Пратеник на ВМРО со профашистичка музика ќе ја спасува веронауката

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Усташите се клалификувани како злочиначка организација од светот.Забранети се во Хрватска(јебеш га сакаат ЕУ и они).Комитите бааги не се слични со усташите.

Tebe kako srbin ke te razberam deka imas silni custva protiv ustasite i ke recam opravdano ama ne i nekoj od makedoncite, a za sporedbata ne bese kako sto vie site ja svativte, mislev kako sto komitite znacat za nas taka ustasite znacat za golem del od hrvatite bez razlika dali e toa opravdano ili ne jas tuka ne mozam da sudam.

Овој гаф-мајсторов пак блеснал

Сега не знаел дека овој Хрватот е фашист и дека повеќе од пола Хрватска го мрази заради неговата идеологија, неговите песни му се виделе патриотски. Пак не знаел.
Погледај колку народ има на неговите концерти па сам процени дали Хрватите го мразат Томпсон....:toe:
Инаку пак ќе повторам....владејачката гарнитура во Хрватска е редовна на неговите концерти.

Вкус за музика е една работа, ама една јавна политичка личност не смее да си дозволи вакви луксузи од изјави...

abe i tebe te prasvam sto si videl ti loso od fasistite ? sto ti zgresia tebe ustasite ili na Makedonija?.......

Ај со ред....

Усташите во Македонија немаат правено директно бељи....но беа во истата багра со бугарите, кој го чуваше ванчо михајлов, на срем и славонија колку македонци загинаа од усташки куршум?

Фашистите....па 1941- и пола 1943 ви се шетаа во вашата околина наоколу...

Овие последниве радковистите и бугарашите ...гледам Охрид си го избрале заседиште.

Ај со ред....

Усташите во Македонија немаат правено директно бељи....но беа во истата багра со бугарите, кој го чуваше ванчо михајлов, на срем и славонија колку македонци загинаа од усташки куршум?

Фашистите....па 1941- и пола 1943 ви се шетаа во вашата околина наоколу...

Овие последниве радковистите и бугарашите ...гледам Охрид си го избрале заседиште.
ti nemas pojma sto zborvis, prvo nemoj da me mesas so bugarasi, jas ne sum del od niv nitu od srbomanite sto gi ima i vo ohrid poveke od bugarasi ( ama kaj nas e grev samo bugaras da si a drugite ne se spomenuvaat)
i drugo povazno : sto majka baraa makedoncite na srem da ginat za tugi interesi i sega nekoj ke ti vika deka nas srbija ili tito ni dale sloboda a ovie nasite gionele za tamu nekoj si srem i slavonija.?

ti nemas pojma sto zborvis, prvo nemoj da me mesas so bugarasi, jas ne sum del od niv nitu od srbomanite sto gi ima i vo ohrid poveke od bugarasi ( ama kaj nas e grev samo bugaras da si a drugite ne se spomenuvaat)
i drugo povazno : sto majka baraa makedoncite na srem da ginat za tugi interesi i sega nekoj ke ti vika deka nas srbija ili tito ni dale sloboda a ovie nasite gionele za tamu nekoj si srem i slavonija.?

Prvo......ти лично не си смешан нигде.....бар од моја страна.....

Второ......не е само Срем...од таму е почнато ...одено е до Јесеновице па и во Австрија.
Трето...што кур барале.... епа кога веќе сме влегле во федерација АВНОЈ, АСНОМ (како и зошто не е предмет на оваа тема)....должност тие да ја браниш целата федерација..такви биле тогаш околностите.......
......ова твоево е ако е нападнат Тексас, Канзас и останати УСА држави можат да дремат....

Prvo......ти лично не си смешан нигде.....бар од моја страна.....

Второ......не е само Срем...од таму е почнато ...одено е до Јесеновице па и во Австрија.
Трето...што кур барале.... епа кога веќе сме влегле во федерација АВНОЈ, АСНОМ (како и зошто не е предмет на оваа тема)....должност тие да ја браниш целата федерација..такви биле тогаш околностите.......
......ова твоево е ако е нападнат Тексас, Канзас и останати УСА држави можат да дремат....
ako prodolzime vaka ke izbegame mnogu od prvicniot mabet, celata moja diskusija bese okolu toa deka nie poveke zlo vidovme od tie sto bea protiv fasistite ( procitaj gi moite postovi od pocetok zboruvam za period uste od 1913 do denes) i ne gledam nekoja logika da plukam po nekoj sto e samo ocrnat istoriski a steta ne sum videl a da gi velicam tie sto ja rasparcija i izgorea makedonija.

Malku nadvor od temava: Koga veke go spomna V M, spored nekoj pisuvanja 1943-1944 Hitler mu ponudil na V.M. da se formira t.e proglasi Nezavisna Makedonija megutoa toj odbil od pricina sto golem od makedonskiot narod ( vklucuvajki go dedo mi koj zagina kaj Kicevo protiv balistite) veke bil vklucen vo Antifasistickata koalicia i toa ke zncelo bratoubistvena vojna i vtoro togas se gledalo deka Germanija ke ja izgubi vojnata i posledicite od toa bi mozele da bidat polosi, no kako ti bi gledal ako toa ne bilo taka i koga Hitler bi ja dobil vojnata i nie bi dobile cela Makedonska drzava a ne samo del.Dali denes bi go imal istoto mislenje.

Ke potsetam pak : najgolemata neprava e doziveavme od Antifasistite.

Malku nadvor od temava: Koga veke go spomna V M, spored nekoj pisuvanja 1943-1944 Hitler mu ponudil na V.M. da se formira t.e proglasi Nezavisna Makedonija megutoa toj odbil od pricina sto golem od makedonskiot narod ( vklucuvajki go dedo mi koj zagina kaj Kicevo protiv balistite) veke bil vklucen vo Antifasistickata koalicia i toa ke zncelo bratoubistvena vojna i vtoro togas se gledalo deka Germanija ke ja izgubi vojnata i posledicite od toa bi mozele da bidat polosi, no kako ti bi gledal ako toa ne bilo taka i koga Hitler bi ja dobil vojnata i nie bi dobile cela Makedonska drzava a ne samo del.Dali denes bi go imal istoto mislenje.

Оф мори мајко ВМ и независна Македонија?????????? .... можда да..ама на македонските бугари.

Оф мори мајко ВМ и независна Македонија?????????? .... можда да..ама на македонските бугари.
jas toa ne go izmisliv, i ne stanuva zbor za Makedonski bugari ama sega ne e tema toa, ne mi odgovori koe ke bese tvoeto razmisluvanje ako toa se slucese ? i dali ovie antifasistive ne se fasisti za nas so ogled toa sto ne podelia 1913 i ne izgorea 1948-49 so napal bombi.

Фреди... е кретен.
Џабе се, тој не се оправа.
Ме потсеќа на `императорот` од Гладиатор.
:
:toe:

jas toa ne go izmisliv, i ne stanuva zbor za Makedonski bugari ama sega ne e tema toa, ne mi odgovori koe ke bese tvoeto razmisluvanje ako toa se slucese ? i dali ovie antifasistive ne se fasisti za nas so ogled toa sto ne podelia 1913 i ne izgorea 1948-49 so napal bombi.

Што би било ако би било...дрн, дрн..јариња е работата.....

Не сме ние делени во 1913...многу порано....1913 е само финишот.....

1948-49..... Грчката граѓанска војна.... не била за припојување на егејска Македонија кон матицата.... таа била комунистичка револуција во грција....и нормално нашите таму подлажани од грчките комунисти со ако победат наводно дека ќе им ги дадат националните права и ќе станат рамноправни граѓани на грција се впуштиле безглаво како топовско месо за туѓи интереси во авантура да водат војна однапред осудена на пропаст и пораз.

Што би било ако би било...дрн, дрн..јариња е работата.....

Не сме ние делени во 1913...многу порано....1913 е само финишот.....

1948-49..... Грчката граѓанска војна.... не била за припојување на егејска Македонија кон матицата.... таа била комунистичка револуција во грција....и нормално нашите таму подлажани од грчките комунисти со ако победат наводно дека ќе им ги дадат националните права и ќе станат рамноправни граѓани на грција се впуштиле безглаво како топовско месо за туѓи интереси во авантура да водат војна однапред осудена на пропаст и пораз.

mislam zborvevme za fasizam, i deka treba da se stavi kraj na diskusijava.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom