A
ateist
Гостин
Ne go sozdal zasto e logicni da se pretpostavi deka nema dizajner, zatoa sto za postoenje na dizajner nema nikakvi bilo kakvi dokzaiiii.
Jas mislev na Jupiter vrhovniot bog vo Rimskata politeisticka religija,
Od kaj znae Alah sto ke bide posle 100 godini, ja vikam ke vidime sto ke bide nikoj ne znae..
ЗА МУСАБ...
Како тоа луѓето мерат вистина со време?
‘време‘‘ почнува со создавање на живо битие
Време почнува со зоздавањето на универзумот, концептот време, или четвртата димензија време почнува со создавањето на универзумот..
‘‘прошлост,сега и иднината‘‘ во кои овие три кои го сочинуваат времето.Моментално ако си читал веке оваа реченица ,пред малце беше иднина,а сега веке го нарекуваме прошлост.Ваквите и сличните ‘‘именувања‘‘се својство на живото битие,значи ,век,от,година,вчера,денес,утре.... е својство и важи само за живото битие.
Па не би рекол, времето има влијание врз целата материја органска неорганска, таа со тек на време се менува, затоа не гледам ништо погрешно во ова именување.
Во Вечноста, нема прошлост,сегашност,иднина,место...нашиот паметот
Не може да го на вечноста да му препише време,то.Ако за времето можеме да речеме дека има делови како прошлост,сегашност,иднина за вечноста тоа не можеме да речеме,исто и за вечноста не можеме да му речеме дека има некоја точка од кога е почнато.
Може да речеме бидејќи имаме докази кога времето почнало пред 12 милијарди години со настанокот на универзумот..
Е сега пошто прашањето не е во ред ,може да се постави вакво прашање;
Бог постоеше од вечноста,Со Него ништо немаше,и тогаш во вечноста Бог што праеше?
Пред да се одговори на вакво прашање треба да знаеме дека ,во вечноста Бог ,хаша неморал нешто да прави,и ако ништо ,тогаш ова никако не значи од Неговиот недостаток.
Ова го кажуваш од престпоставка без никакви докази емпириски за постоењето ба бог, само претпоставуваш врз база на прикаските во светите писма.
Оваа последната паралела што ја напиша повторно не нуди објаснување зашто дизајнерот не створил.
Зашто веке научно е докажано дека ние овде сме создадени по некоја случајност со интелегенција, ние сме еволуирани мајмуни кој по некоја случајност сме интелигентни и ја користиме таа интелегенција да преживееме, да дизајнираме алатки да преживееме.
точно
и плус сум им отворил и тема Кој треба да го докаже Бог
абесе утепаа од бегање дека никој нетребало а баш ВО НОВ ЗАВЕТ СТРИКТНО се бара да го ПРОСЛАВАТ - ДОКАЖАТ
Јован: 12:28 Татко, прослави го Твоето име! Тогаш дојде глас од небото: „Го прославив и пак ќе го прославам.”
17:4 Јас Те прославив на земјата, го свршив делото, што Ми го даде да го извршам;
17:10 и сè Мое - е Твое, и Твоето - Мое; и се прославив во нив.
.
.
.
Јован
13:31 А кога излезе, Исус рече: „Сега се прослави Човечкиот Син, и Бог се прослави во Него.
13:32 Ако Бог се прослави во Него, и Бог ќе Го прослави во Себе, и веднаш ќе Го прослави.
Римјаните: 8:30 А оние кои ги предопредели, тие и ги повика; кои ги повика, тие и ги оправда; кои ги оправда, тие и ги прослави.
Евреите: 5:5 Така и Христос не се прослави Сам Себеси за да биде Првосвештеник, туку Оној Кој Му рече: „Ти си Мој Син, Јас Те родив денес,”
Дела Ап
2:43 А страв влезе во секоја душа, зашто апостолите правеа многу чудеса и знаци
ДЕЛА АП 6
ред 8 А Стефан, полн со благодат и сила, правеше големи чудеса и знаци во народот..
.
.
итн