Корист при забуна?

• Креатор на темата Креатор на темата Гладиус
  • Време на започнување Време на започнување

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Откако ја прочитав „Ревизор“ на Гогољ, нешто ме натера да се подзамислам... Оние кои ја прочитале книгата, добро знаат на што мислам.
Оние кои не ја прочитале, еве мала разработка:
Се разботи за неколку личности од едно мало гратче, во кое е најавено доаѓањето на ревизорот. Сосема случајно за еден обичен измамник кој е на поминвање во градот сите ќе мислат дека тој е ревизорот.
Власта на гратчето веднаш му ги удоволува сите желби. Интересното е што тие не знаат дека тој не е ревизорот, а пак тој свесен за нивната непромисленост ја користи „привремената положба“.
Дали вие сметате дека при вакви забуни треба да искористите се’ што ќе ви понудат?
Дали сметате дека пред непознатите треба да се правите она што тие мислат дека сте, користејќи ги сите поволности кои приота не се наменети за вас?
Колку од вас би ја прифатиле улогата на друга личност на одреден период, за само привремено да добијат нешто кое никогаш го немале?

Откако ја прочитав „Ревизор“ на Гогољ, нешто ме натера да се подзамислам... Оние кои ја прочитале книгата, добро знаат на што мислам.
Оние кои не ја прочитале, еве мала разработка:
Се разботи за неколку личности од едно мало гратче, во кое е најавено доаѓањето на ревизорот. Сосема случајно за еден обичен измамник кој е на поминвање во градот сите ќе мислат дека тој е ревизорот.
Власта на гратчето веднаш му ги удоволува сите желби. Интересното е што тие не знаат дека тој не е ревизорот, а пак тој свесен за нивната непромисленост ја користи „привремената положба“.
Дали вие сметате дека при вакви забуни треба да искористите се’ што ќе ви понудат?
Дали сметате дека пред непознатите треба да се правите она што тие мислат дека сте, користејќи ги сите поволности кои приота не се наменети за вас?
Колку од вас би ја прифатиле улогата на друга личност на одреден период, за само привремено да добијат нешто кое никогаш го немале?
Доколку луѓето мислат дека сум некоја која не се вика Александра Д. и не е од Куманово... т.е. да мислам дека не сум јас тогаш би објаснила која сум и што сум..едноставно не сакам да мислат дека сум нешто што не сум, и не сакам да глумам пред другите нешто што не сум...Не би искористувала од такви забуни...ќе се чувствувам како да сум извршила кривично дело!

Би ја искористил приликата....
Во гужви и во забуни можеш најмногу да ќариш,а и ќарот е ужасно сладок.:wink:

Ќе го препишам ова на мојата егоцентрична природа, но, сепак не би, не би можела да имам друго име, друг начин на живот и друго однесување само за да добијам бенифиции.Премногу ми е деградирачки да морам да бидам некој друг.

Никогаш не би можела да бидам толку добра актерка, освен ако не се глумам себеси.Ниту една друга улога не ми лежи толку добро. :wink:

Нормално дека не треба да се користат. Ај што според мене не е морално, ама и кривично е забрането да се претставуваш како друга особа, особено при работа и слично.

Уживам во тоа што сум јас, колку и да е тоа најчесто многу комплицирана работа, сепак не би прифатила ниедна полесна.

Мразам да живеам во лаги, дали од другите дали мои. Без оглед што би можела да добијам од тоа што ќе бидам друга личност некое време, не би се претворила во некој друг ни една секунда. Непријатно би ми било да креирам некој мој нов лик, за кој еден ден сите би дознале дека е лажен. А и да не дознаат, сеедно. Би можела да, но само ако сите околу мене знаат што глумам.

Ако доага со добри бенефиции секако дека на кратко би ја одиграл улогата:devil3:

Ако јака пичка се збуни дека сум убав..[а не сум] сигурно нема да ја одбијам...

Би искористил таква прилика само за да потепам малку мајтап со кој и да е во забуна, ништо поќе.
И ми се има десено вакво нешто неколку пати.

Ја читав книгата оваа година, и мислам дека одлично постапил лажниот ревизор,книгата е комедија и тој идол ми стана!

Не се правам нешто што не сум никогаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom