Куманово, кумановци, кумановки

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Да да корзо е ок, Дедо забрави гаа, да супер храна е тамо, а и Рим Парис убави пице има исто :helou:

Gorco

WEHADAHFUKDOWAHNODAT
Член од
29 април 2005
Мислења
556
Поени од реакции
35
П кафане ретко иду, али кд иду иду:tapp::pos2: Баба Цана не е лоша, пријатно ми е тамо, андро:tapp:иде ли некој? а од ресторани има доста сас убаву храну, Франш дефинитивно и Актуел, освен Паб што не спада у овуј групу. А сендвичаре само Аркадија како нај, Максим више не е тој што е било. А Вања куде е?
Од овој што га напиша, дефинитивно идеш ради моду по food-places, а не да се наедеш како човек :smir: (не важи увек за Баба Цану, умев да изненадив). Вања е до Прокредит банку, до бивши Life. Единствен недостатак е што чекаш 10-20 минута за едење, али вреди за крајан резултат.

Од како умре газда на ДЕДО (плус други проблеми у фамилију), не работи како треба т.е. нема га стар квалитет. Џипси има боље едење од њега. Најдобру скару на кило, у моменат, има Корнер (у трговски), 80% од време. Не се научива да држив квалитет ни едно food место у град.

Рим-Париз е ок, али далеко сс цене од К'смет или Кобру.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
За моду? хелоу! Мене ми се иде на места што ќе се убаво осеќам и знам дека ќе биде квалитетна храна без да размислују.

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
72
Претходниот викенд бев во Куманово, во Линка, Версус, Клуб, и Тунел
, запознав некој нови девојки, се видов со стари познанички и некој од летово од одмор што ги упознав , прекрасно си поминав,
женски женски како на дрво да растат, убавини
едно знам дека пак ке идам :)

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Па ти све си прошетаја браво:pos2: кд стигна све да видиш? Сигурно другар ти Ивчо е бија сас тебе пошто он е по такој:pos2: значи супер е било? Ај не лжи народ нај глупо ее:toe::pos2: Освен ако не си имаја супер друштво:wink:

S

Stef Bachatero

Гостин
Јас сум пола кумановец од татко ми а никогаш не сум бил во куманово.:(

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Епа убаво е до негде, зависи кд куде и сас кога:helou: преко дн е поубаво

S

Stef Bachatero

Гостин
Леле не ми збори кумановски,чичко кога ќе почне.Ех кад бех ја на твои године,земав една лепа дама во село,јас со кола фраер фичо тогаш знаеш што беше,како сега ауди или бмв.И кога ја однесох во чаршију ја напих,она почна да танцуе,јас со чашу мастику во рака ја гледах ја гледах колку беше убава.Па ја вратив во село и она ме бакнуе,лепа била она ми беше прва.Јас му се смеев ех тој ваш дијалект.

К

Кнез Мишкин

Гостин
Леле не ми збори кумановски,чичко кога ќе почне.Ех кад бех ја на твои године,земав една лепа дама во село,јас со кола фраер фичо тогаш знаеш што беше,како сега ауди или бмв.И кога ја однесох во чаршију ја напих,она почна да танцуе,јас со чашу мастику во рака ја гледах ја гледах колку беше убава.Па ја вратив во село и она ме бакнуе,лепа била она ми беше прва.Јас му се смеев ех тој ваш дијалект.
АБЕ ЉУДИ ОВОЈ НАШЕ ДЕТЕ БИЛО...!!!:pos2::pos2:
Абе Стево грешиш братче ние не викаме пијах, гледах...тој си измешал со Паланчани или Бугарите...:pos2::pos2:
А како тоа пола Кумановец а у Куманово да не дојдеш...Обавезно да дојдеш....

S

Stef Bachatero

Гостин
Епа зафатен сам,работа иде лево десно,женски горе доле.Онадуем немам време.Може некад кога ќе идам накај родното село на татко ми С.Косматац тогаш.А иначе незнам да имитирам кумановски не ме бива.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Ќе те научимо ми не се секирај:pos2: а вика се ја се напи она игра и слично, а танцува не га употребуемо:pos2: ќе те биде:helou:

S

Stef Bachatero

Гостин
Може да ме научите и на нешто повеќе од дијалекти :pipi:,вие кумановки сте опасни заебантки.

К

Кнез Мишкин

Гостин
Може да ме научите и на нешто повеќе од дијалекти :pipi:,вие кумановки сте опасни заебантки.
СтевоМЦ па ти си опасен бија...:pos2::pos2::pos2:...Buterfly баш ме интересира што ќе пишеш на овој...:salut:

Bush(av)

Aut inveniam viam aut faciam.
Член од
30 април 2007
Мислења
758
Поени од реакции
7
:pos2::pos2:Eee Стево, Стево, што пропушташ кд не доваѓаш у Куманово...

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114

Епа чим си знаеш, не се дирај сас нас:pos2: а голем си ти можеш и сам да си се научиш нешто повише

Kajgana Shop

На врв Bottom