Солун е Ваш, Скопје е Наше.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Ова беше еден од слоганите на организаторите на денешниот протест на плоштадот Слобода, во која провееа СДСМ рециклираните кадри, кои денеска се во во фаза на прање, нешто слично на бело прање.

Што видовме на едно место ?

Ги видовме сите политичари кои глумеа опозит на СДСМ, кои глумеа некои независни експерти:

1.Слаѓана Тасева, која живеела во диктатура а инаку добро нашминкана, добро облечена, испод просечен интелект која во нормално опшество подалеку од чистачка на автобуска постојка не би стигнала.
2. Трифун Костовски кој благодарение на неговата позиција неговиот син го доби диското на плоштадот и кој дозволи плоштадот да му го заградат со тенекии.
3. Владо Бучковски, шета со своето дето од втората жена, односно секретарка која ја фати во времето додека снимаше спотови со децата од својата прва жена.
4. Љубомир Данилов Фрчковски, такозвана легенда во интелектуалното проституирање, каде во негово време на истиот тој плоштад на околните згради по негова наредба имавме снајпери, а по наредба на врховниот командант Киро Глигоров воена полиција во боева готовност во домот на АРМ.
5. Ѓунер Исмаил, во нормално опшество сигурно би бил питач на истиот плоштад.
6. Геровски, уште една интелектуална проситутка кој пуни џебови пари со плукање по македонскиот национален идентитет и кој е едини кој има таков медиумски простор во диктаторска држава.
6. Владимир Мичлин, НВО активист инаку независен експерт за се и сешто и член на претседателството на СДСМ.

И прво во очи плакатот, Солун е Ваш, Скопје е Наше.
Тоа е плакат кој добро ја отсликува целта на сите овие активности.
Тоа ви е онаа иста игра кога ве делат на букефалци и словени.
Или на антички и проевропски.
Една историска рана, една историска неправда кон Македонскиот народ се користи од самите Македонци за праќање на порака, ние сме за демократија.
Гнасно.

Ова покажа колку беше злоупотребен и минатиот протест, се покажа манипулацијата со независната стидентска иницијатива, која пак е пожелна во секое опшество, се покажа дека СДСМ не мрднал и нема да мрдне ниту милиметар во начинот на практиукување на политиката и почитување на државата.

Се надевам дека архи движењето или како се крстија ќе се огради од оваа политичка комедија на плоштадот Слобода.

:tv:

што паничите вие чим е така ?
зошто воопшто давате значење на сево ова .....................кога и онака беше мирен протестот

Смеам да реагирам кога некој ми го загадува просторот.
Демократско право нели.

ја чекам со душа таа нивна револуција....земам еден скакавец и има да фрчат црева низ градов ќе им се наебам у племето позерско

А ти место да навредуваш и да се проституираш самиот по форуми, да кажеше нешто конструктивно и непристрасно?

Повеќето луѓе што ти ги нарече "питачи", се многу пообразовани од тебе (очигледно) и од голтарите кои сега седат на владини фотељи.

Многу лошо чим почнале и политичари да се укључуваат на протестов, значи колку бедни гниди се, што нема да направат само за да земат поени кај гласачите, вака искача дека ова е партиски протест, јас сакав да дојдам на протестот али не бев у можност, и сега ми е мило дека не сум отишол, значи у Македонијава кој и да го избереш пак ќе ти влезе :toe:.

Пазете, ВМРО истакнува дека го поддржува протестот, а челници на СДСМ одат на истиот.

Како сме сложни бе :back:

Ова беше еден од слоганите на организаторите на денешниот протест на плоштадот Слобода, во која провееа СДСМ рециклираните кадри, кои денеска се во во фаза на прање, нешто слично на бело прање.

Што видовме на едно место ?

Ги видовме сите политичари кои глумеа опозит на СДСМ, кои глумеа некои независни експерти:

1.Слаѓана Тасева, која живеела во диктатура а инаку добро нашминкана, добро облечена, испод просечен интелект која во нормално опшество подалеку од чистачка на автобуска постојка не би стигнала.
2. Трифун Костовски кој благодарение на неговата позиција неговиот син го доби диското на плоштадот и кој дозволи плоштадот да му го заградат со тенекии.
3. Владо Бучковски, шета со своето дето од втората жена, односно секретарка која ја фати во времето додека снимаше спотови со децата од својата прва жена.
4. Љубомир Данилов Фрчковски, такозвана легенда во интелектуалното проституирање, каде во негово време на истиот тој плоштад на околните згради по негова наредба имавме снајпери, а по наредба на врховниот командант Киро Глигоров воена полиција во боева готовност во домот на АРМ.
5. Ѓунер Исмаил, во нормално опшество сигурно би бил питач на истиот плоштад.
6. Геровски, уште една интелектуална проситутка кој пуни џебови пари со плукање по македонскиот национален идентитет и кој е едини кој има таков медиумски простор во диктаторска држава.
6. Владимир Мичлин, НВО активист инаку независен експерт за се и сешто и член на претседателството на СДСМ.

И прво во очи плакатот, Солун е Ваш, Скопје е Наше.
Тоа е плакат кој добро ја отсликува целта на сите овие активности.
Тоа ви е онаа иста игра кога ве делат на букефалци и словени.
Или на антички и проевропски.
Една историска рана, една историска неправда кон Македонскиот народ се користи од самите Македонци за праќање на порака, ние сме за демократија.
Гнасно.

Ова покажа колку беше злоупотребен и минатиот протест, се покажа манипулацијата со независната стидентска иницијатива, која пак е пожелна во секое опшество, се покажа дека СДСМ не мрднал и нема да мрдне ниту милиметар во начинот на практиукување на политиката и почитување на државата.

Се надевам дека архи движењето или како се крстија ќе се огради од оваа политичка комедија на плоштадот Слобода.

VMRO go podrzuva protestot:wink:

Мене едно ме интересира, дали на протестот беа истите што протестираа против изградбата на објект на плоштад?

Ако не беа, тогаш каде беше другата група што ги тепаше нив, да удри сега место тогаш?

Ако беа, тогаш мора да ве разочарам, честито црква (наскоро и џамија) затоа што дозволивте да ви влезе опозиција (која е на колена :) и не може многу да смени, туку само да ви стави лепенка)

Демократско право нели.

Така е, демократско право...но немој да заборавиш дека никој не ти даде чотек за тоа шо реагираш (ова не беше случај со некои други)

Демократско право нели.
Тоа не е твој простор!
Секој државјанин на Македонија има право на мирен протест.
Ако тоа не го почитуваш, не го почитуваш уставот на Република Македонија а со тоа се декларираш како предавник.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom