Версатилните гејови се еднакви на бисексуалците??? :pos2:
Според мене, да, еднакви се. Во еден период сакате да бушите, а во друг да ве бушат, променливо однесување, не?
Како да не знаеш што сакаш, што повеќе ти одговара. Затоа се декларираш како версо, или по мое интимно во однос на улогите си on the fence.
Ај сега пази што ќе ми ти речам:
Ако еден геј по дефиниција е МАШКО, тој така и се чувствува, така и постапува.
Па така постапуваат и пасивците. Не си бил со пасивец па да знаеш како се однесуваат во кревет и како се чувствуваат, и во кревет, и во една врска. Но тоа тебе не ти е потребно за да си извлечеш заклучоци, нели?
Во стрејт-врска, се знае како постапува машкото, а како женското. Во сексот, машкото пенетрира, женското е пенетрирано. Ако машкото не може да пенетрира, а женското не сака да е пенетрирано, очигледно е дека постои ПРОБЛЕМ.
Кој лесно се занемарува со помош на разноводност во сексот и сексуалните варијации.
МАШКО кое не пенетрира, има сексуална дисфункција.
Исто како што е општото мислење за хомосексуалците во Македонија.
Машко со неможност да има ерекција, може да речеш дека има сексуална дисфункција, вака, само смешен излегуваш.
Проблемите во потсвеста можат да бидат резулатат на фрустрација или психичка пасивност и немоќ
До сега не сум осетил фрустрација, а верувај истата и тоа како влијае на една врска.
па се до биолошки проблеми кои резултираат со импотенција. ФАКТОТ дека ако во еден стрејт-секс однос, машкото не пенетрира, туку САМО е пенетрирано, е очигледен проблем.
Ниеден кој го знам не е импотентен. Пак си вадиш заклучоци од капа?
Проблем само во твојата глава, може.
Еден версатилен геј е свесен дека е машко и дека за партнер има МАШКО, кое има потреба од истото однесување како и него. Дали помалку или повеќе ужива во рецептивниот секс со партнерот, е небитно. Битното е дека партнерот го гледа како машко, кое има исти потреби. Тука се гледа рамноправноста.
Небитно? не би рекол. Каде е таа еднаквост која ја дрвиш цело време?
И ти реков, по 1000 пат, прашај еден пасивец, дали се чувствува омаловажен, искористен, помалку машко од совојот партнер?
Или се плашиш од одговорот, зошто не кореспондира со твојата извртена логика?
Во актив/пасив врска, каде едниот исклучиво е поенетратор, а другиот пенетриран , врската се темели на однос помеѓу две, наводно, машки, каде сексуалниот чин и возбуда, не доаѓаат од тоа што партнерот е машко, туку од односот потчинет-доминантен.
Нема врска со потчинетост и/или доминантност. Партнерот едноставно уќива во рецептивен анален секс, каде не мора да знали дека активецот го држи конците в рака. Баш напротив, да не е расположен пасивецот, нема ни да има секс тој ден.
Пасивниот се возбудува не затоа што е со машко, туку затоа што е субмисивен.
Пасивецот се чувствува доста машки. Само ти немаш искуство со пасивци но јас имам, така да ај процени кој е порелевантен да збори на оваа тема. Ти со нула искуство, или јас?
Возбудата која потекнува поради состојбата на потчинетост, не може да биде извор на природна сексуална возбуда.
Уште еднаш возбудата не доаѓа од потчинетост, или треба и тебе да то постирам каде е машката G-Точка, да ти освежам малку меморија?
Пасивниот, потсвесно, возбудата ја добива како компензација на својата сексуална и психичка немоќ. Активниот пак, во таа немоќ на пасивниот, наоѓа сексуална возбуда заради доминацијата.
Јас никогаш не наоѓам возбуда во тоа што имам шанса, да доминирам врз некого. Никогаш и не сум направил такво нешто.
Тука станува за збор за компензација на немоќта тој да биде сексуално возбуден од женско
Колку активци познаваш што можат ова да ти го потврдат?
Врска немаш еј, си тресеш само зелени.
па затоа таа немоќ ја заменува со истата улога, само што партнерот е машко, оти машки го привлекуваат.
Версатилниот стрејтер, да повторам, е машко, кое за партнер има машко. Активниот бара сексуално немоќно геј-машко.
Ако сакам, лесно можам и тебе да те потчинам, ако ми дошло до тоа. Не барам немоќно геј машко за да си терам како сум намислил, туку партнер кој ќе ми одговара во сексуалната улога, која дефинира кој што сака од сексот, а нема врска со изигравање на немоќна жртва од страна на едниот, и доминантен мачо од страна на другиот.
Бисексуалците, во најголем дел се активни, со мал дел версатилни. Има и по некој бисексуалец кој во хомосексуален секс е чист пасивец, ама случаите се ретки, а нивната улога се темели на немоќта која ја чуствуваат за време на секс со женско.
Уште еднаш, колку бисексуалци познаваш?
Не станува збор за преференции, туку за сексуална и психичка немоќ!
Секако дека станува збор за преференција, исто како што ти преферираш да си бидеш версо, ни едно ни друго, туку и двете. Неодлучени збунет ...
Бисексуалецот, нормално, е актив со женско, и во најголем дел, актив со машко. Нивната потреба од доминација во врската и сексот со девојка, останува и во случајот со машко.
Секако, ова го анализираше додека имаа секс?
Ваквата состојба, е очигледна и кај активните гееви: потребата од доминација, како извор на сексуална возбуда.
Всушност, мене ми е сеедно дали ќе бидам доминантен или не. Се погодило така да партнерот пасивец да е доминантен во односот.
Така што, жалам што ќе те разочарам, ама актив/пасив врската е таа која е иста со стрејт-врската, како и со би-геј врска, каде бисексуалецот е строго активен, а гејот по правило е пасивен, како супститут за женско.
Да ова сигурно го анализираше од огромниот број на активци, пасивци и бисексуалци што ги познаваш така?
Нема врска. Исто е како и било која М-М врска. Дали се работи за двајца гејови во случајов активец и пасивец, или гејец и бисексуалец, пак имаш разни варијации во сексот и улогите, нее све монотоно како што го опишуваш. Но гледам со тоа искуство што го имаш, се правиш сексперт голем, ама се си има граници. Извини :smir:
Хм... не гледам ја каде лично навредив некој, со име или јузер-нејм.
Не, но го правиш многу совршено индиректно, без ник. Ако и јас ја знам таа игра, да знаеш.
Факт е дека немоќта машко да пенетрира е проблем. Стрејтерите тоа добро го знаат.
Ти рече да не го користи алатот за ништо, не пенетрација, сега си ги извртуваш и зборовите. Инаку нема проблем, има само во твојот ум.
И не знам на каков начин сакаш да дебатирам. Ја чекам другата страна да ми објасни: како тоа е нормално, во една стрејт-врска, машкото да е само пасивно, а женското само активно.
Ако тоа ги возбудува и двајцата, зошто да не? И геј сексот не е општо прифатен од општеството и смета за акт кој ги прават луѓе кои си имаат некакви проблеми па сепак си се опишуваш како здрав, така?
Следствено, како е нормално, геј-пасив да биде само пенетриран, а активот само да пенетрира, во огромен број случаи, дури не пружајќи му ни орален секс на другиот... или правејќи го тоа чисто ради реда, колку да го анимира и возбуди, за да го добие тоа што го сака...
Нормално е, ако двајцата партнери го посакуваат тоа што го прават, и ако двајцата партнери ги возбудува тоа што го прават. Нема кршење на слободи и ограничености освен ако таков е договорот од страна на двете страни од врската. Без взаемна согласност нема никаков секс меѓу активот и пасивот, џабе ти е што сакаш да го прикажеш на поинаков начин, кога не е така.
leandra, ја не негирам дека постојат и такви и такви. Прашувам, со што допринесуваат тие кои сакаат секс без обврски во ова општество? Со ширење неморал, болести, растурање бракови...?
Со нивните професии, таленти, способности итн. ...
И не почнува се’ со сексот. Баш пред извезсно време правев муабет со 5-6 другари, се пресрамив и онака, во недиректен разговор, прашав, за тоа колку време се во врска, се дружат и гледаат со партнерката, пред да бидат интимни. Знаеш што добив за одговор? Меѓу 2 и 4 месеци! И тоа за два случаи знам дека било така, оти после третиот месец, другарот, типично стрејтерски, ми се пофали дека “биднало“... всушност, првин по лицето му се гледаше тоа...
И јас можам да го кажам истото како твоите другари, или како било кој друг човек, ќе ми/му поверуваш?
Пак ќе речам: тоа се примери на кои се угледувам, а овие другите нека си продолжат како им одговара.
Ќе прашам само, Римската Империја, знае некој зошто се распаднала?
Не но баш би сакал да дознаам од тебе, веќе ме просветли дост апати во темава, би сакал да го осетам тоа чувство уште еднаш ...
Можи живејш со Коче и си раскажувате бајки, ама сигурно не знаеш што рекла природата, ако тебе ти се гади од нештото, ако тебе ти е намалена толеранцијата, не значи дека и кај другите е тоа така или дека мајката природа тоа така го рекла:nenene:...
:helou:
Абе што му реплицираш? Гледаш дека врска нема што зборува, само пишува глупости на празно неповрзани. Нити знае што зборува нити му е гајле што пишува, јас веќе не го ни цитирам, не го цитирај ни ти, поштеди се од нервозата.
Затоа јас велев дека либералноста е многу заебана работа, не можеш да велиш дека си либерал-демократ ако правиш граници. Или прифаќаш, се и сешто (тука ги вклучувам сите филии), или ништо од сето тоа и си седиш мадро на газот.
Хомосексуалец тврди дека неговата потреба е легитимна, меѓутоа не и онаа на педофилот или зоофилот.
Хомосексуалец со хомосексуалец се расправаат за хомосексуалците.
Итн.
И сега како ние останатите, што гледаме од страна што се дешава, да ве сватиме сериозно?
Вие немате разбирање меѓу себе и за останатите кои сакаат да "скршнат" од вообичаениот сексуален живот, а очекувате останатите да ве разберат.
Кога ќе научиш кои се филиите а што е сексуална ориентација, тогаш и ние ќе сфатиме постови како твојот сериозно. Дотогаш, уживај во игнорантноста.