Најголем фалсификат во историјата ТЕОРИЈА на ЕВОЛУЦИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата Musab
  • Време на започнување Време на започнување
Да џабе е да пишуваш. Официјалната историја кажува дека случајот е лага невидена од страна на праведните за да оцрнат подмолно. Ти ако мислиш дека си паметен оди кај Миленко и презентирај ја новата верзија на историјата. Жена после 40 години пишува за нешто, најблиските викаат дека не е вистина. Историја потврдува. Крај на приказната.
Ај остај тоа што правите нови верзии на науките, па сега мора и историјата да се излажира. Ни срам ни перде да се немало.

конкретно нешто пример...религијата да те попречила тебе лично.

Еден пак многу попаметен рекол..
Блажени се кои не виделе, а поверувале.”
Јас би се укотвил за тој став

Да тој бил стварно паметен..затоа што на време сфатил дека врвот на мајсторијата на сите манипулации е во тоа да некого натераш да поверува во нешто а притоа тој да не побара потврда за истото.

офлелеее

бучио кога би отишол на рентген за снимање и ако сестрата те одбие прво ќе помислиш сигурно е мрзлива не и се работи бла бла.....

но не знаеш дека х-зраците односно сестрите имаат беџ-ови или поточно мерачи на озраченост значи ако те одбие сестрата веќе не смее да се изложува на зрачење.

и немој вака имаш промени на температура,нагли посебно...потоа зрачењеа електромагнетни,па хемиските средства како хербициди пестициди...чернобил е ситна риба поточно доказ за колку СССР го цени животот на нивната војска...замисли десетици илјади војници морале со голи раце без опрема над 50 сантиметра земја во радиус од 30сетина километри да ја заменат со друга....над 70% од тие војници за жал денеска не се живи а останатите имаат болести најчесто малигни:cry::cry::cry:
Не се само надворешни фактори самите ензими ДНК-полимеразата има карактериска да греши тие грешки се ретки но се спонтани. И не се резултат на никакви надворешни фактор. Сите живи суштества имаат сопособност да имаат спонтани мутации. Многу интересна ствар „намерно“ пости можност за грешка со цел на среќа статистичка веројатност да се најде позитивна мутација во смисла на подобра адптација кон надворешната средина. :vozbud:

Дедо боже нас не напраи од кал во која и вдахна живот. Ние сме направени од кал.
Е сега, зошто на пример ако некој му се ампутира нога или рака (а е се уште жив - уште дахот божји е во него) не можат докторите да му залепат нога од кал или глина и таа да си зарасни и да се напрај како оригинал шо си беше???
Треба некоја посебна кал??

јас без сарказам за таквите бугарофили и овие ко вранишковски па треба некој да ги ангажира професионалците од екс УДБА.

каде е лошата основа на теоријата во што ја согледа??

грешно си го интерпретирал компајлирање малце,мислам дека не е буквално да ти удри шамар туку нешто слично како непријателот направи го пријател...нема мазохистичко таму:toe:

и не сме од вонземјани:toe:

Ne sum go kompajliral pogresno, tuku samoto ucenje se kosi so prirodnite mehanizmi i zakoni, od koi eden e neprikosnoven a toa e SAMO-ODBRANATA.

Ako naseto telo, koe by the way, spored nekoi go sozdal BoG, funkcionirase po "Bozjite nacela" togas, imuniot sistem na teloto nema da UBIVASE ,virusi i bakterii, od koi se custvuva zagrozen celiot covekov organizam, tuku ke gi pravese prijateli i naveduvase na kohabitacija?

Kohabitacijata e cekor do Parazitizam vo Biologijata,isto kako sto Inkvizicijata parazitirase so vekovi vrz narodot, NEPRIRODNO ucejki go da se pokori na taa pojava!

Komparacijava e malku cudna, no mnogu logicka i eksplicitna...

Vreme e "teorijata na evolucijata" i "religijata" da se zamenat so nesto naucno izdrzano i dokazano, so ovie naucni resursi so koi raspolaga svetot, denes a ne vo 18 vek

-Teorija na Intelegented Dizajn(Theory of Intelligent Design)

za zainteresiranite, poveke vo dokumentarecov

http://video.google.com/videoplay?docid=-5585125669588896670#

Ne sum go kompajliral pogresno, tuku samoto ucenje se kosi so prirodnite mehanizmi i zakoni, od koi eden e neprikosnoven a toa e SAMO-ODBRANATA.

Ako naseto telo, koe by the way, spored nekoi go sozdal BoG, funkcionirase po "Bozjite nacela" togas, imuniot sistem na teloto nema da UBIVASE ,virusi i bakterii, od koi se custvuva zagrozen celiot covekov organizam, tuku ke gi pravese prijateli i naveduvase na kohabitacija?

Kohabitacijata e cekor do Parazitizam vo Biologijata,isto kako sto Inkvizicijata parazitirase so vekovi vrz narodot, NEPRIRODNO ucejki go da se pokori na taa pojava!

Komparacijava e malku cudna, no mnogu logicka i eksplicitna...

Vreme e "teorijata na evolucijata" i "religijata" da se zamenat so nesto naucno izdrzano i dokazano, so ovie naucni resursi so koi raspolaga svetot, denes a ne vo 18 vek

-Teorija na Intelegented Dizajn(Theory of Intelligent Design)

za zainteresiranite, poveke vo dokumentarecov

http://video.google.com/videoplay?docid=-5585125669588896670#

јас би рекол повеќе чудна но помалце логична-еве зошто како прво немаш основ да споредуваш човек(многуклеточен организам) со бактерии или вируси(а вирусот е на граница мешу мртва и жива материја)....така да експлицитен си и те разбирам.

знаеш дека светот е отруен од квазиинтелектуални конспираси дебилни теории и кога некој велии ајде еве го документарецот...знаеш не е тоа тоа,всушност има некои кои природата не ги дарила да бидат елоквентни и експлицитни па за да кажат нешто мораат видеа да ставаат-ти не припаѓаш во таа група па така да бујрум претстави ни ја теоријата со твои зборови или со некои докази.:helou:

Дедо боже нас не напраи од кал во која и вдахна живот. Ние сме направени од кал.
Е сега, зошто на пример ако некој му се ампутира нога или рака (а е се уште жив - уште дахот божји е во него) не можат докторите да му залепат нога од кал или глина и таа да си зарасни и да се напрај како оригинал шо си беше???
Треба некоја посебна кал??

јас да бидам реален немам помислено на ова браво лет...ајт во потрага по кал милиони ќе заработиме а:pos2:

Откриен најстариот човечки предок
Иако нејзината висина и величина на мозокот одговараат на шимпанзото,Арди одела исправно на две нозе,со што го презема досегашнотот прво место од Луси чиј костур досега се проценувало на 3,2 милиони години старост.
article-1217400-06A911D9000005DC-150_306x658.jpg
article-1217400-06A911FF000005DC-146_306x658.jpg

article-1217400-06A911EB000005DC-336_306x338.jpg
article-1217400-06AC610D000005DC-65_634x784.jpg

На меѓународниот тим на научници на конференцијата за новинари одржана во Адис Абеби во Вашингтон е констатирано дека како резултат на 17 годишното истражување на 4,4 милиони години стариот костур наречен Арди пронајден во Етиопија,кој припаѓал на женките и врстата Ardipithecus ramidus,висока околу 122 сантиметри и тешка околу 50 килограми. Факт е дека Арди живеела полни милион години пред Луси и за научниците тоа претставува вистински доказ околу човечката еволуција.
(1 October 2009 Dailymail)

Вака ќе ти дадам еден еден текст од една книга..на англиски е и се работи за последните денови на Дарвин....ќе ме извините за странскиот јазик..ама ова е премногу за воопшто да го преведувам а сакам да ви ги покажам последните размислувања на Дарвин...не се работи за изрежирана кинга од црквата, ниту за фалсификат..прочитајте и пресудете сами...посебно ти смар ас..

Факти:
Текстот можеби си го нашол во книга, но се работи за статија од весник.
Автор е Елизабет Хоуп, евангелист. Тврдела дека го посетила Дарвин пред да умре. Статијата е напишана 30 години после неговата смрт.

Заклучоците за режирање изведи си сам.

Ако баш сакате да го цитирате Дарвин:

„By further reflecting that the clearest evidence would be requisite to make any sane man believe in the miracles by which Christianity is supported, — and that the more we know of the fixed laws of nature the more incredible do miracles become, — that the men at that time were ignorant and credulous to a degree almost incomprehensible by us, — that the Gospels cannot be proven to have been written simultaneously with the events, — that they differ in many important details, far too important, as it seemed to me to be admitted as the usual inaccuracies of eye witnesses; — by such reflections as these, which I give not as having the least novelty or value, but as they influenced me, I gradually came to disbelieve in Christianity as a divine revelation.“

јас би рекол повеќе чудна но помалце логична-еве зошто како прво немаш основ да споредуваш човек(многуклеточен организам) со бактерии или вируси(а вирусот е на граница мешу мртва и жива материја)....така да експлицитен си и те разбирам.

знаеш дека светот е отруен од квазиинтелектуални конспираси дебилни теории и кога некој велии ајде еве го документарецот...знаеш не е тоа тоа,всушност има некои кои природата не ги дарила да бидат елоквентни и експлицитни па за да кажат нешто мораат видеа да ставаат-ти не припаѓаш во таа група па така да бујрум претстави ни ја теоријата со твои зборови или со некои докази.:helou:

јас да бидам реален немам помислено на ова браво лет...ајт во потрага по кал милиони ќе заработиме а:pos2:

-Sto e ziva a sto mrtva materija za tebe? Neli tvojot BoG covekot go napravil od zemja???Koga ja negiras naukata, zosto koristis naucni termini,koi vo tvoite veruvanja ne postojat(budejki nezivata materija bila pretvarana vo ziva i obratno vo samata Biblija,te e stavena na ista linija)???

-Kvazi-intelektualni teorii i konspiracii, pritoa ja zaboravas NAJGOLEMATA i najstarata brainwash teorija, a toa e Biblijata!!Lugje so krilja, sozdavanje hrana od vozduh, odenje po voda,bozestveni lekuvanja so dopir(a zosto Isus gi lekuval, koga samoto negovo ucenje propagira deka vistinskiot zivot e onoj posle smrta, zosto im ja prodolzuval agonijata na zemskiot zivot so toa sto im go prodolzuval zivotot?!?!!)

-Ti preci sto stavam dokumentarci vo postot, koi barem se baziraat vrz nauka(genetika i nejzinoto objasnuvanje),a ne ti preci sto sam stavas citati od nekoja kniga vo koja eksplicitno se kazuva deka Bozjiot sin, sozdal ribi od nisto i gi nahranil gladnite, pa potoa odel po voda, pa go razdelil moreto..itn itn.. Science Fiction - anyone??:pos2::pos2: Isto kako da citiras i raskazuvas delovi od Star Treek, ili Heroes!!!

-So personalni degradacii, nema da postignes nisto, barem taka te uci i tvojata religija...:wink: Obey to it..

"Najgolemi robovi se onie, koi robuvaat i se potcinuvaat pritoa mislejki deka se slobodni"

WTF... не те деградирав...и навистина беља работа .......само што ете изрази се слободно да ја чуеме таа теорија инаку деникен одамна не е популарен...
Koga ja negiras naukata, zosto koristis naucni termini,

посочи каде сум негирал наука????

-Kvazi-intelektualni teorii i konspiracii,

најкратко видеа.

-Sto e ziva a sto mrtva materija za tebe?

има нешто што се нарекува метаболизам.

кој е мојот бог како знаеш дека имам бог овде образложи??

-Ti preci sto stavam dokumentarci vo postot, koi barem se baziraat vrz nauka(genetika i nejzinoto objasnuvanje),a ne ti preci sto sam stavas citati od nekoja kniga vo koja eksplicitno se kazuva deka Bozjiot sin, sozdal ribi od nisto i gi nahranil gladnite, pa potoa odel po voda, pa go razdelil moreto..itn itn.. Science Fiction - anyone??

исто и овде посочи каде сум ставил цитат????

П.С очекувам одговор бидејќи....знаеш ако козата лаже рогот не лаже па така за тоа што го тврдиш конкретно за мене најди цитати...најди кај негирам наука...

во спротивно јасно е!!

Исус одел пешки во сандалки и проповедал на отворено, а сега владиките се возат во климатизирани мерцедеси и накитени со злато и бисери и проповедаат во цркви со дрворез, позлатени рамки, мермер...

Ете ви еволуција.

WTF... не те деградирав...и навистина беља работа .......само што ете изрази се слободно да ја чуеме таа теорија инаку деникен одамна не е популарен...

посочи каде сум негирал наука????

најкратко видеа.

има нешто што се нарекува метаболизам.

кој е мојот бог како знаеш дека имам бог овде образложи??

исто и овде посочи каде сум ставил цитат????

П.С очекувам одговор бидејќи....знаеш ако козата лаже рогот не лаже па така за тоа што го тврдиш конкретно за мене најди цитати...најди кај негирам наука...

во спротивно јасно е!!

Kako prvo mojata komparacija ja klasificira kako nelogicna, bidejki ne se rabotelo za mnogukletocni organizmi, tuku za virusi i bakterii, demek vo Bozjite zakoni , ima aneks vo koj se veli " se odnesuva samo na mnogukletocni ogranizmi" :pos2:

Kako vtoro,izvrsiv generalizacija, pa poveketo od replikata ne se odnesuvase na licno,tebe, tuku na lugjeto koi biblijata i religijata ja stavaat pred zdraviot razum i mokta na rasuduvanje koja ja poseduvame. Mozebi ti ne spagjas vo taa grupa lugje...znaci nothing personal..

I za kraj treto, videata se samo kratko rezime na ona sto lugjeto vo naukata sakat da go kazat. Kako sto i sam znaes naukata e egzaktna , taka da kako i da ja svrtis se isto ispagja...Dali ke prikaze nekoj video, ili ke go preraskaze, ili sam ke kreira naucen trud, razultatot e ist, dokolku e tocen...za razlika od religijata i 1000000 tolkuvanja na istata...

Naukata go nema toj luksuz..

-Sto e ziva a sto mrtva materija za tebe? Neli tvojot BoG covekot go napravil od zemja???Koga ja negiras naukata, zosto koristis naucni termini,koi vo tvoite veruvanja ne postojat(budejki nezivata materija bila pretvarana vo ziva i obratno vo samata Biblija,te e stavena na ista linija)???

-Kvazi-intelektualni teorii i konspiracii, pritoa ja zaboravas NAJGOLEMATA i najstarata brainwash teorija, a toa e Biblijata!!Lugje so krilja, sozdavanje hrana od vozduh, odenje po voda,bozestveni lekuvanja so dopir(a zosto Isus gi lekuval, koga samoto negovo ucenje propagira deka vistinskiot zivot e onoj posle smrta, zosto im ja prodolzuval agonijata na zemskiot zivot so toa sto im go prodolzuval zivotot?!?!!)

-Ti preci sto stavam dokumentarci vo postot, koi barem se baziraat vrz nauka(genetika i nejzinoto objasnuvanje),a ne ti preci sto sam stavas citati od nekoja kniga vo koja eksplicitno se kazuva deka Bozjiot sin, sozdal ribi od nisto i gi nahranil gladnite, pa potoa odel po voda, pa go razdelil moreto..itn itn.. Science Fiction - anyone??:pos2::pos2: Isto kako da citiras i raskazuvas delovi od Star Treek, ili Heroes!!!

-So personalni degradacii, nema da postignes nisto, barem taka te uci i tvojata religija...:wink: Obey to it..

"Najgolemi robovi se onie, koi robuvaat i se potcinuvaat pritoa mislejki deka se slobodni"
Не пости Жива и Нежива Материја Има органска и неоргаска материја. Инаку границата Меѓуживи суштества и неживи материја е бајаги е не јасна. Дури ни асална дефиницја нема најчесто се спомнуваат својства на хомеостаза, репликација, адаптација итн...Еволуцијата на клеточно и субклеточно ниво е најслабо објаснета поради тоа што не постојата фосили а и неможе да постојат поради малата голема. Инаку што се однесува на повеќе клеточните живнтни таа е релативно добро истражена.

Еволуцијата е евидентна и во еволуиранје на човечките пронајдоци со посовршени модели.
Како може човекот да има слободна волја кога тој настанал како последица на сексуален спој меѓу неговите биолошки родители, тој нема своја суштина во себе, тој е дел од природата и како секој феномен неповратно изчезнува.

Ако не постојат натприродни работи зошто скотланд јард и британската полиција на дискавери кажуваа дека користат видовити луѓе при истрагата на комплицирани случаеви?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom