LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Зарем?? каде бе брат јас навистина во реалниот свет сум сторил такво нешто? Или заблиденици од виртуалава мислите дека само ова е вистинскиот живот. Ебате матрикс генерациите ебате! Излези бе надвор, играј фудбал, баскет, бркни женска, фати цице, не дреми пред монитор мислејќи дека тоа е вистинска реалност.

А бе, ако е до тртење, тешко таа работа, јак ќотек маам!
Нептун, биѓаа, тој и може и сака и убаво ќе ви биде.

А пред да бидеме узнаени кој е Бог, се славеле паганските, штета за Филип, но на судот сигурно го признал и прифатил Бог, вистинскиот.

Се напаливте, а девијации едни абоминантни за рисјанската правоверност!

Вадат муабети, ама никако да покажат доказ!

Јас сум рисјанин, следствено хетеро, како намерава Бог и како е природно! Right is right, left is wrong!

Sarcasm is the rhetorical device of using a characterization of something or someone in order to express contempt. It is closely connected with irony, in that the two are often combined in the same statement.

Не, започна владеењето на среќата, илјадагодишното царување на верата во МАКЕДОНИЈА. TAUSEND JAHRE REICH НА РИСЈАНСКОТО ВМРО!

Ne bidi bukvalist, primerot so trtenjeto i siluvanjeto imase druga akonotacija, koja nikako ne se drzna da ja svatis(a mozebi i zatoa sto ne ti odgovara).Se narekuva komparacija...
Ti preporacuvam da porazgovaras so zrtva na siluvanje vo realniot zivot, ke ti se otvorat ocite, za podobro da go percepiras aktot na siluvanje...

Zboruvas za drugite da igraat fudbal i da izlezat nadvor, a ne se gledas sebe si,proveri kolku postovi imas, i kolku aktivni casa si minal pred kompjuter na kajgana...znam deka iskusenieto da bides ona sto sakas da bides ,tuka na kajgana e pogolemo od tvojata realnost(ne navleguvam, no tvrdam deka mozam da go koristam zborot surova)

Zivej si go zivotot onaka kako sto miluvas da go zivees, i ostavi gi drugite da go pravat istoto...ili so drugi zborovi..

Get a life!:wink:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Некој има 20000 постови,а некој 60 и ќе те убедува за реалност.ЦЦЦЦ.Уште една твоја христијанска и библиска реченица„Излези бе надвор, играј фудбал, баскет, бркни женска, фати цице, не дреми пред монитор мислејќи дека тоа е вистинска реалност“.Уште една голема мисла и реченица од голем христијанин те ФОЛИРАНТ .
Малиша, ти си тука од завчера, јас сум од зачетокот.
Затоа разлика во поимања на реалноста и виртуелноста, животот вон форумот, живото на форумот, наоколу итн.

Каде гледаш фолирање бесполес?
Шо нема рисјанско во тоа да излезеш, надвор од четирите зида, да ја најдеш својата сопатничка во животот и да се множиш со неа, да се занимаваш со спортски активноски кои го градат телото кое е храм на душата наместо постојано да викаш рбет седејќи пред монитор и да замислуваш како со Нептун си се сакате?

Еве, јас да не сум во офис нема да дремам пред монитор, ама секогаш кога можам вон работа, сум на нозе, се веселам, уживам, вежбам, се сакам со мојата сопатничка, одам в црква, апалм свеќа, одам да видам дали нешто се сменило некаде надвор и тн.

И затоа сум нормален рисјанин и хетеро!

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Абе педерлари, ве неќат нигде, бидете среќни шо не сте јавно стрелани, уште преку лебо и погача барат.

Ti nesto kako zasiluvanje si, na temava? Ne znaev deka nekoi tuka go vklucile alarmot hehe, uste kolku drugi plukaci ke se pojavat na temava sledniov cas???:pos2::pos2::pos2:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ne bidi bukvalist, primerot so trtenjeto i siluvanjeto imase druga akonotacija, koja nikako ne se drzna da ja svatis(a mozebi i zatoa sto ne ti odgovara).Se narekuva komparacija...
Ti preporacuvam da porazgovaras so zrtva na siluvanje vo realniot zivot, ke ti se otvorat ocite, za podobro da go percepiras aktot na siluvanje...

Zboruvas za drugite da igraat fudbal i da izlezat nadvor, a ne se gledas sebe si,proveri kolku postovi imas, i kolku aktivni casa si minal pred kompjuter na kajgana...znam deka iskusenieto da bides ona sto sakas da bides ,tuka na kajgana e pogolemo od tvojata realnost(ne navleguvam, no tvrdam deka mozam da go koristam zborot surova)

Zivej si go zivotot onaka kako sto miluvas da go zivees, i ostavi gi drugite da go pravat istoto...ili so drugi zborovi..

Get a life!:wink:
Хистер, слушни, јас сум на работа, таму сум пред монитор, во слободно време, јас сум исполнет човек.
Знаеш, мора да се јаде, не бива гладен! А мене Бог ми овозможи да минам искушенија и да бидам чесно и солидно платен за работата!
Од тртење не се живее!
Сум говорел со ѓртви на силување. Сите кои го најдоа бога најдоа и смирение и спас.

А моите над 20 000 постови се присуство на кајгана од нејзиниот зародиш. Одааамна!

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Малиша, ти си тука од завчера, јас сум од зачетокот.
Затоа разлика во поимања на реалноста и виртуелноста, животот вон форумот, живото на форумот, наоколу итн.

Каде гледаш фолирање бесполес?
Шо нема рисјанско во тоа да излезеш, надвор од четирите зида, да ја најдеш својата сопатничка во животот и да се множиш со неа, да се занимаваш со спортски активноски кои го градат телото кое е храм на душата наместо постојано да викаш рбет седејќи пред монитор и да замислуваш како со Нептун си се сакате?

Еве, јас да не сум во офис нема да дремам пред монитор, ама секогаш кога можам вон работа, сум на нозе, се веселам, уживам, вежбам, се сакам со мојата сопатничка, одам в црква, апалм свеќа, одам да видам дали нешто се сменило некаде надвор и тн.

И затоа сум нормален рисјанин и хетеро!
E super, sega vo VMRO ke moze da se kandidiras za penzija :pos2::pos2: kolku imas staz na Kajgana??:pos2::pos2:

A po vokacija sto si? Redoven plukac na forumi?

Get a life, uste ednas...covek koj e na rabota vrsi produktivni dejanija, i ne visi po forumi, osven ako ne si eden od Grujovata Administracija( polupismena)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
E super, sega vo VMRO ke moze da se kandidiras za penzija :pos2::pos2: kolku imas staz na Kajgana??:pos2::pos2:
Нема потреба. Јас го почитувам се тоа што стои и означува ВМРО и што чини за Македонија! Особено по прашањето за хомиславијата и хомиславењето!

пензија, фала, уште имам да поработам, здодевно ќе ми биде, а пензија ќе си земам не од ВМРО, ами од работодавецот!

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Нема потреба. Јас го почитувам се тоа што стои и означува ВМРО и што чини за Македонија! Особено по прашањето за хомиславијата и хомиславењето!

пензија, фала, уште имам да поработам, здодевно ќе ми биде, а пензија ќе си земам не од ВМРО, ами од работодавецот!

Koj e toj rabotodavec, koj plakja vrabotenite vo tek na rabotno vreme da mu citiraat Biblii, po razni forumi za zabava, i da prodavaat pamet sto e hristijanski a sto ne???

A sto pravime ako rabotodavecot ti e Peder?Ke mu iscitiras i nemu edna Bibliska?:pos2:

Член од
9 јануари 2010
Мислења
51
Поени од реакции
3
Koj e toj rabotodavec, koj plakja vrabotenite vo tek na rabotno vreme da mu citiraat Biblii, po razni forumi za zabava, i da prodavaat pamet sto e hristijanski a sto ne???

A sto pravime ako rabotodavecot ti e Peder?Ke mu iscitiras i nemu edna Bibliska?:pos2:
Ха ха добар:helou:

А што чини ВМРО за Македонија да те прашам?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Јас да не се мешам,само да напоменам да намалите со политика.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Sarkasticen Offtopic :

едит bidejki ima tolku mnogu ergeni koi poradi siromastijata ne mozat da najdat soprugi(siromasen i bez rabota nikoj ne te saka),nekoi od niv pocnuvaat da se kleckaat megjusebe ,eden so drug ,od ocaj...:toe:

"Во селото има над 70 ергени. Бегништани велат дека немаат пари луѓето и затоа не се женат, а и момите не сакале да се мажат таму каде што царувала бедата. А политичарите, велат, ги нема да дојдат да прашаат како се живее во селото, доаѓале само за избори, ветувале и лажеле"

Koja alternativa za sex ja imaat ovie ergeni? Za prostitutki nemaat pari, za soprugi nemaat pari...resenie...

едит reformi na "homoeizacija". Sexot maz so maz e besplaten.I Ti si Makedonija! Prerodbata prodolzuva ..

Доволно е,не ги споменувајте,да не бришам за џабе.
леандра

И ако сакате преписка на лична основа одете во чек дис аут,отворете тема за промени на личноста.Овде не!
(ова не беше за твојот пост,само да не пишувам по сто пати:))

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
... Според уставот како што се вели ако сте го прочитале „Сите грашани се еднакви пред и според законот“... ама јас во тоа правото за брак гледам дека не се сите исти... геевите не се исти како мене и тебе... ти не бараат посебни правила, туку закон со кој ти ќе ќутиш утре додека тој со дечкото си шета низ парк, или гтц, и нема да озборуваш и да си правиш заебанција на негова сметка, да го оцрнуваш и омаловажуваш, како што правите сега... Кога ќе те репне законот со 3 до 6 месеци затвор за секшуал арасмент... или парично ќе ти собере 10,000 од сметка... тогаш ќе те прашам дали друг пат пак ќе зборуваш вака... Сето како производ на вашите фрустрации
Прифаќам ... сериозно !
И на секој геј да му се даде лента за на рака, или на челото да се истетовира како индиец или влав натпис Геј ... или било каква ознака која ќе ја прифатиме, се разбира заеднички со компромис (еве компромисот е у мода да не речете пак сум старомоден, и ветувам ќе се потрудам да го користам зборот геј почесто наместо педер ... ) .... кога ќе гледам такви кои се Јавно Обележани јас ветувам дека ни ќе ги погледнам ни пак ќе ми текне да ги опцујам ... има да ќутам .... како шо велиш

само да бидат прегледно обележани ... да не ги грешиме :tv::tv:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062

ne mi e peder. I se dodeka jas sovesno i navremeno si ja zavrsuvam rabotata, nikoj neme dira.

Ха ха добар:helou:

А што чини ВМРО за Македонија да те прашам?
Ne e ova za politika. Ama otvori oci, pogledni nadvor.

Прифаќам ... сериозно !
И на секој геј да му се даде лента за на рака, или на челото да се истетовира како индиец или влав натпис Геј ... или било каква ознака која ќе ја прифатиме, се разбира заеднички со компромис (еве компромисот е у мода да не речете пак сум старомоден, и ветувам ќе се потрудам да го користам зборот геј почесто наместо педер ... ) .... кога ќе гледам такви кои се Јавно Обележани јас ветувам дека ни ќе ги погледнам ни пак ќе ми текне да ги опцујам ... има да ќутам .... како шо велиш

само да бидат прегледно обележани ... да не ги грешиме :tv::tv:
Vnimavaj, za ova se kaznuva :vozbud::salut:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Тој џанкер беше, за нив не постојат никакви граници :)
Ауч ова болеше :icon_lol:

Туку ако веќе се предложува бележење,добро е сите групи да ги одбележиме бидејќи сите имаме мака од некого,па барем ќе знаеме по кого да маваме :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom