Дали ќе го зачуваме нашето уставно име?

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување

Dali ke go zacuvame naseto ustavno ime?

• da

Гласови: 94 66,7%
  • ne

Гласови: 47 33,3%

• Вкупно гласачи
    141
imeto mora da go socuvame (se znae zasto)no se znae i kako ...stop na pregovorite:toe:

imeto mora da go socuvame (se znae zasto)no se znae i kako ...stop na pregovorite:toe:
Немаме голи оток ама имаме змиски остров за сите што ја започнаа и продолжуваат рашомонијадата околу т.н. преговори.

Мислам дека ќе се смени! Нешто многу се зборува за Северна Македонија. Референдум ќе има, само за да се операт политичарите. А „народот“ ќе го изгласа референдумот. Ќе има Северна, Јужна, Источна, а по некое време и Западна Македонија. Затоа албанците ќе гласаат „за“, СДС-овците исто, уште некои продадени и заведени, и на крај референдумот ќе биде успешен.
Ако јас се прашувам, би го прифатил името Вардарска Македонија. Па Вардар е до Солун...

Ако јас се прашувам, би го прифатил името Вардарска Македонија. Па Вардар е до Солун...

Не можам да разберам како тоа секој си има свое име фаворит. Некој сакал Северна, некој Независна, секој сака да биде кум на државава.

Македонија си има име и ние сме премногу ситни за да го смениме. БЈРМ е привремена референца во обединети нации. Таму стои дека има спор за името на земјата и заради тоа привремено ќе се употребува БЈРМ.

Олеснителна околност е што оваа референца е огромна и сите држави употребуваат само Македонија.

Треба да ги прекинеме преговорите да си бараме прием под уставно име. Доколку прифатиме друго име тоа ќе биде крај за Македонија и Македонците. На што ќе се повикаат тогаш малцинствата наши во регионот?

Гајле ми е мене за Белгија и Луксембург како не викаат кога Русија, Кина и Америка не викаат Македонија.

Не можам да разберам како тоа секој си има свое име фаворит. Некој сакал Северна, некој Независна, секој сака да биде кум на државава.

Македонија си има име и ние сме премногу ситни за да го смениме. БЈРМ е привремена референца во обединети нации. Таму стои дека има спор за името на земјата и заради тоа привремено ќе се употребува БЈРМ.

Олеснителна околност е што оваа референца е огромна и сите држави употребуваат само Македонија.

Треба да ги прекинеме преговорите да си бараме прием под уставно име. Доколку прифатиме друго име тоа ќе биде крај за Македонија и Македонците. На што ќе се повикаат тогаш малцинствата наши во регионот?

Гајле ми е мене за Белгија и Луксембург како не викаат кога Русија, Кина и Америка не викаат Македонија.
Она привремено БЈРМ некако многу долго трае. Беше за три месеци, а се влече со децении.. :duel:

Она привремено БЈРМ некако многу долго трае. Беше за три месеци, а се влече со децении.. :duel:

Ама го забораваш најбитниот детал. Тоа не е име на земјата, туку референца. И со таа референца ни се обраќаат нам и толку.

Со тек на време и да не го решиме спорот сите ќе не викаат Македонија.

Се разбира дека ќе го зачуваме.....живот даваме име не менуваме

Ами што правиме со “разумниот компромис“ како опција на идниот председател и неговите “ктитори“?

Еве го добриот стар Вечер
Иванов: Компромисот со Грција мора да оди на референдум
Епа македонче чорба. А референдум како може да се среди...
Ни лук јал...
живот даваме име не менуваме
според ова најверојатно ќе биде она првото, ама колку што го дадовме на двапати во 90-тите за знаме и име.

Е сега само едно не ми е јасно. Дали се преговара за промена на референцата ФИРОМ (како што сакаат да прикажат некои политичари) или за менување на уставното име?

Е сега само едно не ми е јасно. Дали се преговара за промена на референцата ФИРОМ (како што сакаат да прикажат некои политичари) или за менување на уставното име?

За менување на уставно име.

За менување на уставно име.

А со тоа и на идентитетот како Македонски.

-НИ ЕДЕН ИДЕНТИТЕТ НЕ МОЖЕ ДОЛГО ДА ОПСТОИ БЕЗ ИСТО ИМЕ НА ДРЖАВАТА!

НЕ ДОЛГО ВООПШТО НЕ МОЖЕ ДА ОПСТОИ.

СЕ СМЕНИ ЛИ ИМЕТО СЕ МЕНУВА И ИДЕНТИТЕТОТ.

ПА ИМЕТО Е САМИОТ ИДЕНТИТЕТ, НЕМА НИКАКОВ ДРУГ ИДЕНТИТЕТ ОСВЕН ИМЕТО.

ИМЕТО Е ОНА СО КОЕ СЕ ИДЕНТИФИКУВАШ СЕКАДЕ ВО СВЕТОТ И НАДВОР ОД НЕГО.

НЕ ДОЛГО ВООПШТО НЕ МОЖЕ ДА ОПСТОИ.

СЕ СМЕНИ ЛИ ИМЕТО СЕ МЕНУВА И ИДЕНТИТЕТОТ.
ПА ИМЕТО Е САМИОТ ИДЕНТИТЕТ, НЕМА НИКАКОВ ДРУГ ИДЕНТИТЕТ ОСВЕН ИМЕТО.
ИМЕТО Е ОНА СО КОЕ СЕ ИДЕНТИФИКУВАШ СЕКАДЕ ВО СВЕТОТ И НАДВОР ОД НЕГО.

БЕЗ ПРИТОА ДА ПРАВИШ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИСТОТО КАДЕ ДРУГИ ЌЕ РЕШАВААТ КАКО ЌЕ СЕ ВИКАШ!-само би додал.:toe:

АБЦ ај објасни ми како Англичаните го сочувале својот идентитет а не постои држава со исто име. И не само што го сочувале англискиот јазик како свој туку и го наметнале на цел свет, иако не постои држава со такво име.

АБЦ ај објасни ми како Англичаните го сочувале својот идентитет а не постои држава со исто име. И не само што го сочувале англискиот јазик како свој туку и го наметнале на цел свет, иако не постои држава со такво име.

Ај прочитај уште еднаш што си напишал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom