Гејски плачипички

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
Таа голема Македонија е Македонија во прав смисол на зборот ...
триторија која се викала Македонија одсекогаш ....
во 1913 ја расцепкаа ... ти текнуе ....
значи не е тоа голема ... него е вистинска целосна МАКЕДОНИЈА :smir:
Во право си .... ама нема кој да не разбере.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Таа голема Македонија е Македонија во прав смисол на зборот ...
триторија која се викала Македонија одсекогаш ....
во 1913 ја расцепкаа ... ти текнуе ....
значи не е тоа голема ... него е вистинска целосна МАКЕДОНИЈА :smir:

А што мислиш за мапи на Целосна (Голема) Албанија? :)

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
А што мислиш за мапи на Целосна (Голема) Албанија? :)
ама тебе некои работи не ти се јасни ...
btw. колку години имаш ...
голема Албанија од пред колку време? од пред 1000 години ?

наша Македонија ја расцепкаа пред нецели 100години .... и да потенцирам пак ... МАКЕДОНИЈА (целосна а не голема)

а за голема Македонија да не праиме муабет ... треба да се вратиме кај Александар Македонски :smir:

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
ама тебе некои работи не ти се јасни ...
btw. колку години имаш ...
голема Албанија од пред колку време? од пред 1000 години ?

наша Македонија ја расцепкаа пред нецели 100години .... и да потенцирам пак ... МАКЕДОНИЈА (целосна а не голема)

а за голема Македонија да не праиме муабет ... треба да се вратиме кај Александар Македонски :smir:

Абе мене ми се јасни многу работи, ама на некој друг изгледа не му се...

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Абе мене ми се јасни многу работи, ама на некој друг изгледа не му се...
е доискажи се де ...
и колку год си не одговори ?

и ај доста е офтопик ...:smir:

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
е доискажи се де ...
и колку год си не одговори ?

и ај доста е офтопик ...:smir:

Не е оф топик, барем според мене.. Ако сакаме да го разгледаме видото и да го оцениме, тоа е целта на темата. Јас нема да го промовирам. Иако ме нервираат грциве со инаетот, ме нервираат и некои од нас со ваквите рекламирања на нешто што е лонг гон (па нека се во прашање и ’само’ 100 години).

И нема врска дали идејата на Албанија е нова или стара за обединување, и од вчера да е, нас не боли. Исто мислам дека ги боли и Грците и затоа ни се инаетат уште повеќе.

Не сакам да си правиме антиреклама со вакви небулозни работи.

п.с. 32

упс, мај бед, мислев на друга тема сум :)

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Се додека ги истакнуваме и промовираме наоколу мапите на “Голема Македонија“ ќе наидуваме на вакви предпоставки.
Тоа не се мапи на „Голема Македонија“, тоа е карта на етничката територија на Македонија, а тоа е различно од „Голема Македонија“. Во некаква „Голема Македонија“ како што велиш би требало да бидат територии кои не се делови од етничката територија тулу окупирани делови на некои други територии.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Тоа не се мапи на „Голема Македонија“, тоа е карта на етничката територија на Македонија, а тоа е различно од „Голема Македонија“. Во некаква „Голема Македонија“ како што велиш би требало да бидат територии кои не се делови од етничката територија тулу окупирани делови на некои други територии.

А оти не можите да ги гледате онака како што би ги погледнал некој кој појма нема што сте мислеле кога сте ја ставиле некаде мапата?

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
А оти не можите да ги гледате онака како што би ги погледнал некој кој појма нема што сте мислеле кога сте ја ставиле некаде мапата?

..... и тие што немаат појма мислат дека провоцираме ....... а башка немаме никаков ќар од тоа бидејки таа територија тешко да ни ја врати некој. Ние знаеме дека немаме никакви територијални претензии ама кој да ни поверува.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Не е оф топик, барем според мене.. Ако сакаме да го разгледаме видото и да го оцениме, тоа е целта на темата. Јас нема да го промовирам. Иако ме нервираат грциве со инаетот, ме нервираат и некои од нас со ваквите рекламирања на нешто што е лонг гон (па нека се во прашање и ’само’ 100 години).

И нема врска дали идејата на Албанија е нова или стара за обединување, и од вчера да е, нас не боли. Исто мислам дека ги боли и Грците и затоа ни се инаетат уште повеќе.

Не сакам да си правиме антиреклама со вакви небулозни работи.

п.с. 32

упс, мај бед, мислев на друга тема сум :)
А што па ти толку се загрижи за душевното здравје на грчките педери?
Тие се патолошки случај, ништо веќе не ги лечи.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Во тоа е финтата. Оној што поима нема кога би ги погледнал мапите, тој ама баш му е гајле какви мапи се. Реалноста е сосема друга, картата на етничката територија на Македонија ги боде во очи оние , не кои што немаат поима, туку оние кои што знаат многу убаво што направиле со таа етничка Македонија и што уште сакаат да направат на истата. Така што сепак оние што како што велиш „поима немаат“ кога ја гледаат картата на Македонија, всушност ги фаќа паника од исправање на една историска неправда и признавање на нивната фашисоидна политика кон таа етничка Македонија.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
А што па ти толку се загрижи за душевното здравје на грчките педери?
Тие се патолошки случај, ништо веќе не ги лечи.

Искрено.. ич не ме боли за нив... ама ме боли за нас :)

Ако тераме инает и тие ќе тераат инает... а тоа никако не ни е од корист НАС :)

Во тоа е финтата. Оној што поима нема кога би ги погледнал мапите, тој ама баш му е гајле какви мапи се. Реалноста е сосема друга, картата на етничката територија на Македонија ги боде во очи оние , не кои што немаат поима, туку оние кои што знаат многу убаво што направиле со таа етничка Македонија и што уште сакаат да направат на истата. Така што сепак оние што како што велиш „поима немаат“ кога ја гледаат картата на Македонија, всушност ги фаќа паника од исправање на една историска неправда и признавање на нивната фашисоидна политика кон таа етничка Македонија.

Не, не, не се разбравме... Не реков појма немаат што значи мапата, него појма немаат на што мислел ТОЈ кој ја користи. Дали мисли на тоа, каде постои етникум Македонци или пак на Обединета Македонија (промена на граници). Ти текнува? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom