ГАЈДА(информации,цени, квалитет)

Член од
8 август 2005
Мислења
456
Поени од реакции
78
Заинтересиран сум за купување на Гајда, ПОтребни ми се информации, каде може да се најде, кој изработува. и нормално колку чинат.
Можете да пишувате и општо , а мене отприлика ми треба аматерска ( во смисла на ..не ми значи многу ако е А-дур или не)
Која е разликата во цена, во зависност од кожата од кој е изработен мевот итн...
па бујрум, споделете

Никој?

Член од
18 март 2009
Мислења
375
Поени од реакции
7
Заинтересиран сум за купување на Гајда, ПОтребни ми се информации, каде може да се најде, кој изработува. и нормално колку чинат.
Можете да пишувате и општо , а мене отприлика ми треба аматерска ( во смисла на ..не ми значи многу ако е А-дур или не)
Која е разликата во цена, во зависност од кожата од кој е изработен мевот итн...
па бујрум, споделете

Никој?
Едва ли ке ти помогнем, ама е тука виж колко чинат у Бугариja - http://bagpipe-bg.com/catalog/index.php?cPath=21_1 ( 120-130 евра ).

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Види вака... гајда е гајда. Немаш професионална/аматерска нити пак А-дур или некоја трета. Евентуално наместо да ја купиш цела, можеш да го купиш само она на кое се свири (клепалото :vozbud: така се вика де :)), и да го користиш без мев.

Член од
8 август 2005
Мислења
456
Поени од реакции
78
Blagodaram, ке разгледам

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Види вака... гајда е гајда. Немаш професионална/аматерска нити пак А-дур или некоја трета. Евентуално наместо да ја купиш цела, можеш да го купиш само она на кое се свири (клепалото :vozbud: така се вика де :)), и да го користиш без мев.
не е исто цела гајда и само сурлата

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
не е исто цела гајда и само сурлата
Каде виде дека напишав дека е исто? Се разбира дека не е исто, но ако си почетник и ако немаш доволно финансии за цела гајда, можеш да поминеш и само со тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom