Македонија највалкана земја во Европа

• Креатор на темата Креатор на темата AL.
  • Време на започнување Време на започнување
И Грците не се лоши 44 место :toe:
Само не ми е јасно зошто толку не интересира како е во грција и се споредуваме со неа?
Давам збор дека веке нема да плукам:helou: А вие?

Тоа што го гледаме по улиците и контејнерите иако многу грдо изгледа е најмалото загадување......други се големите загадувачи...

Само не ми е јасно зошто толку не интересира како е во грција и се споредуваме со неа?
Давам збор дека веке нема да плукам:helou: А вие?
Не споредив ништо,само кажав.:helou:
И јас нема да плукам поќе.:smir:

Тоа што го гледаме по улиците и контејнерите иако многу грдо изгледа е најмалото загадување......други се големите загадувачи...

Без разлика дали е во прашање мал или голем загадувач, треба да ја чуваме нашата средина во која живееме мимо оценките од странските фактори сепак оваа е местото во кое живееме и твориме.....:helou:

Чистотијата не е само во воздухот и водата!а и анкетата не оценува само поради тоа.

навистина ?:pos2:
албанија 25 место еееееееееј:pos2:
:pipi:

Плукањето не загадува, тука ја помага фотосинтезата...Плукај те колку сакате!:pos:

Плукањето не загадува, тука ја помага фотосинтезата...Плукај те колку сакате!:pos:

Плукајнето не е толку проблемот ама шлајмот се лепит на кандурите ко мастика :toe:

толкава ни е културата.
затоа и сме највалкана држава.:toe:

Ni treba podobra kombinacijata od edukacija i sankcii.
Podobra vo smisla na implementacija i praktika, a ne samo virtuelno.
Nekoi (se chita skoro site) se beter od Neandertalcite ama za se si ima lek.
Nechesh milom,hochesh silom!
Nivoto na opsta kultura (vo domen na higienata) e za placenje niska!
Koga ke fatis od fabrikite koi po se izgleda vo Makedonija imaat sloboda da zagaduvat kolku sakaat,pa se do decata na Trpe,Djemaili,Bajram...,koi mislis se programirani za sistematsko unistuvanje (t.e. samounistuvanje)!
Ako se ima volja mnogu brzo ke ima podobruvanje. Za zal jas takvo nesto ne gledam, seushte.

Пример ќе дадам.

Трифун Костовски на ниво на град Скопје ги покачи комуналиите за 100%.
Тоа ви е онаа давачка која ви доаѓа со водата а која е за одржување на хигиената.

Во секој нормален свет ќе се поставеше прашање, ок ние плаќаме 100% повисоки сметки дали добивме 100% подобра услуга?

Се си е исто.

Неможе со партиски неспособни кадри да се полнат јавните претпријатија а земјата, градовите да се гушат во смет.

И со тоа конзервине каде се подигнува ѓубрето на пиедесталот, каде тоа станува наш препознатлив белег, ѓомити е национален херој па секоја улица на 100м има по еден споменик такозвани контејнер.

Жално бар во овој дел со малку пари може да се направи многу.

Bidejki sum nadaleku poznat ribar ( site me znaat u ribarnica :pos2: ) cesto idam po riba od Struma pa do Drina i mozam da kazam deka definitivno imame najzagadeni i najgnasni reki na Balkanov. Jas se kladam deka u nasive reki ima poveke plasticni sisinja otkolku ribi.

Bidejki sum nadaleku poznat ribar ( site me znaat u ribarnica :pos2: ) cesto idam po riba od Struma pa do Drina i mozam da kazam deka definitivno imame najzagadeni i najgnasni reki na Balkanov. Jas se kladam deka u nasive reki ima poveke plasticni sisinja otkolku ribi.

Немој бре тако, јеси ли ти видео Мораву како загађена је?:pos2:

Шега на страна, Македонија е многу загадена и прљава, но поарни од нас НЕ се ниту Србија, Романија, Молдавија, ниту Бугарија, а Албанија е дабетер. :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom