Стакло-Прашање

• Креатор на темата Креатор на темата sanatorium
  • Време на започнување Време на започнување
па види пробај ако не заприметат осигураш и одиш дома и ја маваш со чекан и одиш во осигурителната татко ми вака направи му беа осигурани стаклата и му се појавија вакви од камчиња песок итн и ја скршивме со чекан и ни платија нова ко демек некој ја скршил

еј ке ја осигурам 100% ( на предходната кола имав и поголеми оштетувања стаклото веке беше почнало да се распукиува и пак ја осигурав и ми дадоа ново ) само прашувам дали ке може да барам нова шоферфајбна после неколку месеци ( ако се мали оштетувањата т.е малце поголеми од овие )
ако не си сигурен дека ке ти дадат шофершајбна скрши ја со камен. тогаш ке мора да ти дадат

ја осигурав и ако за 5-6 месеци не се прошири сама ке треба насилно да ја прошириме пукнатината за да земеме ново стакло

Има, ќе се шират постепено... почни со време да си бараш нова шофершајбна.
како може да се прошири,кога пукнатината не е пробиена до другата страна на стаклото?
-јас викам дека нема да се прошируваат ако стварно дупката не е длабока до другото стакло(нели е од две стакла,најлон помеѓу нив...)

Мислам дека новус може да ја среди таа работа, т.е. да ги поправи тие оштетувања. Прашај таму!
Инаку, што побрзо реагираш, толку подобро...кога ќе се прошират, нема веќе спас, а и да се прави нешто, ќе се познава.
Брзата реакција е најбитна!
веќе не ги шминкаат,смесата што се нанесувала го прекршувала светлинскиот сноп од спротивната кола,и правела проблеми....така разбрав...

како може да се прошири,кога пукнатината не е пробиена до другата страна на стаклото?
-јас викам дека нема да се прошируваат ако стварно дупката не е длабока до другото стакло(нели е од две стакла,најлон помеѓу нив...)

веќе не ги шминкаат,смесата што се нанесувала го прекршувала светлинскиот сноп од спротивната кола,и правела проблеми....така разбрав...
читни нагоре што напишав... на нивата така ми расцвета од просто миење :helou:

инаку Лада = цар. Шофершајбна сосе гума 4000 денари нова. Не ти се исплаќа да ја осигруаш.

мене на фордот шофершајбната ми е пробиена и внатре,една линија 5cm,кога го лепеле огледалото,буљашите во НОВУС ја пукнале...да не ја подречам,се нема проширено....така да,се зависи колку е квалитетно стаклото,од руско стакло што очекуваш ти да не пукне:vozbud:

ја осигурав и ако за 5-6 месеци не се прошири сама ке треба насилно да ја прошириме пукнатината за да земеме ново стакло

Ја осигура колата и стаклата со пукнато стакло!?!?

мене на фордот шофершајбната ми е пробиена и внатре,една линија 5cm,кога го лепеле огледалото,буљашите во НОВУС ја пукнале...да не ја подречам,се нема проширено....така да,се зависи колку е квалитетно стаклото,од руско стакло што очекуваш ти да не пукне:vozbud:
Секое стакло ако го загрееш на 60 степени и го изладиш наеднаш со вода на некои 10 степени, што очекуваш да добиеш? Осигурај ги стаклата и пробај, оставија на лето цел ден на сонце и во 15 часот испрскај ја со црево да видиш дали ке пукне или не.

да ја осигурав

Стварно не знам како ти дозволиле да го осигураш стаклото кога веќе ти е пукнато. И ако ја носеше на технички со пукнато стакло веројатно имаш и таму човек. Иначе не смеат да те пуштат.
Мн ми е чудно како ги имаш осигурано стаклата - пукнати (читај шофершајбна). Работам за една осигурителна компанија али кај мене со пукнати стакла немаш теортска шанса да ја осигураш. . .
Ако не е проблем, може да ми кажеш каде ја имаш осигурано?

Секое стакло ако го загрееш на 60 степени и го изладиш наеднаш со вода на некои 10 степени, што очекуваш да добиеш? Осигурај ги стаклата и пробај, оставија на лето цел ден на сонце и во 15 часот испрскај ја со црево да видиш дали ке пукне или не.
зборот ми беше дека кај мене е пукната веќе 3 години може,а се нема проширено...а за експерименти топло-ладно,не сакам да пробуам:helou:

Стварно не знам како ти дозволиле да го осигураш стаклото кога веќе ти е пукнато. И ако ја носеше на технички со пукнато стакло веројатно имаш и таму човек. Иначе не смеат да те пуштат.
Мн ми е чудно како ги имаш осигурано стаклата - пукнати (читај шофершајбна). Работам за една осигурителна компанија али кај мене со пукнати стакла немаш теортска шанса да ја осигураш. . .
Ако не е проблем, може да ми кажеш каде ја имаш осигурано?

па пошто колата е нова и оштетувањата се сосем мали ( треба ептен да ја загледаш колата ) без проблем минав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom