Петинг

• Креатор на темата Креатор на темата Amanda
  • Време на започнување Време на започнување
Acid напиша:
Значи за тоа треба да го дефинираме прво поимот секс.
Ако сексот подразбира само пенетрација, тогаш петингот не е секс. Но, зошто тогаш постои поимот „орален секс“, на пример?

Галење и мазење може да има и со усни, јазик... А, нормално и природно е, кога збориме за петинг, тоа галење да се однесува на интимните делови. Така да, петингот и тоа како спаѓа во секс. Ако не вистински, тогаш сигурно би му дошло нешто како огранок (под гранка..) на сексот.

Добро брат како сакаш кажи ама галење на интимните делови - секс? Не би рекла. Или и јазик ете да има во игра, да не речам лижење, пак не ми оди накај секс, не знам можи не е така...
Според мене се тоа си се гранки на сексот,тоа добро го кажа, нешо као предигра или слично, да се загрееш малце:nesum:Ама секс?!
Секс си е секс, пенетрација,орален,анален и тоа е. Петингот не би го класифицирала таму, е сега тие два поими се блиски не да не оти од едното води накај другото:)А ако не замини петингот до секс, тогаш :bravo: Е тогаш дефинитивно си останва само како гранка на сексот или подготовка...

Значи не е секс петингот(ај ќе прашаме некој стручен).Јас не ќе да сум

Петинг или галење, милување, нежнење...мммм...! Предпредигра, а орален, вагинален и анален се секс, петинг е галкање, тамам да ”затера момичто, да забрефте момчето„! Муахахахаха!

Него, ако е петинг=петинг, што е шестинг? :):):)

kratko kazano na makedonski moze da se prevede kako predigra... :) retko koj se zadovoluva samo so toa... ali ima i takvi slucai :) :) :)

Читај се тука...
АуРоРа напиша:
Добро брат како сакаш кажи ама галење на интимните делови - секс? Не би рекла. Или и јазик ете да има во игра, да не речам лижење, пак не ми оди накај секс, не знам можи не е така...
Според мене се тоа си се гранки на сексот,тоа добро го кажа, нешо као предигра или слично, да се загрееш малце:nesum:Ама секс?!
Па после прочитај се тука...
АуРоРа напиша:
Секс си е секс, пенетрација,орален,анален и тоа е.
Значи, ако си доволно умна и сама ќе ја извлечеш „поуката“.
Во петинг спаѓа и лижењето, односно оралниот секс, кој сепак е секс. :wink:

Спаѓа и „драпкањето“ и „дркањето“ (морам вака маалски и сликовито да ти се обратам, за да се разбереме поубаво) кои исто така се облици на задоволување. :wink:

Значи:
Петинг = (лижење, пушење...)
Лижење, пушење = орален секс.
Петинг = секс.

Така?

А фистинг? Прсти, носој....при драпкање.
Всушност петинг е мануелна стимулација на клиторис и вагина со рака.

Garfield напиша:
А фистинг? Прсти, носој....при драпкање.
Всушност петинг е мануелна стимулација на клиторис и вагина со рака.

a ako ona te zadovoluva tebe kako kje se vika ? :) :)

Еве ви дефиниција , ама ме мрзеше да преведувам

Peting - dry sex

prozirni.gif
prozirni.gif
prozirni.gif
prozirni.gif
prozirni.gif
prozirni.gif
prozirni.gif
prozirni.gif
prozirni.gif
prozirni.gif
peting.jpg
Većina ljudi definiše peting kao imitaciju sexualnog odnosa iz razloga što ne dolazi do kontakta muških i ženskih polnih organa. Peting podrazumijeva trljanje, "trenje", tijela jednog partnera o tijelo drugog kako bi se izazvalo zadovoljstvo kod oba. Obično su oba partnera potpuno ili djelimično obučena. I tada dolazi do kontakta između genitalija oba partnera, ali preko odjeće. Nerijetko, i peting rezultira postignutim orgazmom. Dešava se da su tokom petinga oba partnera naga, međutim ono što peting i pravi sexualni odnos u tom slučaju razlikuje je izostanak penetracije tokom petinga. To znači da u tijelo bilo kog partnera ne ulaze prsti ili bilo koji drugi predmet, ili dio tijela.

Peting se naziva "suvim sexom" (dry sex) jer ne dolazi do razmjene tjelesnih tečnosti oba partnera, niti direktnog kontakta genitalija čime se značajno smanjuje mogućnost dobijanja neke polne bolesti ili da partnerka ostane trudna.

Kako peting omogućava sexualno zadovoljstvo i orgazam, definitivno je jedan vid sexualnog odnosa. Svakako, ulazite sa znatno manje rizika nego kada je pravi odnos u pitanju.

Acid напиша:
Значи:
Лижење, пушење = орален секс.
Петинг = секс.

Така?

Вака личи дека си во право, ама се мислам дека не сме се разбрале баш нааај...Во првиот твој цитиран дел (од мене) мислев на лижење, ама не по интимните делови, значи лижење на секој друг дел, а во вториот цитиран дел од мене,јасно е - се мисли на орален секс...

Па така спиред мојата логика би идело вака

Значи:
Лижење, пушење не е е орален секс.(зашо нели орален секс е само на машките и женските полови органи)...Нема да е секс лижење на гради пример што знам
И од тука Петинг не е е секс.

Еј а нели е најарно да прашаме некој стручен оти вака може до утре да се убедуваме...Дај ако има некој на форумот нека каже

ЗНАЧИ дали петингот е СЕКС?

Lady Satori напиша:
Peting - dry sex

prozirni.gif
prozirni.gif
prozirni.gif
prozirni.gif
prozirni.gif
prozirni.gif
prozirni.gif
prozirni.gif
prozirni.gif
prozirni.gif
eting se naziva "suvim sexom" (dry sex) jer ne dolazi do razmjene tjelesnih tečnosti oba partnera, niti direktnog kontakta genitalija čime se značajno smanjuje mogućnost dobijanja neke polne bolesti ili da partnerka ostane trudna.

Kako peting omogućava sexualno zadovoljstvo i orgazam, definitivno je jedan vid sexualnog odnosa. Svakako, ulazite sa znatno manje rizika nego kada je pravi odnos u pitanju.

Е од ова излегува дека Ацид е во право...Океј!Така нека е! Прифаќам нема не:duel:Пред фактите и боговите молчат :zlo:

E и јас најдов нешто...Дали знаевте дека имало и НЕКИНГ, а не само петинг...Јас не,ама еве прочитајте

Peting, neking - o čemu se radi?

piksel.gif

03.09.2005
petingineking.jpg

Kada se priča o seksu, najčešće se misli na penetrativni seks, ređe na oralni. Ono što se još manje spominje - bez obzira na to što to svi rade - i što, "zvanično", i ne spada u seks, jeste peting. Ipak, s petingom sve počinje. Veoma mladi parovi, koji se još uvek ne upuštaju u penetrativni seks, uživaju u petingu. Kasnije, na peting neki parovi zaborave - neopravdano, jer i peting može da pruži veliko zadovoljstvo, a ponekad čak i veću intimu nego penetrativni seks.
Nekad se uz pojam petinga spomene i neking. Pošto uz "neking" najčešće ne ide nikakvo objašnjenje termina, to ume da izazove zbunjenost i pitanje ima li neking nekakve veze s petingom i kakva je uopšte razlika. Da li se radi o različitim tehnikama, različitom načinu dodirivanja, ili... Ukoliko su ova dva pojma nekad i vas zbunila, evo objašnjenja.
U peting spadaju najrazličitiji dodiri i maženja - praktično, skoro sve osim samog penetrativnog seksa. Tu spada i međusobno dodirivanje i nadraživanje intimnih organa; za peting nije neobično da se završi orgazmom oba partnera (ne nužno istovremenim orgazmom, naravno). Ima čak i odraslih parova koji, zato što žena ima preveliki strah od penetrativnog seksa, ili zato što oba partnera imaju preveliki strah od polno prenosivih bolesti, praktikuju samo peting i seksualnu želju zadovoljavaju isključivo petingom.
Što se nekinga tiče, i on uključuje dodirivanje i maženje. Međutim, to dodirivanje i maženje svodi se samo na delove lica i na grudi - polni organi se ne dodiruju. Naravno, i neking je prijatan - koje maženje, izuzev neželjenog, to nije - ali se, za razliku od petinga, veoma retko završava orgazmom (orgazam je moguć isključivo kod osoba s veoma razvijenom i aktivnom maštom).
Neking bi se, ako želite, mogao nazvati svedenim petingom. Neki bi rekli, malo maženja i ništa više. To "ništa više" važi ukoliko neking posmatrate isključivo iz ugla seksa - malo maženja može biti veoma mnogo u razvijanju bliskosti i ljubavi među partnerima.

Е сега се збунив. Што поѓаволите е НЕКИНГ?

АуРоРа напиша:
ЗНАЧИ дали петингот е СЕКС?
Да. :vozbud:
Него доста за тоа дали е секс или не... Споделете искуства од петинг.
Како ви е најубаво? Што највеќе применувате од петингот? :vozbud:

Marata напиша:
Е сега се збунив. Што поѓаволите е НЕКИНГ?
Galenje, ali ko sto bi rekol Bora Corba "Moze do pojasa, nediraj me dole"...
Mislam deka sfati :D

KohlBass напиша:
Galenje, ali ko sto bi rekol Bora Corba "Moze do pojasa, nediraj me dole"...
Mislam deka sfati :D

Не ми замеравај имам температура...:kafe:

Да, девојките го сакаат.
За мене петинг и предигра е кога ги соблекувам чорапите, таа вари кафе гледајќи ме.. тогаш има време да се попали, после не се занимавам премногу.
Имам впечаток дека почнува да се шират некои информации кои немаат никаква врска со реалноста. Требало девојката да се спреми за секс, да ја галиш, нежно бакнуваш, да ја лижеш???
Јас преферирам да ги симнам панталоните, да и ја дигнам суќната и да се ебеме.
(видиш ставив -да се ебеме-, не -да ја ебам-..интересно:)

петинг
тоа му доаѓа као безмасно млеко
како диетално чоколадо
како кола на плин
како 3Д филм у кино
како жеден преку вода итако даље......
ај да идам ја да испетирам една сега па ќе се вратам за ПЕТинг ФАКинг минути.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom