Крајници!

• Креатор на темата Креатор на темата Тимче
  • Време на започнување Време на започнување
Добро е ми поминаа бев на лекар ми дадоа апчиња подобро е се ако ме фатат уште еднаш одма ги вадам....некој што ги има вадено колку време ги вадат, боли ли?:nesum:
40 мин. најмногу ги вадат ( без анестезија), не боли воопшто, ама третиот бидејки не смее да се става анезтезија ( локална) ке боли малку

40 мин. најмногу ги вадат ( без анестезија), не боли воопшто, ама третиот бидејки не смее да се става анезтезија ( локална) ке боли малку
:kesa:значи може да се извадат:smir:

нормално можи да се изват ... е сеа дека не боли не мом да речам не боли :), болницата ја кренав ко ми ги вадеа крајниците
за анестезија клават само локална, значи шпиц во крајниците и да ти се здрви местото малце и после ти ги вади. кај мене докторо ми заборај парче од 2 крајник па наредниот ден без анестезија ми го вадеше и остатокот. е то уште појќе ме болеше .

a mi imaat kazano deka onie kojsto gi izvadile krajnicite nemozat da ja izgovorat bukvata c no jas gi imam izvadeno mozam da kazam bukvata c no koga citam brzo mi preci

Јас уште многу мал 3-4 години ги извадив.Постојано имав гнојна ангина ради нив,

Абе ја се лагам да ги вадам крајниците....само бидејќи пеам онака..иам бенд..па ме интересира дали ќе влијае тоа (ако ги извадам) на пеењето?

Па едно месец-два ќе се опросташ од пеење, али после ќе пееш како славејче.:)

Добро е ми поминаа бев на лекар ми дадоа апчиња подобро е се ако ме фатат уште еднаш одма ги вадам....некој што ги има вадено колку време ги вадат, боли ли?:nesum:

Тимче јас како што се сеќавам преку магла малце боле, се става анестезија. Јас на неполни 5 години ги вадев, само ми остана сликата белиот мантил на докторката со крв, и после кога се миев на чешмата.

Подобро е ако те болат да ги вадаш одма, оти тато ги вадеше на 40 години, и не беше баш добра глетката. Намали 17 килограми за месец ипол.

Јас неможев Р да кажам со крајници, ко ебените франзуци бев. Сеа си зборувам без мака.:)

нормално можи да се изват ... е сеа дека не боли не мом да речам не боли :), болницата ја кренав ко ми ги вадеа крајниците
за анестезија клават само локална, значи шпиц во крајниците и да ти се здрви местото малце и после ти ги вади. кај мене докторо ми заборај парче од 2 крајник па наредниот ден без анестезија ми го вадеше и остатокот. е то уште појќе ме болеше .
ПА има такви лооошо доктори, невнимателни. И ако не си мирен може да ти повредат гласните жици.

да да можат да се извадат на брат ми му се извадени

Мене многу одамна уште во средно ми загноија крајнициве,а пред тоа нон-стоп ме болеа,и кога ми беа нормални огромни ми беа и одам на доктор и ми дадоа седум гентамицин инекции и до ден денес немам проблем пу,пу...
А ми кажа докторката дека жените после породување ретко ги болеле крајници.

Крајниците играат улога како филтер, но доколку се разболени најпрепорачливо е да се извадат бидејќи претставуваат поголеб проблем. Кај мене се здрави и сум немал досега проблем со нив но кој има нека оде на операција, ми имаат кажувано дека е безболна и трае кратко, и потоа крајниците ти ги даваат во тегло и си ги носиш дома за на кучето :vozbud:

И јас имав многу често проблеми од крајниците, ми беа ОГРОМНИ. Кога бев трето или четвро, решија да ми ги извадат, трите комплет. И добро што ми ги извадија!
Јас не бев свесна на операцијата. Ме седнаа на еден стол и сестрата дојде да ми даде етер за да ме успие (ко на филмовите што им прават за да ги онесвестат) ама ме гушеше, па им бегав. Викнаа уште две сестри да ме држат за да ме "угушат". :pos:
Следно што знам, се разбудив со страшна главоболкa. Бев целата разбушавена, крвава... од борбата. :pos: Знам дека првата недела имав болки при голтање и морав да јадам течна храна само. И доста пораснав откако ми ги извадија, а качив и некое кило.

Ja koa osejka deka ke me fatat krajnicite odma si smukam od moite apcina koi mi gi prepisa maticnata fitosept ja kupuvam od tie so se so vkus na mentol mi pomagaat probaj :D

Значи докажено е дека не е убаво да ти бидат извадени крајниците , но некогаш се мора.Имам проблем со нив , но еве секогаш се паѓа во сред сезона , и да сакам-неможам да ги извадам.Па примам инекции , пијам антибиотици.
Не е се во газираните сокови(еве јас не пијам газирано , па имам проблем со крајниците) , сладолед јадам но многу ретко.:toe:

Значи докажено е дека не е убаво да ти бидат извадени крајниците , но некогаш се мора.Имам проблем со нив , но еве секогаш се паѓа во сред сезона , и да сакам-неможам да ги извадам.Па примам инекции , пијам антибиотици.
Не е се во газираните сокови(еве јас не пијам газирано , па имам проблем со крајниците) , сладолед јадам но многу ретко.:toe:

Ако имаш хронично мака со нив извади ги ич не му се мисли, летото сигурно не одиш на тренинзи :)

Мене ми ги извадија на 6 години, не можам да речам дека боли, ништо не осетив, ми ставија опојка, ми рекоа број до 10, ја стигнав до 4 и се успав :pos:

После шо памтам е дека ме изнесија од операциона и ми вадеа крв од грлото со едни црпалки, ама и тоа не боли.

Рехабилитацијата може да ти биди малку заебана, на супи и сокови ќе бидеш некое време, ама ништо страшно не е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom