- Член од
- 20 мај 2009
- Мислења
- 344
- Поени од реакции
- 11
Прикажана вредност е едно,а пари се друго.Вредноста на компанијата ЕСМ беше проценета на 220 милиони евра од кој ЕВН си врати 30-40 милиони по извршената сомнителна ревизија,а парите кој ги должат граѓаните и фирмите изнесуваа уште дополнителни 200 милиони евра (кеш) и од нив ЕВН никогаш не се откажа,па ги наплаќа и по судски пат,значи си ги собира назад на своето конто.Јас мислам дека досега има собрано 180 милиони евра од граѓани и фирми кој должеа на ЕСМ,или точно онолку колку што дадоа на почетокот за да ја купат ЕСМ.Доколку се откажеа од тужби и наплати работата ќе беше друга,ама сега е веќе доцна за тоа.Знаеш и сам дека ЕВН исклучуваше и не приклучуваше нови приклучоци доколку некој само со иста адреса на должникот не го подмирил долгот,без разлика дали тоа лице е сосем друга особа?Јас,а сигурно и многумина други во земјава сме имале таков проблем.ЕВН најпрвин си ги наплати долговите од нас затоа што стариот должник починал,за да пристапи кон нов приклучок на сосема друга локација каде имавме поднесено барање.Каде се тие пари,или треба да си ги собере до цент само ЕВН дури и од лица кој никогаш немале никаков долг кон ЕСМ,затоа што некој покоен должник случајно живеел на иста адреса со подносителот на новото барање кое се однесува на сосема друга локација?Значи работата е кристално јасна и нема што тука да се дрнда,дека монополот на ЕВН бил оштетен кога треба да се соочи со лавина тужби токму за вакви или слични работи од каде успеа и сеуште успева да собира пари,дури и од невини граѓани кој никогаш немале никаков долг кон некого.![]()
imas aneks na dogovor kade EVN I ELEM si gi otpisuvat pobaruvanjata.
Pobaruvanja se nenaplateni fakturi ,koj drzavata gi prevzemala na svoj grb.
Toes nie graganite gi plativme od nasi dzebovi.
Ako ne ti e jasno ,sekoja pogolema firma sto se prodade go napravi istoto.
Toa e isto so Telekom,Okta i dr.Inace nikoj ziv na planetava nemase da gi kupi.
Sega batkata od ELEM saka da se kurci pa vika PU PU ne VAZI.
Jas sakam da si gi naplatam parite ,na firerot moj mu trebaat pari bidejki nisto ne sraboti.Pa ajde da se izgrebam malkucka.
imas aneks na dogovor kade EVN I ELEM si gi otpisuvat pobaruvanjata.
Pobaruvanja se nenaplateni fakturi ,koj drzavata gi prevzemala na svoj grb.
Toes nie graganite gi plativme od nasi dzebovi.
Ako ne ti e jasno ,sekoja pogolema firma sto se prodade go napravi istoto.
Toa e isto so Telekom,Okta i dr.Inace nikoj ziv na planetava nemase da gi kupi.
Sega batkata od ELEM saka da se kurci pa vika PU PU ne VAZI.
Jas sakam da si gi naplatam parite ,na firerot moj mu trebaat pari bidejki nisto ne sraboti.Pa ajde da se izgrebam malkucka.