Како се лаже народ за бугарски пасош?

• Креатор на темата Креатор на темата intel
  • Време на започнување Време на започнување
Епа тоа доколко виждам ова е форум и во него вопросите са кон секои кои сака да напише нешто или тоа форум со некакви други правила ?

Нема намера да ти ги земем, туку некак не ми е особено приjатно кога ви четем да плуете така по блгарите, кога допреди 100-тина година вашиве во некои моменти исто са се нарекували со тоа име.

Ти веќе си Бугар или сега ќе вадиш пасош?

ama si pizajzla.koj ima bugrsko poteklo,kurlee mozebi??pasosot im sluzi samo kako obicna hartija koj mozi da se unisti vo sekoj moment,nikoj na ja mraszi vasata drzava,no prtemnogu ja mrazat vadata glupava propaganda.anderstand,ne sme unetnici taka ubavo da vi nacrtame za da vi dibi malku pojasno

Епа сите кои земат пасош имат блгарско потекло, кое го доказуват со документи. Факт.

Ти веќе си Бугар или сега ќе вадиш пасош?

Од как станах на 14 години ми дадоа лична карта, а иначе благодарам за комплиментот за добриот македонски и тоа е само за 2-3 седмици четене тука :)

Од как станах на 14 години ми дадоа лична карта, а иначе благодарам за комплиментот за добриот македонски и тоа е само за 2-3 седмици четене тука :)

Еј барем биди искрен :)

Се знајме од порано ние.

Сакаш да извадиш македонски пасош?

daj da vidime,da procitame

Чл. 9. Б'лгарски гражданин по произход е и всјако лице, което е припознато от б'лгарски гражданин или чијто произход от б'лгарски гражданин е установен с'с с'дебно решение.
Доколко знам по тоа член се изкарват блгарски пасоши од македонски, украjнски, србски и молдовски грагани, само со таа разлика дека украjнците и молдовците и србите са си блгари, а некои од македонците само се пишат така.

Еј барем биди искрен :)

Се знајме од порано ние.

Сакаш да извадиш македонски пасош?

Как става финтата и требе ли да имам нешто македонско у мене ? Зашто само една стринка имам од пиринско и незнам дали само со тоа ке ме приемете за наследник на Александар ?

Как става финтата и требе ли да имам нешто македонско у мене ? Зашто само една стринка имам од пиринско и незнам дали само со тоа ке ме приемете за наследник на Александар ?

Не треба, само сакам да потпишеш дека баба ти била Македонка.

Eве братот аз ке вземам еден.Имам си американски,с блгарскиja,сега и МК ке станат таман 3.От ОМО ме офертираха навремето,ама jaс одбив.
Не ми е проблем на мен да имам МК пасош.Што вдигате вие толко шамата за БГ пасош незнам.Добил некои,го изкористил.Кога ке влезе МК в ЕУ може да се откаже от него.Во што е проблем?

Jaвно незнаеш дека во Бессарабиа и по-точно во Украjна има 140 илjади души кои са си блгари, кои са избегали од воjните преди 200 години, а во Молдова са 65 илjади. Еве читаj. Сигурен ли си дека твоите колеги са украинци или само са живели во Украjна ? Питаj ги дали не са бесарабски блгари.

Не сум сосем согласен со тоа - голем дел от вашиве херои са се изкажували во некои момент като блгари, плус немам видено дека за некои од вашиве херои Блгариjа и блгарското е нешто вештачко, туку тиа настроениjа со доjдени во последствие :)

Zoshto se narekuvale Bugari???

Ili ovaa prtashanje voopshto ne e bitno...

Premolchuvanje na vistinata e ramno na laga...veke videno vo Bugarskata istorija i onie shto ja praktikuvaat...

Ete i denes Makedoncite vadat Bugarski pasoshi ete ti ja istorijata denes , dali tie Makedonci se Bugari lil pasoshite gi vadat poradi drugi prichini???

Posle 50 godini kje se javi nekoj tip kako shto si ti i ovie luge kje gi narekuva Bugari...

Чл. 9. Б'лгарски гражданин по произход е и всјако лице, което е припознато от б'лгарски гражданин или чијто произход от б'лгарски гражданин е установен с'с с'дебно решение.
Доколко знам по тоа член се изкарват блгарски пасоши од македонски, украjнски, србски и молдовски грагани, само со таа разлика дека украjнците и молдовците и србите са си блгари, а некои од македонците само се пишат така.

Pred nekoj den i prikazuvav na edna B'lgarka kako zemame licni karti i pasosi i zamisli.. i ona mislela deka treba "dokazatelstvo", "sydebno reshenie"...
I posle toa se osekase mnogu neprijatno.
I jas isto taka.
...........
...........
Pa, moravme da se utesime nekako..:pos2::pos2::pos2:(ova seriozno)

И оваа Македонска влада како ни една во светот работи против сопствените државни интереси за разнебитување на Македонија со осипување на Македонците да се слеат во други народи или држави.Неприспособувањето на законот за увоз на автомобили сличен како Бугарскиот,барем со исти услови и цени,за да не се богатат неколкумина импортери кој се и општа опасност од услови за мито и корупција во самиот државен врв е само мал дел од низата елементи кој ги присилуваат Македонците да посегнат по туѓи државјанства.Тука би ги додал и скапите осигурителни такси,односно полиси со што се остава простор за енормно богатење на неколкумина газди на тие осигурителни компании кој како монопол се дуплираат и мултиплицираат со различни имиња,како и само “декларативното“ залагање за укинување на визниот режим.Ете тоа се мал дел од реалните согледувања зошто Македонците посегнуваат по туѓи пасоши без разлика на нивната политичка определба или неопределба,без некој да мрчи овде и при тоа несвесно да ја штити Македонската владина политика.:toe:

Zoshto se narekuvale Bugari???

Ili ovaa prtashanje voopshto ne e bitno...

Premolchuvanje na vistinata e ramno na laga...veke videno vo Bugarskata istorija i onie shto ja praktikuvaat...

Ete i denes Makedoncite vadat Bugarski pasoshi ete ti ja istorijata denes , dali tie Makedonci se Bugari lil pasoshite gi vadat poradi drugi prichini???

Posle 50 godini kje se javi nekoj tip kako shto si ti i ovie luge kje gi narekuva Bugari...
Никоj не ги терал да вадат.Те сами подпишали дека некоj од рода му е бугарин.Нито са му турили пиштол во главата,нито нож на грлото.
Това е доброволен процес и наjголема вина има владата на РМ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom