LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Денеска во исчекување од гласањето во државата Њујорк. :vozbud:
Доцна попладне по источноамериканско време, Сенатот ќе гласа за рамноправност меѓу едно- и дво-половите бракови.

Потребни се 32 гласа ЗА.

Едит -00:04
За жал, лоши вести...
Паднаа на тестот за демократија Њујорчаните...

24:38.
Срамота!
Демократијата не постои. Никогаш не ни постоела.

Многу луѓе паднаа на играта на Обама, за жал и многу гејци надевајќи се на некои позитивни промени. Иако цело време викав да не очекуваат било што од него. Тоа е ... :toe:

S

smart ass

Гостин
Те молам не го провоцирај, знаеме дека се гадиш од хомоси, ама не чини и ти да додаваш масло на веќе разгорен оган. Те молам, жити се.
Не бе...и тие се луѓе,не се гадам од луѓе-башка не сум конзервативец,туку неќам еден да се претстави како форум гејлорд=па дури и да си ја окарактеризира својата (С-ориентација,а и на други) како болна...он уствари цела година плукаше...за на крајот да лиже со тие негови А и П верастилес унишиладос дефиниции:pos2:

А Шведска???

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
Не бе...и тие се луѓе,не се гадам од луѓе-башка не сум конзервативец,туку неќам еден да се претстави како форум гејлорд=па дури и да си ја окарактеризира својата (С-ориентација,а и на други) како болна...он уствари цела година плукаше...за на крајот да лиже со тие негови А и П верастилес унишиладос дефиниции:pos2:

А Шведска???

Оф лелеее... кај замина подфорумов... :toe: Аман те бе луѓе.... Зошто од непроблем правите проблем... :nesvest:

Многу луѓе паднаа на играта на Обама, за жал и многу гејци надевајќи се на некои позитивни промени. Иако цело време викав да не очекуваат било што од него. Тоа е ... :toe:

Бато, не е Обама во прашање... Власта е децентрализирана... Државите сами си одлучуваат... си имаат сенати... Верувај дека не е Обама... Да не се лажеме... Исто како кај нас да речеш Грујо е, ако во Кочани или Битола градското собрание на локално ниво не го почитува законот... На локално ниво се е поинаку...

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Да се согласувам, тие мислење и мене ме изненадија, не очекував такво нешто од некој кој требаше да биде/е на моја страна. Ако веќе гледаме од аспкет на страни иако ми е глупав тој концепт. Ве молам само не се карајте, да не отиде темава во неповрат. Please ... :nesum:

А Шведска???
Што со Шведска? :uvo:

Бато, не е Обама во прашање... Власта е децентрализирана... Државите сами си одлучуваат... си имаат сенати... Верувај дека не е Обама... Да не се лажеме... Исто како кај нас да речеш Грујо е, ако во Кочани или Битола градското собрание на локално ниво не го почитува законот... На локално ниво се е поинаку...
Знам дека не е Обама виновен, ама не можам да ги набројувам виновните луѓе, зошто ги има многу, кои ја претставуваат машинеријата на претседателството. Затоа за кратко викам Обама, а се знае дека има цела миријада луѓе позади него кои ги влечат конците, а не е сенатот. Барем мое лично мислење.

А за локално ниво, во право си. Барем да се направи такво нешто во Скопје, па who cares for Bitola & Kocani? :vozbud: Ќе си дојдат фино лепо тука во Скопје, ќе си завршат работа.

Абе, знаеш што? Ни треба геј претседател/ка! :pos2:

O

Out Boy

Гостин
Бисексуалци

Бисексуалци. Една од дефинициите за нив, гласи: “бисексуалците се луѓе кои можат да доживеат сексуална, емоционална и телесна привлечност кон двата пола“.

Кхм... шо убо звучи, нели? Онака, луѓе кои си се заљубуваат во двата пола, првенство им даваат на емоциите, привлечноста... и сексот, нели, а полот не им е важен. Просто да им завидиш како тоа они можат да го љубат целото човештво... Бисексуалците сакаат се’... за себе.

Кога бев мал, просто се фасцинирав од фактот погоре. Да се вљубиш во нечиј интелект, разум, личност воопшто... без да те интересира ништо друго... Сметав дека само тоа е вистинска љубов. Ова, зборам кога бев мал...

Мојот прв интернет контакт со некој кој не е стрејтер, беше пред точно 10 месеци. Воопшто немав никакво искуство, ниту во љубовта, ниту во интимноста. А очајно сакав да запознаам некој кој првенствено ќе ми биде френд, со кој ќе можам да поразговарам, да се насмеам, да заплачам, да ја споделам душата, која осеќав, одамна копнееше за љубов...

Не знам зошто воопшто го сторив тоа, ама ете, се случи, ставив некој глуп оглас на нет. Најверојатно оти незнаев дека на нетов има сајтови за геј-дејтање (за кои подоцна видов, дека се сајтови за пазарење и договарање случаен секс, ама тоа е друга приказна). Пишав што барам и што сум. Ме контактираа неколкумина по меил. Ха... се смеам кога ќе ми текне... Не одговарав на сите, само на тие кои звучеа елоквентно во текстот.

Минуваа недели, и некако се нагодив со еден од нив, да преминам на скајп. Треперев од возбуда, што после толку време, конечно разменувам зборови, онака, симултано, со некој кој ќе ме разбере. Ни тргна муабетот. Се радував како дете. Кога ќе излезев низ чаршија, некако поинаку се однесував. Не одев повеќе низ малите споредни улички, криејќи се од некои видни луѓе со кои имав проблем во комуникацијата. Со крената глава и насмевка на лицето, главните улици, кај што врвеше сиот народ, беа моја слободна територија. Имаше некој кој знаеше се’ за мене, без да ме осудува, и кој мисли на мене. Поубаво чувство, дотогаш, немав осетено.

По извесно време, собрав храброст и решивме да се чуеме. Уф, која трема ја имав... што ќе кажам... да не згрешам нешто... каков ли впечаток ќе оставам...? Се случи и тоа. Неколку дена потоа, не можев да се соземам од возбуда. По некој ден, дури и се договоривме да се видиме на кафе. Пред да завршиме со муабетот, ми рече: “Само, имам нешто да ти кажам. Не сум геј. Бисексуалец сум“. Хм... ми помина низ главата... Човек за кој од секогаш сум мислел дека може безусловно да сака.

Сепак, средбата се одложи. Муабетот продолжи, за да во него дознаам работи кои целосно го сменија моето видување. Дознав за неговите периоди, кога е збунет, кога не знае што сака, кога се смирува со медитација, кога се мрази себе си, потоа периодите кога е ориентиран кон понежниот пол, кога имал девојки, па пак кризи... па период кога е заинтересиран за машки... Ми се сруши светот. И се’ што знаев дотогаш. Сепак, неговиот аргумент беше: “Ама, зошто се плашиш, јас сега сум ориентиран кон машки“.

Прекинав секаква комуникација со него, неколку дена подоцна. Едноставно, не можев да се соземам што по цели два месеци, се осеќав изигран, измамен, прелажан... Дури и пост напишав, каде тврдев дека се плашам оти “периодот“ ќе му помине, а моите чувства кон него ќе останат и ќе се зајакнат. Тоа и го наведов како единствен аргумент за прекинување на комуникацијата и потенцијалното запознавање.

Неколку недели подоцна, еден друг човек ме најде на нет, ама и тоа е друга приказна. Би рекол, сајбер романса, онака, невина, искрена, платонска... која исто така се претвори во пекол. Друг пат за тоа.

Во меѓувреме, ги осознав сајтовите за запознавање меѓу геј-луѓе. Си направив и профил на еден од нив. Сепак, бодеше во очи фактот дека на истите, скоро подеднакво има хомосексуалци и бисексуалци. Во муабет со некои од нив, осознав една неверојатна работа: огромен дел од хомосексуалците се декларираат како бисексуалци, само затоа што во тие кругови владее некакво општо мислење дека ако некој се декларира како хомо, по дифолт е феминизирана “тетка“ која се растура наоколу со секој што ќе го сретне. За разлика од нив, бисексуалците “знаеле што сакаат, и од машките, и од женските“, тие биле стрејт-лукинг мачо-мени кои кршеле сечие срце. Ха... па да, така е.

Ќе си дозволам, да пастирам неедитирани топици од неколку профили на бисексуалци од Македонија, случајно избрани и нетенденциозни.

1. 35-годишен, би, во отворена врска: заинтересиран само за повремени средби, без многу формалности и патетика;

2. 32-годишен, со партнер: добро граден, надарен дечко, 100% дискреција;

3. 27, сингл: ми треба секс, дружење, ако си за, пиши, без обврски, не сакам лигавење, чист секс;

4. 35, отворена врска: барам само дискреција и нормални личности за повремени средби и секс;

5. 26, сингл: после први, во Скопје, само за пасив, јас сум исклучиво актив, заинтересираните нека се пријавуваат овде;

6. 25, сингл: pls fuck me

7. 44, женет: сакам младо, згодно, да го направам да биде многу среќно;

8. 28, сингл: има ли нешто за опуштање и секс, дискретно, сакам да пробам она што е забрането;

9. 31, женет: нек је и аналано, само да није банално- надам се да то све говори;

10. 30, женет: исклучиво за секс со голема дискреција;

11. 34, сингл: искрен, дружељубив, сакам да патувам дискретен;

12. 26, сингл: само пасивни кои знаат добро да се дупат, од досада, се вратив овде, и доста пребирлив сум;

13. 21, сингл: фатив 30000 во обложувалница;

14. 28, има партнер: конечно во Скопје, ве очекува ок дечко;

15. 22, сингл: сакам згоден дечко за секс;

16. 23, сингл: барам постари пасивни машки особи (над 40) за...;

17. 30, отворена врска: здраво... повремени средби без замарања... дискреција:

18. 32, сингл: сонце, многу те сакам и сум хот хот хот;

19. 30, има партнерка: samo sex date. not to many dates and talks :) i love passiv and lady boy. sweet asses;

20. 23, отворена врска: расположен за дружење, убави млади дечки и добар секс;

21. 30, женет: јас сум бисекс, исклучиво пасив, кој е за дружење, нека пише;

22. 41, женет: биди свој на своето, не посакувај ништо туѓо, биди искрен за да бараш искреност, не прави она што не сакаш да ти го прават...

Ќе прекинам овде... ми се лоши...

Она што можам да заклучам, е дека мнозинството бисексуалци, во својот профил, како најважна ја наведуваат дискрецијата. Токму затоа, мнозинството од нив “контактираат повремено“ со други бисексуалци, бидејќи на тој начин обостраната дискреција им е загарантирана. Ист е случајот и со женетите и тие што се во врска. Оние пак, шпто сакаат помлади, тоа го решаваат на друг начин: со нудење на материјални средства како гаранција за дискрецијата. Воочливо е и тоа дека скоро сите бисексуалци, бараат само секс. Причината лежи во фактот, што скоро секој од нив, ја има веќе замислено својата свадба. Затоа, не сакаат врски, но затоа, и тоа како бараат дискреција. Да не случајно се расчуе за нив, па соништата да легнат што повеќе машки пред да се оженат, им пропаднат. Што е најинтересно, сум бил личен сведок на пар меѓу геј и би, каде овој вториот, отворено му ставил на знаење на првиот, дека кога-тогаш, ќе се жени. И овој го прифатил тоа. Како што може да се воочи, навиките им остануваат и по свадбата.

Но, најинтересно е што лично сум чул аргумент од бисексуалец кој неколку години имал секс-афера со женет бисексуалец, знаел за тоа, и не чуствувал никаква грижа или вина во тој момент. Тие се појавиле подоцна. Аргументот е: “Па, јас не им го растурив бракот!“

И еве, само што добив порака: “А може да те грабнам и заедно да бегаме?“ -ми пишал 28-годишен бисексуалец кој има партнерка. “Не, имаш партнерка, јас не се мешам во туѓи врски, а дупчам колена ако некој се меша во мојата“ -му викам. “Ама јас ќе ја оставам ако ми се допаѓаш...“...

:tv:

Ахахаха, ЕДИТ мал: sto da cinam more,da ne sakas za zena da te zemam,ne pagjajte u trans,ako sakas ebenje kazi? :vozbud:

Хахаха, типичен бисекс-суштество.

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Бисексуалци. Една од дефинициите за нив, гласи: “бисексуалците се луѓе кои можат да доживеат сексуална, емоционална и телесна привлечност кон двата пола“.

Кхм... шо убо звучи, нели? Онака, луѓе кои си се заљубуваат во двата пола, првенство им даваат на емоциите, привлечноста... и сексот, нели, а полот не им е важен. Просто да им завидиш како тоа они можат да го љубат целото човештво... Бисексуалците сакаат се’... за себе.

Кога бев мал, просто се фасцинирав од фактот погоре. Да се вљубиш во нечиј интелект, разум, личност воопшто... без да те интересира ништо друго... Сметав дека само тоа е вистинска љубов. Ова, зборам кога бев мал...

Мојот прв интернет контакт со некој кој не е стрејтер, беше пред точно 10 месеци. Воопшто немав никакво искуство, ниту во љубовта, ниту во интимноста. А очајно сакав да запознаам некој кој првенствено ќе ми биде френд, со кој ќе можам да поразговарам, да се насмеам, да заплачам, да ја споделам душата, која осеќав, одамна копнееше за љубов...

Не знам зошто воопшто го сторив тоа, ама ете, се случи, ставив некој глуп оглас на нет. Најверојатно оти незнаев дека на нетов има сајтови за геј-дејтање (за кои подоцна видов, дека се сајтови за пазарење и договарање случаен секс, ама тоа е друга приказна). Пишав што барам и што сум. Ме контактираа неколкумина по меил. Ха... се смеам кога ќе ми текне... Не одговарав на сите, само на тие кои звучеа елоквентно во текстот.

Минуваа недели, и некако се нагодив со еден од нив, да преминам на скајп. Треперев од возбуда, што после толку време, конечно разменувам зборови, онака, симултано, со некој кој ќе ме разбере. Ни тргна муабетот. Се радував како дете. Кога ќе излезев низ чаршија, некако поинаку се однесував. Не одев повеќе низ малите споредни улички, криејќи се од некои видни луѓе со кои имав проблем во комуникацијата. Со крената глава и насмевка на лицето, главните улици, кај што врвеше сиот народ, беа моја слободна територија. Имаше некој кој знаеше се’ за мене, без да ме осудува, и кој мисли на мене. Поубаво чувство, дотогаш, немав осетено.

По извесно време, собрав храброст и решивме да се чуеме. Уф, која трема ја имав... што ќе кажам... да не згрешам нешто... каков ли впечаток ќе оставам...? Се случи и тоа. Неколку дена потоа, не можев да се соземам од возбуда. По некој ден, дури и се договоривме да се видиме на кафе. Пред да завршиме со муабетот, ми рече: “Само, имам нешто да ти кажам. Не сум геј. Бисексуалец сум“. Хм... ми помина низ главата... Човек за кој од секогаш сум мислел дека може безусловно да сака.

Сепак, средбата се одложи. Муабетот продолжи, за да во него дознаам работи кои целосно го сменија моето видување. Дознав за неговите периоди, кога е збунет, кога не знае што сака, кога се смирува со медитација, кога се мрази себе си, потоа периодите кога е ориентиран кон понежниот пол, кога имал девојки, па пак кризи... па период кога е заинтересиран за машки... Ми се сруши светот. И се’ што знаев дотогаш. Сепак, неговиот аргумент беше: “Ама, зошто се плашиш, јас сега сум ориентиран кон машки“.

Прекинав секаква комуникација со него, неколку дена подоцна. Едноставно, не можев да се соземам што по цели два месеци, се осеќав изигран, измамен, прелажан... Дури и пост напишав, каде тврдев дека се плашам оти “периодот“ ќе му помине, а моите чувства кон него ќе останат и ќе се зајакнат. Тоа и го наведов како единствен аргумент за прекинување на комуникацијата и потенцијалното запознавање.

Неколку недели подоцна, еден друг човек ме најде на нет, ама и тоа е друга приказна. Би рекол, сајбер романса, онака, невина, искрена, платонска... која исто така се претвори во пекол. Друг пат за тоа.

Во меѓувреме, ги осознав сајтовите за запознавање меѓу геј-луѓе. Си направив и профил на еден од нив. Сепак, бодеше во очи фактот дека на истите, скоро подеднакво има хомосексуалци и бисексуалци. Во муабет со некои од нив, осознав една неверојатна работа: огромен дел од хомосексуалците се декларираат како бисексуалци, само затоа што во тие кругови владее некакво општо мислење дека ако некој се декларира како хомо, по дифолт е феминизирана “тетка“ која се растура наоколу со секој што ќе го сретне. За разлика од нив, бисексуалците “знаеле што сакаат, и од машките, и од женските“, тие биле стрејт-лукинг мачо-мени кои кршеле сечие срце. Ха... па да, така е.

Ќе си дозволам, да пастирам неедитирани топици од неколку профили на бисексуалци од Македонија, случајно избрани и нетенденциозни.

1. 35-годишен, би, во отворена врска: заинтересиран само за повремени средби, без многу формалности и патетика;

2. 32-годишен, со партнер: добро граден, надарен дечко, 100% дискреција;

3. 27, сингл: ми треба секс, дружење, ако си за, пиши, без обврски, не сакам лигавење, чист секс;

4. 35, отворена врска: барам само дискреција и нормални личности за повремени средби и секс;

5. 26, сингл: после први, во Скопје, само за пасив, јас сум исклучиво актив, заинтересираните нека се пријавуваат овде;

6. 25, сингл: pls fuck me

7. 44, женет: сакам младо, згодно, да го направам да биде многу среќно;

8. 28, сингл: има ли нешто за опуштање и секс, дискретно, сакам да пробам она што е забрането;

9. 31, женет: нек је и аналано, само да није банално- надам се да то све говори;

10. 30, женет: исклучиво за секс со голема дискреција;

11. 34, сингл: искрен, дружељубив, сакам да патувам дискретен;

12. 26, сингл: само пасивни кои знаат добро да се дупат, од досада, се вратив овде, и доста пребирлив сум;

13. 21, сингл: фатив 30000 во обложувалница;

14. 28, има партнер: конечно во Скопје, ве очекува ок дечко;

15. 22, сингл: сакам згоден дечко за секс;

16. 23, сингл: барам постари пасивни машки особи (над 40) за...;

17. 30, отворена врска: здраво... повремени средби без замарања... дискреција:

18. 32, сингл: сонце, многу те сакам и сум хот хот хот;

19. 30, има партнерка: samo sex date. not to many dates and talks :) i love passiv and lady boy. sweet asses;

20. 23, отворена врска: расположен за дружење, убави млади дечки и добар секс;

21. 30, женет: јас сум бисекс, исклучиво пасив, кој е за дружење, нека пише;

22. 41, женет: биди свој на своето, не посакувај ништо туѓо, биди искрен за да бараш искреност, не прави она што не сакаш да ти го прават...

Ќе прекинам овде... ми се лоши...

Она што можам да заклучам, е дека мнозинството бисексуалци, во својот профил, како најважна ја наведуваат дискрецијата. Токму затоа, мнозинството од нив “контактираат повремено“ со други бисексуалци, бидејќи на тој начин обостраната дискреција им е загарантирана. Ист е случајот и со женетите и тие што се во врска. Оние пак, шпто сакаат помлади, тоа го решаваат на друг начин: со нудење на материјални средства како гаранција за дискрецијата. Воочливо е и тоа дека скоро сите бисексуалци, бараат само секс. Причината лежи во фактот, што скоро секој од нив, ја има веќе замислено својата свадба. Затоа, не сакаат врски, но затоа, и тоа како бараат дискреција. Да не случајно се расчуе за нив, па соништата да легнат што повеќе машки пред да се оженат, им пропаднат. Што е најинтересно, сум бил личен сведок на пар меѓу геј и би, каде овој вториот, отворено му ставил на знаење на првиот, дека кога-тогаш, ќе се жени. И овој го прифатил тоа. Како што може да се воочи, навиките им остануваат и по свадбата.

Но, најинтересно е што лично сум чул аргумент од бисексуалец кој неколку години имал секс-афера со женет бисексуалец, знаел за тоа, и не чуствувал никаква грижа или вина во тој момент. Тие се појавиле подоцна. Аргументот е: “Па, јас не им го растурив бракот!“

И еве, само што добив порака: “А може да те грабнам и заедно да бегаме?“ -ми пишал 28-годишен бисексуалец кој има партнерка. “Не, имаш партнерка, јас не се мешам во туѓи врски, а дупчам колена ако некој се меша во мојата“ -му викам. “Ама јас ќе ја оставам ако ми се допаѓаш...“...

:tv:

Ахахаха, ЕДИТ мал: sto da cinam more,da ne sakas za zena da te zemam,ne pagjajte u trans,ako sakas ebenje kazi? :vozbud:

Хахаха, типичен бисекс-суштество.
Море ти си бил сајбер геј.....На нет го запознав овој...гледав по сајтови за гееви ..после ми пиша на нет еден....Цело време продаваш топла вода а уствари и разочаран си и ти се срушило се оти не сте се виделе а сте се договориле на мсн или шо и да е...Друже дај молим те..

C

Celsius

Гостин
Оут Бој ти ја читам темава од а до ш... се се развиваше буквално како качување и слегување по планина. на почеток мислев колку опенмајнд човек со добри сваќања итн да не ти ласкам ама ќе бидам искрен се воодушевив се до последните страни каде почнав да слегувам се подолу и подолу. како можеш да кривиш некој што се чуствува како актив/пасив демек тоа не е природно а природно е ти да бидеш геј. добро рекоја тука сакаш да те сватат несакаш да сватиш. коа ќе излезеш малце понадвор од твојот замислен гај свет и ќе го видиш истиот во реалноста ќе сватиш кој како што и зошто.. дотогаш позз :smir:

O

Out Boy

Гостин
Оут Бој ти ја читам темава од а до ш... се се развиваше буквално како качување и слегување по планина. на почеток мислев колку опенмајнд човек со добри сваќања итн да не ти ласкам ама ќе бидам искрен се воодушевив се до последните страни каде почнав да слегувам се подолу и подолу. како можеш да кривиш некој што се чуствува како актив/пасив демек тоа не е природно а природно е ти да бидеш геј. добро рекоја тука сакаш да те сватат несакаш да сватиш. коа ќе излезеш малце понадвор од твојот замислен гај свет и ќе го видиш истиот во реалноста ќе сватиш кој како што и зошто.. дотогаш позз :smir:
На почетокот и јас бев во некоја заблуда, морам да признаам. Мислев дека хомосексуалците и бисексуалците се способни да имаат нормална врска. Се додека не започнав лично да ги запознавам. Мислиш мене ми беше лесно да се помирам со тоа што го затекнав како реална ситуација? Како мислиш дека се осеќав кога видов дека дека само секс и гол, чист СЕКС ги интересира овие две групи? Што мислиш, како е цел живот да сонуваш дека еден ден ќе се вљубиш и љубовта ќе ти биде возвратена, а се што ќе добиеш е понижување, лага и жед за чист секс???

Од напишаното знам дека си бисексуалец, и ја немам ништо против тоа. Имам против гнасотиите кои групата на која припаѓаш ги прават. Морам да признаам, разочаран сум од вредностите кои станале доминантни во геј и би-круговите. Стрејтерите може и не се цвеќе за мирисање, ама ова другово нема зборови со кои можам да ја опишам бедата која ја спознав меѓу оние кои скоро година ги бранам овде!

Искрено, морам да признаам дека од дното на душата ми е жал што сум геј. Искрено! И ќе жалам се до дента додека не ја запознаам мојата сродна душа. Дотогаш, поздрав...

S

smart ass

Гостин
Хомиславите ја прифатија мојата стринг-теорија дека НЕ Е ЗА ЉУБОВ.

Еве овие...на пример исто немаат способност за љубов...

O

Out Boy

Гостин
vo sovrsheniot svet, brat ili tugjinec, nema predrasudi osven prezir kon zloto..
А што е, ако не чисто зло, неверството, тоа семе на патење и рушење на семејства? Што е, ако не зло, промискуитетот, изворот на заразите и болестите? Зарем има поголемо зло од болката, да ја видиш љубената особа во прегратките на друг, кршејќи го светото ветување на взаемна почит и доверба...?

O

Out Boy

Гостин
Хомиславите ја прифатија мојата стринг-теорија дека НЕ Е ЗА ЉУБОВ.
Дефинитивно кај најголемиот дел не е за љубов. Тоа е ФАКТ.
За разлика од стрејтерите, кои дефинитивно приоѓаат од друг агол на работите. Но, главниот фактор кај нив е бракот на кој може да се надеваат од секоја врска, па затоа работат, или барем се обидуваат да работат во таа насока...

Хомислави? Кој го склепал овој збор?

S

smart ass

Гостин
Хомислав е термин кој во себе вклучува дупедајци,дупегрижици,дупедрилци.

Оралот исто така не е изоставен,за папочето не знам.:toe:

O

Out Boy

Гостин
1. Современи про- и контра-теории за хомосексуалноста;
Нема што да се разглаба темава за теориите. Некои едноставно се сјебани од хормон, кај други тоа едноставно е начин на функционирање на целокупниот систем. Ниту генетиката, ниту биологијата, ниту психологијата може и некогаш ќе успее да најде соодветен одговор.

2. Хомосексуалноста како историска појава;
Се знае што била хомосексуалноста во минатото: искористување на млади пасивни момчиња од страна на постари бисексуални активци, за задоволување на нивната потреба од експериментирање во сексот.

3. Исламот и хомосексуалноста;

4. Христијанството и хомосексуалноста;
Овие две религии ја третираат хомосексуалноста баш онака како што мнозинството хомосексуалци заслужиле да бидат третирани: грешници кои нагонот го ставаат на прво место, а оние кои и чуствуваат барем малку емоции, се срамат од нив. Ја не знам, како може некој да очекува нешто да биде прифатено за ОК, ако самиот припадник на групата се срами од тоа што е, уште пострашно, го смета тоа што го чувствува -за грев.

6. Легализацијата на геј-браковите низ светот;
Да... пуста желба. За еден мал дел. Тие што сакаат да се посветат на моногамна врска, можат да го направат тоа и без некое глупаво парче хартија. Штета, на прстисти се бројат таквите. А за неколкумина, закони не се менуваат. Уште пострашно ако некој чека друг да ги смени за него.

7. Посвојувањето деца од страна на геј-парови;
Аха... да бе... геј-парови? Кои се тие, да видам! Па хомосексуалците и бисексуалците не можат да одржат колку-толку нормална моногамна врска повеќе од неколку месеци, деца ќе чувале. Демек, тие се шала, па ќе си игра некој милениче по потреба со нив! Никако!

8. Хомосексуалноста и СИДА-та;
Ове два збора, како да се склепани да идат заедно. А и како поинаку, кога ваквите промискуитетни суштества имаат сексуално компулсивно нарушување? За нив, светот се врти околу зборот СЕКС. Нели, се започнува, и се завршува со него...

9. Познати GLBT фаци;
Во Македонија такви работи, нема. Некој будала е и јавно да каже дека е геј, кога знае другарите од неговата сорта што прават? Ха, не верувам дека наскоро некој морон ќе си ја уништи кариерата во корист на такви нижи суштества.

10. Coming out- колку е тој важен за хомосексуалците;
За кој-како. За мнозинството е срам. Оправдано.

11. Outing и дали го оправдувате;
Аутингот на познатите фаци, посебно политичарите, мора да биде приоритет на ГЛТ-движењето. Доста ние од лицемерни свињи кои во Собрание гласаат против, заради доброто на партијата, а дома во кревет се топлат покрај машко...

12. Зошто дел од хомосексуалците организираат геј-паради?;
Па, овој дел од хомосексуалците се особено исфрустрирани и лабилни особи, кои очигледно нема што попаметно да му понудат на општеството освен својот задник во розова танга, пред очите на децата.

13. Дали имате пријател, другар, роднина, сосед... кој е геј?
Аха. Познајници, десетина. И искрено, немам коментар за нив. Мојот променет став е благодарение на нив.

14. Што го кочи процесот на прифаќање на хомосексуалците во Македонија?;
Да не се лажеме дека конзервативната ни Влада го кочи процесот. Самото игнорантско однесување на тие кои треба сами да си ја земат судбината во свои раце, е одговорно за сопствениот неуспех. Очигледно, мнозинството е зафатено со други работи.

15. Македонија и политичка партија на хомосексуалците;
Да бе. Утре од сабајле. Меѓу 8 и 9 часот. Кој стане порано, нека пушти ТВ.

16. ''Ex-gay'' популација. Мит или реалност?
Со жалење ќе констатирам: реалност. Тоа се хомосексуалци кои едноставно не можеле да се помират со “вредностите“ негувани во овие кругови. Одлучиле: и покрај тоа што чувствуваат привлечност кон истиот пол, се посветиле на живот каде барем некој не ги гледа само како сексуален објект.

Хомислав е термин кој во себе вклучува дупедајци,дупегрижици,дупедрилци.

Оралот исто така не е изоставен,за папочето не знам.:toe:
Мх... прв пат слушам. А дали во оваа група спаѓаат и бисексуалците?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom