Дали Исламот Православие Католицизам Протестантизам се Монотеистички Религии ?

• Креатор на темата ateist
  • Време на започнување

Crki

Agnostic 6.9
Член од
1 март 2009
Мислења
143
Поени од реакции
2
Abe so e bitno dali bilo islam ili hristijanstvo ili drugi mitovi i legendi..
Religiite se čovečki tvorevini...

Kako be ne go svakate toa, čista logika i zdrav razum ke ve dovede do takov zaklučok....

Zašto na ova nikoj ne mi dal odgovor do sea ušte ne mi e jasno....heheh

Хорус египетски бог: 3000пред христа родроден 25 декември, ѕвезда на исток, роден од девица, учител на 12 год, крстен на 30год, 12 апостоли/пратители, чуда правел, одел на вода, лечел луѓе, разапнат, после три дена воскреснал.

Атис, фригија, античка грција, 1200пх: роден 25 декември, роден од девица, 12 апостоли/пратители, чуда правел, одел на вода, лечел луѓе, разапнат, после три дена воскреснал.

Кришна индија 900пх: роден од девица, ѕвезда на исток, уда правел, одел на вода, лечел луѓе, разапнат, после три дена воскреснал.

Дионис грција 500пх: роден 25 декември, ѕвезда на исток роден од девица, уда правел, одел на вода, лечел луѓе, умрел, воскреснал.

Митра персија 1200пх: родроден 25 декември, роден од девица, 12 апостоли, чуда правел, одел на вода, лечел луѓе, умрел закопан после три дена воскреснал, недела дена кога го обожувале.
Има уште милион вакви од цел свет од сите цивилизации..

allahov_rob

لا اله الا الله محمد رسول
Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12

Kako be ne go svakate toa, čista logika i zdrav razum ke ve dovede do takov zaklučok....

Хорус египетски бог: 3000пред христа родроден 25 декември, ѕвезда на исток, роден од девица, учител на 12 год, крстен на 30год, 12 апостоли/пратители, чуда правел, одел на вода, лечел луѓе, разапнат, после три дена воскреснал.

Атис, фригија, античка грција, 1200пх: роден 25 декември, роден од девица, 12 апостоли/пратители, чуда правел, одел на вода, лечел луѓе, разапнат, после три дена воскреснал.

Кришна индија 900пх: роден од девица, ѕвезда на исток, уда правел, одел на вода, лечел луѓе, разапнат, после три дена воскреснал.

Дионис грција 500пх: роден 25 декември, ѕвезда на исток роден од девица, уда правел, одел на вода, лечел луѓе, умрел, воскреснал.

Митра персија 1200пх: родроден 25 декември, роден од девица, 12 апостоли, чуда правел, одел на вода, лечел луѓе, умрел закопан после три дена воскреснал, недела дена кога го обожувале.
Mngu e bitno ateistu dali e islam ili nesto drugo....
Islamot ne e mit i legenda,nitu e izmislen od covek

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43

I?

Sto ti veli seto toa ?? Koi se tie Istoriski lugje koi se pojavaat celo vreme vo periodi ???

ima sega BOG ili nema ??? Koi se sega tie sto pravele cuda, lecele lugje i odele po voda i cudesa ??

OStaj gi ti deckite od zaitegist.. [vadat istoriski fakti so pogresni - isprevrteni zaklucoci], gi koristat vo naracani celi..

Ne gledaj mnogu filmovi da ti kazam... loso e za zdravje ...pozdrav

allahov_rob

Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12
Ateistite se poznati po toa sto gledaat mnogu filmovi

R

RAYTHEON23

Гостин
I?

Sto ti veli seto toa ?? Koi se tie Istoriski lugje koi se pojavaat celo vreme vo periodi ???

ima sega BOG ili nema ??? Koi se sega tie sto pravele cuda, lecele lugje i odele po voda i cudesa ??

OStaj gi ti deckite od zaitegist.. [vadat istoriski fakti so pogresni - isprevrteni zaklucoci], gi koristat vo naracani celi..

Ne gledaj mnogu filmovi da ti kazam... loso e za zdravje ...pozdrav

не се ФАКТИ:toe:

тије дечки треба под хитно да ја напуштат планетата

оти на многу народ перат ум:toe:

allahov_rob

Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12
hahahahahahahaha
......................................................................
........................................................................
....................................................................

A

ateist

Гостин
Mngu e bitno ateistu dali e islam ili nesto drugo....
Islamot ne e mit i legenda,nitu e izmislen od covek
???????????????????????

шо збориш бе чоек ? хахахах свашта

ИСЛАМОТ Е ЧИСТО ЧОВЕЧКА ИЗМИСЛИЦА !

арапска измислица ...арапска традиција која ете само своето оправдание за понатамошно постоење си го нашла во Куранот ..
.
.
.
не бил изислен од човек велиш ?

ПА КАКО ТОГАШ СЕУШТЕ СТЕ НЕЗНАБОШЦИ НЕЗНАЕТЕ ВО ШТО ВЕРУВАТЕ ?
:pos: :pos:

ЗОШТО СТЕ СЕУШТЕ МНОГУБОШЦИ ?

демек добра реклама се може да продаде ....:pos:

:pos: :pos: :pos: :pos:

добро вака ќе земеме пример :

дали ако ние атеистите се договориме дека отсега па натаму наше врховно божество ќе биде Алф (од Малмек) и дека само Него Еден (Алф) Ќе го признаваме и ќе ГОВОРИМЕ (нели акустично ) дека нема друг Бог освен Алф ....а не па дека нешто ќе промениме во нашите животи ( е како не одма хахахах) дали со тоа по автоматизам стануваме еднобошци монотеисти .?

Нели бидејќи истата финта ја користат и Ислам и Православие и католицизам и протестантизам .............демек изговарале некакво Едно волшебно име-збор та тоа нив ги правело да бидат монотеисти Еднобошци ?

allahov_rob

Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12
???????????????????????

шо збориш бе чоек ? хахахах свашта

ИСЛАМОТ Е ЧИСТО ЧОВЕЧКА ИЗМИСЛИЦА !

арапска измислица ...арапска традиција која ете само своето оправдание за понатамошно постоење си го нашла во Куранот ..
.
.
.
не бил изислен од човек велиш ?

ПА КАКО ТОГАШ СЕУШТЕ СТЕ НЕЗНАБОШЦИ НЕЗНАЕТЕ ВО ШТО ВЕРУВАТЕ ?

ЗОШТО СТЕ СЕУШТЕ МНОГУБОШЦИ ?

демек добра реклама се може да продаде ....:pos:

:pos: :pos: :pos: :pos:

добро вака ќе земеме пример :

дали ако ние атеистите се договориме дека отсега па натаму наше врховно божество ќе биде Алф (од Малмек) и дека само Него Еден (Алф) Ќе го признаваме и ќе ГОВОРИМЕ (нели акустично ) дека нема друг Бог освен Алф ....а не па дека нешто ќе промениме во нашите животи ( е како не одма хахахах) дали со тоа по автоматизам стануваме еднобошци монотеисти .?

Нели бидејќи истата финта ја користат и Ислам и Православие и католицизам и протестантизам .............демек изговарале некакво Едно волшебно име-збор та тоа нив ги правело да бидат монотеисти Еднобошци ?

DObro be smeshko...ne znam po koj pat ti velam da mi dokazes..
Ajde dokazi veke ednas sto sakas da kazes.

Najdi citat koj ke odgovara na tvoite objasnuvanja i gotovoo...

A

ateist

Гостин
DObro be smeshko...ne znam po koj pat ti velam da mi dokazes..
Ajde dokazi veke ednas sto sakas da kazes.

Najdi citat koj ke odgovara na tvoite objasnuvanja i gotovoo...
нешто се имаш збунето !

ти треба еднаш засекогаш да го отсраниш сомнежот кај сите луѓе во врска со Исламот

Дали исламот е или нее монотеистичка религија ?

Дали декларативноста дека признавате на збор еден Бог вас ве прави Монотеисти ?

Како човек кај вас да го распознае монотеизмот ?

како може да видиме дека навистина верувате во Еден Бог ?

Дали ако ние атеистите се договориме дека на збор ќе веруваме т.е ќе признаваме само еден Бог Алф (така ќе се вика и ќе биде од небесниот Малмек ..)
дали по автоматизам ние ќе станеме Еднобошци ?

.
.
.
имате ли вие муслиманите одговор или немате (значи сте многубошци ако немате валиден одговор) ?

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
Batka.. si zabegal...

Prdolzi samo da gi citas svetite knigi.. eden den site strafovi ke ti dojdat na mesto..

Pozdrav..

A

ateist

Гостин
Batka.. si zabegal...

Prdolzi samo da gi citas svetite knigi.. eden den site strafovi ke ti dojdat na mesto..

Pozdrav..
од блек џоинт гледате дека имате игнор од мене

ај докажувајте си ваши забегании со Гоки енд компани

во подфорум мистерии дека албанци не постојат дека македонци се грци итн

значи .....скини ми се с.к...ца

јасно !

од блек џоин може да се дрогирате и никој не ви кажува ништо

ама не им се бесете на стаповите на луѓето

ова ти е мој последен одговор ...шетај

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
Momce.. nitu ti go znam toj Blek .. (whatever).. nitu ovde e razgovorot za Goki, koj mi e prijatel kako i site drugi so koi sum na forumov..

Gledam kolku toa Argumentirano znaes da vodis diskusija..

BTW.. ta te prasam.. da ne "mavna na LOSO" ova Jointov ?? - koga veke tolku go spomenuvas ?

pozdrav.. prodolzi so svetovnite knigi brat.. Gospod ke go najde praviot pat do tvoeto srce..

Se nadevam Po "arno"

iskren pozdrav..

samo po tvojata

allahov_rob

Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12
нешто се имаш збунето !

ти треба еднаш засекогаш да го отсраниш сомнежот кај сите луѓе во врска со Исламот

Дали исламот е или нее монотеистичка религија ?

Дали декларативноста дека признавате на збор еден Бог вас ве прави Монотеисти ?

Како човек кај вас да го распознае монотеизмот ?

како може да видиме дека навистина верувате во Еден Бог ?

Дали ако ние атеистите се договориме дека на збор ќе веруваме т.е ќе признаваме само еден Бог Алф (така ќе се вика и ќе биде од небесниот Малмек ..)
дали по автоматизам ние ќе станеме Еднобошци ?

.
.
.
имате ли вие муслиманите одговор или немате (значи сте многубошци ако немате валиден одговор) ?

hahahah pa dobro be smesko...ti svesen li si na kolku razlicni temi ti imam dokazano deka Islamot e monoteisticka vera.
Dali nesto ti vlaga vo toa glavata pojma nemam...

Allah hu ekber

A

ateist

Гостин
hahahah pa dobro be smesko...ti svesen li si na kolku razlicni temi ti imam DOKAZANO deka Islamot e monoteisticka vera.
СИ ДОКАЖАЛ ???????????????

ДОБРО !

ДАЈ ГИ ВАМУ КОЈ СЕ ТИЕ ТЕМИ !

под кој реден број ти сe одговорите да ги најдеме ?

ако невистина си објаснил нема проблем !

јас велам дека лажеш !

Немам видено ниту еден единсвен доказ не само од Ислам туку од павославие Католицизам Протестантизам !

СЕ БУКАВАЛНО СЕ ДОСЕГА ШТО ВИДОВМЕ Е САМО ВАКВИ
ПОЛИТИЧКИ ОЦЕНКИ ПРОЦЕНКИ ....НО НЕ И ДОКАЗ

ПА НАКРАЈУ КРАЈЕВА АКО НЕЗНАЕШ НЕМОРА БЕ ДА ОДГОВОРИШ БАШ ТИ !

ИМА ЛИ НЕКОЈ ДРУГ МУСЛИМАН ШТО ЌЕ ОБЈАСНИ ВОШТО СЕ СОСТОИ МОНОТЕИЗМОТ КАЈ ИСЛАМОТ ?
(православните католици протестанти "мудро" ...бегаат сиротките од темава)

allahov_rob

Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12
СИ ДОКАЖАЛ ???????????????

ДОБРО !

ДАЈ ГИ ВАМУ КОЈ СЕ ТИЕ ТЕМИ !

под кој реден број ти сe одговорите да ги најдеме ?

ако невистина си објаснил нема проблем !

јас велам дека лажеш !

Немам видено ниту еден единсвен доказ не само од Ислам туку од павославие Католицизам Протестантизам !

СЕ БУКАВАЛНО СЕ ДОСЕГА ШТО ВИДОВМЕ Е САМО ВАКВИ
ПОЛИТИЧКИ ОЦЕНКИ ПРОЦЕНКИ ....НО НЕ И ДОКАЗ

ПА НАКРАЈУ КРАЈЕВА АКО НЕЗНАЕШ НЕМОРА БЕ ДА ОДГОВОРИШ БАШ ТИ !

ИМА ЛИ НЕКОЈ ДРУГ МУСЛИМАН ШТО ЌЕ ОБЈАСНИ ВОШТО СЕ СОСТОИ МОНОТЕИЗМОТ КАЈ ИСЛАМОТ ?
(православните католици протестанти "мудро" ...бегаат сиротките од темава)

Pa covece nemozes da bides musliman se dodeka ne izgovoris LJA ILJAHE ILJALLA (nema drug Bog osven Allah).....

Primetuvas nesto?? Samiot zbor prvin ima negacija...znaci prvin negira deka ima nekoj drug Bog,nepostoi nikakdvo drugo bozestvo,da rascistime,pa potoa potvrduva deka e samo Allah Bog.

Osven sto treba da go izgovoris ova treba da go svatis i da postapis spored nego....koj drug dokaz ti treba covece,koj?
Osven ako si od top izbacen pa ne razbiras nisto

Kajgana Shop

На врв Bottom