Peugeot 207 и Peugeot 206+

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan_g
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 јануари 2009
Мислења
721
Поени од реакции
40
Што мислите вие за овие две коли и дали беше потребно од Peugeot да извади нова верзија на легендарната 206 имајчи го новиот модел 207
Peugeot 207
Peugeot-207_2006_800x600_wallpaper_08.jpg
peugeot_207_interior.jpg
Peugeot 206+
Peugeot-206_Plus_2009_800x600_wallpaper_08.jpg
peugeot-206-plus-3.jpg
Мое мислење за Peugeot 207 е што количето има многу добар спотски изглед ама внатрешноста не ми се допага.
А за 206+ мислам дека на Peugeot ни најмалку не им требаше да го вагаат во производство.

Мое мислење за Peugeot 207 е што количето има многу добар спотски изглед ама внатрешноста не ми се допага.

Нормално дека ќе биде страшно пристрасно од моја страна, пошто возам 207, али... воодушевен сум од внатрешноста, и од аспект на дизајн (многу мали ситници кои што не се приметуваат на прв поглед), а особено од квалитетот на избраните материјали.

Ако си во недоумица меѓу овие 2 модела, би ти ја препорачал 207-ката пошо има понов дизајн, а 206-ката е околу 6-7 год. на пазарот ( нека ме исправи некој ако грешам ), а и нема некоја голема разлика у цена мислам ... :smir:

Не сум во двоумица помегу овие две туку ме интересира ваше мислење дали беше потребно од Peugeot да вага нов дизајн на застарен модел во слушајов 206ката

Тотално непотребно. 206ката не е до толку стар модел за вадење нова верзија а и 206+ е претерано слична со 207мицата од надворешноста.

Луѓе знаете ли што всушност претставува 206+?!
Тоа ви е 206ка со предница од 207 и нови мотори.

Иначе стварно врска неам зашо направија таква комбинација. Мене искрено ми е безвезна, али они си знаат. :)

Ако си во недоумица меѓу овие 2 модела, би ти ја препорачал 207-ката пошо има понов дизајн, а 206-ката е околу 6-7 год. на пазарот ( нека ме исправи некој ако грешам ), а и нема некоја голема разлика у цена мислам ... :smir:

206-ката е 11 години во производство од 1998, а незнам што ви е чудно што излезе 206+. Како прво само во Аргентина и Бразил ќе се продава, а моделот е конструиран со цел искористување на постоечките машини преку намалени трошоци :toe:

Нормално дека ќе биде страшно пристрасно од моја страна, пошто возам 207, али... воодушевен сум од внатрешноста, и од аспект на дизајн (многу мали ситници кои што не се приметуваат на прв поглед), а особено од квалитетот на избраните материјали.

Да, многу подобро изгледа внатре одколку што очекував. Само не ми се допаѓа воланот.... пластичен е.

206-ката е 11 години во производство од 1998, а незнам што ви е чудно што излезе 206+. Како прво само во Аргентина и Бразил ќе се продава, а моделот е конструиран со цел искористување на постоечките машини преку намалени трошоци :toe:
па ако им е за намалување на трошоци, немора секое лето да гледаме нов модел. Колку за пример Голф 1 се произведуваше од 1975 до 1988. Цели 12 години. А ако погледаш 12 години од сега т.е од 1997 до сега се извадени еден тон возила, речиси секој модел на 2-3 години се редизајнира или се праќа во пензија и се исфрла нов, различен од претходникот.

Кога сме кај темава... што им требаше 207 кога можеа да направат 206+? Или кога веќе го направиа 207, 206 требаше целосно да ја пратат во историјата. Вака сега ова е лошо. Двата автомобили се скоро идентични разликите се во детаљи....

Кога сме кај темава... што им требаше 207 кога можеа да направат 206+? Или кога веќе го направиа 207, 206 требаше целосно да ја пратат во историјата. Вака сега ова е лошо. Двата автомобили се скоро идентични разликите се во детаљи....

Грешка...

1. 206 е останат во продажба само на некои пазари. Мислам дека 207 не е ни опција на тие пазари. Кај нас, 206 се продава само седан варијантата, пошто (сеуште?) нема 207 седан.
2. 206+ е исто така само за одредени пазари (некој спомна Аргентина, Бразил), каде што 207 не би се продавал.
3. Разликите не се баш во детали. Битни разлики: 207 е осетно поголем, квалитетот на материјалите во 207 е класи погоре од оној со 206(+), дизајнот на задницата кај 206+ е истиот со оној од 206, дизајнот на внатрешноста е комбинација од оној на 206 и 207, но е далеку од ист со било кој од овие два модела.

па ако им е за намалување на трошоци, немора секое лето да гледаме нов модел. Колку за пример Голф 1 се произведуваше од 1975 до 1988. Цели 12 години.

Пазарот во тоа време беше со многу поскромни побарувања од оној денес. Динамиката е променета целосно. Ретки се случаевите кога еден модел останува активен на пазар подолго време без замена, фејс лифтинг или некоја слична комбинација. На крај краева, 206 е активен веќе 11 години. Доволно, нели?

па ако им е за намалување на трошоци, немора секое лето да гледаме нов модел. Колку за пример Голф 1 се произведуваше од 1975 до 1988. Цели 12 години. А ако погледаш 12 години од сега т.е од 1997 до сега се извадени еден тон возила, речиси секој модел на 2-3 години се редизајнира или се праќа во пензија и се исфрла нов, различен од претходникот.

На трето-класни пазари мораат да испорачуваат такви полупроизводи (206+) за да се задржи конкурентската цена. Кога би го продавале 207 таму значи потполно нови машини за производство што значи и цената да оди нагоре, вака со веќе користените машини и мали измени "нов модел"

Аргентина трето класен пазар е? :S

Аргентина трето класен пазар е? :S

Ако ја споредиш со Европските зеји, Америка или Кина/Јапонија е... Инаку повеќе мислев како изолиран пазар кај нив моделите кои се продаваат се 80% различни од оние што ги добиваме кај нас. Пример VW GOL, до пред некоја година само таму се продаваше бубата, еве сега Peugeot 206+ и тн...

сега има споредба на 206+ со новата фиеста и двете со дизел мотори и 206 во сите сфери освен во еластичноста на моторот е послаба, а со тоа најверојатно и послеба од 207, освен тоа ако целото подвозје и и се останато освен школката и внатрешниот дизајн не се разликуваат од 207 не ја гледам поентата од правеќе возило кое е потполно исто ко новото ама личи на старото.

Може линк до таа споредба ? или на телевизија некаде гледаше ?

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom