Референдум: Достоинство или Александар Македонски ?

Достоинство или Александар Македонски ?

• Достоинство

Гласови: 44 78,6%
  • Александар македонски

Гласови: 12 21,4%

• Вкупно гласачи
    56

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Неколку дена по ред ги гледам документарните емисии на Достоинство. Секоја емисија е своевидна трагедија, вистински Македонски јунаци оставени на маргините на опшеството, предност имаат имагинарните јунаци од типот на Александар македонски чија борба била агресорска и освојувачка, спротивна на битката на јунаците од 2001. Според мене Македонскиот патриотизам треба да се темели токму на овие јунаци кои својот живот го дадоа за Македонија, но не би било тоа толку страшно доколку денес не се понижени до тој степен. Јас мојот глас го давам за Достоинство бидејќи доколку ги изгубиме нив ќе го изгубиме и достоинството. Нек вам је вечна слава ЈУНАЦИ !

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
јас ќе отворам тема Косово Или србија шо викаш :)

R

RAYTHEON23

Гостин
јас гласав достоинство...

имаше случај знам еден бранител остана без рака кога Т-55 беше погоден со зоља и им платија отштета па им ја земаа......срамота:tapp::tapp::tapp::tapp:

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Отвори доколку на тој начин го разбираш мојот револт.
од кај ти деклариран про србин на форумов револт кон наши бранители и Александар Македонски ....
ете не си ставил 3та опција да ти одговорам

опција 3.) И ДВЕТЕ

како сега да ти одговорам ...

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
јас гласав достоинство...

имаше случај знам еден бранител остана без рака кога Т-55 беше погоден со зоља и им платија отштета па им ја земаа......срамота:tapp::tapp::tapp::tapp:
На многумина, незнам зошто но судот , мислам Уставниот суд така одлучи.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554

од кај ти деклариран про србин на форумов револт кон наши бранители и Александар Македонски ....
ете не си ставил 3та опција да ти одговорам

опција 3.) И ДВЕТЕ

како сега да ти одговорам ...
Што има везе што сум србин, истите убавини и несреќи ги делиме, овие луѓе се темелите на Македонската држава, според мене тие се столбот врз кој ќе се гради идниот патриотизам, никој неможе да го оспори или присвои.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Што има везе што сум србин, истите убавини и несреќи ги делиме, овие луѓе се темелите на Македонската држава, според мене тие се столбот врз кој ќе се гради идниот патриотизам, никој неможе да го оспори или присвои.
и оти не стави трета опција и двете ..?
зошто правиш поделби ?

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Неколку дена по ред ги гледам документарните емисии на Достоинство. Секоја емисија е своевидна трагедија, вистински Македонски јунаци оставени на маргините на опшеството, предност имаат имагинарните јунаци од типот на Александар македонски чија борба била агресорска и освојувачка, спротивна на битката на јунаците од 2001. Според мене Македонскиот патриотизам треба да се темели токму на овие јунаци кои својот живот го дадоа за Македонија, но не би било тоа толку страшно доколку денес не се понижени до тој степен. Јас мојот глас го давам за Достоинство бидејќи доколку ги изгубиме нив ќе го изгубиме и достоинството. Нек вам је вечна слава ЈУНАЦИ !
анкетава е во стил татко или синот

не знам која е паралелава поставена..во одност на што да се гласа .

тепило српско , патриотизмот кон својот народ и земја не признава помали или поголеми херои.

гласам за двете опции

R

RAYTHEON23

Гостин
еве јас сум многу за да им се помогне на нив ...
ама и сум за спомеников ...
и сеа?
споменикот може да почека...мислам луге патат и секоја држава настојува да ги заштити...зарем ти е тешко да се одлучиш.

не значи дека тие што гласаат се против александар....но првен реалните проблеми...александар го имаме во ТИ СИ МАКЕДОНИЈА:smir:

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Со Александар уште од сега е постигнат контраефект. Достоинство сите го подржуваат.

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
Не се парите проблем за да се згрижат овие луѓе. Да не се залажуваме. Ако им се даде пари на нашите, убаво рече ЈУНАЦИ ќе треба да им се даде и на учкиве.

Тоа е, ние ја згрешивме работата што не војувавме со нив 3 години па да ги убиевме до последен. Ќе загинеа може наши 500 луѓе ама од нив немаше еден да остане. Како што бидна во Арачиново, село по село ќе се чистеше.

После тоа ќе се знаеше дека во оваа држава малцинските права се градат низ демократија, а не со калаш на планина.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.940
Поени од реакции
50.787
Двете нема тука “или-или’’.Ако нема двете, Достоинство!!!
Ол ду риспект некој сериозно пропати за оваа земја, а ако дојде нож до коска споменикот нема да земе пушка.

Kajgana Shop

На врв Bottom