Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 февруари 2009
Мислења
728
Поени од реакции
60
Рио Фердинанд во аут шест недели
5.11.2009.
Дефанзивецот на Манчестер Јунајтед и англиската репрезентација, Рио Фердинанд ќе биде надвор од теренот во наредните шест седмици.

Според Сан фудбалерот кој моментално е силно критикуван поради неговата слаба форма, со месеци играл со повреда на грбот која не успеал да ја излечи во потполност.

„Рио ја испитува сериозната болка веќе подолго време, така да најпосле дојде момент кога тој проблем мора да се реши. Кога ќе се врати тој ќе биде многу посилен. Кога си повреден и сакаш да играш многу е тешко да се представиш во добро светло, верувајте“,
коментираше неговиот клубски колега Вес Браун.

Така Фердинанд со сигурност нема да може да биде дел од дерби натпреварот против Челзи кои се игра неделава.

Член од
17 февруари 2009
Мислења
728
Поени од реакции
60
Ќе мораме подолго време да се навикнеме на отсуството на Фердинад. Ова е прилика за Еванс да го продолжи неговиот прогрес и да прерасне во првокласен централен дефанзивец. Многу пати успешно си ја извршил задачата и бил достојна замена за "најголемите столбови" во одбраната на Манчестер. Ова е само можност за забрзување на неговиот напредок, затоа што само со поголема минутажа, се стигнува до подобра форма и квалитет. Навистина жално што тоа е на сметка на Рио Фердинанд, но тука никој ништо не може. Подобро Рио да си го среди проблемот отколку да прикажува слаба форма и неможност да одговори на обврските и задачите. Еванс е квалитетна и достојна замена, му недостасува искуството на Фердинанд, а тоа искуство сега ќе го оформува со засилен интензитет. Има добар партнер, тоа е Видиќ и очекувам да прераснат во одличен дефанзивен тандем. А на Рио му посакувам што побрзо и побезболно да го преброди и реши проблемот.

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Кушчак напре лош, непромислен потег...
Почнал да зујат по медиумите и во интервју за MUTV дека Ван Дер Сар не му помагал воопшто во развојот и не го сакал..

Нечини вакви изјави да се даваат во јавноста:
I must say this, Edwin doesn’t help me. Maybe he doesn’t like me,” said Kuszczak. “He’s got more experience and many more games under his belt. So I say, ‘You have to give me something more’. I like to know what I do wrong and like to watch other people. You’ll have to ask him if he doesn’t like me.”

Пазејте го Рио шо бате е.... :)

Го биват за рап..нема што ! :)

Пазејте при крајот шо изведвит со пивото....кузнет овојпат на шо дрога е :)

И после не играл добро....хехехе

G

Gray Foxx

Гостин
Кушчак напре лош, непромислен потег...
Почнал да зујат по медиумите и во интервју за MUTV дека Ван Дер Сар не му помагал воопшто во развојот и не го сакал..

Нечини вакви изјави да се даваат во јавноста:
I must say this, Edwin doesn’t help me. Maybe he doesn’t like me,” said Kuszczak. “He’s got more experience and many more games under his belt. So I say, ‘You have to give me something more’. I like to know what I do wrong and like to watch other people. You’ll have to ask him if he doesn’t like me.”

Пазејте го Рио шо бате е.... :)

Го биват за рап..нема што ! :)

Пазејте при крајот шо изведвит со пивото....кузнет овојпат на шо дрога е :)

И после не играл добро....хехехе
Воа ако е рап ја сум Немања Видич. Затоа Рио почна да праи очајни грешки, си рапуе можеби додека игра фудбал. :)
Исто за Кушчак и јас осеќам дека некако не е посакуван ич, па добро бе човекот покажа неверојатна почит што не се бунеше во медиумите притоа знаејќи дека го форсираат Фостер, стално кога бил ставан во игра максимално професионално си ја вршеше работата и можеше Ферги да му даде две-три утакмици по ред исто како на Фостер шо му даде. Жал ми паѓа за вакви играчи.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.740
Поени од реакции
9.496
Исто за Кушчак и јас осеќам дека некако не е посакуван ич, па добро бе човекот покажа неверојатна почит што не се бунеше во медиумите притоа знаејќи дека го форсираат Фостер, стално кога бил ставан во игра максимално професионално си ја вршеше работата и можеше Ферги да му даде две-три утакмици по ред исто како на Фостер шо му даде. Жал ми паѓа за вакви играчи.

колку сум викал на овој момент:vozbud:

N

navivacka

Гостин

колку сум викал на овој момент:vozbud:
Штета што копукот Фостер не знае така да одбранува:uvo:
Ама затоа сега го нема ни во резервите туку е Кушчак:back:
Јас не можам да разберам како до сега не си заминал,па секој до сега ке го сторил тоа на негово место...така му се унишува формата.По пензионирањето на ВДС сигурно Ферги ке купи нов голман и Кушчак пак на клупа сигурно,штета што таков голман не добиваше шанса на почетокот.

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Натпреварот во недела ќе биде вистински пекол. Јас верувам во наша добра игра, како онаа против Тотенхем бидејќи само на таа утакмица до сега се виде вистинскиот Јунајтед. Се знае ако сакаме некако да ги сопреме ЦСКА Лондон ќе мора да им го уништиме дијамантот што го играат во средниот ред, а како главни играчи што треба да го направат тоа се Флечер кој добро игра оваа сезона и секако Гигс за кој не се потребни многу зборови. Ова ќе биде натпревар каде Еванс ќе треба да докаже дека навистина целосно може да го замени Фердинанд, каде Бербатов ќе треба да биде уште по креативен внатре и надвор од шеснаесетникот. Најважна според мене ќе биде одбраната. Ако одиграме во одбрана како на последниве натпревари Дрогба ќе дава голови како во маалски фудбал. Ако тој дел од тимот изигра на ниво јас верувам дека средниот ред и нападот ќе донесат резултат.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.083
Поени од реакции
1.643

Срамота е ова.Пазете го новајлијава.

п.с Keano would be proud :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.