LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
O

Out Boy

Гостин
Не станува збор за полова идентификација, до 5 годишна возраст детето не е свесно за сопствениот пол и разликите со спротивниот. На пр. машко дете гледа дека има туле и мисли дека и мајка му има туле. Цицињата се еднакви со тие што ги гледа кај мака му и т.н. Е веќе по 5та година тоа почнува да ги гледа разликите се осознава. А сексуалната ориентација е различно нешто од полова идентификација.
До 5 години, машко дете не е свесно дека телесно се разликува од девојчињата???? Аман kikamika, ова по теориите на Фројд се раководиш, или по оние испитувања кои докажале дека на 3 годишна возраст, децата ги согледуваат разликите меѓу “машко“ и “женско“.

Не знам колку ја имаш обработувано темата за половата идентификација, ама таа се дефинира низ играта со деца од спротивниот пол, каде во процесот на себеспознавање, се забележуваат разлики (конкретно кај половите органи). Детето нема да е свесно за разликите, ако никогаш не се играло со друго дете од спротивниот пол или на плажа или базен никогаш не видело голо детенце од другиот пол...

И да, сексуалната ориентација, кај најголемиот дел луѓе, целосно се дефинира на почетокот на пубертетот, кога започнува појавата на секуандарните полови карактеристики и нагонот за секс.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ако аплицираат две двојки, од кои едната е геј, а другата не, што ќе гарантира дека геј двојката е онаа која подобро ќе му обезбеди се` на детето?
Ќе се разгледаат сите релевантни фактори потребни за една двојка да биде во можност да посвои дете. Сексуалната ориентација не треба да е еден од факторите.

Мене, искрено, пофер ќе ми звучеше ако кажеше посвоители независно од пол, место да ги нагласуваш геј двојките како подобри кога веќе се повикуваш на доброто одгледување и воспитување на детето.
А каде ги нагласи дека се подобри? Цитирај ми дел.

Јасно е се за пари човек душата на ѓаволот ќе ја продаде :nesum:.
А од каде пари во сево ова?

Иначе, кога зборуваме за посвојување на деца, првенствено ги делам на оние кои можат биолошки да создадат потомство и оние кои не.
Човече, се работи за посвојување деца!!! Зошто да проверуваш кој може да создаде а кој не!? Која глупост еј!

Плус, хомосексуалците не се стерилни, и има методи со кои можат успешно да создадат биолошко потомство. Така да аргументот ти е слаб.

Е, сега, врати се наназад и препрочитај се сам како се произнесе ти по ова прашање во врска со биолошкото право на создавање на потомци.
Откако се` ќе исчиташ ќе сватиш дека мене најмалку ме интересира како некој се произјаснува по однос на неговата ориентација и колку вистински ме интересира како некој решил да го живее животот.
Тогаш зошто чепкаш по способноста за создавање деца? На таков начин и стерилните двојки кои не можат да имаат деца ќе бидат мета на такво испитување? Или не? А баш стерилните двојки се тое кои најчесто посвојуваат деца. Поради стерилноста или некој друг сексуален дефект.

Пошто алудираш на хетеро двојки, мене ми падна на памет, дали во случаите што ги наведуваш еден од родителите можда е скриен геј, на пример?
Имам многу такви. Татко ми има 3 пријатели кои се такви. Он не може да го види тоа но јас можам. Не внимава на однесувањето. Тие луѓе после лечат фрустрации врз жените и децата. Ги има застапено и во едниот случај а и другиот исто така.

Ти читаш како што пишува или како што ти одговара?
Читам како што мнозинството ги ставаат работите во контекст. Можеше да одговориш на прашањето со одговор место да ми поставиш ново. Ќе објасниш или не? Јас чекам.

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Ќе се разгледаат сите релевантни фактори потребни за една двојка да биде во можност да посвои дете. Сексуалната ориентација не треба да е еден од факторите.
Постапката за посвојување на деца ми е позната повеќе отколку што можеш да претпоставиш.

Човече, се работи за посвојување деца!!! Зошто да проверуваш кој може да создаде а кој не!? Која глупост еј!

Плус, хомосексуалците не се стерилни, и има методи со кои можат успешно да создадат биолошко потомство. Така да аргументот ти е слаб.
Баш дека се работи за посвојување на деца, баш за тоа. Нема што да се проверува при посвојување на деца, се знае кој посвојува и токму поради тоа викам "не" на оние кои биолошки имаат можност за потомство.
Уште нешто, ако знаеш да дискутираш на ниво потребно за достоинствена дискусија - повели, ако не не ми се размафтувај и не ми ги окарактеризирувај ставовите како глупост, пошто ја свашта се изначитав, ама нигде не се раскокодакав дека некој тресе глупости. [/quote]

Тогаш зошто чепкаш по способноста за создавање деца? На таков начин и стерилните двојки кои не можат да имаат деца ќе бидат мета на такво испитување? Или не? А баш стерилните двојки се тое кои најчесто посвојуваат деца. Поради стерилноста или некој друг сексуален дефект.
А кој друг треба?
Види, не чепкам ја ништо, посебно не на вака осетлива тема. Кажувам само зошто сум против посвојување од страна на некој кој може да си создаде дете. По не знам кој пат ова го пишувам, ама пошто не е од интерес или не се чита или не се коментира.

Имам многу такви. Татко ми има 3 пријатели кои се такви. Он не може да го види тоа но јас можам. Не внимава на однесувањето. Тие луѓе после лечат фрустрации врз жените и децата. Ги има застапено и во едниот случај а и другиот исто така.
Не си ме прочитал ко што треба по однос на ова.

Читам како што мнозинството ги ставаат работите во контекст. Можеше да одговориш на прашањето со одговор место да ми поставиш ново. Ќе објасниш или не? Јас чекам.
Фино од твоја страна.

O

Out Boy

Гостин
Епа и да е така, пак не треба да генерализираш кога се работи за истите групи. Јас не сум таков. Треба јас да генерализирам за уни гејци, некој како тебе, врз основа на лично искуство? Што сум го имал со версатилци? Зошто нема да ти се допадне тоа што имам да го кажам...
Те молам кажи :cuc:

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Баш дека се работи за посвојување на деца, баш за тоа. Нема што да се проверува при посвојување на деца, се знае кој посвојува и токму поради тоа викам "не" на оние кои биолошки имаат можност за потомство.
Чија група вклучува и хомосескуалци?

А кој друг треба?
Види, не чепкам ја ништо, посебно не на вака осетлива тема. Кажувам само зошто сум против посвојување од страна на некој кој може да си создаде дете. По не знам кој пат ова го пишувам, ама пошто не е од интерес или не се чита или не се коментира.
Некои можеби не се во состојба да најдат сурогат мајка или некој донатор на јајце, па се одлучуваат на посвојување, зошто да е тоа забрането? Онака ме интересира.

Те молам кажи :cuc:
Не е за кажување на јавен форум. И така и така нема да ти го промени мислењето за таквите како мене така да која би била поентата?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
До 5 години, машко дете не е свесно дека телесно се разликува од девојчињата???? Аман kikamika, ова по теориите на Фројд се раководиш, или по оние испитувања кои докажале дека на 3 годишна возраст, децата ги согледуваат разликите меѓу “машко“ и “женско“.
И ти си со застарени и назадни (хехехех назадни) сфаќања
Јас знаев за разлики помеѓу машко и женско уште кога имав 3 месеци, првата љубовница имав на 11 месеци а клецкав на 4 годишна возраст.

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
И ти си со застарени и назадни (хехехех назадни) сфаќања
Јас знаев за разлики помеѓу машко и женско уште кога имав 3 месеци, првата љубовница имав на 11 месеци а клецкав на 4 годишна возраст.

Клецкаше во режалка??? Која среќничка си ја задоволил со тулето...? Па и зар си ја памтиш љубовницата... или само си фантазираш...? :smir:

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Клецкаше во режалка??? Која среќничка си ја задоволил со тулето...? Па и зар си ја памтиш љубовницата... или само си фантазираш...? :smir:
Абе сонувал нешто човекот .... Му се измешало со реалноста :kez:

O

Out Boy

Гостин
Денеска во исчекување од гласањето во државата Њујорк. :vozbud:
Доцна попладне по источноамериканско време, Сенатот ќе гласа за рамноправност меѓу едно- и дво-половите бракови.

Потребни се 32 гласа ЗА.

Едит -00:04
За жал, лоши вести...
Паднаа на тестот за демократија Њујорчаните...

24:38.
Срамота!

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Доцна попладне по источноамериканско време, Сенатот ќе гласа за рамноправност меѓу едно- и дво-половите бракови.

Потребни се 32 гласа ЗА.

За жал, лоши вести...

Срамота!
За кого-како:vozbud:

S

smart ass

Гостин

Потребни се 32 гласа ЗА.

За жал, лоши вести...

Срамота!

Нели само тука има хомофоби...уствари тука како што забележав има хетерофоби.

S

smart ass

Гостин
Хомофоби има секаде.
И прикриени бисексуалци.
Првите не се хомофоби,нема такво нешто-едноставно кај некои индивидуи се развил условен рефлекс кој се манифестира различно кога гледа педери како се муваат,некој го тера да повраќа.мене ме тера побрзо да скролнам,а и аватарот ме коси...хомофоб-е измислен термин од гејој.

За вторите,па тие се еднакви со гејој-носители на бактерии ,вируси,ма и на гејојможеби бисексуалците се и поопасни оти пренесубваат болештини на двата пола.Јас велам проблем...(3dot's)Решение=активци биовци версатилци нека им го закрпат дупето и едно мало цевче да има колку за измето и ете решение-јбг иновативен сум:pos2:

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Првите не се хомофоби,нема такво нешто-едноставно кај некои индивидуи се развил условен рефлекс кој се манифестира различно кога гледа педери како се муваат,некој го тера да повраќа.мене ме тера побрзо да скролнам,а и аватарот ме коси...хомофоб-е измислен термин од гејој.

За вторите,па тие се еднакви со гејој-носители на бактерии ,вируси,ма и на гејојможеби бисексуалците се и поопасни оти пренесубваат болештини на двата пола.Јас велам проблем...(3dot's)Решение=активци биовци версатилци нека им го закрпат дупето и едно мало цевче да има колку за измето и ете решение-јбг иновативен сум:pos2:
Те молам не го провоцирај, знаеме дека се гадиш од хомоси, ама не чини и ти да додаваш масло на веќе разгорен оган. Те молам, жити се.

Хомофоби има секаде.
И прикриени бисексуалци.
Јас разбирам дека ти и Smart Ass не се согласувате на темиве итн. Нити јас се согласувам со него на многу теми, и некогаш некои негови коментари знаеле/знаат да ме изнервираат. Но враќање на ваков начин не е во ред. Дури и да е вистина тоа на кое алудираш, не е фер да излезе на ваков начин. Аутирање е најлошиот начин да возвратиш на нечиј коментар/мислење. Претпоставувам дека можеш да реплицираш со попродуктивен и покреативен коментар, него ваков.

O

Out Boy

Гостин
.

Смарт, стварно имаш 23 бе? Оооо, кутриот...
Ти чади од ушите... иновативноста...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom