LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ми стоите како да имате мисија да ги преубедите во стрејтери :pos2:
Ви посакувам успех во целта:icon_lol:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ми стоите како да имате мисија да ги преубедите во стрејтери :pos2:
Ви посакувам успех во целта:icon_lol:
Не сакам никого да убедам или преубедам ама сексуална зрелост на 6-7-8-9 годишна возраст тоа глупост е. Потоа се прашуваат зошто ја поврзуваат хомосексуалноста со педофилијата.

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Не, не големи си се тие, си имаат пробано и стрејт и ред други работи, не им се мешаме тука. Нека си бидат тоа што се, само да нема коментари од типот "подобро е да си геј, од овие и тие причини" и дека природата ги "сјебала", не било до нив. До нас е се, кога е убо, кога е лошо...ебати природата.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ниту они можат да кажат дека е подобро да си геј,ниту стрејт да го тврди спротивното.Секој за себе,на кого му е убаво нека си тера.

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
Па тоа и јас правам муабет цело време, дека не може да тврди некој врз основа на какви било истражувања, (нека се и најспремните доктори, не ме интересира) дека хомосексуалците се така родени, дека не можат да изберат што ќе бидат понатака. И затоа што никој не се сеќава, тоа не е релевантно.

Ништо, сега дајте ново истражување.

нека се и најспремните доктори, не ме интересира... Ето баш тоа... не знам шо се замараш кога не те интересира дури и да се најстручните... Сепак брат ако сакаш нешто да докажеш и ако е стварно така.. оди запиши си се на психологија и докажи дека тоа е така како што го тврдиш, магистрирај или докторирај на таа теза твоја.... па можеби и ќе смениш нешто во општетсвово, што се сомневам дека е тоа така:nenene:... Ќе бидеш сам и единстфвен во тоа тврдење наспорти 100.000 научници и експерти... хахахах Поздрав:pos2:

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
нека се и најспремните доктори, не ме интересира... Ето баш тоа... не знам шо се замараш кога не те интересира дури и да се најстручните... Сепак брат ако сакаш нешто да докажеш и ако е стварно така.. оди запиши си се на психологија и докажи дека тоа е така како што го тврдиш, магистрирај или докторирај на таа теза твоја.... па можеби и ќе смениш нешто во општетсвово, што се сомневам дека е тоа така:nenene:... Ќе бидеш сам и единстфвен во тоа тврдење наспорти 100.000 научници и експерти... хахахах Поздрав:pos2:
Муабетот ми беше дека не можат да го докажат тоа, како што не можеш ни ти.
Поздрав.

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
Муабетот ми беше дека не можат да го докажат тоа, како што не можеш ни ти.
Поздрав.

Како не можат да го докажат...?? Не пријателе ти не можеш да го разбереш... тие го докажале тоа... ама тебе толку те интересира.... хахаха Ајде ок нема врска фурај си, нема зошто да полемизирам... a знам дека ме сфати шо кажав...

D

Delux

Гостин
Ниту они можат да кажат дека е подобро да си геј,ниту стрејт да го тврди спротивното.Секој за себе,на кого му е убаво нека си тера.
Како бе така стрејт не можи да го тврди спротивното...тие барат права,значи банални.посвојување на деца замисли:uvo:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Како бе така стрејт не можи да го тврди спротивното...тие барат права,значи банални.посвојување на деца замисли:uvo:
Бараат,ама не ги бараат моите или твоите деца,туку оние кој некој ги фрлил на улица,без жал и совест.А тие педери сигурно не биле,нали :)

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Vo denesno vreme, sekoj homoseksualec koj saka da ima svoe dete, moze da si go zacne, so vestacko oploduvanje i majka nositel, i da mu bide bioloski roditel.
A poznavam nekolku, koi vo dogovor so druga zenska persona(najcesto nezavisna zena koja ne saka brak a saka da ima dete, ili so lezbejka),stanaa tatkovci.

Posvojuvanje e samo uste eden nacin, da se sozdade semejstvo. Ne znaci deka ako e nekoj homoseksualec, avtomatski treba da e markiran za osoba koja vo nikoj slucaj ne treba da nema potomstvo, ili semejstvo, partner, dom i deca...

Homoseksualnosta ne e nasledna pojava, pa da se prenesuva od roditel na dete

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Vo denesno vreme, sekoj homoseksualec koj saka da ima svoe dete, moze da si go zacne, so vestacko oploduvanje i majka nositel, i da mu bide bioloski roditel.
A poznavam nekolku, koi vo dogovor so druga zenska persona(najcesto nezavisna zena koja ne saka brak a saka da ima dete, ili so lezbejka),stanaa tatkovci.

Posvojuvanje e samo uste eden nacin, da se sozdade semejstvo. Ne znaci deka ako e nekoj homoseksualec, avtomatski treba da e markiran za osoba koja vo nikoj slucaj ne treba da nema potomstvo, ili semejstvo, partner, dom i deca...

Homoseksualnosta ne e nasledna pojava, pa da se prenesuva od roditel na dete
Малку ми е чуден муабетов. Како не сака брак, а сака дете кое утре треба да го даде на друга личност?

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Малку ми е чуден муабетов. Како не сака брак, а сака дете кое утре треба да го даде на друга личност?
Deteto, ne go dade/dava na tatkoto(koj e homoseksualec), tuku po primerot na "razvedeni roditeli"(minus konflikti,maltretiranja,zakani od tipot na Bugarskata Makedonka, koj zavrsi vo zatvor) , go rastat i vospituvaat zaedno.
So toa deteto ima i tatko i majka, i nema traumi od nivnite potencijalni megjubracni konflikti, koi decata na razvedenite hetero parovi gi prezivuvaat.

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Deteto, ne go dade/dava na tatkoto(koj e homoseksualec), tuku po primerot na "razvedeni roditeli"(minus konflikti,maltretiranja,zakani od tipot na Bugarskata Makedonka, koj zavrsi vo zatvor) , go rastat i vospituvaat zaedno.
So toa deteto ima i tatko i majka, i nema traumi od nivnite potencijalni megjubracni konflikti, koi decata na razvedenite hetero parovi gi prezivuvaat.
Каков е тој пример "разведени родители" кога не постои никаква форма на заедништво, ниту законска, ниту незаконска? Од една страна имаш хомосексуалец, кој има свој живот со друг човек, а од друга страна имаш жена која не сака брак и обврски. Последователно, нема да сака ниту да живее заедно со геј двојката, ниту па може туку-така да и` текне и да го даде детето на некој друг.

Викаш нема да има трауми од типот на траумите на децата на разведените парови. Во ситуација кога растеш во атмосфера каде не се знае кој е кој, односно имаш мајка која те носела и родила и се води како биолошка мајка, ама имаш и геј пар кој те воспитува и расте нема да си збунет малку?

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Каков е тој пример "разведени родители" кога не постои никаква форма на заедништво, ниту законска, ниту незаконска? Од една страна имаш хомосексуалец, кој има свој живот со друг човек, а од друга страна имаш жена која не сака брак и обврски. Последователно, нема да сака ниту да живее заедно со геј двојката, ниту па може туку-така да и` текне и да го даде детето на некој друг.

Викаш нема да има трауми од типот на траумите на децата на разведените парови. Во ситуација кога растеш во атмосфера каде не се знае кој е кој, односно имаш мајка која те носела и родила и се води како биолошка мајка, ама имаш и геј пар кој те воспитува и расте нема да си збунет малку?
Dali Ti seuste veruvas deka eden potpisan dokument vo maticno, e ona sto go pravi brakot, brak?!
Vo hetero svetot, ima iljadnici slucai, vo koi roditelite se vo brak, a sepak razdvoeni. Roditeli koi, ziveat zaedno no se tugji eden na drug, i kompletni stranci,roditeli koi se vo brak i imaat pekol brak, i maltretiranja, no sepak ne se razveduvaat od socialni pricini.
Dali mislis deka site ovie situacii, se podobri za deteto od defakto situacijata, koga deteto ima dva roditeli, koi se harmonicni(osven vo krevetot i seksualnosta),koi nemaat konflikti, koi dvajcata sakaat i pruzaat podpora nega i ljubov za nivnoto potomstvo???

Deteto vo gorenavedeniot slucaj rasne so bioloskata majka, a bioloskiot tatko mu e gay, koj moze(no i ne mora) da zivee zaedno so majkata i deteto...deteto i od dvajcata roditeli dobiva roditelska ljubov, podrska i nega, oslobodeno od stereotipite i konfliktite koi se slucuvaat vo nekoi neharmonicni str8 brakovi.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
Dali mislis deka site ovie situacii, se podobri za deteto od defakto situacijata, koga deteto ima dva roditeli, koi se harmonicni(osven vo krevetot i seksualnosta),koi nemaat konflikti, koi dvajcata sakaat i pruzaat podpora nega i ljubov za nivnoto potomstvo???
Ова значи дека во врските на хомосексуалците нема тепачки, малтретирања, сцени...и други слични дејства како во оние хетеро бракови кои ги опиша? Хомосексуалните врски во глобала се идеални и хармонични, а хетеро не се? Не ми е ова јасно па ако не ти е тешко да појасниш...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom