- Член од
- 30 април 2009
- Мислења
- 795
- Поени од реакции
- 91
Читам постовите на прогеј орјентирани дискутанти и се се сведува на неколку тези и теории на стаклени нозе
1. Во МК има голема геј популација !
Таа прикаска ја пласира Коче со некоја бројка од 200.00 гејој во МК кога нудеше гласови на таа фантомска геј популација на партии во замена за закони ( и веројатно место “Министер за ректум или слично“ Седнал коче на интернет и на некој анонимен геј сајт прочитал дека се претоставува дека 10% популација во некои прекуокенаски земји се гејој. Понесен од таа гејска претпоставка коче израчунал дека 10% од 2.000.000 македонци се 200.000 (тука клал цело население од деца во колички до дедовци пред умирање, сите учествуваа во веселата математика на Коче. Сега гледам дека им се намали бројот за 50.000 па сега ги имало 150.000 кај им ојдоа тие 50.000 гејој не се знаи дали дезертираа и му се вратија на стрејтерството дали ги држат во резерва.....
2. Во МК има прогон и дискриминација на гејој
До сега не ми е познат некој случај да некој бил некако прогонет оти е геј. По весници читам за малтретирања, тепања, напади апсења и отпуштања на професори, полицајци, земјоделци, политичари, маѓ тепа и убива маж заради жена, жена убива маж заради друга жена..... стриктно стрејтерски прогони и малтретирања. Ако имаат гејојте некоја бројка на тоа колку гејој остана без работа или бил тепан или малтретиран оти е геј, нека ги кажи овде со примери и податоци па да споредиме колкав процент од дискриминација и млтретирање во МК секојдневие лежи на нивните плеќи.
3.За МК нема иднина ниту прием во ЕУ додека не се решат законски барањата на гејојте (брак посвојување деца)
Уште една измислица на директорот на МК гејој - Коче, со кој сака да ги заплаши старите баби и дедовци и жителите на селата кои немаат компјутер и интернет за да можат едноставно на Гугле да видат дека најголемиот број на земји членки на Еу самите НЕ ПРИЗНАВААТ гехј бракови како и дека НЕ ДОЗВОЛУВААТ посвојување на деца од страна на гејој. И тоа големи и моќни земји како Англија, Германија, Франција и ред други (Грција, Бугарија, Чешка, Полска, Унгарија...)
Значи еден просечен геј во МК има исти права како и некој геј у германија. Може да се шврка дома или да му го цица на партнерот кај него али не може да има легален брак или да посвојува деца. Тој закон важи и за стрејт и за геј пшопулација. И мене како на стрејт не ми е можно да стапам во геј брак ниту да посвојам дете како член на геј заедница. Од друга страна секој геј има право да стапи во брак со особа од спротивен пол и да има деца по природен пат или да посвои во одредени случаеви. Истото право до и најмалата точка го имам јас како стрејт. Ни поголеми права имам јас ни помали права има било кој геј во МК.
Значи да резимирам нема ни помен од некоја геј заедница во МК нито збор за некои прогони и малтретирања а најмалку за некои законски дискриминации.
Џабе везеш Лет џабе
)))