S
smart ass
Гостин
ќути и"учи":pos2:Абе ова хомото.......цела наука било.....:helou:
ќути и"учи":pos2:Абе ова хомото.......цела наука било.....:helou:
Ооооо, луѓе, што се замарате со вакви работи... Па тој што го рекол ова, изгледа немал ни грам логика во размислувањето... Првин пука дека се недоразвиени психички, па на крај констатира дека било право на лична определба. Психичката недоразвиеност, била лична определба, бе!Па со оглед на то дека се психички недоразвиени особи, т.е. дека им фали нешто и дека не можи да се смени ништо во врска со то, ги одобрувам. Кај нив, жичката која ги тера да им се допаѓаат припадници од истиот пол е неменлива, то е нивната сексуалност, и доколку им се забрани, тие кои исто се сметат за човечки суштества се чувствуваат пониско од другите. А според мене, нема причина за то. То е нивни избор, нивно право и нивна сексуална определба, не моја. Тако да, да не должам многу, ги оправдувам.
Што има да учиш на таква компликацијаќути и"учи":pos2:
Епа компликацијата е интересна,мене интересни ми се постовите-посебно кога најхрабрио геј на кајгана успеа да дефинира гејој кои според него имаат нарушувања,за потоа да биде демантиран...итнШто има да учиш на таква компликацијаПола ден да ги читаш нема да успееш да ги сватиш, ко лавиринт се
А и стварно незнам зошто толку се измачуват, пасив, актив, ексклузив, запустен, уште 300 категории и исто толку подкатегории...![]()
Не,тоа е генетски профил.станете си хетеро, ем деца ќе може да си имате, ем нема збунки да имате, две категории се: маж и жена, утка нема како и да се завртиш
Инаку, ова воопшто и го немав прочитано кога го изјавив тоа.Сега знам од каде вадиш дека версатилните се идеални гејци.
Друже, секој има своја дефиниција за еднаквост.
Море задник, карактерот се оформува до 25-та, ориентацијата кај најголемиот дел е издиференцирана уште во 12-13, со исклучок на неодредените, т.н. бисексуалци.Ама има надеж до 25 година...така велат некои психолози,наводно тогаш се оформува тотално сексуалната ориентација.
Interesno go postavi ova, bas me natera na razmisluvanje. :raz:-Toa e mozebi taka na hartija,kade vo predvid ne se zemaat potrebite na partnerot (vtoriot vo odnosot), megjutoa vo realnosta e poinaku.
Ako eden Versatile Top, spored tebe, moze da igra i aktivna i pasivna uloga, zosto e potrebata od dupla terminologija, koga toj e vsusnost Versatil-odnosno vo seksualen odnos so drug Exclusive Top ke bide bottom,a vo odnos so Versatile i Bottom ke bide Top. Sto znaci dodavkata pred imenkata e Nepotrebna.Versatile e dovolna imenka za objasnuvanje na negovita seksualna uloga.
Imas pravo za ova pogore. Edno prasanje, dali iskustvoto ja definira seksualnata uloga, ili toa kako ti se custvuvas i sto sakas? Malku sum zbunet od ova sto go napisa, zosto za mene iskustvoto i licna opredelba ke dadat dve razlicni termini za mene.-Tie procenti koi gi proiznese, se beznacajni bidejki ne korespondiraat so situacijata i uslovite.Ne moze nekoj za sebe striktno da rece deka eve, Jas sum 66% Top, a 33% bottom. 66% od sto? Od vkupniot broj seksualni odnosi? Zar toa ne e random brojka , koja zavisi od tvojot/tvoite partner/i?
Ako minatata godina si zapoznal 10 lugje za sex, i site tie se pogodile, da se pasivni, znaci ti si 100% Aktiv, i vice versa...
Lele, fala ti za ova boldiranoto, mi trebase edna vakva potvrda. Pocnav da se somnevam vo sebe vo posledno vreme.-Strogo aktiv i strogo pasiv, se lugje koi tocno znaat sto sakaat za sebe i za svoe licno zadovolstvo. Se razbira nivnite preferencii se vo pogolema mera limitiracki,vo sporedba so pofleksibilnite versatili, no se cvrsti, i tie lugje sekogas znaat sto sakaat i se otvoreni SAMO kon toa.
"Zosto bi jadel kravjo sirenje, koga znam deka najmnogu uzivam vo kozjoto?" i sl...-Imas iljadnici primeri vo sekojdnevniot zivot za covekovite preferencii.![]()
Tie se tie MSM sto gi spomna Out Boy? Postojano gi srekavam na chatovi, dosadni se kako Jehovini Svedoci. Ne znaat za ne i imaat golemi problemi so odbivanje na seks.-Homoseksualcite, koi preferiraat da se samo AKTIVNI, i toa SAMO SO FEMINIZIRANI OSOBI koi koristat zenska obleka imaat predrasudi za sebe, i se rastrgnati pomegju svoite licni potrebi, i ocekuvanjata od drugite koi gi imaat za niv.
Vo juzna Evropa(Turcija Grcija, Srbija, mozebi i Makedonija) seuste postojat homoseksualci, koi NAIVNO VERUVAAT, deka ako tie se AKTIVNI i insertivni vo analen ili oralen sex, tie ne se HOMOSEKSUALCI, Sto e samo edna golema ZABLUDA, i self-denial(sebe-odrekuvanje).
Ednas vikas deka maz e maz gej/streit ako go koristi penisot za penetracija, ako ne go koristi ne e maz, tuku zena. Sega ne e maz ako se potcini. Pa koe e od ovie raboti? Navistina sum zbunet.Види, masters/slaves не е ексклузивитет само кај хомосексуалците.
Тоа е перверзија која ја има секаде.
Маж, да повторам: МАЖ, потчинет на нешто, не е МАЖ.
Najde koj da zbori. Sum imal iskustvo so zeni, i kako gej, moram da kazam deka se soglasuvam so strejterite deka ste tolku kompleksni sto ednostavno ne mozat da ve razberat. Znaes zosto maski se plasat od vrski i od brakovi so vas? Bidejki ste kako tempirani bombi. Nikogas ne znaes sto ke dobies, dali baknez ili slakanica, zavisi od raspolozenie. I nikoj od tie ne ve razbira. Mu siminjam kapa na sekoj strejt maz sto se osmeluva da stapi vo brak so lugje kako vas. Navistina, zivoten predizvik.Што има да учиш на таква компликацијаПола ден да ги читаш нема да успееш да ги сватиш, ко лавиринт се
А и стварно незнам зошто толку се измачуват, пасив, актив, ексклузив, запустен, уште 300 категории и исто толку подкатегории...станете си хетеро, ем деца ќе може да си имате, ем нема збунки да имате, две категории се: маж и жена, утка нема како и да се завртиш![]()
Moze treba da prasas nekoj gej pasiv koj e vo vrska kako mu e. Sto go zadovoluva, dali e zadovolen, i dali se cuvstvuva ednakov prema negoviot partner.А за еднаквоста... не знам во колкав процент кај овие две групи се случува, и покрај релативната версатилност на едниот партнер, истиот да се декларира како строго актив или пасив само од страв да не го загуби партнерот ако реално му каже што е, што е многу лоша работа за версатилците...
:kesa: Zatoa mene drustvovo me zaebava deka sum muval dve curi na Nova Godina . Abe ova alkoholov smrt rabota ej. Od denes se otkzuvam!Бруно,за време на пубертетот баш доаѓа до таа збунетост,кога може другар ти да сака да те залапа додека си малце заматен(мене ми се случи на 17 години)ама го одбив...мислам како тоа...не сум ни замислил и наеднаш аааа....Бегај му реков..
кога го тргнав од мене падна..ихаа требаше да му помогнам да стане,му велам шо ти е човече...ами јасно пијан беше дрво...
е сега,он после си фати женска и ете сега има е женет значи се оформил конечно
Значи може од геј да се адаптираш и да станеш би...ИМА ВРЕМЕ-ОД ТЕБЕ ЗАВИСИ!!
Затоа ти стана хомосексуалец?Najde koj da zbori. Sum imal iskustvo so zeni, i kako gej, moram da kazam deka se soglasuvam so strejterite deka ste tolku kompleksni sto ednostavno ne mozat da ve razberat. Znaes zosto maski se plasat od vrski i od brakovi so vas? Bidejki ste kako tempirani bombi. Nikogas ne znaes sto ke dobies, dali baknez ili slakanica, zavisi od raspolozenie. I nikoj od tie ne ve razbira. Mu siminjam kapa na sekoj strejt maz sto se osmeluva da stapi vo brak so lugje kako vas. Navistina, zivoten predizvik.
Zatoa te molam ne mi zbori za komplikacii, ve znam kakvi ste od prva raka.
Нате, секој е роден за тоа, не зезајИ да, жената е родена да се љуби, а не да се разбере![]()
Najde koj da zbori. Sum imal iskustvo so zeni, i kako gej, moram da kazam deka se soglasuvam so strejterite deka ste tolku kompleksni sto ednostavno ne mozat da ve razberat. Znaes zosto maski se plasat od vrski i od brakovi so vas? Bidejki ste kako tempirani bombi. Nikogas ne znaes sto ke dobies, dali baknez ili slakanica, zavisi od raspolozenie. I nikoj od tie ne ve razbira. Mu siminjam kapa na sekoj strejt maz sto se osmeluva da stapi vo brak so lugje kako vas. Navistina, zivoten predizvik.!
Да, но муабетот тераше во друга насока, па фино лепо си ги земав жените под крилоНате, секој е роден за тоа, не зезај...од бебе до стогодишњак, све се раѓа со испрограмиран чип за љубов (од секоја врста -мајчинска, другарска, партнерска...)
Зависи и до микроархутектурата на истиот,како и за колку циклуси извршува одредена задачаНате, секој е роден за тоа, не зезај...од бебе до стогодишњак, све се раѓа со испрограмиран чип за љубов (од секоја врста -мајчинска, другарска, партнерска...)
Затоа ти стана хомосексуалец?
Ако мажите се плашат од брак или врска со жена, до сега немавме да бидеме толку многу свет. Така да плашењето од врски и брак не ти држи баш вода. Карактерно сите сме комплицирани, ама барем кај хетеро сексуалниот живот е едноставен, за разлика од вашиот
И да, жената е родена да се љуби, а не да се разбере![]()