Македонија е примена во ЕУ!

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте биле во некоја земја од ЕУ подолго од 7 часови?

• Да.

Гласови: 80 67,2%
  • Не.

Гласови: 22 18,5%
  • Во Грчка на одмор.

Гласови: 7 5,9%
  • Во Бугарија на одмор.

Гласови: 10 8,4%

• Вкупно гласачи
    119
Сум бил во Холандија за 2 недели само. Во тие две недели потрошив многу пари и се ми остана како во сон. Луѓето таму како да се во некој друг свет т.е. се туку некаде брзаат, работат од 'мрак-утро до мрак. Ништо не гледаат од својот живот. Барем така јас размислувам. Кога отидов таму се осеќав некако инаку, бев опуштен, гледаш нешто ново и непознато, но те фаќа досада кога гледаш што се случува со народот таму, се чудев за што толку се загрижени овие луѓе, трчаат натаму наваму. Ништо не гледаат од својот живот, само работа и спиење и 10-20 дена во годината одмор. Па си реков не си ти за тука, капут назад. Не сме ние навикнати на таков живот и динамика на живеење.

Според мене не ми се верува да би се иселиле многу Македонци во западните земји кога би влегле во ЕУ, напротив би се вратиле и тие што се иселиле.

Јас би останал да си живеам во нашата мила Македонија и никаде на друго место, навикнат на по друг живот од ''Европјаните'' .

Кај се бе сите 48 мина кои досега гласале на анкетата дека знаат како е во ЕУ, да напишат пост?! Нити третина нема од нив.... Не ми треба статистика колку од форумџиите патувале надвор, туку сакам да размениме мислења.

Еубате.

Што да напишам пост кога ќе ми реплицираат, ако е лошо врати се. :toe:

Малце ли сум пишувал.

00.00 Македонија во ЕУ, 00.15 трета светска војна:vozbud:.

Хмм...
Што энам, мислам дека ако не примат вака како што си навел, со сите нишани ќе има една релаксација на целата атмосфера, на сите нивоа. Меѓуетничко, меѓупартиско, итн.
Може се во право луѓето што велат тек тогаш ќе не нагрне уште поголема беда и економски проблеми, ама сепак мислам дека барем на почетокот ќе има едно чувство на эадоволство од постигнатото.

Инаку од поодамна иэлегувам од Македонија и сум престојувал на мноооогу подолг период од 7 саати (од кај го иэвади ова?) во эемјите на ЕУ и Америка, на студии, по работа, на одмор, по концерти...

Нешто што многу би ме иэрадувало е да престанеме со эагадување и фрлање ѓубре кој каде стигне, редно е веќе...

Нешто што многу би ме иэрадувало е да престанеме со эагадување и фрлање ѓубре кој каде стигне, редно е веќе...

Така!
Нешто од она празнење пепељари на семафор, грицкање семки во автобус и оставање ѓубре пред контејнер.

ќе ги измениме сите пцости и пејоративни изрази со префиксот(или суфиксот)-ЕУ...

ЕУ п***у матер

да ти е*** се по ЕУ стандарди(нова верзија од...да ти е**м се по женски список)..

он топик:

Се слагам со тоа што го пишале погоре членовите....сите се сложуваме во еден став,а тоа е :
"Припаѓаме на ЕУ,ама рано е без здрава економија да се пикаме таму".....

А мене една работа не ми е јасна...како изгледа едно просечно бугарско семејство во ЕУ....колкава е просечната плата,колкави се даноците и сл???

Не заборавете сите дека скоро 20 години сме заложници во ГЕТОТО на ЕУ,па за некои навики ќе мораат “да ни прогледаат низ прсти“.:toe:

Не заборавете сите дека скоро 20 години сме заложници во ГЕТОТО на ЕУ,па за некои навики ќе мораат “да ни прогледаат низ прсти“.:toe:

Чим го прифатија бугарскиот кенеф.....нашево е ситно...

Чим го прифатија бугарскиот кенеф.....нашево е ситно...

Бугарија е генетски пореметена,но сепак заплива во Европски води.А нашиот прием нема ни да биде прием во вистинска смисла на зборот,зошто со генерации сме воспитувани по Европски терк,само што малку ни ја скратија слободата последниве 20тина години па нормално беше да се појават и мали девијации.:toe:

Promenite drag moj Serpico, (ke) treba da se slucat pred da ne primat vo EU, a ne posle priemot.

Ja gledam anketava i mi doaga obratnata situacija, ne dali nekoj od nas bil poveke od 7 saati vo zemja na EU, nego dali sme imale nie kaj nas na gosti EU-pejci poveke od 7 saati. Togas moze da se vidi sto se trebalo da smenime za da ne primat.

Јас сум била во Унгарија. И ко што ми кажуваа таму обичните граѓани не виделе никаков аир од ЕУ. Питачите беа старци, и ко што ми објасни водичот, пензиите биле премали за да се издржуваат. Цените се покачиле дупло, а пензиите и платите останале исти.
А оваа пропагандава за ЕУ се повеќе ми делува антинационална. Ништо не е поважно од тоа.
Никогаш не сме славеле ден на независност ко ден на ЕУ, бог да чува беше тоа.:nesvest:

Во ЕУ сме?

Епа драги мои туширање у зграда после 11 не смее да има. Ќе ги реметиме другите ни состанари.

Замислете Грујо да е на власт...и да воведе вакво правило познато во ЕУ земјите...одма ја имаш булументата борци за права.:vozbud:

Индустриското производство во ЕУ вртоглаво паѓа, побарувачката паѓа, акциите паѓаат, несигурноста расте, инвестиции нема паре - самоубиства на големи бизнисмени и тајкуни, отпуштања, стечај, зголемување на невработеност, социјални немири нереди протести штрајкови, криза колапс Карл Маркс бест Селер во Западниот Свет. На големите полека не ќе да им се даваат паре за булшит ЕУ бирократија, ЕУ под стечај, не им е до проширување та да фрлаат пари за трети земји кога нивните страдаат, големите субвенции даваат за свои фирми и гледаат да си ги решат сопствените проблеми, ЕУ останува без паре, Еу колабира :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom