ПОРАДИ ДОСИЕТО ТАБАКЕРА ПРЕТЕПАН СИНОТ НА РИСТО ШИШКОВ

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Некој сака и пробуе да се прави интересен.
(За малиот Шишков зборам).

Другарчиња... вашата толку често спомнуена УДБА не била составена од ропаци кои што ете би си дозволиле да тепаат еден глумец, и со самото тоа не да го уќуткаат,него да го засилат контраефектот кон себе.
Не,не... falce answer.
Кога реално би им сметал или пак би имал нешто од вредност у руки,
Васко би го пронашле овердозиран,
можда би загинал у собраќајка,
или пак би се самоубил,
кога веќе се други времиња и неможно е да добие секира у тил.
(потписот на ДБ при егзекуциите на политички неподобни и непријатели на системот.)
:toe:

Тепачите сигурно не биле од УДБА, но нарачателите ....

УДБА била составена од најбедната сељачана, а во Македонија многу од удбашите беа од српските бедни колонисти и моравски цигани, луѓе без морал, критериум и расудување...

Поминаа времињата кога УДБАшите можеа да направат нешто. Сега можат само да се закануваат, оти Гоца право апсаана ќе ги прати. :toe:

А кој ќе си прави реклама со претепување? :pos2:

Ние тепаме, :pos2:, мали отвори владанаРМ.ком и види кој е на власт. Гледам сега ви е у шема "Соросоиди,, добро ве насочува Латас свака част.

Секако дека владата не тепа. Тепаат очајни луѓе, кои изгубиле се`:helou:

УДБА била составена од најбедната сељачана, а во Македонија многу од удбашите беа од српските бедни колонисти и моравски цигани, луѓе без морал, критериум и расудување...

Поминаа времињата кога УДБАшите можеа да направат нешто. Сега можат само да се закануваат, оти Гоца право апсаана ќе ги прати. :toe:

А кој ќе си прави реклама со претепување? :pos2:

Секако дека владата не тепа. Тепаат очајни луѓе, кои изгубиле се`:helou:

И ти себеси се нарекуваш македонец, не, ти не си македонец, ти си стока, извини ама ти за мене си стока.

И ти себеси се нарекуваш македонец, не, ти не си македонец, ти си стока, извини ама ти за мене си стока.

Да, јас сум прав Македонец, не сум ниту од арванитите (православни албанци гркомани), ниту српски колонист, ниту цинцар, како раководството на СДС :toe:

Друже, имам филинг дека ти си Бане лично и персонално...Такви сељачки мангупски одговори даваш, ко Банета.

Да, јас сум прав Македонец, не сум ниту од арванитите (православни албанци гркомани), ниту српски колонист, ниту цинцар, како раководството на СДС :toe:

Друже, имам филинг дека ти си Бане лично и персонално...Такви сељачки мангупски одговори даваш, ко Банета.

Ти дечко корените да си ги бараш на друго место, можам да приметам голем степен на национал шовинизам во твоите постови, дефинитивно не си македонец, се кладам дека не си македонец.

Ти дечко корените да си ги бараш на друго место, можам да приметам голем степен на национал шовинизам во твоите постови, дефинитивно не си македонец, се кладам дека не си македонец.

А бе ти прав Бане си бил :pos2::pos2::pos2:

Лепи етикети на друго место, а прво научи си што е национал шовинизам. Прво почни од менторите од Атина...

И научи се дека секој има право на свое мислење и коментар, а особено кога се работи за раководствата на партиите. Ако до пред малку, лепевте етикета на секој ВМРОвец дека е бугар или бугараш, зошто да не збориме отворено за националната припадност на раководството на СДС? Тоа не е национал шовинизам, тоа е легитимно демократско право. Нели Баги?

Секако дека сум етнички Македонец, моите претци не се Јон или Нич од Албанија, како на некои...

Не молчи Василе кажи ги кодошите така ќе направиш добро.

А бе ти прав Бане си бил :pos2::pos2::pos2:

Лепи етикети на друго место, а прво научи си што е национал шовинизам. Прво почни од менторите од Атина...

И научи се дека секој има право на свое мислење и коментар, а особено кога се работи за раководствата на партиите. Ако до пред малку, лепевте етикета на секој ВМРОвец дека е бугар или бугараш, зошто да не збориме отворено за националната припадност на раководството на СДС? Тоа не е национал шовинизам, тоа е легитимно демократско право. Нели Баги?

Секако дека сум етнички Македонец, моите претци не се Јон или Нич од Албанија, како на некои...

Дали твојот ник содејствува со твоето потекло ?

Ако е така дефинитивно не си Македонец, Нема Битушанец на светов со толкава омраза во себе.

Да, јас сум прав Македонец, не сум ниту од арванитите (православни албанци гркомани), ниту српски колонист, ниту цинцар, како раководството на СДС :toe:.
Таквите, ушким (`македонци`) како тебе ќе ја растурат Македонија.
ДеПеБеНеО нема капацитет да биде движечка сила и обединувач.
Него нажалост се разиденувачи,такви кои што место да наметнат идеја и да водат,делат 2 милиони луѓе на преку 30 категории,нации,националности... луѓе.

Албанци,турци,цигани,срби,бошњаци,црногорци,санџаклии,бугари,грци и уште мал милион... `категории`.
За арам да ви е.

Ако е така дефинитивно не си Македонец, Нема Битушанец на светов со толкава омраза во себе.
Нешто слично тврди и Concrete,меѓувпрочем :)

Преку Тасета од Мичурин дали сте Македонци или не.

Познавам Македонци кои се поголеми Срби од Србите. А знам и немакедонци кои се поголеми Македонци од тие што тоа се.

Темата е за син му на Шишков и досието на татко му.

Име на народ се пишува со голема буква.

Мислам дека немаш поима што значи и како делувало бившото ДеБе.
Што е добро, :) прво и основно за тебе.

Во Македонија нема `српски бедни колонисти`.
Ова е дел од `историјата` кој што јас со право го нарекуем хистерија и си го прочитал у бугарските читанки.

Гоца is a... pimp. :toe:

.
Темата е за син му на Шишков и досието на татко му..
Според уставот на СФР Југославија чиј неотуѓив дел во времето на битисуењето на Ристо Шишков беше и Македонија,истиот бил идеолошки и морално неподобен и како таков бил државен непријател.
Со самото тоа,во тоа време,тој бил со право будно следен.

Син му,веројатно изел ќотек заради Бог знае која трета причина (да не навлегуеме у приватноста и у претпоставки),па решил елегантно тој факт да го искористи за да се наметне пред македонската јавност како жртва.

Пак со сељачки неиздражани обвинувања...

Омраза е некој кој сака да го збрише мојот Македонски народ, а за тоа доселуваше косовари и разни колоности од сите страни, кој не им дава право на самоуправа и мирен живот на Македонците од Струга, Скопје, Долнени, Чашка, Кичево и Тетово за да ги исели, а сега пак пропагира дека не сме имале врска со античките Македонци за да се избрише и “македонски“ од името на јазикот и нацијата и на крај да се распарчи Македонија. Е тоа е омраза.

Мислам дека немаш поима што значи и како делувало бившото ДеБе.
Што е добро, :) прво и основно за тебе.

Во Македонија нема `српски бедни колонисти`.
Ова е дел од `историјата` кој што јас со право го нарекуем хистерија и си го прочитал у бугарските читанки.

Гоца is a... pimp. :toe:

Српските колонисти во Македонија беа најбедните слоеви на српското и шопското население, кои немаа што да јадат во Србија и “Нова Србија“ (од Алексинац до Врање) и затоа српската окулациска власт им даваше земја, која ја одземаше од Турците или Македонците....

Гоца е закон, затоа ја мразите :toe:

Назад на темата Бранче и Битушанец. Знаете колку ме мрзи да средувам теми посабајлечки. Не ме терајте да применувам непопуларни мерки.

Назад на темата Бранче и Битушанец. Знаете колку ме мрзи да средувам теми посабајлечки. Не ме терајте да применувам непопуларни мерки.

Бате, битушанецов е пун со омраза од сабајле, дај среди му ги постовите ќе дојде некој од страна што ќе види.

Бате, битушанецов е пун со омраза од сабајле, дај среди му ги постовите ќе дојде некој од страна што ќе види.
Не се задржувај на битушанецот, на мене, или на било кој. Коментирај на темата = Досие „Табакера“.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom