LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Мачору, дај уозбили се, почнавме сите да те скроламе. А интересен беше доста за читање. :) Oстај го бог на МИКИ.

Oнтопик (колку да се каже): уште не поддржувам девијантни појави. :)

Шо бе, сакаш да бидам антимакедонец?

Да пишувам глупости за да бидам читан?

Божјиот збор ќе оденке во ушите на правоверните и тие ќе се радуваат, а ќе ги оглуви и порази неверниците и девијантните бидејќи се грешници.

А ако не ми верувате, трк или во соборна или во окружната црква или кај вашиот локален советник од единствената македонска политичка опција.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Истополов брак во змеја каде што опстојуваат и тие што сакаат истополово, а плаќаат данок, плаќаат сметки, придонеси и дрн дрн, не е дозволен... Според уставот како што се вели ако сте го прочитале „Сите грашани се еднакви пред и според законот“... ама јас во тоа правото за брак гледам дека не се сите исти... геевите не се исти како мене и тебе... ти не бараат посебни правила, туку закон со кој ти ќе ќутиш утре додека тој со дечкото си шета низ парк, или гтц, и нема да озборуваш и да си правиш заебанција на негова сметка, да го оцрнуваш и омаловажуваш, како што правите сега... Кога ќе те репне законот со 3 до 6 месеци затвор за секшуал арасмент... или парично ќе ти собере 10,000 од сметка... тогаш ќе те прашам дали друг пат пак ќе зборуваш вака... Сето како производ на вашите фрустрации
:pos2::pos2: која иронија ... имало да ќутиш кога ќе поминеле педери за рака низ парк ... ме заболе мене за педерите за рака кои се шетале по парк ... па и ќе ми ропнеле казна ... абе неќна мене еден ме опцу оти ќе го изгазев со кола ... не минеше на пешачки шо да му праам ... кај да пријавам ??

А тоа дека ако се донеси закон сите ќе станат геј и жените треба да си упукаат пиштол у глава... тоа е доказ дека некои не се сигурни во тоа што се... еве како подолу споменатиот брат exlexmk кој безврска коментира тука нешто... Луѓе ако си немате расчистено со себе си... причината не се геевите... А женните никад нема да си го лупнат пиштолот има мажи на светов... тие на дело се покажуваат а не плукаат вака по интернет што и како признаваат... Они пенис ги боли кој е што... ебаваат жени, се женат и пенис не ги боли кој каков е... А вие се замарате и плукате тука со денови...:smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir:
абе нели јас сум застарена терминологија ... не сум модерен ... епа викам ајде сите ќе бидеме модерни ... сите ќе станеме педери, на жените не им останува опција освен пиштол у глаа :)

си имам бе ја и жена и се и ме заболе мене за ВАШИТЕ фрустрации (каде виде мои фрустрации, не барам јас права ни пак кукам тука, тоа е ... постојат и непишани правила на однесување, морал и етика, педерите се девијантни појави - Факт, нешто им фали, хормон ли незнам шо ... не сум стручен), и кога ќе грабнам жена додека не и се стресат нозите не ја оставам ... а на форумов сакам да ви воочам дека не се бараат вака права ... како викаш на дело треба да се покажете ... шо кукате по форуми соберете се ... нели сте многу многу многу многу (бројка немате само овака ја опишувате вашата бројност)..... соберете се и барајте права :toe:

еве и наркоманите кога ги гледаме по паркови со шприцови им викаме Пу бе наркоманишта и ги пцуеме ... ајде и они нека бараат права ... за легализација на хероин кока лсд итн итн .... и да не смееме да ги пцуеме :tapp:

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
Зодијаченце, читај го словото божје, прими го Бог во срцето, не читај ги писанијата на бесловесни теми, читај каде е важно, каде што се дискутира за суштина, за иднина, за надеж, вера, љубов, за покајание, за абоминации.

Едно е сеирење, друго е вкава сериозна тема и поборници на нешта кои се абоминации со кои се руши моралниот фајбер на оваа наша кревка и напатена државичка.

П.С. Попот кој ти доаѓа, послушај го!
Умно ти говори, спасение ти нуди.
А на свештеник се дава од љубов за да може својата доблесна и возвишена работа да ја продолжи!

Ти си луд бе... иди побарај се ти... јас нема шо да го слушам попот за 100 денари да ми пере мозок.. ниту ќе дозволам некој да ми збори нешто како тебе, кој до вчера беше полигамен и се ебеше со кој или која ќе стасаше..тоа уште го утврдуваме... Можам да ти бидам пријател да... ама да земам совети од тебе... тоа не.. сепак јас признавам различности... нема ништо против тебе што ти си го слушаш попн кукуречански и ти зема пари... Али јас не си го дозволувам тоа... :smir::smir::smir:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Сите овие што ги набројуваш, кои си додавале и допишувале во библијата кој како стаса се луѓе од крв и месо... каде е тука реченото од бог... а?? Пишувал кој како ќе стигне, за да го заузда народот да може да владее, преголеми им биле фрустрациите па измислувале натприродни работи што ги правел господ... Да не велам не постои господ, но до сега не сум видел никаде да каже педерите, лезбејките, ги неќам грешни се... тоа е сето од луѓе кажано... Ако ви пишеле јадете гомна и вие ќе јадевте... Па и тое рекле не врши прењуба па ти си се ебел со кој знае колку во исто време... тоа е прењуба, неискреност нечесност.. Па види каков си сега па збори пак за геевите... За разлика од тебе, јас не сум имал секс со повеќе девојки во ист период, затоа што сум ги почитувал , и сум почитувал само таа која шо е со мене во моментот, сум ја сакал и сум бил со неа...

Оставив линкови до деловите од светото писмо каде дефинитирвно Бог ги определува хомиславите и сличните девијантарии како смртен грев.
А апостолите се оние првите меѓу еднаквите кои божјата реч ја разбрале и ставиле на хартија со цел и простиот и неук народ како тебе и другите да може да стане узнаен.

П.С. еј, а каде е Мики1 навистина?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Vo osnova na zborot od filolosko znacenje nema razlika, Peder e francuski zbor za homoseksualec, a Gay e angliski zbor za homoseksualec.

Razlikata ja ima, vo ona za sto narodot kaj nas vo Makedonija go uvezol i izbral da go koristi zborot peder, a definicii ima poveke, od "kaj si be peder" koga mu kazuvas na bliskiot drugar i prijatel, pa se do "peder/pederiste edno" ili " toj e "peder vo dusa" koga oznacuva nesto pogrdno.

Homoseksualec i Peder ama so makedonska definicija(ne francuska) ne e isto...
Зато јас ги викам БУЉАШИ.
по Македонски.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Секој народ си има своја култур и традиција обичаи и сфаќања.
Јас не мислам да се откажувам или ја менувам културата и традицијата на моите претци за да личам на некој народ кој што не сум никогаш бил и ниту ќе бидам.
Само оној кој не си го цени наследството, кој се срами од она што е и од каде што потекнува запнува да го скрие или измени.
Можеби е најдобро тие неколку геја македонски (еден јавен - Коче и 2 ипол анонимни по форуми) да заминат во Стокхолм да се омажат, наместо да заради нив да се менуваат сфаќањата традициите и мислењета на овој древен народ.
Koi tradicii, be zlaten, onie istite sto ti bea nametnuvani do pred 20 godini or Komunistite?Ili pak onie pred niv od Srbite? A mozebi i onie od Bugarite, ili pak od Grckata Crkva za vreme na Tursko, a bogami i od samite Turci, i nivnite pasaluci??

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Koi tradicii, be zlaten, onie istite sto ti bea nametnuvani do pred 20 godini or Komunistite?Ili pak onie pred niv od Srbite? A mozebi i onie od Bugarite, ili pak od Grckata Crkva za vreme na Tursko, a bogami i od samite Turci, i nivnite pasaluci??
Затоа сега ДПМНЕ го враќа вистинското во Македонија и кај македонецот, правоверието, рисјанството!
Тие традиции!

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
:pos2::pos2: која иронија ... имало да ќутиш кога ќе поминеле педери за рака низ парк ... ме заболе мене за педерите за рака кои се шетале по парк ... па и ќе ми ропнеле казна ... абе неќна мене еден ме опцу оти ќе го изгазев со кола ... не минеше на пешачки шо да му праам ... кај да пријавам ??

абе нели јас сум застарена терминологија ... не сум модерен ... епа викам ајде сите ќе бидеме модерни ... сите ќе станеме педери, на жените не им останува опција освен пиштол у глаа :)

си имам бе ја и жена и се и ме заболе мене за ВАШИТЕ фрустрации (каде виде мои фрустрации, не барам јас права ни пак кукам тука, тоа е ... постојат и непишани правила на однесување, морал и етика, педерите се девијантни појави - Факт, нешто им фали, хормон ли незнам шо ... не сум стручен), и кога ќе грабнам жена додека не и се стресат нозите не ја оставам ... а на форумов сакам да ви воочам дека не се бараат вака права ... како викаш на дело треба да се покажете ... шо кукате по форуми соберете се ... нели сте многу многу многу многу (бројка немате само овака ја опишувате вашата бројност)..... соберете се и барајте права :toe:

еве и наркоманите кога ги гледаме по паркови со шприцови им викаме Пу бе наркоманишта и ги пцуеме ... ајде и они нека бараат права ... за легализација на хероин кока лсд итн итн .... и да не смееме да ги пцуеме :tapp:
Ако не ти смета шо си се раздрнкал ко расипана виолина тука... Ако не ти сметаат и ако не ти е страв... Си имаш ти некој проблем во себе, ама не се тоа хомосексуалците, туку тоа што си немаш расчистено со себе си... :smir:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Истополов брак во змеја каде што опстојуваат и тие што сакаат истополово, а плаќаат данок, плаќаат сметки, придонеси и дрн дрн, не е дозволен... Според уставот како што се вели ако сте го прочитале „Сите грашани се еднакви пред и според законот“... ама јас во тоа правото за брак гледам дека не се сите исти...
И јас и било кој геј можеме да стапима во брак со особа од спротивен пол
Ниту јас ниту било кој геј немаме право на легален брак со истополова особа

Каде е тука дискриминацијата?
Се што важи за хетеро, важи и за геј и се што му е забрането на геј му е забрането и на хетеро.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
In Romans 1:26-31 twenty-three punishable sins are listed with homosexuality leading the list. Paul wrote, "For this cause God gave them up into vile affections: for even their women did change the natural use into that which is against nature: And likewise also the men, leaving the natural use of the woman, burned in their lust one toward another; men with men working that which is unseemly, and receiving in themselves that recompense of their error which was meet" (Romans 1:26, 27). These verses are telling us that homosexuals suffer in their body and personality the inevitable consequences of their wrong doing.

Понатаму, како са конечно објаснение:
There is not the slightest bit of evidence in Scripture to support this false concept. God never created man with a so-called "homosexual need." No baby is born a homosexual. Every baby is born male or female. In every place the Bible refers to homosexuality, the emphasis is upon the perversion of sexuality. The practicing homosexual is guilty of "leaving the natural use of the woman" (Romans 1:27), meaning that his behaviour is "against nature" as in the case of the lesbian (Romans 1:26).

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Ако не ти смета шо си се раздрнкал ко расипана виолина тука... Ако не ти сметаат и ако не ти е страв... Си имаш ти некој проблем во себе, ама не се тоа хомосексуалците, туку тоа што си немаш расчистено со себе си... :smir:
сум се раздрнкал ... некој бара права ... еве и јас сакам права ... сакам со закон да им се забрани на педерите да ме нарекуваат старомоден :tv:

и не ми одговарате на прашањата бе ... шо е работава ?

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Јас не се декларирам како Република Кајгана или нешто слично,туку ти укажувам дека нема ништо да постигат ако дремат пред компјутер и пробуваат да ги убедат
другите членови дека хомосексуалноста е природна прифатлива ствар,ОК мене не ми се крши ниедно право ако се дозволат еднополови бракови,ама од мене или од било кој друг на форумов такво право нема да добијат.
Zabeleska na mesto, dokolku so samata zabeleska ne pagja vo voda samata poenta na egzistencija na eden vakov forum :

"Imeto nema da go zadrzime so pisuvanje na temi na kajgana za politika,i za toa kolku ja mrzime Grcija i EU"
"Za zemjotresot na Haiti nema nisto da promenime, ni pomogneme, dokolku samo diskutirame i pisuvame na kajgana, sepak, temi se otvaraat"

...znaci istoto sto go napisa pogore moze da vazi za sekoja edna tema, kreirana na forumov..
I sto sega ne treba da diskutirame i razmenuvame mislenja???Forumot e da gi zblizi lugjeto, od kade Let3 i kompanija ke znaeja koj e aktiv , koj e pasiv, koj e versatilen, ili dali pederite si gi bricat nozete, ako ne visea na temava????????:pos2::pos2:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Dies Irae (Day of Wrath) is a famous thirteenth century Latin hymn thought to be written by Thomas of Celano.
The poem describes the day of judgment, the last trumpet summoning souls before the throne of God, where the saved will be delivered and the unsaved cast into eternal flames.

Interesen nik za vo odbrana na homislavskite prava!

1
Dies iræ! dies illa
Solvet sæclum in favilla:
Teste David cum Sibylla!

2
Quantus tremor est futurus,
Quando iudex est venturus,
Cuncta stricte discussurus!

3
Tuba, mirum spargens sonum
Per sepulchra regionum,
Coget omnes ante thronum.

4
Mors stupebit, et natura,
Cum resurget creatura,
Iudicanti responsura.

5
Liber scriptus proferetur,
In quo totum continetur,
Unde mundus iudicetur.

6
Iudex ergo cum sedebit,
Quidquid latet, apparebit:
Nil inultum remanebit.

7
Quid sum miser tunc dicturus?
Quem patronum rogaturus,
Cum vix iustus sit securus?

8
Rex tremendæ maiestatis,
Qui salvandos salvas gratis,
Salva me, fons pietatis.

9
Recordare, Iesu pie,
Quod sum causa tuæ viæ:
Ne me perdas illa die.

10
Quærens me, sedisti lassus:
Redemisti Crucem passus:
Tantus labor non sit cassus.

11
Iuste iudex ultionis,
Donum fac remissionis
Ante diem rationis.

12
Ingemisco, tamquam reus:
Culpa rubet vultus meus:
Supplicanti parce, Deus.

13
Qui Mariam absolvisti,
Et latronem exaudisti,
Mihi quoque spem dedisti.

14
Preces meæ non sunt dignæ:
Sed tu bonus fac benigne,
Ne perenni cremer igne.

15
Inter oves locum præsta,
Et ab hædis me sequestra,
Statuens in parte dextra.

16
Confutatis maledictis,
Flammis acribus addictis:
Voca me cum benedictis.

17
Oro supplex et acclinis,
Cor contritum quasi cinis:
Gere curam mei finis.

18
Lacrimosa dies illa,
qua resurget ex favilla
iudicandus homo reus.
Huic ergo parce, Deus:

19
Pie Jesu Domine,
dona eis requiem. Amen.

1
Day of wrath! O day of mourning!
See fulfilled the prophets' warning,
Heaven and earth in ashes burning!

2
Oh, what fear man's bosom rendeth,
when from heaven the Judge descendeth,
on whose sentence all dependeth.

3
Wondrous sound the trumpet flingeth;
through earth's sepulchers it ringeth;
all before the throne it bringeth.

4
Death is struck, and nature quaking,
all creation is awaking,
to its Judge an answer making.

5
Lo! the book, exactly worded,
wherein all hath been recorded:
thence shall judgment be awarded.

6
When the Judge his seat attaineth,
and each hidden deed arraigneth,
nothing unavenged remaineth.

7
What shall I, frail man, be pleading?
Who for me be interceding,
when the just are mercy needing?

8
King of Majesty tremendous,
who dost free salvation send us,
Fount of pity, then befriend us!

9
Think, good Jesus, my salvation
cost thy wondrous Incarnation;
leave me not to reprobation!

10
Faint and weary, thou hast sought me,
on the cross of suffering bought me.
shall such grace be vainly brought me?

11
Righteous Judge! for sin's pollution
grant thy gift of absolution,
ere the day of retribution.

12
Guilty, now I pour my moaning,
all my shame with anguish owning;
spare, O God, thy suppliant groaning!

13
Thou the sinful woman savedst;
thou the dying thief forgavest;
and to me a hope vouchsafest.

14
Worthless are my prayers and sighing,
yet, good Lord, in grace complying,
rescue me from fires undying!

15
With thy favored sheep O place me;
nor among the goats abase me;
but to thy right hand upraise me.

16
While the wicked are confounded,
doomed to flames of woe unbounded
call me with thy saints surrounded.

17
Low I kneel, with heart submission,
see, like ashes, my contrition;
help me in my last condition.

18
Ah! that day of tears and mourning!
From the dust of earth returning
man for judgment must prepare him;
Spare, O God, in mercy spare him!

19
Lord, all pitying, Jesus blest,
grant them thine eternal rest. Amen.

1
Day of wrath, that day
Will dissolve the world in ashes
With witness David and the sibyl!

2
How much tremor there will be,
when the judge will come,
investigating everything strictly!

3
The trumpet, scattering a wondrous sound
through the sepulchres of the regions,
will collect all before the throne.

4
Death and nature will marvel,
when the creature resurrects,
about to answer the judging one.

5
The written book will be brought forth,
in which all is contained,
from which the world shall be judged.

6
When therefore the judge will sit,
whatever hides will appear:
nothing will remain unpunished.

7
What am I, miserable, then to say?
Which patron to ask,
when [even] the just may [only] hardly be sure?

8
King of tremendous majesty,
who freely savest those that have to be saved,
save me, source of piety.

9
Remember, pious Jesus,
that I am the cause of thy way:
lest thou lose me in that day.

10
Seeking me, thou sat tired:
thou redeemed [me] having suffered the Cross:
let not so much hardship be lost.

11
Just judge of revenge,
give the gift of remission
before the day of reckoning.

12
I sigh, like a guilty:
my face reddens in guilt:
Spare the supplicating one, God.

13
Thou who absolved Mary,
and heardest the robber,
gavest hope to me, too.

14
My prayers are not worthy:
however, thou, Good [Lord], do good,
lest I am burned up by eternal fire.

15
Grant me a place among the sheep,
and take me out from among the goats,
setting me on the right side.

16
Once the cursed have been rebuked,
sentenced to rancorous flames:
Call thou me with the blessed.

17
I meekly and humbly pray,
[my] heart is as crushed as the ashes:
perform the healing of mine end.

18
That tearful day,
by which from the ashes resurrects
the guilty man who is to be judged.
Spare him therefore, God.

19
Pious Lord Jesus,
grant them rest. Amen.

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
И јас и било кој геј можеме да стапима во брак со особа од спротивен пол
Ниту јас ниту било кој геј немаме право на легален брак со истополова особа

Каде е тука дискриминацијата?
Се што важи за хетеро, важи и за геј и се што му е забрането на геј му е забрането и на хетеро.
Извртени Логики::: :)))

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Да имате лидерство во кое за жал половината се педерчиња изнаженети... А некои и сто години најавуваат дека ќе се сфршат, на чело со јанакиески, па груевски, па антонио милошовски... Дури и првиот човек кој е шеф на протокол има многу информации кои кружат дури низ скопјево дека е геј со тапија... И ајде да не ја ширам до кај се се знае... Имате среќа шо не се објави сторијата за хомосексуална афера во владата, да видите како ќе се разочаравте од вашето свето водство... Што од Николчета до не знам кои таму беше ургирано да не се објавува за да не им се руши рејтингот... Како и за многу други работи...:smir:
I bivsiot minister za investicii Gospodinot Taskovikj e homoseksualec,toa go znam od prva raka, se zapoznavme preku eden poznanik, vo edna zapadna zemja. I sega so pravime so glorificiranata VMRO DPMNE?

Seuste ke bide Macho partija???mozebi, koj na kogo ke stigne mu go dudla vo Vlada,a prostite dusi sekogas ke se bijat vo gradi i ke veruvaat, vprocem na svetot mu trebaat takvi statisti, koi na kraj ostanuvaat so prstot v usta....:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom