Соживот со Албанците - коментари на А1

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 март 2009
Мислења
59
Поени од реакции
6
Ова ќе го разберам како твоја неспособност да прифатиш дека можеби има Македонци кои сметаат дека Македонец може да згреши, а Абанец да е во право. Типикл....
Не викам дека Македонец не може да згреши. Ама стварно не знам дали се Албанците во право за ова?

Ова е класичен обид за дестабилизација на Македонија од страна на Косово. Во периодот пред независноста имаше демонстрации на Косово и се закануваа дека ако не добијат независност ќе ја дестабилизираат и Македонија? Што сме им ние криви?

Сега со ова им одат во прилог на Грците. Баш кога треба да добиеме безвизен режим.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Сакаш да кажеш дека Ѓорѓе Иванов, ПРедседателот на Република Македонија има дечко Албанец, штом призна дека згрешил што не го поканил Сејдиу на инугурацијата?
Може цитат од изјавата со признанието дека згрешил?

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Не викам дека Македонец не може да згреши. Ама стварно не знам дали се Албанците во право за ова?

Ова е класичен обид за дестабилизација на Македонија од страна на Косово. Во периодот пред независноста имаше демонстрации на Косово и се закануваа дека ако не добијат независност ќе ја дестабилизираат и Македонија? Што сме им ние криви?

Сега со ова им одат во прилог на Грците. Баш кога треба да добиеме безвизен режим.

Некои кај нас не сакаат изгледа да разберат дека како прво, внатре сме дестабилизирани, а тоа посебно ќе се потенцира во наредните 3-4 месеци кога ќе почнат масовни отпуштања и кога ќе девалвира денарот. Кога ќе се испразни буџетот, а ние сме на сред расправии со сите соседи.

F

FilipMacedon

Гостин
Албанците можат само две работи да изберат,или ке се помират со тоа дека Македонија е на Македонците,и дека тие во Македонија можат да живеат под феноменални услови но само како Македонци со албанско потекло,или пак ке прифатат диктат од Косово,со кој "бракот" е веќе нефункционален и мислам дека тоа ке биде катастофален период,барем за дел од Албанците.
Правилото е јасно,неможе двајца кои се сомневаат во себе да бидат главни во една куќа

Член од
13 март 2009
Мислења
59
Поени од реакции
6
:back:
Некои кај нас не сакаат изгледа да разберат дека како прво, внатре сме дестабилизирани, а тоа посебно ќе се потенцира во наредните 3-4 месеци кога ќе почнат масовни отпуштања и кога ќе девалвира денарот. Кога ќе се испразни буџетот, а ние сме на сред расправии со сите соседи.
Внатре сме дестабилизирани од Албанците.

Сите соседи се на сред расправии со нас. Ние се браниме.

п.с. Уште чекам на линкот со изјавата на Иванов. Душава ми изгоре за тој линк :smir:

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
:back:

Внатре сме дестабилизирани од Албанците.

Сите соседи се на сред расправии со нас. Ние се браниме.

п.с. Уште чекам на линкот со изјавата на Иванов. Душава ми изгоре за тој линк :smir:

Внатре сме дестабилизирани од нашата промашена политика и стратегија правена од деца од јасли.

F

FilipMacedon

Гостин
Внатре сме дестабилизирани од нашата промашена политика и стратегија правена од деца од јасли.
Значи човек како може да ве прочита од која партија сте тоа е чудо,
мене бар ми е јасна новокомпонираната однапред промашена стратегија на СДС,но во ред,продолжете со провокации спрема Албанците

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
„Кабинетот на Претседателот на Република Македонија изразува жалење за неостварувањето на средбата меѓу Претседателот на Република Македонија д-р Ѓорге Иванов и Претседателот на Република Косово, д-р Фатмир Сејдиу. Претседателот на Република Македонија д-р Ѓорге Иванов е цврсто посветен на развивањето добри билатерални односи со соседите на Република Македонија, како и на развојот на регионалната соработка помеѓу балканските држави. Претседателот на Република Македонија верува дека односите помеѓу Република Македонија и Република Косово имаат голем потенцијал и ќе се интензивираат и продлабочат во блиска иднина.
Претседателот на Република Македонија д-р Иванов е цврсто уверен дека билатералните односи со соседите, поставени на принципите на рамноправност и демократичност, се иднина на граѓаните на Република Македонија и граѓаните на Балканот. Затоа, лидерите на балканските држави имаат голема одговорност да работат кон надминување на сите евентуални недоразбирања или наследена недоверба со цел да се обезбеди просперитетна иднина на нивните граѓани“, стои во синоќешното соопштение од претседателскиот кабинет.

О простете ми комшии Косовари, ја у*рав работата

Значи човек како може да ве прочита од која партија сте тоа е чудо,
мене бар ми е јасна новокомпонираната однапред промашена стратегија на СДС,но во ред,продолжете со провокации спрема Албанците

Јас не сум од СДСМ, не сум ни од ВМРО, но оној кој ги провоцира е прво Председателот, со игнорирањето на Косовскиот председател и сите оние кои на темава се произјаснија дека “Македонија е на Македонци и Албанците треба Да се исселат.“

Прочитај на темава, од кого беа испровоцирани Албанските членови на форумотв и кому реплицираа. Па ќе зборуваме после за тоа, дали јас провоцирам.

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Не знам зошто но и со бришење на постови не се гради соживот.Некои работи и треба да се кажат отворено и дирекно.Во очи што би се рекло.

Член од
13 март 2009
Мислења
59
Поени од реакции
6
Цитат:
„Кабинетот на Претседателот на Република Македонија изразува жалење за неостварувањето на средбата меѓу Претседателот на Република Македонија д-р Ѓорге Иванов и Претседателот на Република Косово, д-р Фатмир Сејдиу. Претседателот на Република Македонија д-р Ѓорге Иванов е цврсто посветен на развивањето добри билатерални односи со соседите на Република Македонија, како и на развојот на регионалната соработка помеѓу балканските држави. Претседателот на Република Македонија верува дека односите помеѓу Република Македонија и Република Косово имаат голем потенцијал и ќе се интензивираат и продлабочат во блиска иднина.
Претседателот на Република Македонија д-р Иванов е цврсто уверен дека билатералните односи со соседите, поставени на принципите на рамноправност и демократичност, се иднина на граѓаните на Република Македонија и граѓаните на Балканот. Затоа, лидерите на балканските држави имаат голема одговорност да работат кон надминување на сите евентуални недоразбирања или наследена недоверба со цел да се обезбеди просперитетна иднина на нивните граѓани“, стои во синоќешното соопштение од претседателскиот кабинет.

yin yang, ти кажа дека Иванов се извинил што не го поканил на инаугурацијата. Ова е сосема друго.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom