Шенгенскиот ѕид конечно паѓа

• Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување
Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Pa klosari bile cim taka.
Da si 35 godini vo Germanija i da imas samo za golf3, treba da bides epten glup, tup i neupotrebliv. :toe:
абе и јас се чудам ...
годинава смени некоја кола али нема веза .. до неќна шо се вика Голф3 ...
клошари не клошари незнам ...
скромна работа .. скромна плата ... :toe:
праам муабет за синот кој сам живее ...
другите не сум у тек ... али ништо посебно ...

муабетот ми е за толку години таму ... толку ...
не е се сјајно ...
оние кои прават пара голема чепкаат криминал ...
и од Велес многу отидоа ЕУ на печалба ... и сите мислам знаеме шо работеа ...

оние кои отишле и работат легални скромни работи ... не им е ништо посебно ... тоа шо они го имаат многу лесно можеме да си го постигнеме ... ако се заложиме тоа да го правиме ... а не да ни перат мозок и цела енергија и се да оди кон Еу НАто ...

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
абе и јас се чудам ...
годинава смени некоја кола али нема веза .. до неќна шо се вика Голф3 ...
клошари не клошари незнам ...
скромна работа .. скромна плата ... :toe:
праам муабет за синот кој сам живее ...
другите не сум у тек ... али ништо посебно ...

муабетот ми е за толку години таму ... толку ...
не е се сјајно ...
оние кои прават пара голема чепкаат криминал ...
и од Велес многу отидоа ЕУ на печалба ... и сите мислам знаеме шо работеа ...

35 godini da rabotis vo Germanija garantirano minimum imas pari za u peznija da si kupis mnogu ubavo kukja vo Makedonija i plus nekoi 100 iljadi na strana. Baska penzijata.

оние кои отишле и работат легални скромни работи ... не им е ништо посебно ... тоа шо они го имаат многу лесно можеме да си го постигнеме ... ако се заложиме тоа да го правиме ... а не да ни перат мозок и цела енергија и се да оди кон Еу НАто ...
Abe vidi, tie muabeti raskazuvaj im gi na drugi.
Mene ne.
Tvoite rodnini ocigledno ili se dembeli, ili ne gi biva, nesposobni se za rabota i biznis. Treto nema. Zalam ama taka e. :toe:

35 godini da rabotis vo Germanija garantirano minimum ke imas pari za edna mnogu ubava kukja vo Makedonija i plus edno stotina iljadi na strana. Baska penzijata.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Mene ne.
Tvoite rodnini ocigledno ili se dembeli, ili ne gi biva, nesposobni se za rabota i biznis. Treto nema. Zalam ama taka e. :toe:
да да...
ти се знаеш ..

ја да ти кажам ..
ако имаш албанци роднини у ЕУ и ако ги бива ....
да погодам од 2пати шо работат и како ги бива?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Заебанција на страна ама генерално Турците,Албанците,Арапите,Курдите се најснаодливи и бидејќи се упорни и сложни, успеваат насекаде низ Е.У.

Можеби е смешно, меѓутоа овде во Полска постои т.н. Донер-Кебап мафија на Турци, која држи сендвичари низ центарот на градот и прават големи пари, пред се' од туристите.

Зошто мафија, затоа што си вработуваат исклучиво свои луѓе, си носат фамилии или си ги помагаат разните имигранти и не дозволуваат никаква конкуренција.
Имаше случаи на запалени дуќани и дури ликвидации на конкуренти.

Ќе си речеш ејј мајката од сендвичари прават пари и возат БМВ, епа напрај математика како од 2-3 евра за еден сендвич донер кебаб по 1000 луѓе нека бидат на ден(а повеќе се), му доаѓа 2-3.000 евра дневно.
Месечно - 30.000 евра.

Јас редовно одам на ручек кај нашици од Гора, кои имаат ваков ресторан-сендвичара во центарот на градот, они се повеќе од 20 години тука и супер им оди бизнисот.

Албанците и Курдите се познати по своите слаткарници низ цела Чешка, како ефтини со многу добри производи. Едноставно ги бива за тоа.

Значи, ако се сака и се нема срам, може удобен живот да се има и од вакви дејности.
Но, не е лесно да се добие дозвола за работа, треба многу фрлање пари за врски, средување документација и санитарија... но ако си снаодлив и упорен, ќе те биде.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Mene ne.
Потполно исправно резонирање,за 35 години во Германија доколку една просечна фамилија нема куќа или сопствен стан во Германија и еден ист таков во Македонија,со возило вредно барем 20 000 евра тие потполно промашиле во животот.Или намерно кога ќе дојдат овде глумат “отепани“ за да не им досадуваат нашиве,а на сметка имаат по 1 милион евра како во безброј случаи кој јас ги знам.:toe:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
како во безброј случаи кој јас ги знам.:toe:
Еј немој само ти со твоите фрустрации за туѓите сметки во банка. :)

Знаеш безброј случаи велиш? хехе ехх АБЦ главна оговарачка низ село мора да си, се знаеш за секого ебаго, која останала трудна и у кој месец е, колку пати на ден комшиите го мочаат кучето, кој со кого се скарал, кој кого изневерил... :kesa:

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
да да...
ти се знаеш ..

ја да ти кажам ..
ако имаш албанци роднини у ЕУ и ако ги бива ....
да погодам од 2пати шо работат и како ги бива?
Pa znam be, znam.
So se pravis so sila lud?
Da mi dojde nekoj i da mi kaze deka posle 35 godini pecalba vo Germanija ima samo za golf3, ima so cel slajm so mi se stvara od ovie dve kutii cigari dnevno da go pluknam u faca.
Ednostavno, sinonim za nesposoben i glup covek. :toe:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
После ова македонската младина масовно ќе замине во странство на работа и на усовршување според тоа владава мора сериозно да мисли како понатака.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Pa znam be, znam.
So se pravis so sila lud?
Da mi dojde nekoj i da mi kaze deka posle 35 godini pecalba vo Germanija ima samo za golf3, ima so cel slajm so mi se stvara od ovie dve kutii cigari dnevno da go pluknam u faca.
Ednostavno, sinonim za nesposoben i glup covek. :toe:
само насочив ...
тоа семејство живее скромно со скромна работа ...

другите шо ги спомнав праќаа коли на синовите од таму ... возат добра кола ама работа работа работа нон стоп ...

поентата ми беше дека не е мед и млеко ... и дека ако (на една тема некој спомна 38%) сите тргнат ЕУ сите ќе имаат пари и ќе им биде супер итн .... да не се лажеме ...

и како шо напомена во некој пост Братот треба цела генерација да помине таму за да застанат на нозе ...

а дека се спечалува куќа за 20години ...како шо рече АБЦ ... мало морген

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
само насочив ...
тоа семејство живее скромно со скромна работа ...

другите шо ги спомнав праќаа коли на синовите од таму ... возат добра кола ама работа работа работа нон стоп ...

поентата ми беше дека не е мед и млеко ... и дека ако (на една тема некој спомна 38%) сите тргнат ЕУ сите ќе имаат пари и ќе им биде супер итн .... да не се лажеме ...

и како шо напомена во некој пост Братот треба цела генерација да помине таму за да застанат на нозе ...

а дека се спечалува куќа за 20години ...како шо рече АБЦ ... мало морген
Epa jebiga, ke go ispotis g'zot. Nigde nema gaga. :) :toe:

Samo razlikata e vo toa sto, vo momentov tuka kaj nas i da sakas da go ispotis g'zot, dzabe ti e pak... ili voopsto ne ke uspees da go ispotis ili pak ima da ti pliva g'zot vo potta, ama pak ne ke imas pari da ides na odmor u Ibiza. :):toe:

Член од
3 март 2008
Мислења
831
Поени од реакции
31
Epa jebiga, ke go ispotis g'zot. Nigde nema gaga. :) :toe:

Samo razlikata e vo toa sto, vo momentov tuka kaj nas i da sakas da go ispotis g'zot, dzabe ti e pak... ili voopsto ne ke uspees da go ispotis ili pak ima da ti pliva g'zot vo potta, ama pak ne ke imas pari da ides na odmor u Ibiza. :):toe:
Ne e skapa Ibiza, od tuka ima za 350 evra 7 dena polu-pansion :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom