LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
Ако речеш ќе ти стегнам тужба :) Мислам дека ти беше типот кој се расфрлаше со тужби нели, епа можам и јас :)

Се збори за хомосексуалците, темата е таа, а ако сакаш да збориш за курви има посебна тема. Реков дека има исклучоци кои чувствуват некоја си за мене не објаснива љубов, но голем, многу голем процент ги менуваат партнерите ко чорапи. Дали воопшто има некоја љубов, чувства спрема истиот пол или се е тоа само задоволството на својот задник, треба самите да се запрашат.

Хахаххаха стегај колку сакаш... не беше за реваншизам... инаку... јас на тоа како хомосексуалците реагираат гледам од нивен аспект не од мој... исто како што дел од нив гледаат како стрејтерите прават и што прават по наши искуства... треба да познаваш некој за да можеш да збориш... ако ти се дружиш само со луѓе какви било да се, само за секс.. тогаш оди побарај некој кој се само за врска и кои не му цел да си го адоволат својот задник ,... инаку она погоре со црно е само од твое согледување... извини... ама немојте вака од споствени погледи... ако нешто не разбираш или не го гледаш не значи дека не постои...

O

Out Boy

Гостин
Сексуалниот нагон е вродена и витална пулзија, се јавува со раѓањето, односно не се учи во текот на животот. Витална пулзија, пак, значи императивна потреба за задоволување, во спротивно единката е напната, вознемирена, возбудена, со негативен емоционален набој. Ако пак сексуалниот набој се задоволи, таа е смирена, релаксирана, расположена, преплавена со пријатни емоции.
Да? Како да не сум го знаел ова...
Дали тоа значи дека тој нагон треба да го задоволуваме секаде и со секого, за една вечер и со повеќе луѓе?

И само сакав да дополнам... не секогаш е потребно да се има секс само кога си во всрка... Не велам дека секс за една вечер би завршил се... но што ако подолго време некој не може да го најде партнерот за врска а има потреба од секс односно има сексуален нагон... и што треба тука, тој да стане деликвентна личност?? Сепак барем, да се познава малку повеќе партнерот со кој ќе се изврши сексуалниот чин.... тоа до некаде е некоја предност... Но сепак и тоа не нешто... затоа пак после се се останува празен на емотивно поле... ама тоа е...
Значи, ако партнерот е заминат на пат, или во странство, да речеме, 4-5-6 месеци, пожелно е во меѓувреме да имате секс со други за да не станете делинквенти?

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Хахаххаха стегај колку сакаш... не беше за реваншизам... инаку... јас на тоа како хомосексуалците реагираат гледам од нивен аспект не од мој... исто како што дел од нив гледаат како стрејтерите прават и што прават по наши искуства... треба да познаваш некој за да можеш да збориш... ако ти се дружиш само со луѓе какви било да се, само за секс.. тогаш оди побарај некој кој се само за врска и кои не му цел да си го адоволат својот задник ,... инаку она погоре со црно е само од твое согледување... извини... ама немојте вака од споствени погледи... ако нешто не разбираш или не го гледаш не значи дека не постои...
Како можам да гледам од нивен аспект кога не сум од нивната сорта? Нормално зборам од мој. И да, познавам доста многу хомосексуалци (повеќе педери од лезбејки) ниеден нема еден партнер задржано повеќе од неколку месеци (за некои е и тоа многу). Имам слушнато и што се прави во хомоклубовите... од таму заклучокот за задникот :) пак да нагласам со исклучок на неколкуте.

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
Да? Како да не сум го знаел ова...
Дали тоа значи дека тој нагон треба да го задоволуваме секаде и со секого, за една вечер и со повеќе луѓе?

Значи, ако партнерот е заминат на пат, или во странство, да речеме, 4-5-6 месеци, пожелно е во меѓувреме да имате секс со други за да не станете делинквенти?

Чоек ти се базираш врз докази... ете ти докази.. мислења на струлни лица.... И што сега да ти правам јас... плескаш докази... ете ти докази... јас не сум го кажал ова, туку повеќето стручњаци психијатри и невропсихијатри... Инаку не зборував кога си у врска.. пази не ми вади муабети од контескст... ОКЕЈ??? Не ми вади муабети од контекст убаво кажав... читај малку... Ако некој не е исполнет емотивно ни сексуално... мора некаде да го канализира тоа... а кога едно од овие две нешта е исполнето тогаш е многу поинаку... А ако се двете тогаш е совршенство... :)

Како можам да гледам од нивен аспект кога не сум од нивната сорта? Нормално зборам од мој. И да, познавам доста многу хомосексуалци (повеќе педери од лезбејки) ниеден нема еден партнер задржано повеќе од неколку месеци (за некои е и тоа многу). Имам слушнато и што се прави во хомоклубовите... од таму заклучокот за задникот :) пак да нагласам со исклучок на неколкуте.

Ок... како сакаш... така убедувај се... не мора да бидеш од некоја сорта за да ги разбереш... тоа е тоа али не е така верувај... И тогаш ако ти пречат не знам зошто се дружиш воопшто со нив... твое е правото дали ќе ги познаваш или не...

O

Out Boy

Гостин
... Ако некој не е исполнет емотивно ни сексуално... мора некаде да го канализира тоа...
Подобро :drk: отколку секс со некој за кој не осеќам ништо.
Златно правило. Штити од душеболие и заразни болести.

Секој со својот памет.

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21

Ххахаха е тоа само кога е емотивно исполнет... а кога не е... не знам тогаш.... :)))Прашај некој кој не е емотивно исполнет... Јас сум емотивно исполнет и не ми треба секс... се додека таа емотивност не се испразни... ама не зависи тоа само од мене... :(

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Ок... како сакаш... така убедувај се... не мора да бидеш од некоја сорта за да ги разбереш... тоа е тоа али не е така верувај... И тогаш ако ти пречат не знам зошто се дружиш воопшто со нив... твое е правото дали ќе ги познаваш или не...
Нема што јас самата да се убедувам, може само залудно они мене да ме убедуват :)И никаде не спомнав дека се дружам, реков дека познавам :)

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
Нема што јас самата да се убедувам, може само залудно они мене да ме убедуват :)И никаде не спомнав дека се дружам, реков дека познавам :)

Реков... „твое е правото дали ќе ги познаваш или не...“ А тебе никој не те убедуваа... туку не мора да тврдиш нешто што не знаеш и не познаваш... тоа е проблемот не друго...:smir:

O

Out Boy

Гостин
Ххахаха е тоа само кога е емотивно исполнет... а кога не е... не знам тогаш....
Па нели збориме за задоволување на НАГОН за секс, а не за водење љубов и емоции? Или грешам? Нагонот за секс, се задоволува со постигнување оргазам, преку однос или друг вид стимулација, на пр. мастурбација.

Сепак, во право си. Самите одлучуваме дали ќе стапиме во секс заради емоции или (само) заради НАГОНОТ и потребата од оргазам.

Затоа луѓето се разликуваат и секој си го бара тоа што му одговара и прилега.
Мојот став е јасен. Немам позитивно мислење за тие кои влегуваат во однос само заради нагонот.

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
Па нели збориме за задоволување на НАГОН за секс, а не за водење љубов и емоции? Или грешам? Нагонот за секс, се задоволува со постигнување оргазам, преку однос или друг вид стимулација, на пр. мастурбација.

Сепак, во право си. Самите одлучуваме дали ќе стапиме во секс заради емоции или (само) заради НАГОНОТ и потребата од оргазам.

Мојот став е јасен. Немам позитивно мислење за тие кои влегуваат во однос само заради нагонот.

Е па не барај да има некој друг позитивно мислење за тебе... Не значи ако не ги разбираш другите дека нештото треба да се негира оти постои... Самиот си сведок за тоа... И нагонот и емоциите се тесно повбрзани иако не се задоволуваат на ист начин... Мислев дека барем малку повеќе се разбираш од некои работи... ама гледам колку да си начитан ти фалат некои клучни алки за да си ги поврзиш работите кои ти не ги разбираш...

O

Out Boy

Гостин
Мислев дека барем малку повеќе се разбираш од некои работи... ама гледам колку да си начитан ти фалат некои клучни алки за да си ги поврзиш работите кои ти не ги разбираш...
Не, благодарам. Не ми требаат тие алки.
И не би сакал да ги разберам тие работи.
Јас имам строго определено што е во ред, а што не.
Така што, ќе живеам на мој начин.
Онака како што сметам дека е единствено исправно.
А Е исправно.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Колку добар доказ кој оди во прилог на теоријата на Лет 3: најголемиот дел хомосексуалци имаат односи САМО ПОРАДИ СЕКСОТ...
Доказ? Со што докажав? Ти ме праша на која основа го бирам сексуалниот партнерм и јас ти кажав. Како можам да имам комплетна врска со некој кој е уни или исто актив? Да, постои атракција, да, постои привлечност, чувства. Ако останам во врската нема да практикувам секс. Бидејќи сексуално не сме компатибилни.

Факт е тоа аут бој, познавам многу хомосексуалци и можам да кажам дека педерите се незадржливи со еден партнер
Од кај па тоа факт? Ако не се дружиш со нив подолго време не можеш да се расфрлаш со факти. И фактите не ти се на место. Може да важат за бисексуалци, ама не и за хомосескуалците.

за разлика од лезбејките кои се поверни на партнерката.
Ау, се дружиш со лезбејки? Супер пофалби им удри, уште да беа вистина, одлично ќе беше.

Еве и колегата ти го докажува тоа, нема љубов помеѓу педерите, се се сведува на сексуално задоволство и чао пријатно, утре друг итн... Има и исклучоци(еве ко тебе), ама мнооооогу се ретки.
Извини, ама јас не докажав такво нешто. Ако тоа то о мислиш, врати се на почетокот од разговорот и да видиш за што се дискутира, а не вака на празно да даваш заклучоци а поим немаш за дискусијата.

Се збори за хомосексуалците, темата е таа
Моменталната дискусија не е општо за хомосексуалците, ако не забележа. Види наназад ти реков.

а ако сакаш да збориш за курви има посебна тема. Реков дека има исклучоци кои чувствуват некоја си за мене не објаснива љубов, но голем, многу голем процент ги менуваат партнерите ко чорапи.
Тоа го заклучи од два-тројца гејци што ги знаеш? Статистикиве ти се урнебес.

Дали воопшто има некоја љубов, чувства спрема истиот пол или се е тоа само задоволството на својот задник, треба самите да се запрашат.
Не треба да се запрашам, си знам самиот, тоа што ти не знаеш, ниту пак сакаш да го разбереш, и исклучиво твој проблем.

Хахаххаха стегај колку сакаш... не беше за реваншизам... инаку... јас на тоа како хомосексуалците реагираат гледам од нивен аспект не од мој...
Веројатно си и единствениот. Фала богу еден како тебе има.

исто како што дел од нив гледаат како стрејтерите прават и што прават по наши искуства... треба да познаваш некој за да можеш да збориш... ако ти се дружиш само со луѓе какви било да се, само за секс.. тогаш оди побарај некој кој се само за врска и кои не му цел да си го адоволат својот задник ,... инаку она погоре со црно е само од твое согледување... извини... ама немојте вака од споствени погледи... ако нешто не разбираш или не го гледаш не значи дека не постои...
Не го разбираат, нити се обидуваат, и пак влечат заклучоци кои не држат вода во реалноста.

Како можам да гледам од нивен аспект кога не сум од нивната сорта?Нормално зборам од мој.
Тогаш што солиш памет за нешто што ни најмалку не го разбираш?

И да, познавам доста многу хомосексуалци (повеќе педери од лезбејки) ниеден нема еден партнер задржано повеќе од неколку месеци (за некои е и тоа многу).
Тоа се ректи случаи. Ако си го базираш мислењето на нив, треба ли јас да го базирам моето мислење за жените од лично искуство? Со тие со кој сум бил? Зошто немам ништо позитивно што би можел да го кажам.

Имам слушнато и што се прави во хомоклубовите... од таму заклучокот за задникот :) пак да нагласам со исклучок на неколкуте.
Си слушнала ... аааа ..... тоа мора да е факт тогаш. Абе ако сите се потпираме на тоа што се збори далеку ќе стигнеме. Ама ајде, кога некој не знае како да филтрира информации и врз основа на што да базира свое мислење, што можам јас да направам тука?

Епа нека не убедува никој никого, изгуби се од темава и продолжи да си живееш во твојот сопствен замислен свет кој го нарекуваш реалност.

Па нели збориме за задоволување на НАГОН за секс, а не за водење љубов и емоции? Или грешам?
До некаде грешиш. Ти рече дека ти е смешно зошто некои гејци играат улога на актив и/или пасив. И од таму никна дискусијата. За сексуални улоги кај хомосексуалците. Ти не спомна љубов кога го збореше тоа. А, ако збориме за љубов така кажи, да знам дали и тоа да го инкорпорирам во постовите, а не вака.

Нагонот за секс, се задоволува со постигнување оргазам, преку однос или друг вид стимулација, на пр. мастурбација.

Во ред, од кај тогаш активците и пасивите паѓаат во таа категорија?

едит

Браво за тебе, значи и ти имаш правила, а мене ме критикуваш што имам мои? Хипокритизмот нема крај ....

А Е исправно.
А начинот на кој јас живеам, е неисправно? Според твои лични стандарди, кажани од некој кој е уни. И само тоа го признава за здрав геј маж.

едит
Леандра

S

smart ass

Гостин
А Е исправно.
Чаушеску,хитлер...Сталин,а интересна книга од ерих фром-човековото срце-прочитај ја,овие мислеле дека Е ЕДИНСТВЕНО ИСПРАВНО...ама јок бе,ја утнале:toe:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Што се случи на темава за еден ден?Ајде приватни мислења на профил или пп,се ќе избришам.И да,ве молам без провокации,сите сме исти г...а.

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
Да, правило кое е едноставно: ако си геј, а само пенетрираш, очигледно немаш обзир кон партнерот. Го потценуваш, а со самото тоа си лечиш комплекси “Педер сум, ама барем не ме ебат“. Е то тако, пријатељу, не иде.

Овие кутрите строго пасивни, најарно ќе биде да си го сменат полот, оти и така ку*от за ништо не им вреди. Само им смета во гаќите. Кои комплекси треба да ги имаш за да сакаш само да бидеш пенетриран и да глумиш женска на партнерот...

А блогот мој го отворив со надеж дека ќе ги проширам видиците и на стрејтерите, и на самите хомосексуалци. Штета што не познавав многу хомосексуалци пред тоа, па верував дека сите се добри луѓе, кои знаат искрено да сакаат. Ми стана јасно што ороспии се најголемиот дел, почнувајќи од оние на GayRomeo, па завршувајќи со дволичните промискуитетни оргијаши што ги запознав лично.

Извини, ама ја за таков џган, немам намера повеќе да арчам скапоцено време, да ризикувам кариера и да им го градам пеплосаниот морал. Можам да си дозволам сурогат-мајка, дупките во законите ми се добро познати, ќе имам свое дете и партнер, ќе живеам како што треба, а они фино нека продолжат да мислат само на тоа со кого ќе се ебат вечер и на кој булевар ќе чекаат муштерии бисексуалци.

Лелеее колку тоа го гледаш само од твоја страна.. посто не ми се верува.. така да другиве никогаш после ованема да ги натераш да погледнат и да ја осознаат другата страна на која ти мислиш дека ги шириш видиците, а велиот си затворен....со тесни погледи... сто пати ти реков како и на сите овде „Ако нешто не гледаш и не чуствуваш не значи дека не постои или дека ти треба да го правиш... никој не те обврзува.. твоја работа твој живот... ама ти исти си како повеќемината овде.. нудиш двојни аршини...“ Влада твоја патриотска тоа го прави... Па дај му некој динар може ќе направат и за тебе споменик... секогаш ќе бидеш вечен....

Што се случи на темава за еден ден?Ајде приватни мислења на профил или пп,се ќе избришам.И да,ве молам без провокации,сите сме исти г...а.

Драга оди види каде има мој став за нешто... зборувам од она што сум го видел и од она што го знам како податок... за некои работи сопстевните мислења не ни требаат да влијаат ако веќе се бориме да ги прошириме видиците на светот... нели?? сопствените мислења на мнозината овде, а вклучувајќи го и аут бој... не знам шо да кажам... зацртани споствени погледи и двојни аршини само... како и да е.... Не знам шо да мислам повеќе... :nesvest:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom