LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Outboy imas greska vo terminologija....
Едно прашање, дали си геј? Ако одговорот е не, зошто даваш свои дефиниции? А не си ни геј да ги разбереш?

Exclusive Top- tip koj e aktiven vo analen, i pasiven vo Oralen sex(saka da mu pusat)
Има активци кои практикуваат орален секс каде тие го перформираат на својот партнер, ова ти е грешно. Ова може да важи за некој бисексуалец или би-љубопитен тип.

Versatile Top- tip koj e aktiven vo analen sex, a univerzalen vo oralen (pusi i mu pusat)
Ова важи и за тој погоре, иначе версатилен топ е кога и тој од повремено - до ретко практикува рецептивен анален секс со партнерот. Оралниот секс не детерминира термини.

Versatile- tip koj e podednakvo pasiven i aktiven vo Analen i vo Oralen sex
Ова ти е во ред ..... мислам?

Versatile Bottom- tip koj e pasiven vo analen sex, a aktiven i pasiven vo oralen
Ова важи и за тој погоре, па и сите погоре, иначе версатилен пасивец е кога и тој од повремено - до ретко практикува инсертивен анален секс со партнерот. Оралниот секс не детерминира термини.

Bottom- tip koj e pasiven vo analen, i aktiven vo oral( toj pusi i prima)
Да, пасивен во анален, ама неговиот активен партнер може да перформира орален секс исто така.

A za gorenavedenata studija, mozam da iskomentiram deka papirologija e edno, a realnost drugo.
А за твојов пост можам да искоментирам дека, едно е преференци кај некои гејци, каде само практикуваат орален, а самите не го перфоримираат кај својот партнер итн. - А друго е реалноста кај мнозинството. А статистиките постојат со причина дечко. Што ќе ти се статистики ако не ја отсликуваат реалноста? И ова не е папирологија, чекај да видиш што е папирологија да прокопам малку по интернетов.

-Aktivnata gay populacija, najcesto saka pasivni nefeminizirani mazi, koi izgledaat kako mazi( zosto bi odele so nekoj koj e hibrid megju maz i zena, koga moze da imaat orginal zena, dokolku gi palat zenskite maniri?).
Да те поправам - не е женското во нив што ги пали, туку феминизираните особини кои машко ги поседува и егзибира. Секако да не одиме во крајности, повеќето не сакаат транци. Барем не повеќето геј активци.

-Bi aktivnata populacija preferira pasivni so zenski afiniteti...
Тоа е точно, кај некои. Не значи кај сите.

Pasivnata gay populacija od druga strana e podelena, ima nefeminizirani pasivni koi znaat deka se mazi, i tocno znaat sto im se dopagja so drug maz, i feminizirani, koi se zeni zarobeni vo maski tela, i koi sakaat da bidat tretirani isto kako zeni, od strana na partnerot...:helou:
Има фем пасивци и доста маскулизирани пасивци, да, тоа е точно. Има феминизирани кои бираат само други феминизирани партнери. Искрено, од искуство тука, сум се зезнал со некои фем типови кои испаднале дека се актив, а има доста мачо мажи, кои се ексклузивно пасивни. Не се знае додека не то дадат до знаење.

Ако резултатите се точни, тогаш во просек, 92,2% од хомосексулната популација имала анален секс, а овие 7,8% не, што ги руши резултатите на сите истражуваеа претходно (просек 60-40%).
А, ова не се статистики од севкупната глобална геј заедница, ама се статистики од Америка и разни европски земји. Мислам дека и Австралија беше вклучена исто. Но сепак се работи за голема процент хомосексуалци.

Инаку, таа студија која ја спомна ( со 60-40% за учесници во анален секс) ја имам видео некаде, само не ми текнува, но не беше таа стара студија? Од која година е? Мојата е од 2006 иначе.

Од сите овие графикони, само овој со возраста сметам дека реално кажува нешто. Преферирањето по висина, тежина или влакнатост на телото, сметам дека се ирелевантни.
Хаха, бидејќи се совпаѓа со тоа што ти го сакаш? Ајде признај сега... :baeh:

Инаку студијата го вклучуваше и тоа, па ми беше глупо да ја сечкам на делови, може некој ќе се најде кој го интересираат и тие статистики. Плус ветив дека ќе ја постирам целата студија па ја постирав цела.

:aplauz: Благодарам што самиот се поби.
Да, ама прашањето е зошто “барем некаде да го инсертира“? Затоа што некој се осеќа фраер и доминантен ако го прави тоа, а не му дозволува (или знае дека партнерот не сака) на другиот да го прави тоа?
Е сеа и ти, самиот сум се побил, се работи за мнозинството, немора да значи дека јас исто правам што и секој друг активец. Еве цитатот под ова ти кажува се. Затоа преферирам пасивци, зошто не сакам половично да задоволувам некој кој е уни, или да барам од него само да практикува рецептивен секс со мене. Не сум таков да му поставувам такви барања. Ќе најде некој подобар од мене кој може да го задоволи.

Јас не играм на доминантност. Партнерот е слободен да прави тоа што го сака.
Како што реков, не го ограничувам партнерот.

Во една пилот студија врз истите групи, во однос на прашањето за мотивации на возбуда за време на секс, статистиката опишува дека учесниците во инсертивен анален сексуален однос преферираат да егзибираат моќ и доминантност врз партнерите, додека тие кои практикуваат рецептивен анален сексуален однос преферираат да бидат надвладеани и во субмисивна улога кога се работи за партнери.
Не рекоа актив или пасив, тоа значи и ти тука спаѓаш, бидејќи си уни, а практикуваш инсертивен анален секс така? Не дека тоа вистина, ама сакам да ти укажам дека не мора статистиките да зборат за 100% геј население. Јас не сум агресивен, освен ако тоа не е побарано од мене, ниту пак верувам дека ти си таков, бидејќи гледам како пишуваше за тоа во претходните постови. Што значи јас и ти не мора да се најдеме во секој дел ос оваа студија.

екс. пасивци версатилни пасивци преферираат груб секс со своите партнери или подоминантен партнер во врска, за разлика од другите 3 групи, што пак укажува на фактот дека гејците кои практикуваат рецептивен анален секс преферираат да бидат надвладеани.
Тоа може да е случајот кај повеќето. Не викам не. Ама сите?

Овие две групи, слободно може да се вбројат во садо-мазо подгрупата. Очигледно дека не ги возбудува тоа што партнерот е машко, туку улогата што ја играат. Тешки одговори ќе треба да понуди психологијата за ова прашање...
Хахахаха! :pos::pos::pos::pos::pos:. А мразам садо мазо. Фали уште црна кожа и камшик. Шала на страна, садо мазо ми одбивно. Јас знам што ме возбудува, ама не е изживување на партнерот, така да не знам колку припаѓам на таа група.

Уште еден доказ повеќе дека строго активците ја “бараат жената во машкото“, т.е. строго пасивците се чувствуваат како жени (да не генерализирам, ама самиот рече дека преферираат маскулин-мажишта, а се привлекуваат заради спротивностите).
Па да, повеќето. Само привлечното е тоа што се сретнува кај машко, а не дека е нешто општо женствено. Да беше така доста голем број геј активци ќе беа хетеросексуалци. Феминистични особини кај машко, е тоа што возбудува. Па, некои мислам. Јас не сум толку по тоа :icon_roll.

Ако и тие се вакви како што ги опишува DiesIrae, нека се држат подалеку од мене.
:pos2::pos::pos2::pos::pos2::pos:. Абе човече, што се исплаши толку? уни се како тебе, сега едни поретко практикуваат рецептивен а други поретко инсертивен анален секс. А овој DiesIrae врска нема што збори, остај го.

И сега пак не те разбрав, ти спаѓаш во Exclusive Top или во Versatile Top (според неговото класифицирање, кое за мене е погрешно, бидејќи двете се строго актив групи). Оралниот секс не би рекол дека е предуслков за класификацијата на актив и пасив.
И во право си дека оралниот секс не ја одредува сексуалната улога. А јас сум .... па зависи ... Од преференција, или од искуство? Тоа се два различни одговори :icon_conf .

А ако навистина е така, се прашувам што суштества се овие Bottom???
Хахаха, абе везе нема овој што збори.

Дај линк бе друже. Се утепав од барање, не знам од кај ти со го ископал ова...
Ова ми е одамна во компјутер. Врска немам од кај го имам симнато. Да знаев уште на почетокот ќе лупнев линк.

“Мојата подгрупа...“ Е така, супер. Малку се сегрегираме од стрејтерите, па сега и групи меѓу нас измислуваме. Сепак, не знам која среќа сум ја имал со претходните партнери, ама на потенцијалниот веќе му подготвив прашалник од десетина страни. Според овие твоите класификации, очигледно ќе биде потребен :pos2:
Па и јас тоа викам. Зошто јас и ти заглавивме во еден глупав спор, кога треба да сме на иста страна? А групите не постојат како групи, туку тоа се само етикети, за да се означи улогата во кревет кај индивидуите. Инаку јас ретко ги користам, ама морам за да знам кој што сака во кревет.

А за прашалникот, немој, ќе го исплашиш! :smir: Повеќето мажи имаат фобија од прашалници и анкети. :smeshko:

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Едно прашање, дали си геј? Ако одговорот е не, зошто даваш свои дефиниции? А не си ни геј да ги разбереш?

Има активци кои практикуваат орален секс каде тие го перформираат на својот партнер, ова ти е грешно. Ова може да важи за некој бисексуалец или би-љубопитен тип.

Ова важи и за тој погоре, иначе версатилен топ е кога и тој од повремено - до ретко практикува рецептивен анален секс со партнерот. Оралниот секс не детерминира термини.

Ова ти е во ред ..... мислам?

Ова важи и за тој погоре, па и сите погоре, иначе версатилен пасивец е кога и тој од повремено - до ретко практикува инсертивен анален секс со партнерот. Оралниот секс не детерминира термини.

Да, пасивен во анален, ама неговиот активен партнер може да перформира орален секс исто така.

А за твојов пост можам да искоментирам дека, едно е преференци кај некои гејци, каде само практикуваат орален, а самите не го перфоримираат кај својот партнер итн. - А друго е реалноста кај мнозинството. А статистиките постојат со причина дечко. Што ќе ти се статистики ако не ја отсликуваат реалноста? И ова не е папирологија, чекај да видиш што е папирологија да прокопам малку по интернетов.

Да те поправам - не е женското во нив што ги пали, туку феминизираните особини кои машко ги поседува и егзибира. Секако да не одиме во крајности, повеќето не сакаат транци. Барем не повеќето геј активци.

Тоа е точно, кај некои. Не значи кај сите.

Има фем пасивци и доста маскулизирани пасивци, да, тоа е точно. Има феминизирани кои бираат само други феминизирани партнери. Искрено, од искуство тука, сум се зезнал со некои фем типови кои испаднале дека се актив, а има доста мачо мажи, кои се ексклузивно пасивни. Не се знае додека не то дадат до знаење.

А, ова не се статистики од севкупната глобална геј заедница, ама се статистики од Америка и разни европски земји. Мислам дека и Австралија беше вклучена исто. Но сепак се работи за голема процент хомосексуалци.

Инаку, таа студија која ја спомна ( со 60-40% за учесници во анален секс) ја имам видео некаде, само не ми текнува, но не беше таа стара студија? Од која година е? Мојата е од 2006 иначе.
-Gay sum , seksualno aktiven poveke od 12 godini(od pubertet)
-Aktivcite koi preferiraat da imaat aktiven oralen sex se Versatile tops.
- Duplata terminologija itekako go dodefinira statusot na poedinecot i go doobjasnuva, vprocem zatoa i e sozdadena(oralniot sex e sam po sebe drug vid na seksualno opstenje, i za nego treba doformulacija vo postojanite termini, zatoa i proizlegoa ovie hibridni termini kako Versalite top ili Vers Bottom.
Sto znaci ti velis deka Oralot ne go determinira nazivot, a jas velam deka itekako go determinira i doobjanuva.
Statistikite koi gi posocuvas gi pravele nekoi lugje koi nemaat ili malku imaat dopirni tocki so nasiot gay lifestyle.Realniot zivot e ona vo koe moze jasno da se definiraat ulogite vo seksot, od realni iskustva.Sum bil od Gay Pride vo Amsterdam i Madrid do Madri Gras vo Sydney, i sekoj vikend izleguvam vo gay clubovi vo koi ima i po 1000 lugje( i kako sto zakluci ne ziveam vo Makedonija vekje 10tina godini,taka da pogledite mi se malku podotvoreni otkolku nekoj koj svoeto iskustvo go zdobil vo Makedonija,znaejki kakvi igri ,traumi, i paranoi prezivuvaat gayovite vo MKD)

-Aktivnite gayovi, koi sakaat samo da imaat insertiven analen sex, i pasiven oralen, so feminizirani tipovi,od koi baraat da oblekuvaat tangi i podvezici, pa duri i da stavaat periki na glava, spored mene imaat dlaboki psiholoski problemi so ona sto se, i ona sto sakaat da bidat(poradi okolinata i socialniot status vo opstestvoto).Obicno tie lugje i ne se sposobni da razvijat zdrava vrska pomegju niv i edinkata so koja opstat, vrska koja se zasniva na ednakvost nadvor od krevetot, respekt,tolerancija, emocii,zaednicki zivot.Ovoj tip na gayovi najmnogu go ima vo Juzna Evropa(minus Spanija), znaci Turcija, Grcija, Balkanot, i Juzna Italija, bas poradi socijalnite normi koi vestacki se nametnati- ona sto se tie vo dusata, i ona sto se ocekuva od niv da bidat od semejstvoto, prijatelite, kolegite i slicno.

Tocno e deka ima fem aktivni i fem pasivni, kako i macho pasivni mazi...razlicni lugje razlicni zelbi, i potrebi...
Aktivnite gayovi bez predrasudi, sekogas za sebe izbiraat drug kako niv, mazestven partner, bidejki vekje vo glavata prifatile deka se maski koi sakaat maski, i ne se vo :denial:,pa da baraat supstitut za zena, nadevajki se deka so toa pravat pomala greska( perikite i podvezicite nema dupeto da go napravat vagina,i mazot nema preku nokj da stane zena, dokolku ne go smeni polot):smir:

Outboy, tocno e deka ima ekskluzivno pasivni mazi, koi se nefem i mazestveni, toa sto gi privlekuva e custvoto kompletno da se predadat nekomu, da se otvorat i dusevno i telesno, so sto bi ostvarile nesto sto za niv pretstavuva konekcija spored nivnite vrednosti.
Ne sekoj gay e sebicen i da misli samo na svoeto zadovolstvo. Nekoi lugje se srekni koga gi pravat drugite okolu niv srekni! I za toa ne treba da gi osuduvame,spored mene toa e "noble":helou:

O

Out Boy

Гостин
-Duplata terminologija itekako go dodefinira statusot na poedinecot i go doobjasnuva..
The term total top is used to describe one who exclusively tops, while the term versatile top describes someone who sometimes bottoms.
http://en.wikipedia.org/wiki/Top,_bottom_and_versatile (Underwood, Steven G. (2003). Gay Men and anal eroticism: tops, bottoms, and versatiles. Binghamton, NY: Harrington Park Press. ISBN 1-56023-375-3.)

Statistikite koi gi posocuvas gi pravele nekoi lugje koi nemaat ili malku imaat dopirni tocki so nasiot gay lifestyle.Realniot zivot e ona vo koe moze jasno da se definiraat ulogite vo seksot, od realni iskustva.
Добро, тогаш, според тебе, кој е називот за хомосексуалец кој, да речеме произволно, 66,66% е активен (не во орален), а 33,33% е пасивен? И обратно. :toe:

И друго, во кој филм се (според тебе) строго актив и строго пасив (викаш, и во орален) :pos2: Лечат некои комплекси?

Versatility is a concept of life style. Most men who have sex with men do not fit the gay stereotypes. They are neither effeminate nor openly gay. "In large cities in the United States, gay men are for the most part expected to be versatile, not only in top versus bottom roles (if any) but also in the choice of particular acts (e.g., oral, anal, masturbatory)."Versatility though is not limited to the simple acts of oral and anal penetration, but also includes the splitting of duties and responsibilities in the relationship.
The reciprocal scenario, where both men turns havins sex with each other, is often exercised as a celebration of equality. What sets this scenario apart from the others is the versatility of the men involved. Versatility is a unique and important feature of male anal sex. Some men consider it liberating; (...) Versatility to them is akin to speaking two different languages. It requires a special kind of playfulness, creativity, curiosity, and coordination.
—Steven G. Underwood, Gay Men and anal eroticism: tops, bottoms, and versatiles, Harrington Park Press 2003

Living a versatile life style implies a certain openness to new things and an opposition to labels, stereotypes and generalizations. Therefore this concept differs from straight relationships where sexual compatibility does not begin with guessing who will end up as top or bottom.
Најважно е, сепак, версатилноста да произлегува од реалните потреби, а не заради погоре изнесените епитети.

-Aktivnite gayovi, koi sakaat samo da imaat insertiven analen sex, i pasiven oralen, so feminizirani tipovi,od koi baraat da oblekuvaat tangi i podvezici, pa duri i da stavaat periki na glava, spored mene imaat dlaboki psiholoski problemi so ona sto se, i ona sto sakaat da bidat(poradi okolinata i socialniot status vo opstestvoto).Obicno tie lugje i ne se sposobni da razvijat zdrava vrska pomegju niv i edinkata so koja opstat, vrska koja se zasniva na ednakvost nadvor od krevetot, respekt,tolerancija, emocii,zaednicki zivot.Ovoj tip na gayovi najmnogu go ima vo Juzna Evropa(minus Spanija), znaci Turcija, Grcija, Balkanot, i Juzna Italija, bas poradi socijalnite normi koi vestacki se nametnati- ona sto se tie vo dusata, i ona sto se ocekuva od niv da bidat od semejstvoto, prijatelite, kolegite i slicno.

Tocno e deka ima fem aktivni i fem pasivni, kako i macho pasivni mazi...razlicni lugje razlicni zelbi, i potrebi...
Aktivnite gayovi bez predrasudi, sekogas za sebe izbiraat drug kako niv, mazestven partner, bidejki vekje vo glavata prifatile deka se maski koi sakaat maski, i ne se vo :denial:,pa da baraat supstitut za zena, nadevajki se deka so toa pravat pomala greska( perikite i podvezicite nema dupeto da go napravat vagina,i mazot nema preku nokj da stane zena, dokolku ne go smeni polot):smir:
:icon_roll
Според ова твоето (а, кое, сигурен сум, се заснова на примери од секојдневието), јас сум во право?

Ne sekoj gay e sebicen i da misli samo na svoeto zadovolstvo. Nekoi lugje se srekni koga gi pravat drugite okolu niv srekni! I za toa ne treba da gi osuduvame,spored mene toa e "noble":helou:
Ха. Правењето на “другите среќни“ преку сексуали задоволства, ни малку не е "noble", туку води во промискуитет. Правењето на партнерот среќен, во цврста и посветена врска, е ноблесното овде.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Абе ова хомото.......цела наука било.....:vozbud::helou:

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
-Gay sum , seksualno aktiven poveke od 12 godini(od pubertet)
Исто и јас.

Версатилен актив во орална смисла. Не може да биде версатилен актив ако има само инсертивен анален секс со партнерот.

А ако е потребно да се дефинираат работите се користи двојна терминологија? На пример: ексклузивно актив (анален секс), версатилно актив (орален секс)?

- Duplata terminologija itekako go dodefinira statusot na poedinecot i go doobjasnuva, vprocem zatoa i e sozdadena(oralniot sex e sam po sebe drug vid na seksualno opstenje, i za nego treba doformulacija vo postojanite termini, zatoa i proizlegoa ovie hibridni termini kako Versalite top ili Vers Bottom.
Јас колку што знам, термините се создадени да опишат други две групи на активци и пасивци кои некогаш одат версатилно во кревет.

Ако исти термини постојат за да се дообјаснат улогите во оралниот секс, тогаш во ред, не сум го знаел тоа.

Sto znaci ti velis deka Oralot ne go determinira nazivot, a jas velam deka itekako go determinira i doobjanuva.
Statistikite koi gi posocuvas gi pravele nekoi lugje koi nemaat ili malku imaat dopirni tocki so nasiot gay lifestyle.
...... Инаку станува збор за геј научници и истражувачи .....

Realniot zivot e ona vo koe moze jasno da se definiraat ulogite vo seksot, od realni iskustva.Sum bil od Gay Pride vo Amsterdam i Madrid do Madri Gras vo Sydney, i sekoj vikend izleguvam vo gay clubovi vo koi ima i po 1000 lugje( i kako sto zakluci ne ziveam vo Makedonija vekje 10tina godini,taka da pogledite mi se malku podotvoreni otkolku nekoj koj svoeto iskustvo go zdobil vo Makedonija,znaejki kakvi igri ,traumi, i paranoi prezivuvaat gayovite vo MKD)
Можеби живеам воМакедонија каде и не е најдоброто место за живот, за некој кој е геј, но сум бил во скоро сите Балкански замји а и во Франција, така да не сум некој кој поим нема што збори. Можеби работите се поинакви таму кај што си ти, но тука се такви какви ги опишав. Зборам исклучиво за земјите кои ги имам посетено.

Точно дека таквите геј активци постојат, и дека е можно да имаат некои психилошки проблеми. Некои од нив. Не значи дека сите геј активци се такви. Мене дали машкото е фем или е маскулизиран, воопшто не игра никаква пресудна улога во тоа дали ќе ми се допадне. Сега тоа што немам ништо против врски со фем машки не значи дека јас имам психолошки проблеми во главата. И кога викам фем машко мислам на некој кој се уште се смета за машко, и се облекува како машко, а не жена. Тоа што го опиша иде веќе накај трансивци.

Пази што зборуваш, не си ми во главата па да знаеш. Тоа секогаш не важи за мене. И едните, и другите ми се привлечни. И не сум во некаков denial. Знам кој сум и што сакам. А сега ти сфати го тоа како сакаш.

Outboy, tocno e deka ima ekskluzivno pasivni mazi, koi se nefem i mazestveni, toa sto gi privlekuva e custvoto kompletno da se predadat nekomu, da se otvorat i dusevno i telesno, so sto bi ostvarile nesto sto za niv pretstavuva konekcija spored nivnite vrednosti.
Фала богу на ова се согласуваме .....

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Абе ова хомото.......цела наука било.....:vozbud::helou:
Е не мислиш само ко тој што го дупеа за бесплатни батерии, скапи беа батериите на времето :icon_lol:.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Најважно е, сепак, версатилноста да произлегува од реалните потреби, а не заради погоре изнесените епитети.
Сега знам од каде вадиш дека версатилните се идеални гејци.

Друже, секој има своја дефиниција за еднаквост.

Ха. Правењето на “другите среќни“ преку сексуали задоволства, ни малку не е "noble", туку води во промискуитет. Правењето на партнерот среќен, во цврста и посветена врска, е ноблесното овде.
Мислам дека тоа што тој го кажа важи и за врски.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
The term total top is used to describe one who exclusively tops, while the term versatile top describes someone who sometimes bottoms.
http://en.wikipedia.org/wiki/Top,_bottom_and_versatile (Underwood, Steven G. (2003). Gay Men and anal eroticism: tops, bottoms, and versatiles. Binghamton, NY: Harrington Park Press. ISBN 1-56023-375-3.)

Добро, тогаш, според тебе, кој е називот за хомосексуалец кој, да речеме произволно, 66,66% е активен (не во орален), а 33,33% е пасивен? И обратно. :toe:

И друго, во кој филм се (според тебе) строго актив и строго пасив (викаш, и во орален) :pos2: Лечат некои комплекси?

:icon_roll
Според ова твоето (а, кое, сигурен сум, се заснова на примери од секојдневието), јас сум во право?

-Toa e mozebi taka na hartija,kade vo predvid ne se zemaat potrebite na partnerot (vtoriot vo odnosot), megjutoa vo realnosta e poinaku.
Ako eden Versatile Top, spored tebe, moze da igra i aktivna i pasivna uloga, zosto e potrebata od dupla terminologija, koga toj e vsusnost Versatil-odnosno vo seksualen odnos so drug Exclusive Top ke bide bottom,a vo odnos so Versatile i Bottom ke bide Top. Sto znaci dodavkata pred imenkata e Nepotrebna.Versatile e dovolna imenka za objasnuvanje na negovita seksualna uloga.

-Tie procenti koi gi proiznese, se beznacajni bidejki ne korespondiraat so situacijata i uslovite.Ne moze nekoj za sebe striktno da rece deka eve, Jas sum 66% Top, a 33% bottom. 66% od sto? Od vkupniot broj seksualni odnosi? Zar toa ne e random brojka , koja zavisi od tvojot/tvoite partner/i?
Ako minatata godina si zapoznal 10 lugje za sex, i site tie se pogodile, da se pasivni, znaci ti si 100% Aktiv, i vice versa...

-Strogo aktiv i strogo pasiv, se lugje koi tocno znaat sto sakaat za sebe i za svoe licno zadovolstvo. Se razbira nivnite preferencii se vo pogolema mera limitiracki,vo sporedba so pofleksibilnite versatili, no se cvrsti, i tie lugje sekogas znaat sto sakaat i se otvoreni SAMO kon toa.
"Zosto bi jadel kravjo sirenje, koga znam deka najmnogu uzivam vo kozjoto?" i sl...-Imas iljadnici primeri vo sekojdnevniot zivot za covekovite preferencii.:)

-Homoseksualcite, koi preferiraat da se samo AKTIVNI, i toa SAMO SO FEMINIZIRANI OSOBI koi koristat zenska obleka imaat predrasudi za sebe, i se rastrgnati pomegju svoite licni potrebi, i ocekuvanjata od drugite koi gi imaat za niv.
Vo juzna Evropa(Turcija Grcija, Srbija, mozebi i Makedonija) seuste postojat homoseksualci, koi NAIVNO VERUVAAT, deka ako tie se AKTIVNI i insertivni vo analen ili oralen sex, tie ne se HOMOSEKSUALCI, Sto e samo edna golema ZABLUDA, i self-denial(sebe-odrekuvanje).

-Pravenjeto na drugite srekni ne e osobina koja nekoj ja rezervira samo za partnerot vo vrska. Ako ti vekje si izbral so nekoj da legnes zaedno vo krevet, bez razlika na 1 nokj ili na 30 godini i poveke, treba taa nokj da ja napravis prijatna za sebe a i za nego. Sexot e delenje(sharing), zaednicko uzivanje...
Seksot NE E davanje ili zemanje(ne e bitno koj bocka a kogo go bockaat, se dodeka i dvajcata uzivaat vo toa sto go pravat)

Obicno kaj mazite ima edna sega, vo koja ima mnogu vistina.Koga ke gi prasaat koj poveke uziva vo seksot mazot ili zenata, odgovaraat so "Na kogo mu e poubavo koga ke go stavis prstot vo uvo da se pocesas, na uvoto ili na prstot??:pos2::pos2:

O

Out Boy

Гостин
Ako eden Versatile Top, spored tebe, moze da igra i aktivna i pasivna uloga, zosto e potrebata od dupla terminologija, koga toj e vsusnost Versatil-odnosno vo seksualen odnos so drug Exclusive Top ke bide bottom,a vo odnos so Versatile i Bottom ke bide Top. Sto znaci dodavkata pred imenkata e Nepotrebna.Versatile e dovolna imenka za objasnuvanje na negovita seksualna uloga.
Не може да е исто кога во текот на еден однос, двајцата партнери ќе ги заменат “улогите“, грубо речено, или кога истите тие ќе имаат по 4 активни односи, и ситуација каде во текот на еден месец, еден од партнерите ќе биде активен само еднаш, а другиот постојано.

Каде е тука чистата версатилност? Ја нема. Тоа версатил не е.

Ako minatata godina si zapoznal 10 lugje za sex, i site tie se pogodile, da se pasivni, znaci ti si 100% Aktiv, i vice versa...
10 луѓе за секс за една година? :tapp: А да бидат 12, па да има за секој месец посебно? И после некој лае кога обвинуваат: педерите се промискуитетни створења... Не знам што се замарам ја овде...???

Ако тие луѓе, што ги спомнуваш, биле само пасив, од каде констатацијата дека јас би бил само актив? Јас, најверојатно, не би ни сакал да имам било што со некој таков (не најверојатно, туку сигурно). Оти намерата со него не ми е да го сожалувам, туку да бидасм среќен. А како, како маж, хомосексуалец, да бидам среќен со некој кој ќе ми глуми жена?

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Не може да е исто кога во текот на еден однос, двајцата партнери ќе ги заменат “улогите“, грубо речено, или кога истите тие ќе имаат по 4 активни односи, и ситуација каде во текот на еден месец, еден од партнерите ќе биде активен само еднаш, а другиот постојано.

Каде е тука чистата версатилност? Ја нема. Тоа версатил не е.

10 луѓе за секс за една година? :tapp: А да бидат 12, па да има за секој месец посебно? И после некој лае кога обвинуваат: педерите се промискуитетни створења... Не знам што се замарам ја овде...???

Ако тие луѓе, што ги спомнуваш, биле само пасив, од каде констатацијата дека јас би бил само актив? Јас, најверојатно, не би ни сакал да имам било што со некој таков (не најверојатно, туку сигурно). Оти намерата со него не ми е да го сожалувам, туку да бидасм среќен. А како, како маж, хомосексуалец, да бидам среќен со некој кој ќе ми глуми жена?
A koj garantira deka ako se vo vrska 2 versatile momci, deka seksot ke bude 50-50% aktiv /pasiv za dvajcata, seksot i ulogite se menuvaa spored potrebite i momentalnoto cuvstvo.

Za odreduvanje dali nekoj e aktiven pasiven ili versatile, ne se zemaat iskustvata i vekje slucenite odnosi vrz baza na statistika, tuku preferencite na ispitanicite.

Sakal ti da si priznaes ili ne, Homoseksualcite se promiskuitetni, no ne povekje od Hetero populacijata vo Zapadna Evropa. Pa tuka, devojkite duri i vo WC vo diskoteka, pa i na ulica pred klubot vo 4am sum gi videl da se seksaat so nekoj koj stotuku go zapoznale.
Ne e problem vo hetero ili homoseksualcite, tuku vo vrednostite na denesnata civilizacija.
Koga se se meri vo materijalni dobra, nema mesto za vrednost koja nemoze da se materijalizira, kako vernosta, ljubovta, iskrenosta itn...

O

Out Boy

Гостин
-Strogo aktiv i strogo pasiv, se lugje koi tocno znaat sto sakaat za sebe i za svoe licno zadovolstvo.
Да. Првите да се однесуваат како стрејтерите, доминантно, да бидат пенетратори, оти тоа ги возбудува.
Овие вторите да се однесуваат како жени, т.е. да бидат пенетрирани и потчинети... оти тоа ги возбудува.

Оралниот секс, да го вклучам или не, пред да дадам мислење дека никаде не гледам геј-карактеристики кај овие два типа, освен полот на партнерот?

-
Vo juzna Evropa(Turcija Grcija, Srbija, mozebi i Makedonija) seuste postojat homoseksualci, koi NAIVNO VERUVAAT, deka ako tie se AKTIVNI i insertivni vo analen ili oralen sex, tie ne se HOMOSEKSUALCI, Sto e samo edna golema ZABLUDA, i self-denial(sebe-odrekuvanje).
И мене ова не ми се веруваше на почетокот, ама се уверив.
Целосно точно.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Овие вторите да се однесуваат како жени, т.е. да бидат пенетрирани и потчинети... оти тоа ги возбудува.

Оралниот секс, да го вклучам или не, пред да дадам мислење дека никаде не гледам геј-карактеристики кај овие два типа, освен полот на партнерот?

И мене ова не ми се веруваше на почетокот, ама се уверив.
Целосно точно.
Ne mora da znaci,vo gay svetot imas povekje sub kulturi, edna od niv e i leather, s/m, sto znaci imas masters/slaves i mnogu drugi raboti, kade eden e potcinet na drugiot. Bitno e sto potcinetiot, si ostanuva MAZ , koj e potcinet a ne zena..

O

Out Boy

Гостин
Obicno kaj mazite ima edna sega, vo koja ima mnogu vistina.Koga ke gi prasaat koj poveke uziva vo seksot mazot ili zenata, odgovaraat so "Na kogo mu e poubavo koga ke go stavis prstot vo uvo da se pocesas, na uvoto ili na prstot??:pos2::pos2:
Да, знам. И шегата нема ама баш никаква врска со реалноста.
Во случајот на стрејтерите, се работи за два полови органи.
Кај хомосексуалците, е сосема друго... Плус тоа, не знам колку жени доживеале оргазам додека биле анално задоволувани??? Исто и за мажите.

Ne mora da znaci,vo gay svetot imas povekje sub kulturi, edna od niv e i leather, s/m, sto znaci imas masters/slaves i mnogu drugi raboti, kade eden e potcinet na drugiot. Bitno e sto potcinetiot, si ostanuva MAZ , koj e potcinet a ne zena..
Види, masters/slaves не е ексклузивитет само кај хомосексуалците.
Тоа е перверзија која ја има секаде.

Маж, да повторам: МАЖ, потчинет на нешто, не е МАЖ.

A koj garantira deka ako se vo vrska 2 versatile momci, deka seksot ke bude 50-50% aktiv /pasiv za dvajcata, seksot i ulogite se menuvaa spored potrebite i momentalnoto cuvstvo.

Sakal ti da si priznaes ili ne, Homoseksualcite se promiskuitetni, no ne povekje od Hetero populacijata vo Zapadna Evropa. Pa tuka, devojkite duri i vo WC vo diskoteka, pa i na ulica pred klubot vo 4am sum gi videl da se seksaat so nekoj koj stotuku go zapoznale.
Ne e problem vo hetero ili homoseksualcite, tuku vo vrednostite na denesnata civilizacija.
Koga se se meri vo materijalni dobra, nema mesto za vrednost koja nemoze da se materijalizira, kako vernosta, ljubovta, iskrenosta itn...
Не гарантира никој ништо, ама се додека процентите се блиску до изедначени.

Да, најверојатно е така. Споредено со Западна Европа, де.
Фактот е дека промискуитетот меѓу хомосексуалците во МК, во споредба со промискуитетот меѓу стрејтерите во МК, е далеку повисок.

И, секако, истиот е повисок и во однос хомо-стрејт во таа, Западна Европа.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Маж, да повторам: МАЖ, потчинет на нешто, не е МАЖ.
Mnogu pogresna percepcija. Sekoj od nas, bez razlika dali e maz ili zena, i za/vo koja sfera se raboti, e potcinet nekomu.

Robovite ne bile mazi?
Vrabotenite koi se potcineti na Rabotodavecot, isto taka ne moze da bidat mazi?

Prasanjeto e , sto go pravi eden Maz, da e Maz???Ama toa e druga tema, za vo psihologija/Filozofija, da ne ja unistuvame temava.

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
психички недоразвиени особи причина за сексуалната ориентација кон истиот пол???

Се фрапирав кога го видов овој коментар на еден од нашиве фориум сајтови или како и да е... Од кај е типкава толку експерт за ова стварно не знам... ама мислам дека треба да оди да стажира во некоја психијатриска установа за да види какви се тие психички недоразвиени особи....

((((Па со оглед на то дека се психички недоразвиени особи, т.е. дека им фали нешто и дека не можи да се смени ништо во врска со то, ги одобрувам. Кај нив, жичката која ги тера да им се допаѓаат припадници од истиот пол е неменлива, то е нивната сексуалност, и доколку им се забрани, тие кои исто се сметат за човечки суштества се чувствуваат пониско од другите. А според мене, нема причина за то. То е нивни избор, нивно право и нивна сексуална определба, не моја. Тако да, да не должам многу, ги оправдувам.)))) ???????????

психички недоразвиени особи=то е нивната сексуалност??

Ова вришти...?? Секој си има право на мислење... ама читајќи ги повеќе од темиве една по една... посебно на оваа овде... Мислам дека сите се правиме експерти во многу полиња и сакаме да решиме општа ситуација со наши лични мислења... И јас мислам оти на работа треба да земам плата повисока од некој кој цел ден седи пред компјутер и се шлање низ канцеларија, ама не земам... Ама тоа и не е поврзано со ова, туку само сакав да ти кажам како пример дека нашите лични ставови скоро никогаш не ја отсликуваат сликата за реалноста... Ти пак нејќи ги и не оправдувај ги... но сепак ако се психички недоразвиени особи не значи дека под дифолт имаат склоност кон истиот пол кога се зборува за сексуалната ориентација... Досега во мојата работа, сум контактирал преку едно 50-тина невропсихијатри, психијатри и психолози, па ниту еден од нив не ми потврдил дека хомосексуалците (лезбејките и геевите, за бисексуалци не зборам-некоја неодреденост ми е тоа, затоа не ги клавам во групава, ама како и да е) се луѓе со психичка недоразвиеност, дека нивната сексуалан ориентација е болест и дека се јавила како резултат на нивната недоразвијаност и тоа психичка... Никој неми споменал дека настанале поради хормонално пореметување... Луѓе со хормонално пореметување, односно нарушена генетика, се најчесто особи кај кои на пример, кај жена растат многу брзо мустаќи, или пак добила машки полов орган, или пак маж добил путка, наместо алат, или пак добил зизки... и така натаму... А тоа дека ако се признаат (легализираат) цивилните унии помеѓу две машки или две женски особи не значи дека џглаб наталитетот ни ојде... Јас мислам дека ако се пордолжи со оваа политика насилството во семејствата, “каде во брак стапило хомосескуално лице (мажи или жена) со хетеросексуално, кои својата неисполнетост, дали едното или другото, ќе ја манифестираат со искажување на сила, пренагласена доминација на секое поле“ ќе се зголеми не како сега што е двојно низ државава, а посебно во попатријархалните средини (каде ако не се ожениш/омажиш си стар ерген, буљаш, стара мома, дртла итд) како што се Штип, Струмица, Кавадарци, Охрид, Прилеп, Кочани, Кичево, Тетово, Гостивар... ќе се зголеми трократно, односно четирикратно, како што е годинава во Штип и Кочани, каде последниве неколку години постојано таа нетрпеливост во семејствата расте... Значи ова се сумирани резултати од експерти по човекови права и луѓе кои што непристрасно се занимаваат со оваа проблематика... Бројот на разводи, за разлика од склучени бракови и тоа без некоја посебна причина искажана од партнерите кои се разведуваат (нормално срам е да кажат, жена ми е лезбејка, маж ми хомо и затоа се оставаме) е многу поголем од кога и да е порано... Децата кои пак се жртви на таквите бракови да не зборувам ич за тоа... Ова се само дел од мои размислувања, не целосно лични, ама согледани од призмата низ која се гледа експертиза, животот на таа група во опѓтеството и нашите традиционални-патријархални сфаќања.... А имаше и една добра реклама мислам дека сум ја гледал на некоја странска телевизија на кабелска... „Даваат како едно момче јаде шпагети, ама како да сака да им каже нешто на двајцава негови родители (они не се гледаат во кадарот, туку само нивните раце и виљушките, а се гледа момчето... и во еден момент момчево им вели... -Извинете, ама јас не сум геј- и се смее... и одма камерава ги дава двајца мажи, кои престануваат да јадат се насмевнуваат... и сите хепи си продолжуваат да јадат...“ Сепак не значи дека машките прават исто како што прави нивните мајки... нели? А не прават ни девојките пак како што прават нивните татковци... Тогаш не гледам од каде детето ќе се однесува онака како што се однесуваат неговите двајца хомосексуални родители... Ако е така како се јавуваат деца со хомосексуалност кај хетеро паровите.... ? Ете тие гледале мајка и татко.. чему томе они да се хомо? Ама македонштината наша и лелекањето дека сме загрозена нација...секогаш ќе не турка во ќор сокак... :nesvest::salut:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom