За Инвестициите во Културата

ДАЛИ ГИ ПОДРЖУВАТЕ ИНВЕСТИЦИИТЕ ВО КУЛТУРАТА ?

• ДА

Гласови: 33 64,7%
  • НЕ

Гласови: 18 35,3%

• Вкупно гласачи
    51

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
100$ лаптоп. Побатај го. Ова нема никаква врска со тоа. Исто каде е системот за e-lеrning на национално ниво.
Проектов 100$ лап-топ пропадна иначе....
Не можеа да направат лап-топ за 100-че....
....крајната цена беше ~150-200 долари...
А според мене проектов е глуп...

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Актери има на двете страни. бидејќи од друга страна на пример имаш сточари кои се ракуваат и сликаат со министерон Спасеновски од кај Ѕингото. :)

Да беа обединети ајде де. но не се. Едни глумци за пред велија, други глумци за пред Ацета.
Дај да ги видам актерите за владата не сум ги видел. Само протестите на сточарите сум ги видел.

Така се руши конкуренцијата на пазарот. Еу ќе ти мава чцрги.
Е ЕУ користи слични мерки така тешко.

Проектов 100$ лап-топ пропадна иначе....
Не можеа да направат лап-топ за 100-че....
....крајната цена беше ~150-200 долари..
Не пропадна проекто туку сега е во полн ек. Порасно само цената.

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
Ок смешен сум
Бар си призна :)

Скопје не е и нема да биде туристичка атракција.
па нема никад да биде ако остана сивава слика за Скопје со архитектура налик на онаа од ОМСК. комуњарско кое зрачи со бездушност атрофираност и послушност да не можеш да писнеш. :)

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Тое е и поентата ако цената е 200 долари, крајната сума е дупло поголема....
Значи не е исто....

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Бар си призна :)

па нема никад да биде ако остана сивава слика за Скопје со архитектура налик на онаа од ОМСК. комуњарско кое зрачи со бездушност атрофираност и послушност да не можеш да писнеш. :)
Точно си признав. Смешен сум. Исто и груевски и сите негови експерти кои го предлагаа и го правеа истот до пред една година. Сите заедно сме смешни. :smir:

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
Дај да ги видам актерите за владата не сум ги видел. Само протестите на сточарите сум ги видел.
Многу А1 и А2 гледаш штети по мозочни клетки :)

Е ЕУ користи слични мерки така тешко..
прочитај
Закон за заштита на конкуретноста.

глуп е проектот лап топ за секое дете. персоналецот секогаш ќе биде подобро решение. Ем подобра конфигурација ем поевтина. Секако ако не им даваат лап топови комодоре на кои само пејнт имаат :)

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Тое е и поентата ако цената е 200 долари, крајната сума е дупло поголема....
Значи не е исто....
Јас никогаш не реков дека таа ќе биде цената не си ме разбрал. Јас само предложив таков проект. Тој проект само го носи сеуште тоа име затоа и не го спомнав на почетокот. Сепак 200 долари и не е многу. Ако се изведе со кофинансирање и со издавање на електронски книги може да биде многу поволен.

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
Точно си признав. Смешен сум. Исто и груевски и сите негови експерти кои го предлагаа и го правеа истот до пред една година. Сите заедно сме смешни. :smir:
Тука темата беше друга, Та според самово твое признавање дека си смешен, ставаш до знаење дека целава хајка против инвестициите за култура се смешни неосновани и наменети само за политички поенчиња :) а за наведеното со грујо шо зболел ќе се согласиме :)

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Многу А1 и А2 гледаш штети по мозочни клетки :)
Слободно дади линк.

прочитај
Закон за заштита на конкуретноста.
Повеќето европски земји им помагаат на банките кои се во криза. Сега дали е тоа противзаконски треба да си утврдат сами.
глуп е проектот лап топ за секое дете. персоналецот секогаш ќе биде подобро решение. Ем подобра конфигурација ем поевтина. Секако ако не им даваат лап топови комодоре на кои само пејнт имаат :)
Да се помачеше да го видиш компјутерот ќе ти беше полесно многу. Инаку да глуп е а глупа е и америка што ќе почне даго имплелментира, а глупа е и пола европа што има почнато да преговара за вави проекти. Исто и грција се вклучи.

Тука темата беше друга, Та според самово твое признавање дека си смешен, ставаш до знаење дека целава хајка против инвестициите за култура се смешни неосновани и наменети само за политички поенчиња :) а за наведеното со грујо шо зболел ќе се согласиме :)
Како успеа тоа да го видиш не знам ама ај нека ти биде.
Ова јас го предложив за да собирам политички поени кај гласачите. Штета само што немам партија ај како независен може ќе одам.

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
Слободно дади линк.
http://www.bitolanews.com/FullInfo.aspx?NID=fbfcaf4b-12d2-4ad4-aa7f-4e6ff05d50bf

Повеќето европски земји им помагаат на банките кои се во криза. Сега дали е тоа противзаконски треба да си утврдат сами.

Да се помачеше да го видиш компјутерот ќе ти беше полесно многу. Инаку да глуп е а глупа е и америка што ќе почне даго имплелментира, а глупа е и пола европа што има почнато да преговара за вави проекти. Исто и грција се вклучи.
Ај пак...
Провери си
Закон за заштита на конкуретноста

Иначе овие земји што ги спомнуваш на времето им се смееле и ги обвинувале на југословените кога ги користеле сличните економски субвенциони политики.

Како успеа тоа да го видиш не знам ама ај нека ти биде.
Ова јас го предложив за да собирам политички поени кај гласачите. Штета само што немам партија ај како независен може ќе одам.
од тоа што си смешен најверојатно

Мислам дека знам за каква конфигурација се работи :)
катастрофа е и џабе фрлање пари во магла. Но еве дај го проектот и ќе разговараме.

Но на друг пост

Тука друга си е темата.

ДАЛИ ГИ ПОДРЖУВАТЕ ИНВЕСТИЦИИТЕ ВО КУЛТУРАТА ?

ДА 20 95.24%
НЕ 1 4.76%

гарант овој еден си ти. :)

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
http://www.bitolanews.com/FullInfo.aspx?NID=fbfcaf4b-12d2-4ad4-aa7f-4e6ff05d50bf

Не се прави наудрено. Рече убаво дека сточарите се сликале со Грујо. Дади линк. Не ми давај тука земјоделцитево битола.
Ај пак...
Провери си
Закон за заштита на конкуретноста

Иначе овие земји што ги спомнуваш на времето им се смееле и ги обвинувале на југословените кога ги користеле сличните економски субвенциони политики.
Ти кажав не го знам законот наш и не ме интерсира. Знам само дека цела европа гледа да им помогне на индустриите кои пропаѓаат често и со директни инјекции на средства.
од тоа што си смешен најверојатно
Да бе си признав.

]

Мислам дека знам за каква конфигурација се работи :)
катастрофа е и џабе фрлање пари во магла. Но еве дај го проектот и ќе разговараме.
Но на друг пост
Тука друга си е темата.
Го имаш во образование и наука во темата во 21 век ли живееме. И да проектот е катастрофа и затоа сите гледаат да го имплементираат.:sekss:

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
Не се прави наудрено. Рече убаво дека сточарите се сликале со Грујо. Дади линк. Не ми давај тука земјоделцитево битола.
Научи бре да читаш.

Вчера, вторник, доцна пред полноќ успешно завршија преговорите на сточарите и претставникот на Владата, Министерот за земјоделство Ацо Спасеновски, со потпишувањето на протокол во кој стои дека фармерите ќе ги земат парите кои им го должи шведската млекара сведмилк од Скопје.

Иначе никаде не беше спомнат глујо. За слики со Аце Спасеновски на ѕингото беше зборот :)

Ти кажав не го знам законот наш и не ме интерсира. Знам само дека цела европа гледа да им помогне на индустриите кои пропаѓаат често и со директни инјекции на средства.
Македонски закон за заштита на конкуренција не важи во Америка и ЕУ. Можеби имаат нешто слично и нашле начини да го заобиколат не знам. Но нашиов закон си е јасен. :)

Да бе си признав.
Та До кога ќе ми ја тролаш темава со твоите глупости ?

Ало има ли модератор на форумов. овој уште малце и за глобалното затоплување ќе бара вина кај споменикот на Александар македонски :)

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Научи бре да читаш.

Вчера, вторник, доцна пред полноќ успешно завршија преговорите на сточарите и претставникот на Владата, Министерот за земјоделство Ацо Спасеновски, со потпишувањето на протокол во кој стои дека фармерите ќе ги земат парите кои им го должи шведската млекара сведмилк од Скопје.
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?vestID=107798
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=107802
Еве ти понова вест ама ај да видиме пред недела дена почна стечајната постапка па ќе видиме што ќе биде.

Македонски закон за заштита на конкуренција не важи во Америка и ЕУ. Можеби имаат нешто слично и нашле начини да го заобиколат не знам. Но нашиов закон си е јасен. :)
Да и со 2/3 мнозиснтво можат да го сменат за еден ден. Така да не ти држи тој аргумент. Закони се за да се мењеаат инаку ќе биле устав.

Та До кога ќе ми ја тролаш темава со твоите глупости ?

Ало има ли модератор на форумов :)
Некој тропа глупости ама не знам кој,

И јас се прашувам истото.

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
Некој тропа глупости ама не знам кој,

И јас се прашувам истото.
Не знаеш кој . Па јас ќе ти кажам. Ти и никој друг.

Споменикот на Александар го направи виновен за стечајците, сточарите, земјоделците, образованието, транзицијата, проституцијата, циганите, лаптоповите :)

та реков уште само Глобалното затоплување ти фали :).

Се тоа за веќе обезбедени пари од минатиот буџет од 2008 г.

Јебига лов на политички поени.

Та уште се правиш дека не знаеш кој тропал глупости. бог да чува и да брани.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Не знаеш кој . Па јас ќе ти кажам. Ти и никој друг.

Споменикот на Александар го направи виновен за стечајците, сточарите, земјоделците, образованието, транзицијата.

та реков уште само Глобалното затоплување ти фали :)
Ти или си луд или се правиш луд. Не гонаправив крив споменикот туку владата. Не реков да не се гради туку да не се гради сега. Проектот можеше слободно да се гради по 2-3 години.

Kajgana Shop

На врв Bottom