Референдум: Достоинство или Александар Македонски ?

Достоинство или Александар Македонски ?

• Достоинство

Гласови: 44 78,6%
  • Александар македонски

Гласови: 12 21,4%

• Вкупно гласачи
    56

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
анкетава е во стил татко или синот

не знам која е паралелава поставена..во одност на што да се гласа .

тепило српско , патриотизмот кон својот народ и земја не признава помали или поголеми херои.

гласам за двете опции
Синот е тука меѓу нас. Синот секогаш ќе го ставам пред некој што оддамна е во вечните ловишта.

C

cige

Гостин
Неколку дена по ред ги гледам документарните емисии на Достоинство. Секоја емисија е своевидна трагедија, вистински Македонски јунаци оставени на маргините на опшеството, предност имаат имагинарните јунаци од типот на Александар македонски чија борба била агресорска и освојувачка, спротивна на битката на јунаците од 2001. Според мене Македонскиот патриотизам треба да се темели токму на овие јунаци кои својот живот го дадоа за Македонија, но не би било тоа толку страшно доколку денес не се понижени до тој степен. Јас мојот глас го давам за Достоинство бидејќи доколку ги изгубиме нив ќе го изгубиме и достоинството. Нек вам је вечна слава ЈУНАЦИ !
Што има има овде патриотско, бе србоман?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Наместо да се глуми некоја загриженост за членовите на Достонство и ставањето нивно како против тежа на македонската историја заради политички поени е навреда и кон самите бранители кои беа на страна на Македонија, а со тоа и на целокупното значење и во етничка и во културна и во историска смисла.

Македонецот никогаш нема да избира помеѓу две еднородни работи, а доколку некои Српски индивидуи премногу си дозволуваат во комфорноста да создаваат привидни поделби меѓу македонците, подобро нека заборават и нека си се префрлат на некои Српски форуми.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Неможиш да ги рамниш овие две работи, и двете се важни и готово.

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Тоа е, ние ја згрешивме работата што не војувавме со нив 3 години па да ги убиевме до последен. Ќе загинеа може наши 500 луѓе ама од нив немаше еден да остане. Како што бидна во Арачиново, село по село ќе се чистеше.
Jas ne ve razbiram iskreno pa Aracinovo bese neosvoivo drugo e sto go imaat na spotot dostoinstvo ajde najdete ja izjavata na Ljupco Georgievski kade kazuva za Aracinovo i se ce vi e jasno pa ne moze Trajko ili Petko povece da znaat od nego koj e bil vo vlasta nekoj ce napise go predadoa pa kolku trebase da zaginat od vojska i policija samo toa ve prasuvam...
Drugo vece napisav i kak ce napisam dali eden od tie braniteli se seti da donira nesto primer na deca bez roditeli a zemaa dobri pari toa vreme e sega nekoj ostanal invalid itd epa ne bil na odmor se znae vo vojna ima stradanja raneti zaginati itd itd...
Velat nie vojuvavme aa jas imam prasanje protiv kogo protiv Ali Ahmeti ajde de kaj e toj sega kaj ste vie no da go ostavime toa
Velat nie ne znaeme drugo da rabotime ajde de vidi majkata eden kup mladi ljude uste sega sakaat da bidat nesposobli pa marsiraat po ulici sramota mene me prasuva nekoj dali mi e lesno ne i jas rabotam vo privatna firma mozebi utre i mene ce me ispustat i sto sega ajde pred vlada da se bunam za rabota sram da gi e

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
Темава е отворена чисто заради провокација и непотребни делби.
Намерно се наведува Македонецот да бира помеѓу две македонски величини.
Местото и е во канта.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
у канта и ја гласам ...
или да се ресетира гласањето и да се стави опција И ДВЕТЕ :toe:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
sega nekoj ostanal invalid itd epa ne bil na odmor se znae vo vojna ima stradanja raneti zaginati itd itd...
:tapp::tapp::tapp:
Па баш дека не биле на одмор,туку ја бранеле државата и поради таа причина останале инвалиди.
Сега бараат,парите кои ги добиле за нивниот инвадилитет,да не ги враќаат(затоа што врховниот суд бара од нив да ги вратат парите од 2001 година и тоа со камата):tapp:

Velat nie vojuvavme aa jas imam prasanje protiv kogo protiv Ali Ahmeti ajde de kaj e toj sega kaj ste vie no da go ostavime toa
Овој што си го пишал и цела негова тајфа се во парламент и земаат 1500 евра плата,а бранителите се на улица.Туку прашај го тој што си го пишал дали донирал за деца без родители и слично.

Velat nie ne znaeme drugo da rabotime ajde de vidi majkata eden kup mladi ljude uste sega sakaat da bidat nesposobli pa marsiraat po ulici sramota
Стварно срамота.......ама не за МАКЕДОНСКИТЕ БРАНИТЕЛИ.....туку за тебе.
Зошто дозволи државата,за која се бореа,да излезат на улица и да ги бараат своите права?
Како бе имаа пари за музеј на учките,а за бранителите нема?Како може малцинствата да се вработуваат по администрација,а за бранителите да нема работа?
Значи за едните што и да побараат тоа ќе добијат,затоа што во спротивно :violent1:и разни уцени,а БРАНИТЕЛИТЕ кои ја бранеа МАКЕДОНИЈА од терористите ги оставија на улица?:tapp:

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
г`зо ни е под кирија за кој и да гласам ништо не бива,со слабоумност пропаднат народ сме,се борам за сопствена држава а некој ме сере од дозгора да ти ебам правата.ма нека иди се во неповрат.како не се погоди некој од овие самооубијциве да стореа некое добро се да испоубијат по она парламентите па после нека си еби мајката.кога ќе има право нашиов Македонски народ.пред некој ден гледам парламент некој ми зборуваат тоа албански,двојазичност
ц ц ц
кај го има бе тоа америка колку држави има се зборува само на англиски и ништо поќе во парламент,кај нас што држава па двојазичност и малку му било на другиве сакале уште права.абе само војна и се нека ивчезне што не е за во оваа држава ако му чини нека седи ако не има кај да оди.забегав од тема скрос.Жал ми падна за тој кавадарчанецот денес го следев на тв.каде е македонското во нас ???????? само милиони евра се зспомнуваат и ништо друго,не поделија на два народи на комунисти и на вмровци сега уште по една пушка да ни дадат да се испоубиеме еден спрема друг:toe: продадени души.

Што има има овде патриотско, бе србоман?
браво што му рече:drk::drk::drk:
ти го избираш кој да ти биди татко и мајка?
тој србомар а ти бугарман.јас само тоа гледам во македонија еден немам сретнато патриот. оти не постојат затоа.
за овде јадење гомна колку сакаш ги има.
не дели народ брат едно исто гомно сме.:toe:

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Местото и е во канта.
комплетно се согласвам. а и се споредват две неспоредливи работи, едноставно нема смисла

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Некој оддамна рече:Да им ја оставиме историјата на историчарите.Секој народ различно ја чита историјата.Доволно е да ја познаваш и да останеш со ладна глава за да ја прочиташ и другата страна.Како ние се акаме од земја за Ацета,така и Грците се акаат од земја.Ако во 2001 имавме конфликт во кој ние се чувствувавме како нападнати,албанското население се чувствуваше како дел од херојски подвиг за подобро утре.Утре кога ќе испаднат делата за војната во Босна,сите три држави ќе се претстават како херои,а ние од страна видовме сосем трето.И се така до недоглед и никогаш нема да се разбереме меѓу себе.
Јас гласам за опција споменик на Тоше Проески од 30 метри на градскиот плоштад наместо Ацета.Оние што погинаа во конфликтот,мора да им се даде обележје,како на едните така и на другите,за да сведочат во иднина за човечката глупост и политичките игри до што доведуваат.Они во гроб,млади,со неродени деца,а двете командни страни во фотеља.Утре пак да се степаме,пак да гинеме,пак да се плукаме и да си ги мериме,ќе ни речат браво!

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
POCIT KON DOSTOINSTVO
POCIT KON ALEKSANDAR

TEMATA KANTA SE MESAAT BABI I ZABI
SRBIN NE SMEE DA PROVOCIRA NA FORUMOV pozz MODERATORI

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Наместо да се глуми некоја загриженост за членовите на Достонство и ставањето нивно како против тежа на македонската историја заради политички поени е навреда и кон самите бранители кои беа на страна на Македонија, а со тоа и на целокупното значење и во етничка и во културна и во историска смисла.

Македонецот никогаш нема да избира помеѓу две еднородни работи, а доколку некои Српски индивидуи премногу си дозволуваат во комфорноста да создаваат привидни поделби меѓу македонците, подобро нека заборават и нека си се префрлат на некои Српски форуми.
Што си па ти поголем патриота од мене, незначи ако имаш некое лавче во аватар дека по дефаулт си поголем патриота. Доколку ти глумиш нешто незначи дека сите други глумат, има и искрени луѓе. Српските индивидуи си го кажаа своето 2001, распрашај се малце, дознај ја вистината.

Местото и е во канта.
Нема никакви делби овде. Поентата е наместо да се користи Александар за подигање на македонскиот патриотизам и да се бара инспирацијата пред наша ера, доволно е само да се свртат кон Достоинство.

Jas ne ve razbiram iskreno pa Aracinovo bese neosvoivo drugo e sto go imaat na spotot dostoinstvo ajde najdete ja izjavata na Ljupco Georgievski kade kazuva za Aracinovo i se ce vi e jasno pa ne moze Trajko ili Petko povece da znaat od nego koj e bil vo vlasta nekoj ce napise go predadoa pa kolku trebase da zaginat od vojska i policija samo toa ve prasuvam...
Drugo vece napisav i kak ce napisam dali eden od tie braniteli se seti da donira nesto primer na deca bez roditeli a zemaa dobri pari toa vreme e sega nekoj ostanal invalid itd epa ne bil na odmor se znae vo vojna ima stradanja raneti zaginati itd itd...
Velat nie ne znaeme drugo da rabotime ajde de vidi majkata eden kup mladi ljude uste sega sakaat da bidat nesposobli pa marsiraat po ulici sramota mene me prasuva nekoj dali mi e lesno ne i jas rabotam vo privatna firma mozebi utre i mene ce me ispustat i sto sega ajde pred vlada da se bunam za rabota sram da gi e

Знаеме зашто Арачиново беше "неосвоиво"

POCIT KON DOSTOINSTVO
POCIT KON ALEKSANDAR

TEMATA KANTA SE MESAAT BABI I ZABI
SRBIN NE SMEE DA PROVOCIRA NA FORUMOV pozz MODERATORI
смири се мали

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Синот е тука меѓу нас. Синот секогаш ќе го ставам пред некој што оддамна е во вечните ловишта.

Абе Милојко нормален ли си ти или нетокму!

Сега стави се ти во позиција на татко и некој да те праша бирај или керката или синот, еден стреламе!!!

Не лупај туку така блесави теми што ни се у пат ни у кат.
Колку само да се отворило тема а со тоа и да се раздори во нечиј ум па да бира за едното или за другото.

Неколку дена по ред ги гледам документарните емисии на Достоинство. Секоја емисија е своевидна трагедија, вистински Македонски јунаци оставени на маргините на опшеството, предност имаат имагинарните јунаци од типот на Александар македонски чија борба била агресорска и освојувачка, спротивна на битката на јунаците од 2001. Според мене Македонскиот патриотизам треба да се темели токму на овие јунаци кои својот живот го дадоа за Македонија, но не би било тоа толку страшно доколку денес не се понижени до тој степен. Јас мојот глас го давам за Достоинство бидејќи доколку ги изгубиме нив ќе го изгубиме и достоинството. Нек вам је вечна слава ЈУНАЦИ !

За Милојко!

Кога би бирал да се врати времето за некој настан што би вратил:

1) Војната со Хрватска

2) Бомбардирањето од страна на Нато силите

Епа ај сега ти бирај!:toe::helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom