Радово-село во Струмичко кое е единствено во Македонија каде живеат 100% католици!

Член од
26 декември 2008
Мислења
18
Поени од реакции
3
Ај да не го фалам толко тоа село оти од тама потекнувам кој знаа нешто за него нека каже.Јас само ке спомнам неколку работи у врска со село Радово.

1.Млекара Здравје Радово
2.Иван Ангелов-првиот министер за земјоделство во независна Македонија и член на владата на Никола Кљусев е роден во село Радово.
3.Ристо Стојанов актуелен пратеник од редовите на Вмро Дпмне е роден и живее во село Радово.
4.Киро Стојанов-бискуп Скопски и апостолски егзарх за католиците во Македонија е роден и живее во Радово.

Па од мене толко,а и не е малко за село од 1000 жители а вие ако имате нешто слободно додадете:toe:

Ристо и Киро се брака. Пријатели се и двајцата на моите.
Инаку селото е едно од најбогатите во Источна Македонија. Имам доста пати одено таму и одлично си имам поминато.

Ај да не го фалам толко тоа село оти од тама потекнувам кој знаа нешто за него нека каже.Јас само ке спомнам неколку работи у врска со село Радово.

1.Млекара Здравје Радово
2.Иван Ангелов-првиот министер за земјоделство во независна Македонија и член на владата на Никола Кљусев е роден во село Радово.
3.Ристо Стојанов актуелен пратеник од редовите на Вмро Дпмне е роден и живее во село Радово.
4.Киро Стојанов-бискуп Скопски и апостолски егзарх за католиците во Македонија е роден и живее во Радово.

Па од мене толко,а и не е малко за село од 1000 жители а вие ако имате нешто слободно додадете:toe:

Иван Ангелов еден од најдобрите министери за земјоделие до сега.Моментално е советник на премиерот и професор на земјоделски факултет.
Иначе дедо ми е.На тато вујко:vozbud::vozbud::vozbud:

А и другите 2 ца ми се роднини и они се многу успешни и познати човеци

Колку теми ке отварате за селата во струмичко бре?
Преку кур веке од селата во струмичко:tapp::tapp::tapp:

Бате Струмица е држава после Скопје.Затоа ќутејте си:helou:

Ама стварно претерувате со ваквиве теми.Ми ги испотивте со ова село, она село.Македонија има илјадници села, таман работа за секое тема да се отвора.Си имате тема Струмица таму зборувајте колку сакате.

Боже прости им :tapp::tapp:
а и да не го тупам таа темата струмица како мирц канал е, за се и сешто се зборува само не за градот.

EГЗАКЛИ.Но коментс..Разор прво посети па збори.

Боже прости им :tapp::tapp:
а и да не го тупам таа темата струмица како мирц канал е, за се и сешто се зборува само не за градот.
Па се околу Струмица..:tapp: Луѓе,места,собиранки,друштва..schhh

Прочитајте убаво насловот па после зборете/.

EГЗАКЛИ.Но коментс..Разор прво посети па збори.

Па се околу Струмица..:tapp: Луѓе,места,собиранки,друштва..schhh
Сум бил во сите градови во Македонија, не е ни близу после Скопје.
Попрво би рекол Битола,Штип,Охрид се после Скопје.
Што има во Струмица ? Ништо, ни факултети, ни аеродром(не дека во Штип има ама почна да се гради).

Сум бил во сите градови во Македонија, не е ни близу после Скопје.
Попрво би рекол Битола,Штип,Охрид се после Скопје.
Што има во Струмица ? Ништо, ни факултети, ни аеродром(не дека во Штип има ама почна да се гради).

Има факултети во Струмица,а за разлика од Штип се исполнети до последното место.Во Штип и тие што ги има се празни.Струмица е и индустриски и образовен центар на Источна Македонија.
А аеродромот им го пуштивме на Штипјани бидејќи не сакаме да ни се загадува плодната земја во Струмичко.Овој аеродром пак ке зависи од нас.Нема земјоделски производи нема аеродром:toe:

Има факултети во Струмица,а за разлика од Штип се исполнети до последното место.Во Штип и тие што ги има се празни.Струмица е и индустриски и образовен центар на Источна Македонија.
А аеродромот им го пуштивме на Штипјани бидејќи не сакаме да ни се загадува плодната земја во Струмичко.Овој аеродром пак ке зависи од нас.Нема земјоделски производи нема аеродром:toe:
Хаха не ме смеј молим те.
Само земјоделски факултет ли имате?
Аеродром и да сакате нема(го пуштиле лол)

Хаха не ме смеј молим те.
Само земјоделски факултет ли имате?
Аеродром и да сакате нема(го пуштиле лол)
Има земјоделски, информатика и економски, а од новата учебна година ке има и педагошки, така да Струмица сепак е пред Штип.

Има земјоделски, информатика и економски, а од новата учебна година ке има и педагошки, така да Струмица сепак е пред Штип.
Ако не знаеш да разликуваш универзитет и факултет, тоа си е твоја работа. Еден збор кажува се

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom