Куманово, кумановци, кумановки

Не е далеко. Иначе Куманово е најбољи град у Македонијуву нашу.

Абе "Џарто" работи ли сга, и што музиче пуштав?

Мислу дека работи и дека некој деца га држив, мењав се менаџери цело време и више досадно бидна, последњо што знам е дека искачав 15+.

СРЕЌНА НОВА 2009 НА СВИ ПА И НА МОИ КУМАНОВЦИ!!!!

Све за Куманово, Кумановци, Кумановке и кумановски менталитет ке прочитате на www.kumanovac.com

Куманово е закон град, обожавам си га :pipi:

еееј, да ве прашам нешто, беше ли некој на плоштад за Нову Годину??? Ако да сакам да чују како е било...

Поздрав од вашу Кумановку хахаха :smir:

Слушам вија кумановке много сте биле автокефалне! :D Најголеми кеф га правите у авто...
BTW ви признавам имате најшема дијалект во цела македонија! :wink:

Ан..бија Хари Мата Хари..од тој што слушна од људи не било кој знае што.
А и у спортску салу Зен,Врчак,Михајловски..и још некој. Слабо посетено.

Мастерче,много смо автентични и автофилни. :wink:

Мислеше се дали да гледам на плоштад или да иду у салу, ама фати ме мрза и остана да га гледам Босанца. Он сакаше да гу подигне атмосферу ама џабе, цепи ладноќа :)

Мислеше се дали да гледам на плоштад или да иду у салу, ама фати ме мрза и остана да га гледам Босанца. Он сакаше да гу подигне атмосферу ама џабе, цепи ладноќа :)
Абе он уствари требаше и сакаше да гу подгрее, ама не мога много, ма да ја и ептен малце остана на плоштад, превише беше ладно, а не ми мислеше да славу на плоштад.

Бија ли некој уопште у салу?!

ах каква мустра ви е дијалектот никако не можам да го совладам :)

Ќе те научимо бе. Само пријави се на шалтер. :)

Aн а они кт су свиреле,пред Харита ли? Ак да,неам поима,не беше у Ку за НГ. Од слушање ти кажују. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom