Атлантида - Македонија - Александар

• Креатор на темата Креатор на темата Goran Stoimenov
  • Време на започнување Време на започнување
благодарам на соработката

Повели и друг пат.

Инаку да споменеме дека за разлика од Македонците кои се дојдени од Венера, (Венети, Ети, Мети, Мати, Маки, Македонци) Грците се дојдени од Јупитер, а пошто на јупитер нема многу минерал селен, тие по природа се неуротични особи и склони да прават пакост и злурадост. Инаку Венеријанците од Венера кога се доселиле ги донеле и своите национлни растенија кои ги немало до тогаш на земјата: пиперка, бостан, грав и марихуана, а од животни, чкрапја, тапир, лемур и леси.

Абре де бре...тие цело време од животот го поминуваат обидувајќи се да ни наштетат нас, на Македонците од Венера. Првата цивилизација во Универзумот.

Абе какви програмери, кога станавте вие професионалци во областа на историјата, биологијата, физиката, хемијата, географијата...пак ние овде не разбираме.

Ајде ова ќе биде последен офтопик....не збориме за стручност, зборев дека вие не ја разбирате мистичноста, поточно не верувате во такви нешта.....тоа ми беше зборот
Инаку да...тие сакаат да не уништат...земи разгледај гу Македонската историја од 90та па до сега детално....пробаа однадвор,одвнатре...но не успеаа.Кога тогаш не успеаа нема никогаш да успеат...Биди ми поздравен...и ти се молам не уништувај ја темава со офтопици и навреди...толку веќе за ова...:smir::smir:

Повели и друг пат.

Инаку да споменеме дека за разлика од Македонците кои се дојдени од Венера, (Венети, Ети, Мети, Мати, Маки, Македонци) Грците се дојдени од Јупитер, а пошто на јупитер нема многу минерал селен, тие по природа се неуротични особи и склони да прават пакост и злурадост. Инаку Венеријанците од Венера кога се доселиле ги донеле и своите национлни растенија кои ги немало до тогаш на земјата: пиперка, бостан, грав и марихуана, а од животни, чкрапја, тапир, лемур и леси.

ха,ха,ха,ха........................................................а од Јупитер се латините,оние кои се највиновни за погубувањето на Христос,значи сум имал право ти благодарам за довербата

Абре ако е така..грците се од плутон...самиот бог плутон ви кажува што се...+ никогаш не виделе Сонце па сега ќе ни го крадат..:smir:

ха,ха,ха,ха........................................................а од Јупитер се латините,оние кои се највиновни за погубувањето на Христос,значи сум имал право ти благодарам за довербата

Мислиш евреите???

Абре ако е така..грците се од плутон...самиот бог плутон ви кажува што се...+ никогаш не виделе Сонце па сега ќе ни го крадат..:smir:

Мислиш евреите???

Не евреите грците и ерменците,заедно јудејци или вавилонци,

Христос (Христо) беше од Могила и него го отепаа препродавци на девизи од Брајчино оти им го расипуваше бизнисо и курсот. За тоа злодело да го прикријат после напишаа библија и таму лажно сведочеа дека у ствари Ресенчани (познати и како Римјани) го убилее поради вербален деликт, неплаќање на данок и цртање графити

Багдадската батерија

Ако сте мислеле дека батеријата ја измислил Алесандро Волта, сте се прелагале, бидејќи археологијата е полна со изненадувања.
1343.jpg

Една од светските мистерии е еден особено чуден артефакт, т.н. Багдадската батерија. Артефактот кој моментално се наоѓа во Museum of Ancient Inventions се верува дека е стар најмалку 2000 години и потекнува од т.н. Parthian период. Багдадска батерија во суштина е заедничко име за група на артефакти откриени 1936г. во селото Khujut Rabu, југо-источно од Багдад.
Во случајов, се работи за еден објект за кој се претпоставува дека бил галванска ќелија, веројатно употребена за обложување на злато врз сребрени предмети. Садот во форма на ваза, со светло-жолта боја, има висина од 12,5 сантиметра и дијаметар на основата од 4 сантиметра.
Како и зошто е користена оваа ,,батерија” останува енигма. Некои тврдат дека таа е доказ за знаењето на старите цивилизации за електрицитетот, милениуми пред тој да биде официјално откриен. Ако вие сакате да истражувате, линковите ви се тука: 1,2,3
1344.jpg

Кој колку сака нека докажува и полемизира изберените по кој јудејците го ставиле името на својата држава е токму македонскиот народ,не случајно пред Александар да се роди Филиповото знаме била Давидовата - Осумкрака ѕвезда,додека со шеснасет краката ѕвезда е ѕвезда на слободата за изберениот македонски народ од бога која го има значењето ,,СВЕТЛИНАТА И ТОПЛИНАТА ОД БОГА ИЗБЕРЕНИОТ МАКЕДОНСКИ НАРОД И НЕГОВИОТ СИН ЦРВЕНИОТ ЛАВ,,ИЛИ ЦРВЕНИОТ ЛАВ Е ДУШАТА И КРВТА НА ХРИСТПОС,И СО ШТО СМЕ НИЕ ЗАСЛУЖИЛЕ МАКЕДОНЦИТЕ ДА ПАТИМЕ ПОРАДИ ЛАТИНОТ КОЈ ГО ПРЕБОДЕ СО КОПЈЕ ХРИСТОС.СЕТО ОВА НЕ Е ЗАБОРАВЕНО...................................................................................

Но да ја завршиме теоретската анализа за Атлантида.
продолжеток на претходните текстови,покрај сето она напишаното слободно можеме да размислиме во две насоки.

Едната - за прататкото на сите луѓе,давателот на семенскиот матерјалот,а со тоа и следење на таквата лоза.Кога истата жена подоцна родила други деца зачнати од својот партнар,од хомоноидот,дожло до братоморство.Доминантниот примерок ги убил недоличните браќа и сестри.
,,УБИЈ ГО БРАТОТ СВОЈ,,ќе им довикне Мојсеј на своите следбеници.

Втората насока на следење е прамајката Ева која успеала да ги скрие новоприродните.Со времето настанало генетско мешање на такви деца со надарените и нивниот потенцијал се повеќе се изедначувал.Во почетокот не биле третирани сериозно.
На крајот создаден е човекот современ.Едните го величат таткото - прататкото,поради духовната дарба,а другите мајката затоа што сепак го родила првиот интелект.Одржувањето на чистина од тој вид одело преку следење на поколението од женскиот род,а не од машкиот.Оплодувањето на жената можело да избега од контрола,поради наследникот по машка линија би било погрешно следење на лозата.Наметнувањето на ставот да се следи машката лоза веројатно било во прилог на ,,тое,,се вметнале од страна,со желба да се здобијат со духовното наследство,а подоцна и контрола на ,,чистите,,Ова практично продолжило да се применува безмалку до денес на сите простори.Ова не асоцира на еден момент од историјата на човекот Забременувањето на Девица Марија оплодена од светиот дух или оплодена на .............................................................................
Христос го знаел сето ова.Неговата појава исто како и неговиот живот се исполнети со симболика.Тој сам твдел дека е жртвено јагне.

Кој колку сака нека докажува и полемизира изберените по кој јудејците го ставиле името на својата држава е токму македонскиот народ,не случајно пред Александар да се роди Филиповото знаме била Давидовата - Осумкрака ѕвезда,

Star%20of%20David.png

1
2
3
4
5
6

Добро де ај доста со препукување:smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir:

Плиткоста на резоновање “немогуќе е луѓето сами да станале интелигентни, тоа мора да је дело на свемирци со антигравитациски летала, ласерски топови и додатна опрема“ е во следното:
Дали тие ванземаљци настанале по природен пат, се развиле и станале интелигентни со милијарди години еволуција или и нив некоја друга супериорна галактичка раса ги создала?
Дали има негде почеток на таа супериорност во галактички раси??

Плиткоста на резоновање “немогуќе е луѓето сами да станале интелигентни, тоа мора да је дело на свемирци со антигравитациски летала, ласерски топови и додатна опрема“ е во следното:
Дали тие ванземаљци настанале по природен пат, се развиле и станале интелигентни со милијарди години еволуција или и нив некоја друга супериорна галактичка раса ги создала?
Дали има негде почеток на таа супериорност во галактички раси??

Zavisi ako gledame od tvoja strana gi stvorila Lilit i nejziniot pentagram na celoto,kako i brojot ,,6,,sto mi go dostavi,no blagodaram za posvetenosta da mi pomognes jas ke odlucam za brojot na beskonecnosta brojot ,,8,,vo cest na Davidovata Osumkraka zvezda,i Lavot od izbereniot Makedonski narod.Da si mi ziv i zdrav prejatele.

А бе остај ти осумкраки звезди со шест крака и светиот тапир.
Дали венеријанците се развиле на својата венера природно со пат на еволуција или и кај нив дошле некои супериорни раси да ги оплодат и програмираат. Дали е човештвото наше плод на програмирани и вештачки создадени ванземаљци или не?
Можно ли е некоја раса да развије интелигенција и памет по природен пат или мора секогаш да биди иницирана од некој понапреден од страна?

Ако не знаиш кажи слободно нема да ти замериме.

А бе остај ти осумкраки звезди со шест крака и светиот тапир.
Дали венеријанците се развиле на својата венера природно со пат на еволуција или и кај нив дошле некои супериорни раси да ги оплодат и програмираат. Дали е човештвото наше плод на програмирани и вештачки создадени ванземаљци или не?
Можно ли е некоја раса да развије интелигенција и памет по природен пат или мора секогаш да биди иницирана од некој понапреден од страна?

Ако не знаиш кажи слободно нема да ти замериме.

Ona sto jas treba lo da go kazam go kazav,i pisav,ako te mrzi knigi da citas,te mrzi i postovi da citas,mislam deka vie treba da denbatirate i da dadete svoe glediste,me prasuvas nesto sto sum go pisal,zatoa stavi si svoe mnenie za ovaa tema ili ne se soglasuvas so ona sto sum go pisal dokazi deka ne e taka so tvoi argumenti,dokazi i fakti.No veruvaj mi jas ne ti navogam mana bidejki so tvoite race pisuva G,Lilit,no sepak toa si e zaednicko vase razmisluvanje i jas ednostavno ne mozam da odgovoram bidejki mozno e i doticnata Lilit te zaslepila pa ne mozes da gi citas postovite.Ostani mi so zdravja prijatele.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom