LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Знам.Бидејки на хомосексуалците тоа им е во структурата на мозокот, хормоните и гените.Ако како помал под притисок на општеството сакаш женски (т.е си правиш имагинација во главата дека сакаш женски)може во тинејџерскиот период кога телото лачи повеке хормони да сфатеш дека всушност те привлекува особа од истиот пол.Не дека кога си се родил не си бил хомосексуалец.Едноставно ти се всадило во главата дека треба да сакаш женски.Но не можеш да одиш против тебе знаеш?

abe ja ne idam protiv mene mene ne mi se diga na mazi pa neka se nakiteni kao novogosinja elka ali nikad ne se znae be e ali fala na odgovor kolku tolku razbrav neso radi koj razlog ima ljudi homosexualci

Во условите за склопување брак стои и дека во брак не смее да стапуваат лица кои се во крвно сродство до трето колено. Тие услови верувам дека би се применувале и за хомосексуалниот брак.

па нормално дека ќе важат и за хомосексуалните бракови, во спротивно НИВНОТО дете може да има генетски недостаток заради подудирање на алелите :raz:

стварно уживам кога ја читам темава. задоволството е... priceless...

условите што се наведени се :
полнолетство и деловна (работна ) способност

толку !

автоматски значи и легализација на инцестот и педофилијата
само тоа се премолчува
а што е битно во хомосексуален брак ако дваца братучеди-тки решат да бидат во брак
што е битно крвното сродство ?

неможе да се спречи инцестот и педофилијата !

:tv: свашта, брееееј
како прво, во законот за семејство убаво стои дека брачните партнери не треба да се во блиска роднинска врска. и тоа е чисто техничко, а не емоционално прашање.се работи за опаснос од деградација на гените на потомокот, појава особено позната меѓу евреите, кои склопувале бракови со братучеди за да остане богатството во фамилијата. па раѓале имбецили, дебили, ретардирани. ете затоа е таа забрана.

и што курац има педофилијата со ова?

па нормално дека ќе важат и за хомосексуалните бракови, во спротивно НИВНОТО дете може да има генетски недостаток заради подудирање на алелите :raz:

стварно уживам кога ја читам темава. задоволството е... priceless...

Не заради биолошки, туку од етички причини. Би имал секс со брат ти?

Е како не 40 годишни сакаат да плескаат 15 годишни машки,20 годишни...дури и им оставаат по некој денар,еднаш читав интервју еден Ром 16 годишен у ско пје шо се крпел кажа...па дури барале и да викне другари негови на орџи

ехеее, да знаеш колку дедовци има што сакаат да плескаат 15 годишни девојчици, па па па... како оние зајачиците... ама ок, тие се легализирана проституција и спонзорушење, тука нема компарација со ситните педерчици.

иначе да, има многу крпени девојки, во мода било тоа, посебно ако сакаш да се мажиш, за озбилно.

а ова за орџи нема да го коментирам. кој не пробал, може само лиги да му течат и да лечи фрустрејшн со изливи на емоции :pusk:

Не заради биолошки, туку од етички причини. Би имал секс со брат ти?

од етички?
па тогаш библијата не е етичка книга.
адамчо и евичка се онаделе, а децата меѓу себе... :nesum:

станува збор за генетска причина.
а дека еден брат и една сестра можат да се заљубат еден во друг, тоа е факт. познати се примери каде децата растеле одделени уште од мали и ете од сите луѓе во светот, се вљубиле во брат/сестра за кој/а не знаеле дека ја имаат.

од етички?

а дека еден брат и една сестра можат да се заљубат еден во друг, тоа е факт. познати се примери каде децата растеле одделени уште од мали и ете од сите луѓе во светот, се вљубиле во брат/сестра за кој/а не знаеле дека ја имаат.

А, реков некаде дека е етичко создавањето на човештвото според библијата? Всушност, реков ли дека се согласувам со тоа воопшто? :smir:
Сепак, граница некаква мора да има. Хомосексуалност за хомосексуалност, брак меѓу браќа, братучеди не може и не смее да има. Иако не може да имаат деца. It's just plain sick.

ехеее, да знаеш колку дедовци има што сакаат да плескаат 15 годишни девојчици, па па па... како оние зајачиците... ама ок, тие се легализирана проституција и спонзорушење, тука нема компарација со ситните педерчици.

иначе да, има многу крпени девојки, во мода било тоа, посебно ако сакаш да се мажиш, за озбилно.

а ова за орџи нема да го коментирам. кој не пробал, може само лиги да му течат и да лечи фрустрејшн со изливи на емоции :pusk:

од етички?

e toa ne sum znael brat dedovci deka ebat zajaci od kade sea ova ti tekna be i ti go pretera sea ima eden u komsii penzioner dobar ceok e cuva zajaci zad zgrada ae nezdrava rabota sea ce me fati smeenje koa ce go vidam hahahahahah

e toa ne sum znael brat dedovci deka ebat zajaci od kade sea ova ti tekna be i ti go pretera sea ima eden u komsii penzioner dobar ceok e cuva zajaci zad zgrada ae nezdrava rabota sea ce me fati smeenje koa ce go vidam hahahahahah

Тоа всушност не е излезено од Либерејшн.Прошетај назад на темата и види кој почна дискусија за тоа прв.

И ти да не си?
Искрено не ми е јасно што толку жустро ги браниш.

Нема тука бе бранење или не бранење...ете ти имаш научна студија...потврдува дека мозокот им е....по женски некако...така да тоа си е и они треба да се помират со тоа-не да парадираат во садо-мазо гаџети,невестински фустани..башка виножитото го присвоија.

Не може оти некој сака отечен чмар да бара посебни права,земајќи го фактот дека семејството е ТЕМЕЛ на општеството...дозволување на педерски бракови ќе бидат како влага на темелот и ќе дојде до утка.

Полека за 40 години верувам генетскиот инженеринг ќе ги среди...ќе поправи,ако не може он тогаш имаме електростимулатор...

Геј е Woman's Brain trapped in a man body.

+ за гејовите уживањето во сексот е во болката...не во самиот чин,што знам тами дефинициите отом потом..ама пенетраторот повеќе ужива во нанесувањето на болка и микрокрварење плус отечен чмар за крпење.

Додека Нитнуваниот(да бее нека им шибнат нитна и готово...или пак некој чеп!!!) т.е пробиениот да пасивкото ужива во.....болката нема љубов тука...тоа е илузија факт-примискуитетноста,башка пренесувањето на опасни болештини...

Гледам дека коментаро од д чоузн уан е избришан ама ке кажам дека не можам да сум геј бидејки сум женско!
Темава е за ГЛБТ, што значи вклучени се и лезбејките, кои исто така се со хомосексуална ориентација, што теоретски те вклучува и тебе како потенцијална членка на здружението :smir:

Шпанските серии!

Башка кога дознаваат патат за љубов,лошите си го добиваат бумерангот шехерезад и онур+касандра и игнацио ќе се венчат...тоа е...ама во шпанските серии.

Каква фиштенк орџи бог да чува...со две цури да видиш убаини...а да те истресат 4 фегити еден по друг бог да чува......аутбој.. пиша во темата оглас како тројца бараат дупедаец...па кај е љубовта,едни велат има геј барови,други велат нема...исто така може да се земат и на пример како во австралија и други земји каде четвроток или Х ден од неделата е за геј и лезбејки...а петок или друг ден за стрејтери...

а и плус тоа...абе не го слушаат елтон џон...еве лепота..Од индија

арно ама кај нас ТРАДИЦИОНАЛНИТЕ погледи на светот не дозволуваат такво нешто....башка не верувам да има некој сопственик кој би дозволил да има посебен геј најт...башка и пушењето е забрането:pos2:

Треба да се направи ДИСТИНКЦИЈА помеѓу хетеросексуалците и болештините дефинирани во модерната медицина..значи 40 годишен психо шо сака да буцне 15 годишно путе е болен...тој кој силува ИСТО...зоофилите исто...додека вријат педераната од 73..бла бла...абе за тоа време во СССР и кина одеа на терапија со електрошокови и хормони...и види бе ќерата имало некои резултати но воглавно неефективни,досега најдобар резултат е пациентот Б како и вториот обид кои имаат ефект,денеска таква направа може да биде неприметлива-тоа ќе значи немање на хомосексуалци...инаку денеска хомосексуалноста е дефинирана со поблак термин психичко застранување(не како болест) бидејќи сексот е 99% функција на мозокот.

Значи мене не ми сметаат гејоњ,помеѓу 4 цида нека прават не орџи...ако сакаат и торпедо у чмарот да си шибнат па ваљда г-точката ќе ги фане....гајле ми е,но во јавност никако бе,не може тоа така знаеш зошто оти ова општество е ТРАДИЦИОНАЛНО,ова не е ЕУ капиш???

Мене лично не ми сметаат и во јавност да се шеткаат...додуше лезбејките ил бисексуалките ми се многу закон...ама гејоњ не но немам условен рефлекс како одредени луѓе(има луѓе кои едноставно повраќаат,или им се слошува ако видат гејој како се шмекаат-ЕВИДЕНТИРАНО) така да ете и да се донесе во македонија закон за цивилна унија не би бил против....оти најверојатно претпоставувам можеби ќе ја намали промискуитетноста во македонија а со тоа и превентивно ќе се влијае на ширењето,сида,хепатит,гонореа....значи не сум забеган тврдокорен конзервативец-секоја конзервативност т.е екстрем е негативен,така да до цивилна унија толеранција може....но проблемот е со посвојувањето деца иако сега веќе е јасно според студиите дека гејовите се раѓаат со поженски мозок односно се предодредени да бидат геј,сепак сметам дека треба да се изврши подолга студија бидејќи сексуалноста покрај од генетски фактори зависи и од социјално психолошки...затоа сум против терми9н БРАК и право на ПОСВОЈУВАЊЕ... најреално еве шала настрана,нека дозволат цивилна унија по претпоставка...дискриминацијата и омразата кон геј заедницата гарант ќе се зголеми,а и имај предвид...која влада би одобрила такво нешто...единствена опција се либералите кои се малку и немаат гласачко тело,значи мали се бшансите...единствена опција е коче нека почне со собирање потписи...ако се потпишат 200000 граѓани тогаш цивилната унија би требало да се усвои...

Согласен сум со Либерејшн, можат да се заљубат, шпанска не шпанска, оддели ги да не се знат цел живот ... далечината гадна работа е.

И ти да не си?
Искрено не ми е јасно што толку жустро ги браниш.
Не сум don't worry.
Али се плашите од нив ко од грипосани гулаби.
Мене не ми сметаат.
Ниту се гадам од нив.
Нивно си е,сакале се мувале сакале се е*еле мене тоа
не ме засега,не кршат ниеден закон ниту пак
повредуваат некого.

исто така може да се земат и на пример како во австралија и други земји каде четвроток или Х ден од неделата е за геј и лезбејки...а петок или друг ден за стрејтери...

арно ама кај нас ТРАДИЦИОНАЛНИТЕ погледи на светот не дозволуваат такво нешто....башка не верувам да има некој сопственик кој би дозволил да има посебен геј најт...башка и пушењето е забрането:pos2:

Oh, yes, има посебен геј најт во повеќе места, само, секако, ретко кој знае за тоа освен ако не е поканет :smir:

Во Македонија??

Извини ама некако не ти верувам.

Вообичаено добро пишуваш,ама овде мислам дека грешиш.

Не сум don't worry.
Али се плашите од нив ко од грипосани гулаби.
Мене не ми сметаат.
Ниту се гадам од нив.
Нивно си е,сакале се мувале сакале се е*еле мене тоа
не ме засега,не кршат ниеден закон ниту пак
повредуваат некого.

Абе тоа е таман,но проблемот е како што кажав со нивното насилно наметнување и директно барање за посвојување на деца...во традиционално општество кој би дозволил таков закон????

Башка која влада сака да изгуби МОЌ??

И на крај краеви БРАК-от т.е Семејството како институција ќе биде уништено.

сега засега само цивилна унија,има луѓе кои би го толерирале тоа....ама има и психи кои пак би ги тепале...:toe:

Како оние лоботомираните во белград :pos2:

Ништо повеќе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom