaganda Gero ,za mene se cista propaganda lugeto koj Gero gi
lupa vo svojot vesnik .Sepak Gero ne pisuva za Makedoncite pisuva za odredeni licnosti koj vo ime na Makedonstinata sakat da vladeat so ednoumie.
Sekoj stav zasluzuva pocit

Za tebe e propaganda Gero ,za mene se cista propaganda lugeto koj Gero gi
lupa vo svojot vesnik .Sepak Gero ne pisuva za Makedoncite pisuva za odredeni licnosti koj vo ime na Makedonstinata sakat da vladeat so ednoumie.
Sekoj stav zasluzuva pocit
и кои на парламентарни избори освоија 63 пратеника ))))))))))))))

Дали ти си компетентен ?

Јас се повикувам на компетентни извори - историчари.

На кого се повикува Геровски?

Дали премиерот е компетентен ?

Истото важи и за премиерот, да ги следи вистинските истражувања и аргументи и врз таа основа да го гради своето мислење.

Тоа е содржано во неговиот коментар, заснован на информациите од генетското истражување на универзитетот во Мадрид.

Зошто ДПМНЕ, како нели најмакедонска партија во државава, своите сознанија и идни чекори ги темели исклучиво на два/троица партиски историчари ?

Аха..ете, пак ДПМНЕ.

Пак си тенденциозен, па на кој и да било историчар да се повика ДПМНЕ кој оди во линија на македонската вистина, за тебе ќе биде партиски така?

Дали воопшто си прочитал некој странски историчар, кој исто се вклопува во твојата терминологија за “партиски“ историчар на ДПМНЕ?

Наброј ми ги партиските историчари и наброј ми ги оние кои според тебе треба да се непартиски.

Зошто на пример, не се покрене иницијатива за формирање еден таканаречен форум, во кој учество би зеле врвните дваесетина историчари и научници кои ги има државава, кои патем, со нивниот труд манифестиран преку силни аргументи и факти (кои секако би биле многу поцврсти од овие кои ги имаме денес), меѓудругото би ја хранеле и политиката ?

Им се даде предлог на Грците за научна конфронтација, се даде и?

Го одбија.

Треба инвестирање во културата и презентирање на наодите, значи тука се сложуваме.

Памти го ова кога ќе критикуваш нареден пат.

Џони токму така прав си, но мора еднаш да се постави линијата...

И да сум прочитал од Ноам Чомски и е неспоредливо со ова. Ноам Чомски излага и аргументира, се бори за своите аргументи, не им се свиѓа на властите, да, но немаат ни основ да го гонат, пошто тој не врши смислена пропаганда. Секоја смислена пропаганда во САД поготово се детектира на време и се реагира на истата. Значи јас немам ништо против текстот во неделникот, тој може да пишува што сака и како сака, меѓутоа во маркетиншкото претставување на весникот, јас препознавам непријателска пропаганда(ги кажав кои се причините).

Значи не збориме тука за теза на некој човек што ја поставува и брани, во случајот не ни има теза за Кокино, не се негира тоа никаде во текстот можеби понатака. Така да Ноам Чомски да го споредиш со стандардна школска пропагандна шема ....едноставно неможеш.

Jas go procitav uvodniot tekst i poslednata stranica i dobiv vpecatok deka se aludira na toa da se cenzurira slobodata na govorot ,najverovatno temata dobila pravec za diskvalifikacija na Gero i negovoto delo togas mojot stav e identicen so tvojot:helou:

Чомски е научник од светски ранг и има безброј книги напишано на разни тематики.
Геро е полуписмено гомно што провоцира и сака само пари да си лапне.

Никој не применува метод да го спречи него, туку само коментираме за весникот.
Redneck Rebel komparacijata ne bese napravena od takov aspekt ,go zedov za paradigma Chomsky ne za da go mu dadam kredibilitet na toa sto go pisuva Gero tuku za da dolovam poenta na sloboda na govor.
Se soglasuvam deka Gero e beskicmena hiena koja bi si gi prodal i sopstvenite deca za da dojde do materijalni dobra.

Vasata e da osuduvate novinari kako predavnici
Нема врска, не знам како го сфаќаш насловот на темата. Јас не осудувам, тој е веќе осуден во очите на луѓето. Еве погоре огледало пишал зошто владава делумно има толкав рејтинг. Ради овие како Геровски, секогаш настроени против.
А тој да осудуваше малку некоја ископина во грција да каже дека е македонска можеше? Можеше ама нејќеше. Зошто нејќеше да исмеваше грцка историја? оти некој него плаќаше па исмева наша историја. И да обезвреднува секој покушај да се претстави некое културно и историско богатство во добро светло пред светот.

Не знам дали ме сфаќаш што покушавам да ти кажам со ова, Геровски го пишал текстот, не јас или ние.

па во тоа е и примитивната профенсионалност на ``фабриката`` несвесно направија самите вмро дпмне да ја издигнат на браникот на зачувување на националните интереси. создаваат поле за натпреват против власта а притоа утакмицата започнува со неколку автоголови од ``фабриката``.

Nikoj ne ja izdignal vmro na branikot na zacuvuvanje na nacionalnite interesi ,a ponajmalce fabrikata kako sto miluvas da kazuvas.
Fabrikata napravi greska uste 1992godina koga dade da se registrira vmro kako partija.Greskata e vo toa sto VMRO trebase da bide so zakon zastiteno ime.A ne nekakvi paraspuri denes vo ime na VMRO da ni se pravat pravi Makedonci.VMRO e sekoj Makedonec,a ne izbranava kvazi grupa vo denesnovo minatoto i neznam koe dr.dpmne.

Нема врска, не знам како го сфаќаш насловот на темата. Јас не осудувам, тој е веќе осуден во очите на луѓето. Еве погоре огледало пишал зошто владава делумно има толкав рејтинг. Ради овие како Геровски, секогаш настроени против.
А тој да осудуваше малку некоја ископина во грција да каже дека е македонска можеше? Можеше ама нејќеше. Зошто нејќеше да исмеваше грцка историја? оти некој него плаќаше па исмева наша историја. И да обезвреднува секој покушај да се претстави некое културно и историско богатство во добро светло пред светот.

Не знам дали ме сфаќаш што покушавам да ти кажам со ова, Геровски го пишал текстот, не јас или ние.

Pa istoto go razmisluvame i dvajcata,ti velis lugeto jas ti velam deka i jas se prasuvam ,i jas sum del od tie luge.
I pak doagame do vladata i nejzinite gebelstini.
Propagandata e del od vladeenjeto na vladata.
Zasto tie isti kvazipatriotcinja ne zborea nisto za Gero koga gi velicese.
Sega Gero predavnik a nie ke ve spasime i ke im presudime na site sto ne mislat kako nas.Ajde ve molam trgnete mi se so toj eftin populizam.Mislev na vladata.Dajte leb .Na mene nikoj nema da mi meri kolku sum Makedonec.Makedonija vo srce a ne so pamfleti reklami.Ne mora nekoj da me razbuduva za da bidam Makedonec,jas sum roden Makedonec.Ne treba nikoj da mi kazuva kako da pisuvam ,si go znam svoeto pismo .

Nikoj ne ja izdignal vmro na branikot na zacuvuvanje na nacionalnite interesi ,a ponajmalce fabrikata kako sto miluvas da kazuvas.
Fabrikata napravi greska uste 1992godina koga dade da se registrira vmro kako partija.

Фабриката или службата учествуваше во креирањето на ВМРО-ДПМНЕ и намерно им беше овозможено користење на тоа име за подоцна да ги компромитираат преку своите инсталации од внатре, со што би ја уништиле довербата кај Македонците и разочарување од она што требало да претставува ВМРО како патриотска партија.

Меѓутоа времињата се менуваат, а имињата на партиите не се тие кои ја креираат политиката на истите, туку луѓето од внатре.

Само треба да се донесат вистинските луѓе и во двете најголеми партии и тогаш ќе можеме да збориме за македонските интереси.

Сега постои огромен скептицизам.

Greskata e vo toa sto VMRO trebase da bide so zakon zastiteno ime.A ne nekakvi paraspuri denes vo ime na VMRO da ni se pravat pravi Makedonci.VMRO e sekoj Makedonec,a ne izbranava kvazi grupa vo denesnovo minatoto i neznam koe dr.dpmne.

Точно, се согласувам.

Се одело на придобивање на македонските симпатии преку инкорпорирањето на историското име ВМРО.

Маркетиншка манипулација.

Fabrikata napravi greska uste 1992godina koga dade da se registrira vmro kako partija.Greskata e vo toa sto VMRO trebase da bide so zakon zastiteno ime.A ne nekakvi paraspuri denes vo ime na VMRO da ni se pravat pravi Makedonci.VMRO e sekoj Makedonec,a ne izbranava kvazi grupa vo denesnovo minatoto i neznam koe dr.dpmne.

секој на кој македонија му е во срцето, ``другите`` во срцето немаат место за неа.

ама сепак поздравува дел од твојот пост иако можеби е само ``излог`` кој се користи контра политички противник, како и да е ссистем посебно преку воситување и пропаганди во догледно време ќе направи голема армија на која ќе се идентификува со VMRO e sekoj Makedonec.

како и многу пати претходно да се повторам квантитетот раѓа квалитет:smir:

Sega Gero predavnik a nie ke ve spasime i ke im presudime na site sto ne mislat kako nas.
Па и Латас у вечер да го пише истото, исто мислење ќе имам и за него. И владата да стави на цела страна низ весници текст со ваква содржина, мислењето нема да го сменам.

Ова не е поврзано со бранење на влада, ниту со бранење на партија-ниту ми се род ни пород. Ова е против вакви нелогични а со некоја скриена цел текстови. Пред некое време напади врз античка историја, понатаму врз одредени лица повторно од нашето минато. Еднаш овие уредници да поплукаа врз некое туѓо мислење и историја. Еднаш.

Ако Геровски си има проблем со некоја партија или со влада, не мора да плука у двор. Има многу за што да ја критикува, али тој секогаш удира воглавно на име, историја. Малку чудно? Нека ја плука за економски ефекти, невработени, ветувања... не ме заболе за тоа, али за ова не е фер. Ни ги поду органите со ова плукање.

Pa istoto go razmisluvame i dvajcata,ti velis lugeto jas ti velam deka i jas se prasuvam ,i jas sum del od tie luge.
I pak doagame do vladata i nejzinite gebelstini.
Propagandata e del od vladeenjeto na vladata.
Sega Gero predavnik a nie ke ve spasime i ke im presudime na site sto ne mislat kako nas.Ajde ve molam trgnete mi se so toj eftin populizam.Mislev na vladata.Dajte leb .Na mene nikoj nema da mi meri kolku sum Makedonec.Makedonija vo srce a ne so pamfleti reklami.Ne mora nekoj da me razbuduva za da bidam Makedonec,jas sum roden Makedonec.Ne treba nikoj da mi kazuva kako da pisuvam ,si go znam svoeto pismo .

заспан ?????

еден зидар еднаш ми рече ( се мислевме длаи ќе ни стигне циментот за малтарење) `` додека не остане фазла, ќе фали``

и кои на парламентарни избори освоија 63 пратеника ))))))))))))))

tvoite razbirase .sicko osvoia tvoite.

Во некои од своите дела Павел Шатев се нарекува Бугарин од Македонија, а словенското население во Македонија - бугарс

tvoite razbirase .sicko osvoia tvoite.

Во некои од своите дела Павел Шатев се нарекува Бугарин од Македонија, а словенското население во Македонија - бугарс

ти го крштеваш тој ти прди:uvo:

ти го крштеваш тој ти прди:uvo:

Tesko da znaes i sto e krstevanje .

Па и Латас у вечер да го пише истото, исто мислење ќе имам и за него. И владата да стави на цела страна низ весници текст со ваква содржина, мислењето нема да го сменам.

Ова не е поврзано со бранење на влада, ниту со бранење на партија-ниту ми се род ни пород. Ова е против вакви нелогични а со некоја скриена цел текстови. Пред некое време напади врз античка историја, понатаму врз одредени лица повторно од нашето минато. Еднаш овие уредници да поплукаа врз некое туѓо мислење и историја. Еднаш.

Ако Геровски си има проблем со некоја партија или со влада, не мора да плука у двор. Има многу за што да ја критикува, али тој секогаш удира воглавно на име, историја. Малку чудно? Нека ја плука за економски ефекти, невработени, ветувања... не ме заболе за тоа, али за ова не е фер. Ни ги поду органите со ова плукање.

E pa odgovorot e ist ,samo vo obratna nasoka .
Namesto Gero postavigo Latas .Toa pa mene ne mi se dopaga.
I za mene e predavstvo toa sto go kazuva Latas.
Osobeno Latas ima golem opus i golemi izleti vo Makedonskite raboti.
Sepak vo demokratija sekoj ima pravo da napise i da ne odgovara za svoe mislenje.A najmalce da mu se preti.Ti ne, da se razbereme.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom