MacedonianSun
herE I gO agaiN!
- Член од
- 13 декември 2008
- Мислења
- 1.111
- Поени од реакции
- 33
Сум бил во Холандија за 2 недели само. Во тие две недели потрошив многу пари и се ми остана како во сон. Луѓето таму како да се во некој друг свет т.е. се туку некаде брзаат, работат од 'мрак-утро до мрак. Ништо не гледаат од својот живот. Барем така јас размислувам. Кога отидов таму се осеќав некако инаку, бев опуштен, гледаш нешто ново и непознато, но те фаќа досада кога гледаш што се случува со народот таму, се чудев за што толку се загрижени овие луѓе, трчаат натаму наваму. Ништо не гледаат од својот живот, само работа и спиење и 10-20 дена во годината одмор. Па си реков не си ти за тука, капут назад. Не сме ние навикнати на таков живот и динамика на живеење.
Според мене не ми се верува да би се иселиле многу Македонци во западните земји кога би влегле во ЕУ, напротив би се вратиле и тие што се иселиле.
Јас би останал да си живеам во нашата мила Македонија и никаде на друго место, навикнат на по друг живот од ''Европјаните'' .
Според мене не ми се верува да би се иселиле многу Македонци во западните земји кога би влегле во ЕУ, напротив би се вратиле и тие што се иселиле.
Јас би останал да си живеам во нашата мила Македонија и никаде на друго место, навикнат на по друг живот од ''Европјаните'' .